1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Marielena

Posts by Marielena

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Marielena
    • March 4, 2021 at 3:58 PM
    Quote from JoSko111
    Quote from gigic23

Slažem se, ali još bolje maknu UTEZI .vrlo skoro... :P :S

Ovdje će prigušiti fondovi prigušiti rast dok ne nestane novca. Onda će na prvi pad BDI-a svi krenuti prodavati. A fond sve pokupovati natrag za manje novca :D

Prije bih rekla da ce fondovi kupovati opet na 400 kuna. Uostalom, oni nisu zadnjih dana niti prodavali.

• INGR (INGRA d.d.)

• Marielena
    • March 2, 2021 at 8:37 PM
    Quote from mitkko
    Quote from Flight

forumas

Je je, od booka se živi i ukidanja rezervacija. Možda bi Ingra trebala patentirati novi poslovni model temeljen na jednokratnim učincima upitne vrijednosti?

Pa koja to ozbiljna property ili infrastrukturna kompanija ima na čelu NO PR menadžera? Osim ako im PR uskoro ne bude u skupini osnovne djelatnosti.

Moram ovdje podržati kolegu Flight. Sličnu stvar ste imali nedavno na VIRO, one njihove makinacije sa prebacivanjem imovine na HIŠ. Svi su tamo zbog toga najavljivali raketu, malo ih je stvarno razumjelo o čemu se radi, i vidite kako je završilo. To su knjigovodstvena kemijanja, ovo nije operativna dobit.

Potpisujem od rijeci do rijeci i sama sam to usporedila.

I Viro je prosle godine "napucao" book jer su prodali imovinu HISu. I sto onda dalje?

Quote from zlocesti

Jesus Christ, pa vi ste čak i više zabludjeli od nas na Optimi.

A za nas kažu da patimo od kolektivne psihoze

🤫

Vi se barem nadate da ce Optimu netko kupiti.

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• Marielena
    • March 2, 2021 at 4:21 PM

BCTi danas 500 bodova.

• Marielena
    • March 2, 2021 at 4:19 PM
    Quote from Ocean
    Quote from Manu

Cape up 4%

Znate možda koliko je BDI danas ?

Fala

The Baltic Dry index rose 1.3 percent to 1,673 points on Tuesday, according to The Baltic Exchange.

The index covers the rates for shipping dry cargo such as iron ore, grain and coal.

• Capesize rose 4.1 percent to $ 12,152 per share. day.
    • Panamax rose 0.7 percent to $ 17,563 per share. day.
    • Handysize rose 0.8 percent to $ 17,599 per share. day.
    • Supramax fell 0.0 percent to $ 20,668 per share. day.
  • Tehnička analiza - komentari LIVE

• Marielena
    • March 2, 2021 at 3:54 PM
    Quote from hugh
    Quote from bubimir

a1...prodaja-skrivenko na 182?

+strašilo na 185..teatar u gostima...neće se dogoditi :S

Nikakvo čudo, več 3 tjedna tako prodaje.....

Pa ja cak i razumijem da netko ima razloga objektivnog zbog kojeg mora prodati.

Ali u nekoj stvarnosti, prodavac uvijek zeli prodati skuplje. To da netko stalno vadi municiju da spusti cijenu da proda nize je van svake logike, posebno u trenutku kada se sektor poceo oporavljati.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Marielena
    • March 2, 2021 at 3:52 PM
    Quote from Marin83
    Quote from Marielena

Nakon godinu dana na ovoj burzi, zakljucujem da se ovdje nema sto investirati. Osim mozda u 3 dobre dividendne dionice, sto ima smisla samo ukoliko imas par milijuna kuna na brokerskom racunu. Ovdje se dobra vijest ili dobar izvjestaj koristi da se fondovi mogu nekoliko iducih tjedana iskrcavati.

Cilj je valjda i zadnjeg malog ulagaca potjerati sa ZSE bez kune.

Ako ima bilo sto smisla, onda je to cekanje iskrcavanja nekog velikog pa uletiti i onda za 2 do 3 dana van sa +10%. Bilo kakvo "investiranje" vodi samo u gubitke.

Ovdje je jedino cash kralj.

Što, toliko defetizam samo zato, jer TPNG nije ostvarila rast u kratkom roku?! Šaraj malo kolegice...

Bome saram kolega zadnjih tjedana😂

• DRY BULK

• Marielena
    • March 2, 2021 at 3:35 PM
    Quote from hugh
    Quote from maratonac

Ovaj preokret Capeova i Panmxa je vrlo zanimljiv. Nadajmo se da je to ta točka preokreta. A još će zanimljivije biti ako ćemo Capeove uskoro gledati iznad 30.000$, a Panamaxe recimo iznad 25.000$. Supre i Handy nek ostanu gdje jesu, pa da vidimo jel moguće da ATPL ne odleti za minimalno 100% u par dana...

to je trenutno vrlo realna i izgledna opcija......neznam samo jel "smijemo" na glas o tome......moramo prvo riješiti ovog djed mraza na 180-195.......

možda je minimalno 100% malo previše ali okruglih 99% bilo bi taman za početak...... :D ^^ :)

Imam osjecaj da ce se Djed sam maknuti😂

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Marielena
    • March 2, 2021 at 2:21 PM
    Quote from maratonac
    Quote from Flight

Je, samo sto Ingra ne vrijedi 14, a 4 bi vjerojatno prošlo. Treba biti objektivan, usprkos subjektivnoj ljudskoj naravi i gledati ono sto jest, a ne fantazirati.

Pa objektivno je da je Ingra 14 kn, nije li trenutno toliko?!... a ti si taj koji fantazira da ne vrijedi više od 4 kn. Tko je kupovao Ingru po 4 kn, taj je napravio odličan posao...

A sto Vam to govori kolega? Da dionicu ne treba kupovati iznad njene fundamentalne vrijednosti. Barem dugorocno.

• Marielena
    • March 2, 2021 at 11:51 AM
    Quote from gta1

To ti je akumulacija. Može čak i puno niže, budući je tržište plitko, netko sa par stotina k može bez problema srušiti drastično cijenu na manji nivo. Toga je bilo bezbroj puta na zse. Na ozbiljnijim burzama puno teže.

Veliki probitak. Sprijeciti rast cijene sa 30k kuna prometa. Teska akumulacija.

• Marielena
    • March 2, 2021 at 11:39 AM

Pa sama cinjenica da su ovdje i mirovinski fondovi imali velike gubitke, je znak da se ovdje nema u sto investirati.

Samo npr Dlkv, kupovali su ga na 1500, pa "jeftino" na 250 pa prodavali na 3.8 kuna.

Sada je jedva 7 kuna.

Pa Igh, Viro i sl "perjanice" sluze samo za gubljenje novaca bilo kakvim ozbiljnim investitorima.

• Marielena
    • March 2, 2021 at 10:34 AM

Nakon godinu dana na ovoj burzi, zakljucujem da se ovdje nema sto investirati. Osim mozda u 3 dobre dividendne dionice, sto ima smisla samo ukoliko imas par milijuna kuna na brokerskom racunu. Ovdje se dobra vijest ili dobar izvjestaj koristi da se fondovi mogu nekoliko iducih tjedana iskrcavati.

Cilj je valjda i zadnjeg malog ulagaca potjerati sa ZSE bez kune.

Ako ima bilo sto smisla, onda je to cekanje iskrcavanja nekog velikog pa uletiti i onda za 2 do 3 dana van sa +10%. Bilo kakvo "investiranje" vodi samo u gubitke.

Ovdje je jedino cash kralj.

• Marielena
    • March 1, 2021 at 5:00 PM
    Quote from gta1

Preko bare se danas lijepo zeleni. 👍

Kod nas opet iskrcavanje fondeka.

Nista novo.

• Marielena
    • February 28, 2021 at 7:50 PM

Ne dijelim Bandicev svjetonazor. Ja sam liberalna konzervativka i sa njegovim populizmom nemam dodirnih tocaka.

Neka pociva u miru Bozjem.

• Marielena
    • February 28, 2021 at 2:08 PM
    Quote from vlad1111
    Quote from tollway

tu su moguće svakakve kombinacije. top 10 posjeduje 42,43% dionica. oni koji bolje prate vele da IB ima više računa. na sadašnjoj cijeni to je cca 130 milja kn. dakle....

A ima li Aj Bi jos koju veliku investiciju? Lani je prodavao...

Prodavao je zalozene dionice jer su ga banke pritisnule.

Mislim da je kupovao Atpl od toga sto je prodao prije Rivp.

• INGR (INGRA d.d.)

• Marielena
    • February 28, 2021 at 10:56 AM

Pokojni Milan Bandic neka pociva u miru Bozjem.

Kakve veze on ima sa Ingrom? Pa nikakve.

To je bila samo jos jedna prica u spinu o velikom oporavku Ingre da su oni bliski Bandicu pa ce oni dobiti obnovu Zagreba.

Tko zna koliko je tu uopce bilo istine.

Mene kod obnove Zagreba muci jedno pitanje, a to je od kuda novac za obnovu?

Tko ce to placati? Drzava, EU, grad, privatni vlasnici zgrada? Koliko ce uopce trajati obnova?

Mislim da drzava RH i grad Zagreb trenutno u blagajni niti nemaju tih novaca.

• Marielena
    • February 27, 2021 at 4:44 PM
    Quote from Ocean

Poštovani, može neko stavit zadnje brojke baltic index od jucer.

Hvala puno👍

The Baltic Dry index is down 1.5 percent to 1,675 points on Friday, according to The Baltic Exchange.

Capesize fell 2.2 percent, while Panamax fell 3.3 percent. Handysize and Supramax rose 2.1 and 0.6 percent, respectively.

• Best buy

• Marielena
    • February 27, 2021 at 1:15 PM
    Quote from hugh
    Quote from Neo

Ne vidim zasto bi taj spisak bio Best buy.

Pogotovo jer su tu neke dionice narasle i po 300-400%. Cilj je naci dionicu koja ce masno zaradjivati iduce kvartale i sad je podcijenjena.

Ima jedna takva sa preokretom na vidiku i raspolaže sa flotom od 12 bulk carriera.....

Da, Atpl je trenutno bb.

A kada se zavrsi dokapitalizacija Dlkv.

P.S Atpl sam u zadnja 2 tjedna kupila koliko sam mogla. Dlkv jos ne kupujem.

• Što smo danas tržili

• Marielena
    • February 26, 2021 at 4:48 PM
    Quote from Moller

+DLKV bome me našlo, a baš sam bio teška logistika

+viro malo radi podrške, manje rada, manje gubitaka

Hrabro kolega :)

• VIRO (Tvornica Šećera d.d.)

• Marielena
    • February 25, 2021 at 3:45 PM

Kada je izvjestaj? :)

• Marielena
    • February 24, 2021 at 10:42 PM
    Quote from hugh
    Quote from Flight

A tko će kupovati značajnijie količine ATPL? Retail?

Jedini tko je to radio dok je bilo aktualno i dok je bilo bitno steći utjecaj i "kontrolu" bio je vodeći privatni dioničar iz Splita. Nisam siguran da on više ima razlog, a niti poticaj da dodatno stječe dionice. Općenito, institucionalci se drže po strani na volatilnijim dionicama već dugo vremena, pa baš ne vidim mnogo kandidata koji vjeruju u lokalne brodare i spremni su investirati značajniji novac u njih. Free-float na ATPL nije baš tako malen, što znači da grudu snijega čak i u vrlo povoljnim okolnostima nije tako lako zakotrljati. A kamoli je nastaviti kotrljati.

Mislim da cijeli market ima problem seljenja kapitala abroad i u druge financijske instrumente. Domaći equity trenutno nije najpopularniji, čini mi se.

Ovisi iz kojeg kuta gledate.........vozarine su ključ svega.......ja ne vidim niti jedan razlog zašto bi u narednom periodu ukoliko vozarine ostanu visoke ili nastave rasti bilo tko prodavao dionicu u narednom periodu u rasponu od 182-194........

Izuzev ovih fondova koji prodaju, jel.

Ali slazem se ako vozarine nastave rasti, krenu pozitivni izvjestaji, dionica ce gore.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt