1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Marielena

Posts by Marielena

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• Marielena
    • September 8, 2021 at 7:02 PM
    Quote from Neo
    Quote from tin

O kakvom preuzimanju je riječ????

Kolega je polupao loncice. Da firmu netko zeli preuzesti cijena bi porasla znacajno sto smo mogli vidjeti kod Kraša. No, ovdje nema preuzimanja, dogodio se vec pad cijene sa 90 na 42kn iako firma zaradjuje proteklih 5g.

Pa i prosli report je bio skoro 5 milja zarade pa nema opravdanja za pad. Tankerasi voze uglavnom na TC vozarinama, a iste su cca 11750-12000 sto omogucuje uspjesno prevladavanje krize.

Kolega je vjerojatno mislio na preuzimanje Jdpl od strane Tankerske plovidbe.

Ali kao preuzimatelj se spominje Tankerska plovidba, a ne Tankerska plovidba next generation(Tpng)

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• Marielena
    • September 7, 2021 at 9:35 PM
    Quote from Marin83

Tako je Općinski građanski sud u Zagrebu 1. rujna donio prijedlog u kojem navodi da je rok za dobrovoljno namirenje tražbine protekao te da je ovrhovitelj prisiljen na prisilno ostvarenje tražbine "ovrhom na poslovnom udjelu ovršenika u društvu HPB Invest" u iznosu od 5 milijuna kuna koje HPB u njemu ima.

Gospon Puharić bi HPB Invest... ^^ ^^

Pa iskustva s kladionicom vec ima😅

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Marielena
    • September 7, 2021 at 8:43 PM
    Quote from Moller

nema njega, ali ne vjerujem da nema više dionica, samo da još vidimo što je s C10, ima li možda još kandidata koji se guraju

Meni se cini da je to neki fond. Vjerojatno ima i vise od tih 800 dionica.

Nista novoga pod suncem. Vec smo to vidjeli na 180 kuna pa 250 kuna pa na 392. Sada se iskrcava na 462.

• Što smo danas tržili

• Marielena
    • September 6, 2021 at 4:04 PM
    Quote from tento

+ Atpl po 460

+Atpl po 470 ujutro, popodne nisam bila doma uz monitor.

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Marielena
    • September 3, 2021 at 2:48 PM
    Quote from Flight
    Quote from Meri

Flight, može se tebe pitati tko te imenovao za glasnogovornika? Ali, neću tako.

Nitko, al svaki post joj je da prostiš bezvezno njakanje o ničemu.

ja bih takve po kratkom postupku. Nit smrde, nit mirišu... dosada i stalno ponavljanje.

Naravno da je dosadjivanje kada pokusas ukazati da tu sve nije ruzicasto onima koji to ne zele vidjeti.

Inace sam se maknula od ove teme prije 2 mjeseca i ostavila temu pozitivcima. Slicno sada i na Viro.

A na Opte ti nisam nikada niti "dosadjivala". Samo pozitivno pisite i dalje.

• Marielena
    • September 3, 2021 at 2:45 PM
    Quote from Flight
    Quote from Marielena

Evo, ima ih na DLKV.

Cijelo ljeto se nije znalo hoce li dokap proci na Jdpl ili nece.

Inace, to zaustavljanje trgovanja mi je uvijek smijesno. Nisu investitori mala djeca. Nitko ne mora prodati svoje dionice "burek lesinarima".
    Koliko puta su stigle obavijesti na burzu za vrijeme radnog dana na Opte ili Dlkv kada je cijena drasticno pala. Dionicari koji ne "cuce" stalno na monitoru su imali navecer sto vidjeti. To mi je recimo bilo ne fer.

Oprosti, a o čemu ti stalno piskaraš bezveze? Koga zanima tvoje mišljenje oko zaustavljanja trgovanja i je li to tebi smiješno ili nije?

Ono, tratiš svima i prostor i vrijeme bez ikakvog zanimljivog sadržaja.

Napiši neki konstruktivni post, da shvatimo zašto je to bitno ili nije, koliki je rok zaustavljanja trgovanja ili slično.... ja sam čuo da može biti do 10 dana, jel to istina ili nije, nemam pojma... al nadam se da ćeš nas ti uputiti.

Display More

Kao investitor na ZSE sam itekako zainteresirana za jednak i fer odnos prema svima. Jos se sjecam kada je za vrijeme trgovanja stigla obavijest na ZSE da je jedina ponuda na Dlkv ona od 10 lipa.

Pa je cijena odmah pala sa 6 na 2 kune.

Nitko tada nije zaustavljao trgovanje. A sve je bilo nejasno.

Ja tu nisam bila kao niti ovdje niti ostecena niti "zasticena". Pa se ne bunim zbog sebe.

• Marielena
    • September 3, 2021 at 2:41 PM
    Quote from Moller

izgleda je financijer prvi nanjušio da neće biti ni za njega, džabe funkcija bez para

https://dnevnik.hr/vijesti/hrvats…i---665013.html

Pa kada se vlasnik bavi koronom pa ne stigne s Varteksom.

• Marielena
    • September 3, 2021 at 2:32 PM
    Quote from Parica
    Quote from Marielena

Ne razumijem zbog cega ne dozvoljavaju trgovanje. Koga time stite?

Pa naravno da neće pustit trgovanje...

Mora se definirati je li dokap prošao ili se ide u novi...dok se to ne riješi ništa od trgovanja...

Pa tko bi lud kupovao dionicu za koju ne zna koliki joj je broj dionica...

Evo, ima ih na DLKV.

Cijelo ljeto se nije znalo hoce li dokap proci na Jdpl ili nece.

Inace, to zaustavljanje trgovanja mi je uvijek smijesno. Nisu investitori mala djeca. Nitko ne mora prodati svoje dionice "burek lesinarima".
    Koliko puta su stigle obavijesti na burzu za vrijeme radnog dana na Opte ili Dlkv kada je cijena drasticno pala. Dionicari koji ne "cuce" stalno na monitoru su imali navecer sto vidjeti. To mi je recimo bilo ne fer.

• Marielena
    • September 3, 2021 at 2:28 PM
    Quote from diokidina

Strani brodar je htio otkupiti svih 2mil dionica.

Marielena

Štiti nas male dionicare od burek dionicara.

Vi mislite da ne bude lesinarenja kada puste trgovanje? Ne mogu dovijeka zaustavljati trgovanje.

Da, ponuda Tankerske plovidbe izgleda nije niti razmatrana.

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• Marielena
    • September 3, 2021 at 2:19 PM

Ne razumijem zbog cega ne dozvoljavaju trgovanje. Koga time stite?

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• Marielena
    • September 3, 2021 at 10:48 AM
    Quote from st-brajo
    Quote from Parica

Iz cijele ove price jasno je da:

1. Svijedocimo bratoubilackom ratu Uprave vs. NO, odnosno borbi 2 tabora...slicno kao kod PVCM i KRAS samo sto se tamo vodila bitka na TK ovdje u uredima i na tajnim sastancima

2. Je clan NO potvrdio da flota vrijedi 64 mil USD, odnosno da je NAV preko 100 kn/share

3. JDPL vrijedi puno vise od 25kn te ce, u slucaju propasti ovog dokapa, pocetna cijena u ponovljenom dokapu biti veca...ne ocekujem je ispod 40kn

4. Je sad upitna realizacija narudzbi 2+1 broda (nema para iz dokapa)

5. Veliki broj forumasa ne mogu progutat da mittko&co. zarade i da budu nagradjeni za dobru procjenu i hrabrost za sudjelovanje u dokapu vec radje navijaju za TNPL-"ubojicu" malih dionicara...a sve pod krinkom da je to bolje za kompaniju iako dionice nemaju...tuzno

Navijam za male, a zadrani neka idu u klinac..ili plate i pocmu igrati posteno..

Display More

iskreno, i meni bi bilo drago da prođu mitkko, Purko, Novoselec & co.

em bi se spustila cijena dionice, em bi bilo više dionica za kupiti, em bi Sizif u nekom trenutku počeo prodavati svoje dionice da bi namirio jatake (kao i na ATPL).

onda bi samo bilo bitno da BDI ne rokne ispod 2000 putni (šta nije izgledno, jer ako bude pull backa, to bi bilo negdje do 3k punti).

u svakom slučaju, više bi se ljudi stiglo omastiti, a ovi šta su poprišili prije dokapa bi malo trebali počekati, i to je to.

ako ovaj dokap prođe, ovo bi mogla biti nova Optima.

btw., za razliku od ATPL, koji svoje brodove prodaje i postaje više kao pomorska agencija, ovi imaju prilike postati ozbiljan brodar.

u svakom slučaju, vrijedi upratiti.

btw., bilo bi dobro i da ova blokada trgovanja što duže potraju da ljudi stignu prebaciti pare na brokerski :S

Display More

Dinko Novoselec je odigrao svoju igru na Agrokoru i DLKVu.

A takvim tipovima vise niti kune nedam.

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• Marielena
    • September 3, 2021 at 9:25 AM

Sto niti danas nema trgovanja?

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• Marielena
    • September 3, 2021 at 9:08 AM

Moje je misljenje da je za firmu bilo najbolje da ju dokapitalizira neka velika firma iz peer grupe.

Sto je dobro za upravu i male dokapitalizatore ne znam.

Ne znam sto je cilj malih ulagaca osim da ono sto kupe jeftino brzo prodaju skupo.

Tesko ce me netko uvjeriti u suprotno. Pogotovo netko tko je usao sa 100k kuna.

Uostalom tko je od nas malih u brodarima dugirocno i zasto? Ceka ovdje dividendu?

Pa toliko netko dnevno protrejda na Atpl ili Igh prosle godine.

Isto tako bez ikakve info mislim da je drzava htjela lovu, ali da se ne promijeni nista.

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• Marielena
    • September 3, 2021 at 8:52 AM
    Quote from diokidina

Pratim ovu dionicu godinama, nikad nije kupovao i prodavao vece kolicine.

A znao je kupovati po vecim cijenama, a prodavati po manjim, ali u malim kolicina. Tako da nije neko mjerilo.

Kolegice Marielena isto da vas pitam zasto u Lenca prodaje doticni iz top-10?!

Nemojte sve gledat negativno.

Ovdje se dogodilo to da vlada nije vjerovala da ce dokapitalizacija proci, i sad su se umijesali. I trenutno jedan veliki sve stopira ne bi li dobio(provjerena info).

Iz Lenca je u proteklih 6 mjeseci izaslo par ljudi iz TOP10 skroz. Ne znaci da oni znaju nesto sto ja ne znam, odnosno da imaju informacije koje nisu javno dostupne.

Ali off topic.

Moguce da je nebitno da je Boban prodao 650 komada. Mozda mu treba za novi auto.

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• Marielena
    • September 3, 2021 at 7:00 AM
    Quote from Jure

Promjene Dioničara (Zagrebačka Burza)

JDPL BOBAN NENAD-650-0.04%26,8921.64%1.51M

Boban je lijepo potrefio.

Od pocetka mi je djelovao kao neki insider koji kupuje jer mu je nesto obecano.

Tko zna zasto prodaje.

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• Marielena
    • September 2, 2021 at 5:26 PM
    Quote from mitkko
    Quote from st-brajo

a odgovara im kad se neki od njih motaju oko Fonda za nuklearku Krško?

ili kad "čačkaju mečku" oko Dalekovoda?

očito su neki iz deep state-a naletjeli na neke druge iz malo dubljeg deep state-a, pa je sad ispao problem.

mali su, legitimno, shvatili da se i oni mogu ogrebat ako se prilijepe na ove prve (jer su, kad su bili na suprotnoj strani, popušili), samo su, ovi drugi, očito malo "jači igrači", pa se sad i aševi izvlače iz rukava.

ili su se, ovi prvi, dovoljno namirili, pa je sad došao red na neke druge.

nekad je dobro samo stajati sa strane i gledati čepušanje, a ako ovdi ima posla za institucije, neka se i one uključe, ili možda ne smiju? :/

Display More

Mali koji se "prikrpe" ovim velikim igračima će sigurno dobro proći. Isto bi bilo i na DLKV da su se mali uspjeli organizirati za dokap. Šteta je ovo promatrati sa strane.

Druga je stvar kada veliki "bombardiraju" firmu sa ciljem kasnijeg jeftinog preuzimanja - tu se valja držati po strani. Ovdje je priča obrnuta, tu se veliki tuku kako bi preuzeli firmu. Minimalna cijena od 25 kn se zna, svi znamo da samo imovina trenutno vrijedi oko 4 puta više, i ja kao "mali" ću vrlo rado biti "unutra" i pokušati jeftino uloviti pokoju dionicu. Samo pratim šta rade ti "veliki".

Poanta je da nisu nastradali "mali" koji su pratili šta rade "veliki", već su nastradali oni koji su išli kontra tih velikih. Tako je uvijek bilo i biti će. "Jači kvači", i ti možeš biti ili s njima ili protiv njih. Ne valja se sa rogatima bosti. Ja bih radije bio s njima.

Spomenuo sam već ranije jednu usporedbu - u ovakvim situacijama se treba ponašati kao ona mala ribica koja uvijek pliva uz velikog morskog psa. Tek kada si dovoljno velik možeš igrati neku svoju igru, ali i to samo ako imaš i politiku na svojoj strani jer drugačije kod nas ne ide. Do tada, prati šta veliki rade i igraj njihovu igru. Tu ne možeš "mašiti". Oni igraju za svoj interes i u toj igri ne gube, pa onda posredno i ti sam profitiraš.

Display More

A kako su prosli mali koji su sudjelovali u dokapu DLKVa po nominali od 10 kuna svojedobno?

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• Marielena
    • September 2, 2021 at 4:37 PM
    Quote from diokidina

Ivana7

Moram biti iskren i napisati da si neko vrijeme bila interesantna u svojim postovima, ali nikad realna i iskrena. Nesto slicno kao kolega @Neo.

Meni je Ivana super. Smije se nama burek trejderima, a ona je TOP10, a ispada da ona dnevno ulazi/izlazi sa iznosima kao i ja😅

P.S. ja trejdam stalno i na Atpl i tu i drugdje, ali mislim da sa svojim iznosima ni na koji nacin ne utjecem na cijenu.

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• Marielena
    • September 2, 2021 at 4:16 PM
    Quote from Marin83
    Quote from bjane

netko će kratiti netko podebljavati

zanimljiva trgovina

likvidnost na nivou,vjesti i planovi uprave su poznati.

Nakon što su Ivana i Mirko prodali svoje dionice ova dionica će se preporodit, isto kao što se dogodilo i na TPNG kad se PBZ skrbnički riješio velikog dijela dionica. Kad kažem preprodit, mislim na povećanu likvidnost.

Ne znam kakav preporod se dogodio na Tpng? Barem sto se tice likvidnosti ne.

Ali off topic smo.

Mene ne zanima da li je gospon Mirko izasao ili nije. Niti me zanima da li ima financijske probleme ili kupuje kucu. Uvijek su mi to naivni izgovori za izlazak iz TOP10.

Zanima me koliko danasnja cijena odgovara trenutnim fundamentima. Kakva su ovdje ocekivanja u buducnosti.

P.S. mislim da osim gospona Mirka ima jos jedan veliki prodavac(nije Ivana).

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• Marielena
    • September 2, 2021 at 3:26 PM

Kada budu dozvolili trgovanje?

• Što smo danas tržili

• Marielena
    • September 2, 2021 at 1:10 PM
    Quote from tin
    Quote from NaBiduAsku

- malo atpl kupljene po 470.

Pa kolega mogli ste bar pričekati da pometu ovaj nalog na 482 kn....ovako ni 2% niste zaradili.

Kolega zeli izgraditi Mlinar. Pogaca po pogaca Mlinar ili barem Dubravica.

Uf, sto ste se Ivani zamjerili.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt