Možda je ovo pokušaj snižavanja cijene da se može kupovati ispod 50.
Nema baš logike da je sad u redovnom režimu jeftinije nego dok je bila u posebnom.
Pa snažno je rasla posljednjih dana, svaka korekcija u uptrendu je doborodošla jer potiče nove zainteresirane da kupe dionicu. Vrijedi i obratno naravno, kad se okolnosti razvijaju u suprotnom smjeru.
Međutim, ono što je meni bilo zanimljivo i još uvijek jest relativna podcijenjenost u odnosu na slične brodare. I dalje je taj omjer viši od 7 puta kapitalizacijski mjereno u odnosu na ATPL, što meni sugerira da je upside da se taj omjer koliko-toliko ujednači x2 na ovu cijenu. Dakle, za sada, uz ovakve Handy vozarine, ja osobno bih, ciljao barem 100 (odnosno 120) kuna per share. A sad, svatko ima neku svoju mantru i očekivanja.... iako ovo više spada u segment tržišnih nesavršenosti nego očekivanja.
Koje slicne brodare?
Ovo je stecajusa u drzavnom vlasnistvu, sa ogromnim dugom oko vrata koji se ne vraca iz tekuceg poslovanja.
Ovo je bio i jedini brodar, od onih koje ja pratim, da je 1Q 2021 bio u minusu. Mozda ih ima jos.
Ono sto je jedina istina je da su vozarine trenutno izvrsne.
Ali to ne znaci da je isto kupiti bilo kojeg brodara.
Nije isto kupiti Atpl, firmu u ozbiljnim problemima, ili Gogl ili slicnu firmu vani.
A jos manje ima smisla usporedjivati Jdpl sa brodarima vani.
To naprosto nije isti rizik.
P.S. cijenim vas zbog toga sto ste pisali prije godinu dana na Dlkv i Igh dok je tamo vladala euforija.
Nemam nista protiv zarade na spekulacijama, ali ovo je upravo to.