1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Marielena

Posts by Marielena

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• Marielena
    • May 2, 2021 at 8:47 PM
    Quote from diokidina
    Quote from forumas

Cijena dionice je zapravo preniska s obzirom na sve pokazatelje.

Da je ostvarena dobit mislite da bi cijena dionice bila ispod 60 kn?

Zato je ovo trenutno vrlo podcijenjena dionica, i sad se očekuje rast vozarina i ostvarivanje dobiti do kraja godine.

https://www.seebiz.eu/tvrtke/tankers…vartalu/256937/

Po ovom izvjescu je tebi dionica preniska i podcijenjena?! Prosle 1Q su imali plus od 16mil, a sada minus od 9.5mil.

Mozes se ti borit protiv samog sebe, ali kolega moj ovdje puno njih uslo, a sad se vecina spasava. Zar ne vidis da ih sve manje pisu na ovu temu, i kolega Neo je izasao, i to na vrijeme.

I kazes sad se ocekuje rast vozarina i, a ostvarivanje dobiti, ti si neki vizionist?!

Display More

Pouzdano znam da kolega Neo nije izasao iz pozicije, a trenutno ne pise na forumu zbog drugih razloga.

Kolega, mozda ce biti nize, a cekajte. Mozda i nece.

Quote from diokidina
    Quote from forumas

Cijena dionice je zapravo preniska s obzirom na sve pokazatelje.

Da je ostvarena dobit mislite da bi cijena dionice bila ispod 60 kn?

Zato je ovo trenutno vrlo podcijenjena dionica, i sad se očekuje rast vozarina i ostvarivanje dobiti do kraja godine.

https://www.seebiz.eu/tvrtke/tankers…vartalu/256937/

Po ovom izvjescu je tebi dionica preniska i podcijenjena?! Prosle 1Q su imali plus od 16mil, a sada minus od 9.5mil.

Mozes se ti borit protiv samog sebe, ali kolega moj ovdje puno njih uslo, a sad se vecina spasava. Zar ne vidis da ih sve manje pisu na ovu temu, i kolega Neo je izasao, i to na vrijeme.

I kazes sad se ocekuje rast vozarina i, a ostvarivanje dobiti, ti si neki vizionist?!

Display More
  • Što smo danas tržili

• Marielena
    • May 2, 2021 at 8:17 AM
    Quote from BudFox
    Quote from tento

Nije mi trebalo za auto, ali sam prodao ptk.Izgubio živce zbog nelikvidnosti i kupio atpl. Obično u tim situacijama krivo napravim, možda ovaj put upali. Molim mišljenje cijenjenih kolega s foruma.

Ja svoj Jaguar uskoro vozim na prvi servis, pa mi trebala lova i prodao TPNG. Sprzio sam lamelu vozeci uzbrdo i u pokušaju driftanja :) i bas me zanima koliko ce me opandrčiti za to 8| || =O .

S obzirom da si za to prodao Tpng, opandrciti ce te puno. Oportunitetni trosak :)

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Marielena
    • May 2, 2021 at 7:32 AM
    Quote from BudFox

Sta nije prije nekih mjesec dva kolega Alias napisao da brodovi vrijede oko 130-140 mil$. Moram priznati da sam i ja nekad bio protiv Aliasa, kad je pisao ruznim rijecnikom na poslovnom, ali cini se da sam ga trebao poslusati. Oni koji su dulje u dionici znaju o cemu pricam. Sad kad je Alias bio CnB u pravu to za imovnu nešto nam se general budućnosti više ne javlja. Kako to da imaju najboljeg revizora, a ipak se dogodio taj problem s imovinom?

Evo kolega lapad pise na poslovnom o TC i SPOT-u na ATPL brodovima i cini se da ima ispravne informacije, pa prenosim ovdje i zanima me sto mislite:

"Ovo izvješće za Q1 je jedno od najgorih od poznatih svjetskih dry bulk kompanija.

Novog glavnog izvršnog direktora treba smijeniti što prije.

Za to se kao dioničar zalažem.

Najvažniji dio ova dva jučerašnja izvješća je stranica 34 Revidiranog GFI na kojoj se vidi da su prije 31.12.2020. Ugovorili VELIKU VEĆINU flote po FIKSNIM time charterima(ne index povezani).

U 2020.,kad je prosječna vozarina bila 8.800 oni ugovaranju TC za većinu flote i to do 1 year TC najmanje 231 mil.budućih primanja i od 1-5 TC najmanje 520 mil.

Ovako visoki brojevi MINIMALNIH budućih primanja govore da je najvjerojatnije barem 10 od 12 brodova trenutno vezano u TC.

Šteta od toga će iznositi desetine milijuna kuna samo ove godine a dugoročno i desetine milijuna dolara, na ovako dobrom spot tržištu.

Druga ogromna greška je ne kupovina jeftinih polovnih brodova u veljači i ožujku kad je spot od letio na iznad 20k a cijene brodova bile kao da je spot oko 10k$.

I takvu PRILIKU DESETLJEĆA nisu iskoristili i nanijeli veliku štetu firmi.

Zbog svih tih loših poteza glavni izvršni treba biti smjenjen i da na čelo firme dođe netko tko zna svoj posao.

P. S. U doba najvećih vozarina zadnjih 10 g oni posluju s pozitivnom nulom u 1Q."

Display More

Da, i odgovorila sam Lapadu na Poslovnom. Ne znam da li je administrator to pobrisao. Sa cime bi kupili nove brodove u veljaci? Sa kojim novcima? U studenom im je bio blokiran racun zbog komunalne naknade.

Rast vozarina u sijecnju je bio iznenadan i nenadan i vise vozarine se nisu mogle odmah primijeniti. Kakva kupnja novih brodova?! Izvjestaj za 1Q je ocekivan. Ako se ove vozarine odrze, svaki sljedeci ce biti bolji. Ja sam uvjerena da Atlantska trenutno plovi po visim vozarinama.

• Marielena
    • May 1, 2021 at 1:21 PM

Meni je izvjestaj ocekivani.

U 1Q se jos nije mogao vidjeti ucinak visih vozarina jer su one pocele rasti tek u sijecnju, kada oni nisu imali slobodnih brodova. Stvarni ucinak novih vozarina vidjeti ce se nakon 2Q, a posebno 3Q.

Rast cijene je posljedica vozarina u travnju.

A buduca cijena ce pratiti BDI.

P.S. Imam Atpl.

• SAPN (SAPONIA d.d.)

• Marielena
    • May 1, 2021 at 9:35 AM

Prodajom ce dobiti prihod, a rijesiti ce se firme koja posluje negativno.

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• Marielena
    • April 30, 2021 at 11:33 PM
    Quote from Manu

Ovi su uspjeli završiti čak i u minusu 8.6m. Šta ti je državna firma.

Biti ce za dokup😊

• Birtija

• Marielena
    • April 30, 2021 at 8:59 AM
    Quote from mitkko
    Quote from bubimir

baš tako..i još uvijek razgovaram sa njime, jer ima puno programa koji me svaki dan iznenade..npr digne mi ručnu ako je gepek otvoren, a meni kortizol skače jer ne kužim zašto mi to radi, i gubim testosterone, hoćeš li me kastrirati, bracoX/ ;( :S

Gledaj prednosti tog manjka testosterona, neces jako celaviti, a zene navodno vole muskarce sa kosom :)

A meni se cinilo po pisaniji jucer da vama ovdje dosta zena, pa sto je vazno sto im se svidja😆

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• Marielena
    • April 29, 2021 at 10:51 PM

Da li si pogledao Atpl mitkko?

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• Marielena
    • April 28, 2021 at 8:47 PM
    Quote from zlocesti

Bude zloćka, čuje ona da je potreba

Al' umornaa.........

Večeras dakle :)

Oni bi ovdje vec trebali poceti uciti TA.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Marielena
    • April 28, 2021 at 7:04 PM

Do kada bi se trebalo odvijati preuzimanje Dlkv, odnosno do kada fond mora prodati svoj udio?

Po kojem bi se to modelu moglo odviti? Neka slicna iskustva?

P.S. Molim Admin da prebaci post na temu Dlkv.

• Marielena
    • April 28, 2021 at 5:35 PM

Isplata dividende ove godine nije realna opcija.

• Marielena
    • April 28, 2021 at 5:19 PM

Mislim da su Batalu prodali, ali niti to ne znamo.

• OPTE prodaja - kladionica

• Marielena
    • April 28, 2021 at 3:42 PM
    Quote from Lukasenko

Lako se vama zafrkavat kad ste svi puni ko brod i likvidni ko mamić, zamislite kako je jadnoj Hanžekovički, sjeo joj margin call na 15 milja kuna danas.

A nek vidi kako je bakama koje je HRT ovrsio.

• VIRO (Tvornica Šećera d.d.)

• Marielena
    • April 28, 2021 at 3:39 PM
    Quote from st-brajo

evo, i Viro nam je pred lansiranjem, al ne može, jer netko protiv njega vodi hibridni rat! :S

https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…00f103e3b4a.pdf

Jel to lansiranje gore ili dolje?

• Marielena
    • April 28, 2021 at 3:38 PM
    Quote from D_artagnan

Ma može i od sljedećeg mjeseca, pomalo

A to je vec u ponedjeljak😅

• SAPN (SAPONIA d.d.)

• Marielena
    • April 28, 2021 at 11:01 AM

Vidim ovih 312 komada na asku na 620 kuna odmah netko pojeo jutros.

• Marielena
    • April 28, 2021 at 10:44 AM
    Quote from Parica
    Quote from jasko

Svaka čast na trudu i analizi, ali mislim da su vozarine za Q1 2021 slijedeće:

Panamax 4 Time Charter Average 17157

Supramax 10 Time Charter Average 16633

Handysize 7 Time Charter Average 16610

Super ako je tako...jos bolje

Ja sam svakodnevno biljezio podatke o dnevnom kretanju vozarina po klasama brodova (koje Vi vecinom postate) i aritmeticka sredina tih podataka su ove vozarine koje sam naveo...

Mozda nesto krivo radim ili koristim pogresne podatke...

Display More

Svaka cast :)

• SAPN (SAPONIA d.d.)

• Marielena
    • April 28, 2021 at 10:33 AM

Kakva su ocekivanja od skorog izvjestaja?

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Marielena
    • April 28, 2021 at 10:32 AM
    Quote from Kvark
    Quote from gigic23

Đaba im novci, moji s.....i, ........... :) :thumbup: ;( =O

...ja ipak varam malo bolje. :))))

E moj Boze, u sto se ova tema pretvori!

• Marielena
    • April 27, 2021 at 11:51 PM
    Quote from BudFox

Ne znam da li je tko vec stavio, pa stavljam promjene u top 10. Prodaje Croatia Osiguranje i Slavonski fond. Tko kupuje, ima tko novu knjigu?

3.ATPL-R-A7.7.down.gif ZAGREBAČKA BANKA D.D.-3.000-0,21%-0,73M30.000244,0023.04.217,322,15%
    10.10.down.gif ADDIKO BANK D.D./SZAIF D.D.-150-0,01%-0,04M14.850244,0023.04.213,621,06%

Oni prodaju od stoljeća sedmog...

1. Privacy Policy
  2. Kontakt