1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Marielena

Posts by Marielena

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• Marielena
    • February 22, 2021 at 2:44 PM
    Quote from zlocesti

Netko je zamolio graf od HT.

A baš smo zločesti.....

Istina je da sam zaboravila. Budem.

Ajde malo svi, ipak je to narodna dionica, kasica prasica

Placamo u dionicama Opte😅

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Marielena
    • February 22, 2021 at 2:43 PM

According to The Baltic Exchange, the Baltic Dry index rose 0.6 percent on Monday, to 1,709 points.

Capesize drops as much as 2.5 percent, to $ 13,873, while Panamax drops 0.5 percent to 19,556. But still, the dry bulk index is rising since the Handyysize segment increases by 5.5 percent, to 15,045 dollars, and Supramax climbs 5.6 percent, to 17,581 dollars.

• Što smo danas tržili

• Marielena
    • February 22, 2021 at 2:19 PM
    Quote from BudFox
    Quote from Moller

ja kupio neki dan po 13 i još bio petak, imate li ideju gdje ćemo to moći prodati kada i sama burza propadne

Možda na Hreliću, a bit će sve po kunu, uzmeš dvije dionice i dobiješ treću gratis :)

A možda i ovako nekako

https://www.njuskalo.hr/sve-ostalo/pro…-oglas-23612200

Cujem da dionicari Pevexa tako dobiju 16k kuna/dionici. Nije ni lose njuskalo onda :)

Quote from Moller
    Quote from kvart99

+++ Zg Burza

ja kupio neki dan po 13 i još bio petak, imate li ideju gdje ćemo to moći prodati kada i sama burza propadne

A nesto kao oni sakupljaci starih novaca cete biti :)

• Marielena
    • February 22, 2021 at 9:17 AM
    Quote from Kivi

može se desiti i da pritisak prodaje se zadrži na ovim razinama.. a vozarine kako su neprevdiđeno okrenule u jaki plus završe u jakom minusu.. i prilika za porast cijene se propusti.. i onda će se opet desiti da možda netko postane dugoročni u dionici ili izlazi sa gubicima.. ovo je samo jedan od mnogih scenarija..

Teoretski je sve moguce. Ne cini mi se vjerojatno.

• Marielena
    • February 22, 2021 at 8:52 AM
    Quote from BorisZagreb

Čini se da su si i Redditovci naložili na dry bulk...

https://www.reddit.com/r/CTRM/comment…explanation_of/

Steta da ne ulazu na ZSE😂

• Marielena
    • February 21, 2021 at 2:33 PM
    Quote from bubimir
    Quote from D_artagnan

Pa onaj koji kupuje definitivno ce gledati sto manje platiti.. ali govorim za njih, da su napucali dionicu gore sto su mogli lagano na valu ovih vozarina, mogli su zaraditi dosta vise, naravno ako im je cilj zaraditi vise 😂 . Luda vremena definitivno.

..nisu (napucali), nego možda su se jednostavno braća dogovorila, da bude takva cijena :saint:

Ako mislite na bracu Pivac, oni su svoje dionice kupili za 215 kuna.

Kako su ih kupili po toj cijeni u vrijeme niskih vozarina bez jasnog trenda oporavka, a prodaju ih sada kada se taj trend nazire, mogu samo primijetiti da se prema mojem misljenju ne radi o racionalnom investiranju.

Pod uvjetom da oni ovo prodaju.

• LPLH (Lošinjska plovidba d.d.)

• Marielena
    • February 21, 2021 at 9:11 AM
    Quote from zlocesti

A šutnja je zlato 🙃

I kako ću ja to sada kupiti, a ??

🙃

Malo skuplje kada se proda Opte :)

• SAPN (SAPONIA d.d.)

• Marielena
    • February 20, 2021 at 10:19 PM

Dionica je svakako nelikvidna.

Ali zasto bi se netko istresao tjedan dana pred ocekivano odlicno izvjesce? Jedino ako netko stvarno treba novac u iduca dva dana ili bude u iduca dva dana neka veca korekcija burze. Onda ionako ide sve dolje. Inace ne vidim smisao. Top10 se ovdje vec istresao.

Hoce li uz FI biti objavljena prodaja Maraske? Mozda hoce, mozda nece.

Uvijek nekome bas jako treba novac, zato i cekam strpljivo na bidu, ali tesko skupim nesto u zadnje vrijeme.

Oprez na burzi treba uvijek.

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Marielena
    • February 20, 2021 at 9:27 PM
    Quote from Neo

Dionica je nelikvidna..k tome i pregrijana po tjednom i mjesecnom grafu. Mogli bi uskoro gledati jedno jace istresanje.

Oprez!

Vec jedno tjedan dana cekam na bidu na 450 kuna to istresanje, ali nazalost nema. Uspjela skupiti 18 komada pretprosli tjedan😓

Sada nakon FI si mislim kupiti burek :)

• Marielena
    • February 20, 2021 at 2:25 PM
    Quote from hugh

BDI +3.7% 450

Capesize +5,9% 2,638$

Panamax +6,3% 4,871$

Handysize +0.7% 3,278$

Supramax +1.4% 5,288$

Ovo gore su vozarine brodova i bdi na dan 18.02.2020. a cijena dionice bila je 321,00 kn . Malo sam pogledao i komentare nekih kolega tada koji su drukali u to vrijeme na rast ponovno do 500 kn. Ti su isti kolege ako me sječanje dobro služi, a služi i rijetko me prevari ( a ima idokaza na forumu), tada drukali protiv Tpng koja je u to vrijeme prošle godine bila u totalno suprotnoj situaciji nego danas i nakon toga ostvarila rast. Ti isti kolege sada perfidno drukaju protiv atpl trenutno a za Tpng. (to ne znači da mislim da tpng neće rasti ali o tom po tom).

Moderatora molim da post ostavi na temi da se kolege mogu posuti pepelom, a ja ču se isto uz zadršku ako vozarine za mjesec dana ostanu na ovim ili sličnim razinama a Atpl ispod današnje vrijednosti uz uvjet da ne bude velikih knjigovodstvenih otpisa vrijednosti i eventualnog dokapa, mada mislim da ni tada u slučaju ovakvih vozarine ne može biti ispod sadašnjih vrijednosti........

Pa-pa, a moderatora još jednom molim da ostavi post na temi atpl.......

P.S.

pozdrav "vjernicima" na cijeni atpl od 321,00 kn a vozarinama za panamaxe ispod 5000 a nevjernicima na vozarine za panamaxe iznad 20000 i cijeni od 185.......isto vrijedi i za supre i handye......

Display More

Slozila bih se sa vama u potpunosti.

Rekla bih i da kod drukanja treba imati savjesti. Ne samo kod dionica kao kod Atpl i Tpng, vec i kod puno rizicnijih kao Ingra. Ne moze drukanje biti samo ja kupio, ide raketa.

Tpng je dobra firma. Medjutim, dionica je nelikvidna. Ja vjerujem da ce prije ili kasnije ona doci na 50+. Hoce li to biti za tjedan dana, mjesec dana ili 6 mjeseci ne znam. Netko tko ju je kupio jucer ce ju mozda za mjesec dana morati prodati sa gubitkom jer ce mu novac trebati.

Ja sam prije godinu dana bila uvjerena da ce Atpl jednom opet na 400 kuna, ali trebalo je tu cekati 2 godine da do toga dodje. Zato sam ju i prodala tada. Zao mi je jedino da ju kasnije nisam kupila na 130 kuna.

Svatko neka sam procijeni rizik i sam mora znati koliko tu moze cekati.

P.S. neka moderator premjesti post gdje treba.

• Marielena
    • February 18, 2021 at 10:45 PM
    Quote from tollway
    Quote from Zvonar

Ja mislim da nista dobro ovdje na kratke staze,na duge da.

kako sad odjednom takav zaokret u razmišljanju? do prije nekoliko dana ste bili prilično samouvjereni u happy end i rast prema nominali.

Bilo je nedavno tko je usao, je usao.

• Birtija

• Marielena
    • February 18, 2021 at 8:29 PM
    Quote from tizian1

Vidim tu opet neke stare znalce.

Fali još eminentni stručnjak gosp. Marcipan, čeka se njega da igra počne. ^^

Pise na Poslovnom :)

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• Marielena
    • February 18, 2021 at 5:00 PM
    Quote from tin
    Baltic Capesize IndexBrodarski16.2.1.912,0028,75 fond, dionica, burza, ZSE, obveznica, dividenda, nafta, zlato, srebro, indeks, udjel, NAV, Crobex, mješoviti, novčani, dionički, mirovinski, tečaj, euro, dolar, funta, jen, forex, EUR, USD, commodities, realno dobro, spot, centralna banka, HNB, narodna banka, bitcoin, kamatnjak, libor, Baltic Capesize, Baltic Clean Tanker, Baltic Dirty Tanker, Baltic Dry, Baltic HandySize, Baltic Panamax, Baltic Supramax, BELEX 15, BELEX line, BGBX40, BGREIT, BIFX, BIRS, CAC 40, Capital link, CRB BLS, DAX, DOW 30, ERS 10, FIRS, FONDEX, FTSE 100, HANG SENG, MBI 10, MIREX, MNSE 10, MONEX, NASDAQ, NIKKEI, OMB, S&P, SASX, SBITOP, SEE Linx, SMI, SOFIX, US Dollar Index47,53- 32,6533,71- 14,601.978,26282,400,00
    Baltic Clean Tanker IndexBrodarski16.2.571,00-0,17 fond, dionica, burza, ZSE, obveznica, dividenda, nafta, zlato, srebro, indeks, udjel, NAV, Crobex, mješoviti, novčani, dionički, mirovinski, tečaj, euro, dolar, funta, jen, forex, EUR, USD, commodities, realno dobro, spot, centralna banka, HNB, narodna banka, bitcoin, kamatnjak, libor, Baltic Capesize, Baltic Clean Tanker, Baltic Dirty Tanker, Baltic Dry, Baltic HandySize, Baltic Panamax, Baltic Supramax, BELEX 15, BELEX line, BGBX40, BGREIT, BIFX, BIRS, CAC 40, Capital link, CRB BLS, DAX, DOW 30, ERS 10, FIRS, FONDEX, FTSE 100, HANG SENG, MBI 10, MIREX, MNSE 10, MONEX, NASDAQ, NIKKEI, OMB, S&P, SASX, SBITOP, SEE Linx, SMI, SOFIX, US Dollar Index18,4622,5365,0337,59- 18,31- 1,550,00

Još uvijek je index 20% ispod razine od godinu dana iako je rastao 65% u zadnja tri mjeseca.

Ima li negdje azuriranijih podataka. Ovo je 2 dana staro.

Tamo gdje ja gledam isto je zadnji 571.

• Marielena
    • February 18, 2021 at 4:11 PM
    Quote from zlocesti

Josip je molio TA za Ingru

Imali smo jedan krasan bull run

Na tjednom, a i na dnevnom grafu ascending broadening...

Vidjeli smo i vrh, nalik flagpolu, sada konsolidacija, flag ili pennant

Kaže Bulkowski da je flag high and tight dobra prilika za kupnju. Target vam onda ide prema 20 kn.

Drugi pak kažu da ascending broadening počesto okine na dolje. - the schoolchart.com.

-----------In 80% of cases, the exit is bearish.In 75% of cases, an ascending broadening wedge is a reversal pattern.

In 60% of cases, an ascending broadening wedge’s price objective is achieved when the support line is broken. In 21% of cases, the price makes a pullback in resistance on the ascending broadening wedge’s support line.-------------

Bulkowski pak kaže 50/50%

Možda bude double top. Što se nekako uklapa u break prema gore. Možda se razvije SHS, prema dolje

Frankly, ne zna se. Barem ja ne vidim. Pogledajte linije ranijih vrhova cijene, to će vam biti suport ako krene niže.

Al' odokativno i po nosu, izglednije je da krene gore.

Protivno zakonima fizike :S

Sve skupa, bavimo se

Display More

Cekam izvjestaj :)

• Marielena
    • February 18, 2021 at 4:06 PM
    Quote from hugh
    Quote from hugh

koliko kom još ovaj ima?.....hočemo mu pomoći da izađe?......nekih 20 000 na bid po 185, recimo, bilo bi mu vjerovatno i više nego dovoljno da otplovi...... ^^

Nitko ne želi pomoći fondiču i pjevčiću da izađu?.......ovak čemo još 10 dana gledat trgovinu po 190........nije valjda da nemamo za 20-30 tisuča ili još bolje za 50-60 kako bi uspostavili naš FF ( forumski fond).....

Skupljaj u tisini ;)

Quote from BudFox
    Quote from hugh

Nitko ne želi pomoći fondiču i pjevčiću da izađu?.......ovak čemo još 10 dana gledat trgovinu po 190........nije valjda da nemamo za 20-30 tisuča ili još bolje za 50-60 kako bi uspostavili naš FF ( forumski fond).....

Znači Pivci i Slavonski fond prodaju.

Kupuju valjda mali.

Pivci su kupili po 215 kuna za 5 milje kuna. Ako prodaju, ja se nemam kaj brinuti za lovu koju sam ja tu popusila😅

• Marielena
    • February 17, 2021 at 9:10 PM
    Quote from st-brajo

tko sad prodaje? Pivci? :S

Ne, oni ne prodaju. Kupovali su na 215 kuna :)

• Marielena
    • February 17, 2021 at 9:09 PM

Zna li netko zbog cega danas vani padaju dry bulk brodari?

• DRY BULK

• Marielena
    • February 17, 2021 at 8:32 PM

Nije da se ja bunim. Hvala CO banci😅

Da samo ima jos takvih da nas pocaste :)

Mozda nas nakon izvjesca i pocaste.

• VIRO (Tvornica Šećera d.d.)

• Marielena
    • February 17, 2021 at 7:52 PM

Intervju sa predsjednikom uprave HISa Zeljkom Zadrom.

https://www.agroklub.com/poljoprivredne…-do-2020/66438/

• VIRO (Tvornica Šećera d.d.)

• Marielena
    • February 17, 2021 at 7:21 PM

Kada netko ne razumije tržišnu ekonomiju😂

https://net.hr/danas/hrvatska…-posto-skuplji/

1. Privacy Policy
  2. Kontakt