1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Marielena

Posts by Marielena

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• Marielena
    • July 22, 2021 at 11:03 AM

Ocito da je IB i ovdje imao inside info kada je prodavao na 50 kuna, i Atpl je prodavao pred blokadu racuna.

I onda se netko cudi da nemamo investitora.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Marielena
    • July 21, 2021 at 8:09 PM
    Quote from tollway

nekada bilo! zato su sve svjetske burze poskidale nedavno nove rekorde! upravo zato što sada vole neizvjesnost! i da se pobere ono što se već samo nudi!

Nije bas tako. Burze su jako pale u veljaci 2020 godine zbog neizvjesnosti oko korona virusa i prvog lockdowna.

Na jesen nakon drugog lockdowna oni koji su se nadali padu su se presli. Burze su stalno rasle unatoc novom lockdownu. Vise nije bilo onakve panike i histerije.

• ULPL (Alpha Adriatic d.d.)

• Marielena
    • July 21, 2021 at 4:18 PM
    Quote from BudFox

Prodaje se ATPL i JDPL, te kupuje ULPL :)

Ipak ime Uljanik nešto znači u brodarskom svijetu 8o :D :love:

Da, Ulpl ima 50% flote u tankerima, a Tpng ne valja jer su to tankeri😅

• Marielena
    • July 21, 2021 at 4:00 PM
    Quote from Marin83
    Quote from Marielena

Je, to je i bilo kada smo zavrsili u narancastom

Pa povijest se ponavlja i to ciklički ,bar na burzi.;)

Otkako smo završili u narančastom cijene turista su pale i još stoje na tim razinama. Jer svi čekaju crveno i daljni pad.

Burza negativno reagira na neizvjesnost.

• Marielena
    • July 21, 2021 at 2:45 PM
    Quote from Marin83
    Quote from Marielena

Kakav je to savjet? Turiste kupujte kada zavrsimo u crvenom?

Jedini racionalan. Ako završimo u crveno biti će 3-4 radna dana panika i turisti će se zaronit, kada ljudi svate da nije kraj svijeta i sezone, cijene će ići opet gore.

Je, to je i bilo kada smo zavrsili u narancastom

Nazalost, povijest se ne ponavlja tako na burzi.

Inace, bi bilo lako :)

• Marielena
    • July 21, 2021 at 2:38 PM
    Quote from BudFox

Sezona vlakića je počela, jučer Ingra, danas ULPL, sutra...? Anketa, što mislite?

Ću ću ću :)

Svaki tjedan vlakic jedan.

• Marielena
    • July 21, 2021 at 2:16 PM
    Quote from Marin83

Imamo oko 150 zaraženih u zadnja 24h na području Jadranske Hrvatske, ako ovi troznamenkasti brojevi za Jadransku Hrvatsku nastave, sljedeći četvrtaka kada ECDC ažurira mapu idemo u crvenu zonu, mislim da smo kod sutrašnjeg ažuriranje mape još sigurni,...čisto da znate da pri kupovini turista pričekate desetak dana.

Kakav je to savjet? Turiste kupujte kada zavrsimo u crvenom?

Ovakvom metodologijom od 5.8 do 15.8 ce u crvenom biti cijela EU ionako. Bitno je da ne raste broj tezih slucajeva i da se ne uvede lockdown i zabrana putovanja.

Spanjolska i Portugal su odavno u crvenom pa su puni turista.

Njemacka ima svoju metriku, a uopce se ne vodi sa ECDCom, po kojoj je Zadarska zupanija odavno u crvenom pa Nijemci dolaze u Zadar.

Nasoj vladi bi bilo smislenije da motiviraju rizicne skupine na cijepljenje, a oni su skupa sa stozerom izgubili svako povjerenje gradjana.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Marielena
    • July 20, 2021 at 10:51 PM

Cerp prodaje dionice i Rivp i Atpl.

Ali nema to veze sa fundamentima. I onda neki mali misle da to prodaje netko tko zna pa i oni prospu po bidu.

• Marielena
    • July 20, 2021 at 10:01 PM
    Quote from tin

Nisam nikada rekao da TPNG ne valja...rekao sam da je uprava ta koja manipulira dioničarima ....najprije će kupiti 100 000 dionica pa 700 000 dionica ...pa odgoda i produženje roka....pa na kraju kupe koliko 20 000 komada!?....da su zaista htjeli kupiti kupili bi odavno....da sam mislio da Tpng ne valja ne bih kupio 10 000 komada dionica...i da nakon Q2 2020 TPNG JE bila 30 milja u plusu...i očekivao sam barem 80 kn...no nije se desilo....

...kad se čovjek opeće treba biti oprezan i zato sam napisao da ljudi budu oprezni pogotovo s večim količinama...naravno ponekad pogrešno procjenim..i ne bježim od toga..želim vam svima uspješno ulaganje.

Pa nije posao trezora da kupuje dionice da trejderi mogu dobro prodati.

Ne razumijem kakva prevara uprave.

Ja mislim da je u ovoj pandemijskoj godini mudro od uprave da ne kupuje trezorske dionice.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Marielena
    • July 20, 2021 at 9:45 PM
    Quote from PortugalAT

Može mišljenje onih koji prate trgovanje Optime od vijesti o prodaji firme.....tko to kupuje?Kupuje se puno .....

Onaj kome je bolje uzeti sigurnih +10%, nego taj novac drzati u banci za 0% kamata.

Cijena je poznata. Nema tu nepoznanica.

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• Marielena
    • July 20, 2021 at 9:44 PM
    Quote from NaBiduAsku

pa to je suludo, godinama se kupam u Kostreni i zaista nikad nisam vidio tako malo brodova na remontu.. i to je drukanje. Prije bih rekao konstatacija... a da ne govorim da je kolega pitao šta se događa... pa sam odgovorio nakon što sam jučer tamo prošao. Evo ispravljam brodogradilište je puno kao šipak. A jadno da jadnije ne može kad se to smatra drukom. Pretpostavljam da je druk i pad cijena za 50 % u zadnjih ne znam koliko mjeseci ili mjesec dana... ne pratim toliko ali znam da se dijonica iskorigirala značajno, vjerojatno i dijelom zbog navoza... uglavnom zaboli me za VLEN. Dabogda ode na 100 kn. :sleeping:

Kolega, samo se vi kupajte, a onda procitajte FI da vidite sto se radilo u 1H 2021 godine.

Najbolje je citati izvjestaje. Bilo bi i manje suza i na Dlkv i na Igh da su se citali izvjestaji.

• Marielena
    • July 20, 2021 at 9:23 PM
    Quote from tin
    Quote from Neo

Jedini problem je što se iskrcava Cerp, a isti ima jos 195 tisuća komada. Samo 72 milje kunića.

Ajde Neo drukaj na TPNG tamo toga treba da se cijena održi na 40 kn...za ATPL ne brini.

Vi ste kolega tin drukali na Tpng na 60 kuna i pisali da ne prodajete prije 100 kuna. Onda ste napisali da ste posljednje dionice prodali na 46 kuna. Od onda firma ne valja nista, ne isplacuju dividendu, trezor ne kupuje dionice itd. Ne, nije dionica pala zbog TPa i jer oni nisu mahnito kupovali trezorske dionice, nego zbog pada vozarina. Ali taj i takav Tpng danas vrijedi fundamentalno 55 kuna i sa ovim vozarinama.

A protiv Atpl ste pisali u sijecnju kada je dionica bila na 150 kuna. Tada firma nista nije valjala. Veliki dug, netransparentna uprava, IB prodaje dionice. Sada ta ista firma za 6 mjeseci na 400 kuna valja.

Ne znam kakve namjere imate vi ili Neo, mozda i jedan i drugi dobronamjerne, ali primjecujem da Neo druka kada je dionica blizu dna, a vi kada je blizu vrha. Gotovo nepogresivi sat.

Quote from user35
    Quote from josip100

Cerp uopće ne prodaje...

Vi mislite na prijenos/dodjeluje onoj ustanovi?

Ja bi se slozio da je CERP vjerojatno najveci uteg ovoj dionici. Takoder prema vec objavljenoj kalk dionica bi trebala biti na 500-600 hrk...

Prema kojoj kalkulaciji to dionica Atpl fundamentalno vrijedi 500-600 kuna?

• Marielena
    • July 20, 2021 at 4:29 PM
    Quote from zlocesti

Veliki promet na Igi, a nitko da prijavi da je kupio?

A netko je morao. Potrebno je dvoje :)

Problem je da ne zna covjek sto je tu jeftino.

• Marielena
    • July 16, 2021 at 4:54 PM
    Quote from Marin83

TURISTA je trenutno u Hrvatskoj 730 tisuća, čime je srpanj do sada dosegao 75 posto turističkog prometa iz srpnja 2019.,

Ajde sad ti budi pametan

Nastavak turisticke sezone ovisi o politici zemalja iz kojih dolaze turisti.

Prosle godine su turisti poceli odlaziti jer nisu zeljeli ici u karantenu nakon povratka u maticne zemlje.

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• Marielena
    • July 16, 2021 at 8:18 AM

Ja mislim da bi najracionalnije bilo prekinuti sva masovna dogadjanja na obali jer su sa njih potjecu veliki brojevi.

Lijepo se u Zadru zapocelo sa sportskim dogadjajima, zabavama i sl pa se sada cude. I onda nije kriv stozer, nego mladi. Tipicno izbjegavanje odgovornosti ljudi na vlasti, sada se ide sa represijom prema poduzetnicima. Jadno.

Vidim da je Istra ovdje kolateralna zrtva, koja je trebala biti u debelon zelenom po brojevima. Dobro je da se Institut Robert Koch vodi svojim kartama gdje su Hrvatsku podijelili po zupanijama.

Quote from Laudator

Upravo prošao ispod Girandelle u Rapcu. Grupa Rusa već tamane koktele💪. Ne čine mi se nezadovoljni kretanjem dionice i brojem osoblja koje ih poslužuje. No šta oni znaju o "ovoj ugrozi". Btw. Ovaj objekt je lani bio zatvoren. Koliko očekujete slabiji 2.kv od 2020.?

Ocekujem bolji i 2Q i 3Q od 2020 godine, losiji od 2019 godine.

• Marielena
    • July 16, 2021 at 8:11 AM
    Quote from Barikb
    Quote from Marielena

Kolega, njihove nekretnine i imovina vrijede 25 kuna po dionici i da imaju 0 turista.

Nekretnine vrijede onoliko koliko je kupac spreman platiti. Valamarovi objekti koji generiraju stotine milijuna dobiti vrijede X više nego iste te Valamarove nekretnine koje rade gubitak. Slično je tu kao sa stanovima u užem središtu Zagreba prije nekoliko godina i danas. Jučer skupo, danas jeftino i upitno. Nekretnine mogu generirati i gubitke kao npr. započete gradnje ili zatvoreni objekti. Problemi su vrlo opširni od radne snage pa dalje, ali ako se padne na testu cijepljenja onda uopće nema naprijed.

Eh, nadala se ja da ce pasti cijene nekretnina u centru Zagreba. Nista od toga :)

Isto tako i sa nekretninama na moru.

• Marielena
    • July 15, 2021 at 10:46 PM
    Quote from Marin83
    Quote from Marielena

A i ovu dionicu je netko u sijecnju napucao na 32 kune(vjerojatno mirovinski fondovi) kada smo bili u lockdownu, imali propusnice, potres i valjda 0 stranih turista. Sada cerp rasprodaje svoje dionice kada su im puni hoteli i kampovi.

Mislim da je ovo dionica gdje veliki odredjuju igru. Mi ovdje mozemo samo pisati.

Pametno, to im je sad ili nikad. BVPS je svega 16,23 kn

Također prodaje i kapitalni fond.

Kolega, njihove nekretnine i imovina vrijede 25 kuna po dionici i da imaju 0 turista.

Kuda ce sezona ne znam i necu predvidjati.

Sretno svima koji cekaju te neke razine od 15-20 kuna. Samo mi se kazem cini da to ovisi o fondovima.

I po prometu ovih dana bih rekla da se to veliki loptaju. Nisu to mali niti kupovali niti prodavali.

• Marielena
    • July 15, 2021 at 10:10 PM

A i ovu dionicu je netko u sijecnju napucao na 32 kune(vjerojatno mirovinski fondovi) kada smo bili u lockdownu, imali propusnice, potres i valjda 0 stranih turista. Sada cerp rasprodaje svoje dionice kada su im puni hoteli i kampovi.

Mislim da je ovo dionica gdje veliki odredjuju igru. Mi ovdje mozemo samo pisati.

• CORONA virus

• Marielena
    • July 15, 2021 at 9:43 PM

Meni je tu sve nelogicno.

UK ima najprocjepljenije stanovnistvo u Europi pa su danas imali 40000 novih slucajeva. To je kao da mi imamo dnevno 2000 novih slucajeva. Samo im ne raste broj ljudi na intenzivnoj i broj umrlih, a vlada najavljuje ukidanje svih mjera.

Kazem da to nema smisla puno. Trebalo bi se prestati histerizirati zbog toga jer netko nosi neki virus u nosu i gledati koliko ljudi se ozbiljno razbolilo. Hoce li to biti tako ili nece, ne znam.

Samo ne vidim da se tu trebamo medjusobno optuzivati.

I ovo sa Britancima je sada sizofrena situacija. Ne znamo da li da se radujemo ili placemo sto nam dolaze.

• Marielena
    • July 15, 2021 at 7:13 PM
    Quote from nimimada

Situacija s Rivp ni meni ne izgleda sjajno u ovom trenutku ali ovoliko ljubavi pa zlobe nema ni u meksičkim sapunicama :)

Moguce da su kolege prodali pa se utvrdjuju u svojim stavovima ili se nadaju kupovati na 20 kuna.

Meni je histerija i panika prilicno nerealna.

Jer imamo i relativno mali broj zarazenih, a tesko bolesnih vrlo malo, danas hvala Bogu 0 preminulih.

Ako cjepivo stiti od tezih oblika bolesti, onda je sasvim logicno da broj pozitivnih ne dovodi do tezih oboljenja.

Ja ne vidim da ce sezona zavrsiti. Prosle godine je zavrsila jer su Njemacka i Austrija uvele karantenu za povratnike iz Hrvatske. Ove godine to nije realno. Turisti ulaze u Hrvatsku sa covid potvrdama, pa ce se tako i vratiti u svoje zemlje.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt