1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Marielena

Posts by Marielena

• Što smo danas tržili

• Marielena
    • July 29, 2021 at 5:47 PM
    Quote from D_artagnan
    Quote from BudFox

Ja danas prodao ATPL, cekam je poslije izvjesca, za koje ocekujem da ce biti tak tak. Cijena je ipak vec porasla 250% od dna, pa i poslovanje treba opravdati tu cijenu.

Hoces sljedecih dana trcat po skupljoj unutra + broker ulaz/izlaz, sta nije pametnije bit na miru i uzivati u razdoblju pred nama u pomorstvu 😀

Pa upravo je brodarstvo raj za trejdere :D

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• Marielena
    • July 29, 2021 at 5:27 PM

Koliko se sjecam prije godinu dana kada su vozarine bile jako visoke oni su uglavnom potpisivali dugogodisnje ugovore. Tada su to mnogi kritizirali, ali se pokazala ispravnom odlukom.

Tpng je kvalitetna i konzervativno vođena firma.

I Atpl barem pola brodova ima u dugogodisnjim ugovorima. U doba visokih vozarina to se moze ciniti lose jer ne zaradjuju koliko bi mogli, ali to je po meni mudro vodjenje ovog rizicnog sektora.

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Marielena
    • July 29, 2021 at 3:28 PM

Decki, imali ste tu danima mogucnosti kupovati po 9 kuna. Sto je preskupo?

Istina sica se mogla ugrabiti😂

Pa sad pred FI ovakvi smijesni postovi jer se na +35 ne vari.

• CORONA virus

• Marielena
    • July 28, 2021 at 8:13 PM

Racunala sam i ja😂

Prema mojim izracunima za dlaku smo jos narancasti😅

Vidjeti cemo.

Svakako da se treba popraviti ubuduce postivanje epidemioloskih mjera.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Marielena
    • July 27, 2021 at 1:18 PM
    Quote from Flight

A mene svaki puta iznenadi da ulagači trče za jednim te istim dionicama i filozofiraju o njima. Imamo sve više vrsnih analitičara i analitičarki brodarstva i pomorskog prijevoza tereta iz kužine. Stručnjaka za automobilsku industriju i dijelove, telekomunikacije i štošta drugog. Vode se dugotrajne rasprave o NAV-u, knjiženjima, strategiji, upravljanju flotom.... ma čudo jedno.

A tamo neki SPAN ili MRUL utriplaju prihode u 3-4 godine (što akvizicijama što organski) imaju zaista sjajan i rijetko viđen rast i fundament (mislim na MRUL) pa i strategiju i o tome niti slovca. Nigdje.... i ništa, niente, nichts, nada... i još te kompanije žele biti na burzi za razliku od onih koje se kontinuriano delistaju. I krenule su s isplatom dividende i najavile otkup dionica u trezor. I onda, kada pitaš, jel ima tko da je upisao ili pokušao upisati koju dionicu MRUL ili se barem informirao o kompanijii... tajac, šutnja. Kolutanje očima, wtf., što je uopće to?!

Tako da, svaki puta kada krenete grintati kako nema mogućnosti ulaganja i kako je lokalna burza velika prevara, pogledajte još jednom i vidjet ćete da postoje i kompanije koje su se odmaknule od tradicionalnih biznisa i modela upravljanja i koje su svemirski brod za nekog lokalnog brodara ili građevinca. I kad dobijete mogućnost i priliku da uložite u nj.... pa barem se informirajte i vidite o čemu se radi. Ako ništa drugo proširit ćete horizonste i upoznati se nečim što još do sada niste (upo)znali. A ne uvijek ista priča, iste firme, isti poslovni modeli i ista kuknjava kako se ne isplati i nema smisla.

Da, nasa burza nema ozbiljnih investitora.

Samo spekulanti koji pokusavaju okrenuti brzu lovu na stecajusama. Kada zbog nedostatka znanja, sreca je za kladaru, izgube novac, krivi su lopovi, mocvara, slucajna drzava itd.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Marielena
    • July 27, 2021 at 12:56 PM
    Quote from kvart99

Tako je.

Ja sam odmah zadao nalog telefonski preko Agrama na 0,93 kn i u jednom času je zaista izgledalo (da je transakcija provedena tada) da ću kupiti cca barem par tisuca komada po toj cijeni......

Wishful thinking.......

Danasnje trgovanje su jedino manipulacije spekulanata koji misle da ce nesto postici😅

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Marielena
    • July 27, 2021 at 12:03 PM
    Quote from NaBiduAsku

rekao bih da kupuju oni koji su kupovali u dokapu... šta im je malo stati na bid, pokoju kupiti i dignuti si prosjek na 10 kn i par lipa... a onda kad se zaboravi ide iskipavanje po stabilnom bidu.

+12.375% evo skromne dobiti za neke.

Kupnja je 100% fake. Stavis sicu na 100 kuna na bid pa onda krene iskrcaj po bidu.

Meni se cini da ovdje jako puno ljudi koji trguju na burzi ne razumije nista ocito.

Niti prate obavijest na burzi niti su na forumu niti nista. Vide da je dionica 75 lipa. Misle da je to jeftino pa kupuju.

Ovo su jos uvijek stare dionice Dlkv samo su spojene sto u jednu. Znaci, ako vam je jucer bilo dobro po 75 lipa, ta ista dionica danas vrijedi 75 kuna.

To je jos uvijek onaj isti Dlkv pun dugova i dubioza, a cijena mu je u godinu dana pala sa 7 kuna na 70 lipa.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Marielena
    • July 27, 2021 at 11:47 AM
    Quote from rambo_5

Ma šta trošite uopće riječi na ovu debilanu... Kad naprave razrjeđivanje slijedi delist po 10 kn i prebacivanje na d.o.o. Lakše je izvlačiti lovu nego kod d.d.-a, manje izvještaja i dosadnjakovića po skupštinama...

Niti ja ne razumijem nikoga tko to sada kupuje. To je przenje love.

Kada se provedu svi krugovi dokapa, i ako dionice budu izlistane na burzi, moci ce se pricati ima li smisla kupiti dionicu i po kojoj cijeni.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Marielena
    • July 27, 2021 at 10:04 AM

Mislim da oni jos nisu azurirali konverziju.

Mnogi na gledalicama vide jos staro stanje.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Marielena
    • July 27, 2021 at 9:58 AM
    Quote from NaBiduAsku

Ma samo je bitno kada dolaze nove dionice na burzu... ovo sad na neki način i dalje se trguje samo starim dionicama koje su išle 100 u 1... realno da danas i dođe cijena do 80 kn izašli bi s nulom... međutim kad dođu nove nisam baš siguran da ćem cijena biti viša od 80 kn. Pa nove su izdane po 10 kn!

Brzo ce cijena pasti na 10 kuna nakon sto krene dokap. Ljudi valjda ne kuze sto se dogadja.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Marielena
    • July 27, 2021 at 9:52 AM

Nitko ne zeli prodati.

Netko kupuje po 18 kuna.

Da li ljudi jos ne kuze sto se dogodilo ili?

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Marielena
    • July 27, 2021 at 8:50 AM

Nece danas sigurno nitko dati 75 kuna za novu dionicu Dlkv-a.

Iako me ZSE uvijek iznenadi🙂

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Marielena
    • July 26, 2021 at 9:57 PM

Kakvo trgovanje ocekujete sutra?

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• Marielena
    • July 26, 2021 at 9:20 PM
    Quote from mitkko
    Quote from Marielena

20 kuna je iz rukava da.

Ocekujem da ce dokap biti proveden po nominali.

Pa jel ne mislis da je malo neozbiljno od jednog investitora tako gorljivo zagovarati stavove koje si izvukla iz rukava?

Kod firmi koje ne mogu samostalno opstati na trzistu treba biti oprezan.

Pogotovo na nasem nerazvijenom trzistu kapitala.

To smo vidjeli na Dlkv, Opte itd.

Ponekad racunanje booka moze zavarati. I ja sam prije godinu dana racunala da je Dlkv na 4 kune jeftin. Zavrsio je sa 70 lipa.

Viro je imao book 200 kuna kada je otisao u PSN.

Nije to neozbiljno. To je oprez. Ne kazem ja da se na ovakvim pricama ne moze zaraditi. Moze. Ali moze se i izgubiti 90 posto kapitala.

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• Marielena
    • July 26, 2021 at 8:25 PM
    Quote from mitkko
    Quote from Marielena

Iz razloga jer firma ne moze sama opstati bez preuzimanja.

Inace sam firmu "snimala" na nekim razinama od 11 kuna i odustala upravo iz tog razloga. Ocekivala sam poziv za dokap po nominali u ovoj godini.

Mislim da se nece javiti nitko iz peer grupe. Spominjao se Atpl. Ja mislim da to nije realno jer Atpl ima dovoljno svojih problema.

Ne iskljucujem mogucnost da se okupe "mali" pa skupe tih 50 milijuna kuna.

Ok, razumijem, smatras da firma ne moze opstati bez dokapa. Ali otkud ti ta procjena vrijednosti od 20 kn? Iz rukava? Ili imas neku analitiku? Ako je tako kako kazes bih onda ocekivao da ju cijenis i puno manje.

20 kuna je iz rukava da.

Ocekujem da ce dokap biti proveden po nominali.

• Marielena
    • July 26, 2021 at 8:18 PM
    Quote from mitkko
    Quote from Marielena

Da, uvijek sam oprezna kada dionica odradi znacajan rast.

Obicno brodare kupujem na dnu. Zato sada "pecam" jednog drugog naseg brodara.

Kada kazes "obicno brodare kupujem na dnu", znaci da si odradila barem nekoliko ciklusa na brodarima?

Nije ti jos vrijeme za TPNG, stignes u to uci :)

Ne, jako kratko sam na burzi. 2 godine.

Ovisi kako se uzme. Za brzi trejd je prerano. Za skupljanje svaki propad ispod 40 kuna je poklon. Ocekujem porast vozarina u 1Q 2022.

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• Marielena
    • July 26, 2021 at 8:16 PM
    Quote from mitkko
    Quote from Marielena

Kolega, prema vlastitom priznanju kupovali ste Jdpl 2018 izmedju 30-40 kuna. Sada kazete da im je flota bila krs i lom tada.

Da li je to i samokritika neka? Naime, radili ste tada sto i kupci danas.

Inace, ne razumijem vase objave osim ako vam je to neki gust. Kazete da ste cekali znaci 3 godine da se mozete iskrcati sa smijesnom zaradom. Golemi oportunitetni trosak! Jos ne razumijem u cemu je gust.

P.S. Nisam nimalo optimisticna kada je Jdpl u pitanju.

Kolegice, citam sada na drugom forumu da mislis da JDPL ne vrijedi fundamentalno ni 20 kn. Zanima me na cemu temeljis tu tvrdnju? I zasto mislis da se nitko nece javiti za dokap?

Iz razloga jer firma ne moze sama opstati bez preuzimanja.

Inace sam firmu "snimala" na nekim razinama od 11 kuna i odustala upravo iz tog razloga. Ocekivala sam poziv za dokap po nominali u ovoj godini.

Mislim da se nece javiti nitko iz peer grupe. Spominjao se Atpl. Ja mislim da to nije realno jer Atpl ima dovoljno svojih problema.

Ne iskljucujem mogucnost da se okupe "mali" pa skupe tih 50 milijuna kuna.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Marielena
    • July 26, 2021 at 7:26 PM
    Quote from Manu

Bilo bi zanimljivo vidjeti je li možda poneki veliki mali uskočio s 10m jer se nudila gotovo sigurna višestruka kratkoročna zarada. Međutim, u slučaju većeg interesa od predviđenog maksimalnog iznosa dokapitalizacije, što se navodno i dogodilo, aktivira se točka 5. pravila alokacije prema kojoj uprava ima "diskrecijsko pravo" odrediti kome koliko dionica u tom slučaju što znači da teoretski neki mogu ostati i s 0 dionica.

Na sve su mislili.

Imate kolegu na Poslovnom koji tvrdi da je predao ponudu.

• Marielena
    • July 26, 2021 at 7:24 PM
    Quote from mitkko
    Quote from Marielena

Kolega, ja sam Atpl kupovala na 180 kuna.

Prije na 139 :)

Onda ok. Ove tvoje postove cu onda shvatiti na nacin da si samo oprezna.

Da, uvijek sam oprezna kada dionica odradi znacajan rast.

Obicno brodare kupujem na dnu. Zato sada "pecam" jednog drugog naseg brodara.

• Marielena
    • July 26, 2021 at 7:09 PM
    Quote from mitkko
    Quote from Marielena

Naravno da je vrijednost brodova manje volatilna od vozarina, ali vozarine utjecu na njih.

Naravno da i na vrijednost nekretnine utjece rentna pozicija.

Ali htjela sam reci da je kod firmi kao Atpl dugorocno vazno da mogu profitabilno poslovati.

Vozarine su danas izvrsne, ali u slucaju neke korekcije vozarina Atpl bi imala opet slicne probleme kao zimus. Zato je ovo jos uvijek rizicno ulaganje.

Naravno da su trenutne vozarine izvrsne.

Kolegice, kao investitorica moras ulagati na temelju ocekivanja buducih rezultata jer ako budes cekala potvrdu u obliku FI, tada je obicno vec kasno za ulaganje.

Display More

Kolega, ja sam Atpl kupovala na 180 kuna.

Prije na 139 :)

1. Privacy Policy
  2. Kontakt