1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Marielena

Posts by Marielena

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• Marielena
    • October 26, 2021 at 9:06 PM

Upravo tako kolega. Dok traje kriza ostati ce na visokim razinama. Lokalne korekcije su prirodne.

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• Marielena
    • October 26, 2021 at 8:10 PM
    Quote from diokidina

https://www.seebiz.eu/trzista/danski…rijevoza/266891

Rekao bi Richard da, da,....

Pa jasno da ce zagusenje luka jos trajati.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Marielena
    • October 26, 2021 at 6:38 PM
    Quote from tollway
    Quote from Marielena

P.S. i ja mislim da je jako lose. BDI je danas iznad 4000 bodova. To je stvarno malo.

Pa neka padne i na 3000, brodari ce i dalje masno zaradjivati.

kolegice

vi ste stvarno kontradiktorni ?(

Ljudi ne kuze cinizam :)

• Marielena
    • October 26, 2021 at 3:22 PM
    Quote from Moller

vi trejdate za 10 % , a ako netko to obavi u danu (takvih dana i dionica gotovo 0na našoj burzi) njega ne razumijete ?(

Aha, pa da pojasnim.

1.Rekla sam da ja trejdam. Nemam bas nista protiv daily traida, ali on mi nekako bas i nije uspjesan na ZSE. Barem meni. Ako netko ima uspjeha na Daily trade na ZSE neka se javi. Smisla ima jedino prodati na barem +10% i to na likvidnijim izdanjima kao Atpl. Ali i tu cesto morate cekati 2 tjedna. Vani budu takve oscilacije u dan/dva.

2. Rekla sam da uspjesnih trejdera ima sigurno malo, a i to se stjece iskustvom. Svi koji danas jesmo uspjesni, smo naucili na svojim greskama. Vecina se uspanici pa prodaje kod korekcija, a onda trci za dionicom kada krene up. I tako ne zaradjuju nista.

P.S. Hoce se tko pohvaliti prodajom na 500 kuna danas na forumu?

• Marielena
    • October 26, 2021 at 3:10 PM
    Quote from Moller
    Quote from Marielena

Pa ja ne razumijem te svadje.

Tko sada zeli neka proda.

Iako ne razumijem zasto ako ne vjerujete u kompaniju niste prodavali na 570 kuna?

Ovakve oscilacije su vazne samo daily traderima, a na ZSE uspjesnog daily traida niti nema.

Ako cemo iskreno, na ovoj dionici vecina ljudi gubi novac. Bez obzira na forumska pisanja. Psihologija mase je jednostavno takva. Kada BDI raste, se trci za dionicom, zbog pohlepe se ne zeli prodati, a kada pada se u panici rasprodaje. Tako se novac gubi, a vecina ga ovdje gubi.

P.S. i ja mislim da je jako lose. BDI je danas iznad 4000 bodova. To je stvarno malo.

I ja sam popusila 2020 jer nisam prodala na 350, a BDI bio 300 bodova. I sto sada.

Vise nisam pocetnik. Sada ne prodajem, nego kupujem na lokalnim korekcijama

Display More

prije četiri sata, baš sam mislio da su na ovome forumu barem žene iskrene :)

" Ja sam kupovala na 139 kuna. Ali kupovala sam i prije na 400 pa na 202 kune i tak.

Kupovala sam i poslije na 180 kuna.

S obzirom da stalno trejdam, prodajem kod veceg rasta, kupujem u korekciji. Isto tako znala sam i bjezati za dionicom.😅

Slazem se da je najbolji posao bio kupiti 1000 komada na razinama 130-150 kuna

pa to jos uvijek drzati. Ali da je na burzi lako, bio bi bogat svatko."

vi izgleda jednim ustima dvije pjesme pjevate?

kad već licitiramo s ciframa i znamenkama , onda evo i moj mali prilog za moguću cijenu i to sve kroz igru

Display More

Zene su vam najmanje iskrene. To mi vjerujte.

Ali koji dio vam nije jasan u postu?

I sto vam je u kontradikciji?

• Što smo danas tržili

• Marielena
    • October 26, 2021 at 2:57 PM
    Quote from NaBiduAsku
    Quote from Marielena

Bravl kolega! Vi dokazujete da daily trade na ZSE moze biti uspjesan. Cak ni ja ne vjerujem u to.

pa ovo je break even ili čak neuspješan trejd bio. Kad se sve zbroji.. ali nije još gotovo...

Da, zato ja niti ne daily trejdam na ZSE. Puno stresa da nahranim brokera. Zato prije +10% niti ne prodajem. A to zna potrajati. Zato razmisljam da odem van trejdati, a na ZSE ipak ulazem duze kao nas kolega tin i drugi.

• Što smo danas tržili

• Marielena
    • October 26, 2021 at 2:51 PM
    Quote from NaBiduAsku
    Quote from NaBiduAsku

po sitno u više naloga nakupio nešto ATPL na 518, 520. čekam niže.

al me broker voli... pola od ovog sam prodao na 528 i 530... zatim sam drugu polovicu prodao na 520 i 508... i sad sam kupio 80 kom na prosjeku 502. Hebiga treba biti proaktivan i hranit brokera.

Bravl kolega! Vi dokazujete da daily trade na ZSE moze biti uspjesan. Cak ni ja ne vjerujem u to.

• Marielena
    • October 26, 2021 at 2:45 PM
    Quote from hugh
    Quote from tin

Samo treba pogledati što se dešavalo prije Q2 izvješća...potpuno ista situacija i sada.

Namještajka?......ruše bdi zbog izvješče?......

Pa ja ne razumijem te svadje.

Tko sada zeli neka proda.

Iako ne razumijem zasto ako ne vjerujete u kompaniju niste prodavali na 570 kuna?

Ovakve oscilacije su vazne samo daily traderima, a na ZSE uspjesnog daily traida niti nema.

Ako cemo iskreno, na ovoj dionici vecina ljudi gubi novac. Bez obzira na forumska pisanja. Psihologija mase je jednostavno takva. Kada BDI raste, se trci za dionicom, zbog pohlepe se ne zeli prodati, a kada pada se u panici rasprodaje. Tako se novac gubi, a vecina ga ovdje gubi.

I ja sam popusila 2020 jer nisam prodala na 350, a BDI bio 300 bodova. I sto sada.

Vise nisam pocetnik. Sada ne prodajem, nego kupujem na lokalnim korekcijama.

Quote from bjane

500 kn potpora za sada...

ponavlja se stara praksa ,kretanje cijene prije izvješća obično je u silaznoj putanji.

ne samo na ovoj dionici,nego to može biti i druga.

74 kn niža od zadnjeg vrha.

ili 15% na dole.

Tehnicko je prva potpora bila na 520 kuna, druga na 490, ali vidjeti cemo.

• DRY BULK

• Marielena
    • October 26, 2021 at 2:35 PM
    Quote from NaBiduAsku

dobro čime je izazvan ovakav pad, slabo pratim jer puno trgujem ^^

p.s. unatoč ogromnom padu kejpova graf GOGL-a kaže stagnacija zadnjih 5 dana. Nisu se dodatno iskorigirali.

Capeovi zbog manjeg demanda zeljeza u Kini.

Ocekujem da ce panamaxi ovaj put prvi gore. Capeovi ne.

Ali da to su jos visoke razine. Zato niti nema veceg pada vani. Biti ce korekcija, ali na visokim razinama. I jos ce kompanije jako zaradjivati.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Marielena
    • October 26, 2021 at 10:27 AM
    Quote from hugh
    Quote from D_artagnan

Zasto cisto sumnjaš? Ja ih imam kupljene jos od 2016, kad su bili jakoo dugo u tom rasponu 100-140 dok je IB ulazio ... cak je par puta bilo i ispod 100 otislo ali nisam kupio tada da ih nemam previse % u portfelju, a vozarine jos nikakve bile. Danas je to skroz druga priča

čista psigologija.......nevjerujem da ima uopče ( ili bar ne više od prsti na jednoj ruci) koji su ostali imuni na rast ×4 sa tih razina i nisu prodali.......svaka tebi čast, več si i prije pisao o tome.......ali ne vjerujem da takvih ima a da su kupili tada bar koju stotinu dionica......zapravo neka se jave ako ih ima pa ćemo vidjeti......naravno, uzimajuči u obzir fifo metodu......

Ja sam kupovala na 139 kuna. Ali kupovala sam i prije na 400 pa na 202 kune i tak.

Kupovala sam i poslije na 180 kuna.

S obzirom da stalno trejdam, prodajem kod veceg rasta, kupujem u korekciji. Isto tako znala sam i bjezati za dionicom.😅

Slazem se da je najbolji posao bio kupiti 1000 komada na razinama 130-150 kuna

pa to jos uvijek drzati. Ali da je na burzi lako, bio bi bogat svatko.

• Marielena
    • October 26, 2021 at 10:19 AM
    Quote from hugh
    Quote from Moller

vidim da nitko ne prijavljuje kupnju ovih, pa evo da ih kolektivno prijavim

07.10.2021.CT570,00574,00548,00554,00-2,12 %631.9521.096.370,00
    06.10.2021.CT560,00574,00548,00566,00+2,91 %1053.8202.147.686,00

To su več bivši kupci a sad po malo prodavači.......

Zasto bi to bili prodavaci? Mislim da je od 550 do 574 kupovao neki fond. To sada oni izlaze?

• Marielena
    • October 25, 2021 at 3:58 PM

Pojelo je onoga sa 400 komada na 532 kune :)

• Marielena
    • October 25, 2021 at 3:55 PM
    Quote from Marin83
    Quote from zlocesti

Nije to baš tako.

Moj susjed nije nikada uložio ni kunu na ZSE, al' je uredno ulagao u vanjske ETF

Ljudi iz računalne podrške na poslu odavno trguju preko Binance. ZSE ni virnuli

Pa i sa foruma je otišlo van trgovati barem milijun kuna.

A da smo financijski nepismeni , kao nacija u cjelini.. jesmo. Moja se nećakinja u dobi od 26 godina boji uložiti u treći mirovinski fond. Jer što ako fond propadne :/ . Njen je strah iracionalan, jer niti jedan racionalni argument ne pomaže.

Neš ti savjeta...bilo bolje da si joj savjetovala da se uda za desetak godina starijeg lika koji radi dobro plaćeni posao, pa da nasljedi njegovu dobru mirovinu (dobro 75% nje).

Display More

Sa time se slazem u potpunosti. Da sam ja to znala u dvadesetima gdje bi mi bio kraj?

Zato se danas patim na ZSE😅

• Što smo danas tržili

• Marielena
    • October 25, 2021 at 12:06 PM
    Quote from zlocesti

Tata kupi mi auto.. bicikl i romobil..................... :S

Obzirom da više nisam mala..... ni želje mi nisu dječje, ili jesu :/

Kupila sam si Mediku, po nečuvenih 29 800 kn :S

Ni graf, ni inside info, gut feeling

Bar bude dividenda :)

• Tankerasi strani i domaci

• Marielena
    • October 25, 2021 at 12:05 PM
    Quote from brajakica

Strpljivo cekanje FI 3Q je mudra odluka🤔

FI je dobar cijena na malom volumenu raste na 45-50.

FI nije dobar cijena na malom volumenu pada na 40-42.

Samo kratkorocno jer je vaznije sto nosi buducnost i cijena ide opet na 45-50 jer puno ulagaca ceka za kupiti a malo prodavaca ce prodavati.

Mali free float je podrska u oba scenarija.

Poslije izvjesca testiramo ove pretpostavke.😅

Display More

Moglo se danas i po 42.40 kuna kupiti.

S obzirom da pise bez cenzure pitam: Migra jesi to ti?

Na Atpl si poceo drukati 2-3 mjeseca prije rasta. Tako nekako ocekujem da ce i tankeri krenuti za par mjeseci.

• Razotkrivamo portfelje

• Marielena
    • October 25, 2021 at 9:30 AM
    Quote from tollway

nekakvu posebnu evidenciju ne vodim, niti imam potrebe za time jer sve to imam na računu kod brokerske kuće. ne trgujem puno10-15 transakcija godišnje (ove g će ih biti i preko 30) i više-manje sve brojke su mi u glavi. i posebno pazim da platim što manje poreza. a obračun uredno šalju krajem siječnja. samo prepišem brojke i to je to.

posebno vodim samo evidenciju primljenih dividendi.

Upravo tako. Kada vec brokere na ZSE placamo kao suho zlato, treba imati neke koristi. Ja dobivam obracun nakon svake transakcije i na kraju svakog mjeseca i godine i sve te brojke oni vode.

Vazno je pogledati na kraju svakog tjedna raste li ili pada vrijednost portfelja.

• Marielena
    • October 23, 2021 at 8:53 PM
    Quote from looserst

https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/crna-k…brodara-1137395

Fingers crossed da ga nadju

Kruh sa 7 kora😓

• DRY BULK

• Marielena
    • October 22, 2021 at 6:11 PM
    Quote from brajakica

To sto je kina spustila cijenu (jako napuhanu pa je puno lakse provedivo) ne znaci da ce tako ostati(za dry bulk bi to bilo bolje) jer zima jos nije niti počela. Di je sijecanjski vrh potrosnje? A zalihe na dnu?

Prvo skok pa hop.

Kina ne uspjeva povecati proizvodnju.

Ne govorimo o tjednima ili mjesecima nego godinama.

Velika Extra zarada kineskih rudara nije pomogla, mozda ce kako vi ocekujete pomoci naredba🇨🇳 CCP.

Dugorocno ce se to promjeniti ali cemu nepotrebno panicariti kada cemo prije toga prodati? :/

Ugljen je najbolje sto se dry bulku desava a ne nesto cime treba izazivati "oprez"(paniku)

Promjenu tog trenda cemo jos dosta cekati.

Mozemo za koji mjesec ili vise analizirati tko je bio bolji prognosticar.😁

Trenutno su poplave, prije su bile nesrece u rudnicima, pa ce biti nesto novo.

Kina nemoze sa zalihama koje ima vjecito povecacati proizvodnju ni kada to CCP naredi.

Nebi sad raspravljala kako ce biti sa ugljenom za 10 ili vise godina.

Mene zanima max 2024.

Display More

A kako vi znate da ce ova zima u Kini biti ostra?

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• Marielena
    • October 22, 2021 at 5:12 PM
    Quote from jasko
    Quote from hugh

PS

ima li netko link na stranicu gdje točno i ažurno objavljuju index clean tankera?......neki twitter račun?....

BCTI 566 -5

BDTI 768 +13 ................točno u 17:00 izlazi ovdje........... https://www.balticexchange.com/en/data-servic…s-services.html

Kolega, imate li link od onog PDFa sto stavi tjedne vozarine?

• Tankerasi strani i domaci

• Marielena
    • October 22, 2021 at 4:27 PM
    Quote from brajakica
    Quote from Marielena

Kolegice, da li ste vi sestra od Migre?

Imam samo sestru Anu koju pozdravljam,ona ne pise ali kupuje dionice i cita forum😘

Nagovorila sam je da sada kupi prvi puta.

Pola atpl pola tpng

Jesam je dobro savjetovala?😬

Rekla sam joj da nagovori sve svoje frendice da svi zajedno zaradimo😅

Dajte i vi druge nagovarajte da ljudi zarade kada nece fondovi kupovati.

Brzo ce bozic trebati ce poklone kupovati😅

Display More

Imam i ja sestru koja ne kupuje dionice

Pa ne znam da li je sada pravo vrijeme za ulaz u Atpl i Tpng.

Atpl ce mozda gore nakon FI. FI ce sigurno biti dobar.

Slazem se sa buy the dip, a dip na Tpng nije 44 kune. Vec sam vam objasnila da Tpng uopce nije niti pao, a trebao je. Kupovala sam ga prije 2 godine po 43 kune kada su bolje poslovali.

Ja vjerujem da ce se tankeri oporaviti kada prodje pandemija. Clean tankeri jako ovise o avioprijevozu, a on ce se oporaviti kada se zaustavi pandemija. To ce mozda biti 2022 godina. Ja mislim da imam jos vremena kupovati Tpng.

Inace vec 2 godine svaki dan pratim Atpl i Tpng.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt