1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Marielena

Posts by Marielena

• SAPN (SAPONIA d.d.)

• Marielena
    • March 11, 2021 at 8:29 PM
    Quote from st-brajo

ajmo sad potpuno iskreno.

zna li ovdje netko neke ključne informacije ili ćemo temi svesti na čisti drukeraj?

ja prema dostupnim informacijama pretpostavljam di krajnja priča vodi, ali čemu drukanje i "pumpanje" cijene ako krajnji ishod nije niti blizu?

delista se ne treba plašiti jer mirovinac kupuje.

"mali" će se samo iscrpiti i neće imati "municije" dignuti prosjek za krajnjeg kupca 🤷

Kolega Brajo, i Vi pricate dijametralno suprotno od kada niste u dionici, a zbog ove ste se cak posvadjali zestoko s kolegom Neom. Samo sada vi pricate ono sto je on tada pricao. Vec cca 6 mjeseci ne pricate nista nego zagovarate korekciju, koja nikako da dodje. Korekcija je bila u ozujku 2020. Rijetko su u povijesti bile ozbiljne korekcije tako blizu jedna drugoj.

Objektivno, vise bi Vam se isplatilo da niste nista prodali nego ste sve drzali.

Naravno jednom ce i biti korekcije pa ce i katastroficari biti jednom u pravu.

P.S. nemam vise Sapn.

Samo malo objektivnosti ne bi bilo na odmet ;)

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• Marielena
    • March 11, 2021 at 6:36 PM

Kolega mitkko imate li update za Atpl i Igh? Hvala.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Marielena
    • March 11, 2021 at 4:32 PM
    Quote from hugh
    Quote from Moller

opet vi na krivom brodu

Brod je pravi ali cijenom dionice očito manipuliraju kapetani sumnjivih namjera......baš ma zanima da li je regulator zaprimio kakvu prijavu i radi li što po tom pitanju......

Je, radi kao i do sada😅

Quote from Moller
    Quote from Marielena

Kako kolega na krivom?

naš tanker stabilno plovi, a ovdje se bome počelo ljuljati

Ajde bumo vidli kolega ;)

Ne ulazim ja u teorije zavjere. Netko ocito mora van i sretno mu bilo. Moje misljenje je da je u krivu, ali njihov izbor.

• Marielena
    • March 11, 2021 at 4:10 PM
    Quote from Moller
    Quote from Marielena

According to The Baltic Exchange, the Baltic Dry index is down 0.5 percent to 1,970 points, writes TDN Direkt.

Capesize falls 3.0 percent to 17,353, Panamax is unchanged at 18,620, while Handysize rises 3.3 percent, to 20,691.

Supramax rises 1.7 percent to 22,557.

opet vi na krivom brodu

Kako kolega na krivom?

• Marielena
    • March 11, 2021 at 3:20 PM

According to The Baltic Exchange, the Baltic Dry index is down 0.5 percent to 1,970 points, writes TDN Direkt.

Capesize falls 3.0 percent to 17,353, Panamax is unchanged at 18,620, while Handysize rises 3.3 percent, to 20,691.

Supramax rises 1.7 percent to 22,557.

• DRY BULK

• Marielena
    • March 11, 2021 at 11:28 AM
    Quote from gta1

Sve ovo su vrlo dobre informacije i lijepi podaci ( pohvala svima posebno migri), za neku drugu burzu u svijetu, koje će sigurno donijeti zaradu.na ZSE možda u ovoj godini čak i bude neke trgovine. Jedan očaj koja je to dosada.

Ne ocajavajte kolega. Mi cekamo da se Pivci iskrcaju za up😴

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• Marielena
    • March 11, 2021 at 11:26 AM

Priznajem da sam bila jedna od onih koji su nesmotreno kupovali na 11.00 kuna.

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• Marielena
    • March 10, 2021 at 5:38 PM

Da li je netko crtao IGH? Hvala.

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• Marielena
    • March 10, 2021 at 4:12 PM

Kada znas koliko nesto fundamentalno vrijedi ne zamaras se time zasto netko iz TOP10 prodaje :)

• Marielena
    • March 10, 2021 at 12:58 PM
    Quote from mariv002

Može neko poveznicu di gledate vozarine za pojedine brodove? Znam da se ponavlja, al bi bio zahvalan ako neko može postat koliki je operativni trošak pojedinog broda trenutno...

Hvala unaprid

https://finansavisen.no/nyheter/shippi…ry-indeksen-opp

• Marielena
    • March 10, 2021 at 11:09 AM
    Quote from jurazeleni
    Quote from maratonac

Ja doista ne mogu shvatiti kaj je pjesnik ovime želio reći!?

ovih dana OTP prodaje, nije neka zarada... :)

To smo utvrdili prije 2 tjedna :)

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• Marielena
    • March 9, 2021 at 9:35 PM
    Quote from plavac

Do sredine travnja burza sklizi dolje, ranije je dao par projekcija, i najblaža je bila da S&P ide na 3400 bodova

Sto nije prvo predvidio korekciju sredinom ozujka?

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• Marielena
    • March 9, 2021 at 9:31 PM
    Quote from Parica

Trenutno ne pratim tankerase, ali ih uvijek imam na oku...

Trenutna stuacija je losa...vozarine u tradicionalno najjacim kvartalima q4 i q1 su u podrumu...samo neki crni labud ih moze dignut na profitabilne razine prije rujna jer sad idu 2 tradicionalno losa kvartala...koliko se sjecam iz izvjesca, ove godine ide isporuka novogradnji product tankera od 4,7% postojece flote istih...potraznja se ocekuje na nizim razinama nego 2019.(mislim da su naveli u izvjescu)..ja tu nevidim nista dobro sljedecih 6 mjeseci...

Trubljenje da je podcijenjena u odnosu na vanjske tankerase traje godinama...ocito je paritet konstantan i ocito, ako je i tocno, postoje razlozi zasto je tako...

Mislim da ce firma vrijediti manje (za cijenu nemam pojma) za 6 mjeseci zbog gubitaka koje ce imat naredna 3 kvartala i ne vidim razlog da je sad kupujem...a uz to su svi na forumu puni dionica...

Vjerujem da je uzrok podcijenjenosti neisplata dividende i opcenito odnos glavnog dionicara prema malim dionicarima.

• Marielena
    • March 9, 2021 at 9:00 PM

Da, za stabilan oporavak clean tankera je potreban oporavak zracnog prijevoza.

• Marielena
    • March 9, 2021 at 7:28 PM
    Quote from hugh
    Quote from KicanCRO

Uspoređivati TPNG I Atlantsku je velika glupost.

Tak je.... atpl ove godine bere pare a tpng gubitak....... ;) .....

Samo i jedna i druga imaju prodavace😈

• Marielena
    • March 9, 2021 at 6:37 PM
    Quote from gta1
    Quote from janlana

ne brinite ..hebu pajde i dalje ....imaju oni jos dosta za štopanje ..drugovi .... nece to jos nigde ...

Ne može ni to vječito. Ako vozarine budu rasle, a kako stoje stvari, i dalje će rasti ( v. futurese), doći će neki 3.,4. igrač koji će itekako biti zainteresiran dići cijenu.... A onda će ovi nivoi ostati za povijest.

Meni ovo zadnjih tjedana izgleda kao akumulacija. Dokle ce moci stopati cijenu cemo vidjeti.

• Marielena
    • March 9, 2021 at 5:29 PM
    Quote from zlocesti

--------A vicious cycle is a negative series of events that build on and reinforce each other. ... You can also call it a vicious circle — either way, it's a kind of loop in which an event has a consequence that not only keeps it going, but strengthens the original event or action.

Nesto kao loops u programiranju :D

• Marielena
    • March 9, 2021 at 5:22 PM
    Quote from zlocesti

Što će se desiti ?

Ovo je ples na oštrici noža,

Vicious circle štampanja novca

Mozete molim Vas pojasniti? Jucer Isusek na motoru. Danas latinski :D

• Marielena
    • March 9, 2021 at 4:57 PM
    Quote from Mrcash
    Quote from tin

Kolega vozarine za Mr su 5000 usd ispod isplativosti...vidjet će se kad izađe Q1 za2021....već sad imamo tendenciju pada prema 40 kn.

To se u jedan dan promjeni , kao sto je bilo prije dva tjedna kad su skocile prekonoci na 10k dolarosa. gledam vanka su neki japanski i kineski tankeri na ATH, američki su negdje na pola puta , samo se naša jadna diona vuče po dnu . No svaka sila za vremena , što bi rekli naši stari

Kolega ovo je ZSE. Vani vec mjesec dana rastu svi brodari. Ovdje rasprodaja.

• Marielena
    • March 8, 2021 at 5:29 PM
    Quote from BudFox
    Quote from Marielena

Zasto je uopce bitno tko prodaje?

Ja nisam sigurna da je taj koji prodaje u plusu. Ova dionica je puno pala i mnogi su se ovdje lose proveli, ukljucujuci i mene. Ja sam svojih par stotina komada prodala cim sam vidjela kuda to ide tada, ali netko nekoliko desetaka tisuca nije mogao i izgubio je ovdje velike novce. Ovo tretira kao losu investiciju i izlazi sada jer postoji kupnja, a nije siguran da ce se pozitivan trend vozarina nastaviti pa prodaje sada jer moze.

To ne znaci da je u pravu, kao sto nije bio u pravu niti kada ih je kupovao na 400.

Nema tu mudrosti. Samo neka vozarine ostanu na ovim razinama.

Kolegice Marielena, pa kako nije bitno tko prodaje ili kupuje na ovom plitkom tržištu?

Kada je dotični gospodin kupovao cijena je u roku godinu dana otišla na 680 kuna i mislim da je

potrošio preko 50 milijuna kuna za kupnju. Djelomično je izlazio iz Valamara kada su počeli ulaziti

mirovinci i kupovao ATPL na 400 - 500 kn što se baš i nije pokazalo kao mudar potez, gledajući sve

okolnosti, ali tko je to mogao tada znati.

Sada kada je prodavao iste dionice cijena je otišla natrag na 130 kn. Ako ste proučavali knjige dionica,

što ja jesam u razdoblju zadnjih godinu, do godinu i pol dana vidi se da su jako mali postotak dionica

prodali mali dioničari (možda 10%). Ovdje je uvijek bila igra nekoliko najvećih dioničara, fondova i skrbničkih

računa u bankama, a mi mali nemamo toliki kapital da ovo dignemo ili spustimo, a radi se o potrebnim

desecima milijunima kuna s obzirom na količinu od preko 7000 dioničara u ovoj dionici i gotovo potpuno

raspršenom vlasništvu.

Display More

Sve pet kolega. Samo ne znam zasto mislite da IB sada prodaje?

Naravno da ja nisam MM na ovoj dionici niti si to umisljam.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt