1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Marielena

Posts by Marielena

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Marielena
    • May 12, 2021 at 5:47 PM

BudFox,

Ironija ili nije? :D

• Marielena
    • May 12, 2021 at 5:38 PM
    Quote from Flight

Nažalost većina ovdašnjih investitora/spekulanata druka po sitno i krupno gore ili dolje. Onaj tko je prodao sad bi jeftinije kupovao, onaj koji drži, on bi da dalje raste bez zadrške. I to je sve uredu. Nažalost, mnogo je spekulanata koji ne vjeruju u dugoročni rast, a i dosadasnji je impuls bio prilično jak pa dosta njih misli da je “to - to”. Sad se vidi nedostatak transparentnosti i analitike oko dionice i opcenito dionica. Jer da netko napravi profesionalnu analizu i napise target 600 s preporukom za sljedećih 6 mjeseci Buy. Bome bi i špekulanti dva put vagnuti prije nego bi igrali na strategiju “nit piskim nit kakim”, dok za to vrijeme “brokera hranim”.

Na stranu ovi koji svaki dan rade za burek za sebe i brokera. Neka im je sa srecom.

Ova tema bi posljednja dva dana bila odlican materijal za istrazivanje iz psihologije.

Netko je isao svaki dan ovo napucavati na +20 kuna pa je onda netko "skuzio" da je ovo dobra dionica, a kada nitko ne napucava bezanija van. Bez ikakvog razmisljanja o outlooku, vozarinama, perspektivama sektora. Onda kada se opet krene sa napucavanjem onda krenu zalopojke, tugovanje zasto nisam usao, crtanje TA da ovo mora pasti itd.

Pa na kraju ulazak na vrhu jer ovo sutra ide samo gore i tako u krug...

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• Marielena
    • May 12, 2021 at 5:24 PM

StatusQuo

Covjek ti je prije 15 dana rekao da ti ne moze preporuciti Panl jer ne zna nista o njemu. Sada je napravio analizu pa imas gore njegovo misljenje.

Meni je ciganluk da netko na forumu zica besplatne financijske savjete od covjeka koji od financijskog savjetovanja zivi, onda dobijete hrpu savjeta, a kada napise nesto sto nekome nije po volji krene ismijavanje, stavljanje smajlica itd. Ovi neki sto su stavili smajlice znaju koliko puta su aliasu poslali pp. I uspjeli ste ga otjerati sa foruma.

Zapravo bi ovdje jedino ja trebala ubuduce odbiti ovakvo posrednistvo jer od njega imam tocno 0% interesa jer ne trgujem uopce vani, trgujem samo na ZSE, a ovu podtemu iznimno rijetko i citam.

• Marielena
    • May 12, 2021 at 5:16 PM
    Quote from Marin83
    Quote from Marielena

Blizu smo targeta od Zlocesti :D

Svi ovi što danas viču hold, će se sutra u 9.31h prosut po bidu. Tko zadnji magarac.:D

Nope :)

• Marielena
    • May 12, 2021 at 4:58 PM

Blizu smo targeta od Zlocesti :D

• Marielena
    • May 12, 2021 at 2:44 PM
    Quote from zlocesti

Ajde ne kvariti zabavu !

Konačno se zabavljamo :S

344 kn čekam i In 8)

Pogotovo ako se makne onaj kapitalac sa 1500 komada na bidu na 350 kn :)

Navijamo za zločestu!

• Marielena
    • May 12, 2021 at 11:56 AM
    Quote from accountant

kolega Alias, kad stignete... molim komentar za PANL

pogledao sam prezentaciju s njihovog weba iz 01/2021. i pročitao sažetak zadnjeg izvješća za Q1/2021

moram priznati, dosta impresivno, koriste nišu Arctic Travel Route i više su od samog brodara, uključuju logističke usluge i usluge projektiranja

o valuaciji ne bih, zaista je povoljna i bit će još i povoljnija kako se tržište otvara, rast će prihodi sasvim sigurno (preporučam svima da odu na njihove stranice i sve pročitaju, makar na brzaka)

no ono za što molim komentar su vozarine: u Q1/2021 se njihova prednost tj. premium over market u postignutoj cijeni prosječnih vozarina gotovo istopila na 2%, dok je u slabijim godinama, s nižim vozarinama, premija bila od 50% pa do skoro 100%

jel ja to dobro 'čitam' da se njihova politika čartera (kako kažu, mi ne obožavamo brodove nego ih koristimo za razliku od klasičnih brodara) ne isplati kad krene konjunktura, jer paralelno s rastom BDIY indeksa raste i cijena najma brodova (zadnja tri kvartala paralelno rastu vozarine, a njihov EBITDA pada)

malo mi je to kontra intuitivno: vozarine rastu a njihov EPS pada (0.19 -> 0.14 -> 0.09)

za sada to nije smetalo pozitivnom rezultatu poslovanja iako se vidi pritisak na EPS

što ako najam drastično poraste? kažem, ne znam širu sliku, tu će puno ovisiti i o ponudi brodovlja a ne samo o vozarinama

hvala,

a.

Display More

Evo odgovora:

Reci accountantu ovo: Da istina. Oni kad vozarine rastu jako, imaju slabije premije, jer im leasing brodovi ne donose toliko novaca koliko spot. Ali zato štite kad vozarine padaju. Ali zato sam spomenuo da su kupili 6 brodova, a koje mogu onda iznajmiti po spotu, na ovim vozarinama, kao i da su kupili jedan brod prije par dana, pa će i on vjerovatno na spot. Uglavnom, savršeno balansiraju volatilnoscu trzista i zarade dionicarima. O tome se radi. Ako trziste padne, oni ce opet dobro zaraditi, a ako jako poraste porasti ce i oni, ali ne toliko jako, ali sigurno dovoljno da svi budemo zadovoljni, pogotovo na ovoj valuaciji. Kazem, Q2 imaju 21.500$ prosjek osiguran, sto im daje dodatnih 20 mil $ dobiti. Znaci 4x vise nego 1Q. Nasao sam dionicu neki dan, pa je nisam kompletno prosao, ali nakon analize nisam mogao vjerovati na sta sam naletio.

• Marielena
    • May 12, 2021 at 11:13 AM

Mene vise kolega mitkko zanima na kojoj razini biste vi ponovno usli. Svaka Vam cast na iskrenosti da ste prodali na 215 kuna.

P.S. ja imam i ne prodajem.

• Marielena
    • May 12, 2021 at 10:19 AM

Neka, neka sada izadju svi koji su zadovoljni sa ovom cijenom :)

• Marielena
    • May 12, 2021 at 9:38 AM

Kolega alias, s obzirom da vise ne pise na forumu me zamolio da ovo objavim:

Ljudi, pogledajte dionicu PANL. Izaslo izvjesce da ti pamet stane. To je brodar koji jedini nije porastao (svi ostali izmedu 200-600%), jer najveci dionicar vec dugo vremena izlazi, a ima ogroman broj dionica. Za sad ih je prodao 65% i ostalo mu je jos oko 5 mil komada. To je neki investicijski fond. 13 godina su u dionici, a kako je dry bulk sektor u tom periodu bio katastrofa, jednostavno im je valjda više dosadilo. Uglavnom, s ovako visokim vozarinama, a koji su oni vec lockali za q2 i q3, i to preko 21.000$ (ovih godina je prosjek bio i oko 7000$), vjerujem da će dionica napraviti sigurno 100-200% plusa u sljedecih par mjeseci, cim ovaj prestane prodavati. Jos je nepoznata dionica s malim volumenom, ali mislim da ce se to uskoro promjeniti. Imaju i poseban nacin prijevoza kao i brodova, tako da su sve ove najgore godine plovili pozitivno. Uz to, imaju i dividendu od 4%, sto misim da niti jedan drugi brodar nema.

Pogledajte njihove vozarine u usporedbi s drugim najboljim brodarima koji su izdali izvjesce do sad:

PANL TCE average 1Q 16.524$

SB TCE average 1Q 15.567$

NMM (cak i s kontenjerima) TCE average 1Q 14.022$

ATPL TCE average 1Q 12.000$

EGLE TCE average 1Q 15.124$

GNK TCE average 1Q 12.200$

A vecina njih ima i cape size brodove, čiji je prijevoz puno skuplji, pa ih jos nisu uspjeli prestici.

Strasno. A NMM mi je recimo porastao 600%. Sad sam izasao vecim djelom iz njega i usao u ovo. Pa tko voli nek izvoli. Analiza koju sam napravio govori da su podcjenjeni, cak i prije ovog izvjesca, za 145%. Ono sta je jos zanimljivo je da su kupili 6 brodova prosle godine za sitne pare, dok su sad cijene tih brodova ogromno porasle jer su vozarine toliko skocile. Znaci, brodovi su kupljeni u savrseno vrijeme. Ja ovako nesto jeftino nisam vidio jako dugo vremena.

P.S. P/E kao i P/CF bi im s ovakvom zaradom trebao biti oko 3 ili 4 na kraju godine. Kamatu placaju svega 2% prihoda, sto je najmanje od svih brodara.

• Što smo danas tržili

• Marielena
    • May 11, 2021 at 11:08 PM
    Quote from Marin83
    Quote from hugh

Kad vi na Tpng počnete plakati na 90 kn nama će biti drago a do tada proučavajte bilnace, imate puno vremena do tada......nemojte samo zaboravit da je to prošlo svršeno vrijeme a događaji idu dalje i okolnosti se mijenjaju........

Koliko je ono ATPL bio lani na početku godine 2.1.2020??? 372kn, koliko je ono danas ? 378kn Ista cijena uz brutalnu razliku vozarina. Lani ste toliko love spušili na ATPL, da vam ni 200% dobiti neće vratiti gubitke.

Hoćemo se praviti da ATPL nije jedna od rijetkih dionica na ZSE koja je lani dvaput dotakla dno, te vas je nepregledno mnoštvo zavila u crno,ali kao prilikom svake traume to se potisne i zaboravi. Naravno, naravno, lani nitko do vas nije bio u ATPL, možeš misliti.

Ja sam imala Atpl prosle godine :)

• Marielena
    • May 11, 2021 at 9:21 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from Marielena

Danas je bilo izuvanje iz cipela plasljivih.

je, al na svim burzama.

ne bi da je Bill (Gates) udario po bidu, a možda je ipak Melinda? :/

Sve dionice na svijetu su iste?

Dok ja ovo pišem Diana shipping već u lijepom plusu.

• Marielena
    • May 11, 2021 at 4:39 PM

Danas je bilo izuvanje iz cipela plasljivih.

• Marielena
    • May 11, 2021 at 11:02 AM

I ja da imam krediti i da mi se pruzi prilika da ga vratim, bih ga vratila.

Mrzim kredite :)

Prestanite viriti covjeku u novcanik :D

Njegova lova.

• Marielena
    • May 11, 2021 at 10:53 AM

Pustaju van sve koji zele izaci na 380-390 kuna. Mnogi su trenutno 100% u plusu. Zasto bi netko napucavao, ako je netko zadovoljan sa 380 kuna?

Quote from Paulie
    Quote from NaBiduAsku

evo s drugog foruma pojašnjenje

2.656 dionica je prodao i s tim novcima je zatvoren preostali dio kredita koji je imao, a posto je kredit zatvoren preostalih 5.000 komada mu je oslobodeno jer nema vise osnove za drzanje zaloga. A sto je ocito i iz knjige dionicara, jer broj dionica na ime mu je porastao za 5.000 dionica a ne se smanjio. Iz forumaske burek perspektive pobjegao je van da zaradi par kuna, iz njegove ozbiljne investitorske smanjio si je polugu i konventraciju portfelja, a nista sustinski nije izgubio.

Probajte nekada gledati malo sire od kupi/prodaj i ucite od takvih ljudi

Zašto to nije napravio za nekoliko mjeseci kad će dionica narasti još duplo ili troduplo ?

Zato da isplati kredit.

• Marielena
    • May 10, 2021 at 6:59 PM
    Quote from tento
    Quote from KicanCRO

Obavijest hm hm

https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…e6c09afe328.pdf

Do jučer se pisalo da gospodin kupuje a što je ovo sad. Molim nekoga s foruma da pojasni. Hvala!

Otpustio je 2000 dionica da isplati zalog na 5000 dionica. Sve Vam pise.

Ali meni vaznije, IB ocito nema vise novaca i on ne builda ovaj promet pa imamo novog velikog igraca ili vise njih.

• Marielena
    • May 10, 2021 at 1:12 PM
    Quote from maratonac

Baš me zanima koliko ovdje ima investitora koji su svjedočili onoj brutali od rasta 2007. godine. Svi koji su se uključili na burzu kasnije koji su godinama svjedočili jednom koraku naprijed, pa dva ili tri koraka nazad nisu niti svjesni kako brodarske dionice mogu rasti. Čini se da doista dolazi ta savršena oluja nikad viđena u povijesti, od 2. svj. rata naovamo. A čak i ako bude oluja na razini 2007. godine, mada se čini i sve govori u prilog tome da je to što se događalo 2007. bila kamilica naspram ovog što nam dolazi.... vjerujte da dionica ATPL bez problema ide na 4 znamenke, a prva znamenka neće biti 1.

Ja sam na burzi godinu i pol. I svjedocila sam jedino da Atpl pada nakon sto sam ju ja kupila🙃

Sada mozemo obrnuto gledati :)

• Marielena
    • May 7, 2021 at 7:46 PM

DSX trenutno na 4.06$ :)

• Marielena
    • May 7, 2021 at 11:50 AM

Ovo bi mogao biti neki mirovinski fond :)

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Marielena
    • May 7, 2021 at 8:49 AM
    Quote from st-brajo
    Quote from Philidor

Primljeno, prodajem odmah na otvaranju ATPL i ulazim u CRAL i 3MAJ i HHLD, čista dobitna kombinacija :D

ovako i fondovi u USA kupuju.

oni vide samo hotel, avioprijevoznik, itd. i stisnu buy :S

#PentUpDemand

btw., kad će i naši mirovinci početi ovako fino diverzificirati, a ne sve samo u RIVP? :/

Meni je cudno zasto mirovinci nisu htjeli Rivp dok je bio 5 kuna, a sada sve u Rivp.

Tu ih je i Bakic kritizirao, i tu je rijetko bio u pravu.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt