1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Marielena

Posts by Marielena

• Birtija

• Marielena
    • November 3, 2021 at 6:17 PM

Kolega mitkko prodali ste Jdpl?

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• Marielena
    • November 3, 2021 at 4:37 PM

Je li netko od tehnicara radio analizu za BDI?

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Marielena
    • November 3, 2021 at 3:18 PM
    Quote from 5. Element

Puno ljudi je prodalo sa zaradom, a puno i s njima prihvatljivim gubitkom. Mislim da nema tu nekih margina. Moguce je da ima, ali kad razmislim, kolega je u pravu, tko bi dao margin kredit s Atpl kao kolateralom?

Neki kolege su na forumu pisali da kupuju Atpl s marginom.

• Marielena
    • November 3, 2021 at 3:03 PM
    Quote from 5. Element
    Quote from Mrcash

da mi je netko pričao kako je ovaj scenarij moguć prije tjedan dana rekao bih niti u snovima . No eto ipak, netko se našao sa više desetaka tisuća komada, al da je nadrealno , e to jest . Još me više čudi kako je market ovoliku količinu progutao, svaka čast kesoljupcima.

Navodno nije prodaja jednog ili dva velika dionicara nego panicna rasprodaja malih. E sad, vidjet cemo uskoro.

Ja bih rekla i jedno i drugo. Fondovi mislim da su sve prodali debelo iznad 400 kuna.

Ono na 355-360 kuna su mislim bili pukli margini.

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Marielena
    • November 3, 2021 at 11:56 AM
    Quote from Moller
    Quote from mitkko

haha, covjece, koja panika :D

Sada se treba kupovati. Kod nas sve uvijek naopako. Sta ti je psihologija mase.

Cak i graf dobro izgleda.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

pa sada izgleda, a do sada si bio u bunkeru, a nas neka granatiraju na koti 360, aaa

samo jedno pitanje kolegici Marieleni, vidim da razumije psihologiju,

od kuda trejderima novac da stalno kupuju po 500, a prodaju po 350, nisu li već trebali pogubiti takvim načinom trgovanja i nestati s obzora burze,

moram ipak stati u obranu kolega, koji održavaju trgovanje aktivnim,

trejder se nikada ne plaši, osim kada ga je strah

Display More

Ocito margin krediti. Trejderi su ocito popusili zestoko.

I onda ce se netko pitati zasto Hrvati ne ulazu na ZSE.

• Marielena
    • November 3, 2021 at 11:42 AM

Meni ovo nema nikakvog smisla.

BDI se iskorigirao. I vani su pali brodari. I ovdje se dionica trebala iskorigirati, ali ove razine nemaju smisla.

Oni su u 3Q imali prosjecnu vozarinu 20k$ i neto profit 47 mil kuna, u 2Q 14k$ i profit 34 mil kuna. Sa ovom korekcijom vozarine za pnmx i supre su iznad 30k$. Vise nego sto je Atpl uopce plovila do sada. Oni ce ocito pozitivno ploviti i 4Q. 1Q je najsjabiji za dry ali 1Q 2022 ce ocito biti bolji od 1Q 2021.

Trenutno je BVPS cca 450 kuna sa 3Q, a on ce samo rasti do kraja godine.

Izvjesno je da ova umjetno izazvana energetska kriza u Kini nije niti moze biti dugorocna. Moze samo izazvati kontraefekt.

Ne mislim ja da su prodavali ovo Slpf ili Zaba Cros. Nesto mozda i jesu oni prodali nakon FI. Da, nekome su u ovom agresivnom padu popucali margini pa mu je dionice banka prosula po bidu, nesto su i preplaseni trejderi prodali koji su kupili na 500 da prodaju na 355, ali meni ovo sve izgleda kao namjeran short veceg igraca iako kod nas to kao nije dozvoljeno.

Ne ocekujem nikakvu reakciju Hanfe, oni su samo pritisnuli onog maloga zbog navodnih manipulacija na Viru i Djuri. Valjda sa 50k kuna.

• Marielena
    • November 3, 2021 at 10:23 AM
    Quote from MickeyM

jesu svi ovi kupovali na 180kn kada im je sada 370kn prihvatljivo?

Ja bih rekla da su kupovali na 500 kuna.

• Marielena
    • November 3, 2021 at 10:11 AM
    Quote from Manu

Kao da se radi o spirali pucanja margina? Dionica je već izgubila oko 200m tk u par dana nakon izvješća.

Što je najbolje prosjeci tržišta su još uvijek značajno iznad prosjeka flote Atlantske. Oni su ionako svoju letvicu profitabilnosti spustili nisko pripremajući se za niske vozarine tržišta što bi se sada moglo i ostvariti.

Ni približno sličnog divljanja nema na brodarskim dionicama vani.

I meni ovo izgleda kao prodaja daj sto das.

I vani su jucer brodari pali, ali 3-8%.

Pa koliko ljudi kod nas kupuje dionice na kredit?

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Marielena
    • November 3, 2021 at 9:39 AM
    Quote from Junak
    Quote from Marielena

Osim pozitivnih drukera koji dosadjuju kada BDI raste, dolaze negativni drukeri kada BDI pada. Prvi su signal za prodaju, drugi za kupnju. Ne treba slusati niti jedne niti druge.

Ja obicno prestanem citati topic kada nastupe bilo jedni, bilo drugi. Obicno niti od jednih nemas sto naučiti.

E bome tu se nebih slozio! Pozitivni drukeri nagovaraju ljude na kupnju kad je dionica na vrhu, lazima da ce rasti do neba. Dakle, odgovorni su za gubitak novaca. Uzmimo slucaj od jucer npr i pad od 25 % u zadnjih par dana - pad od circa 550 do 400. Netko je ulozio 100 k kuna, a sada ima 75 k --- minus od 25 k kuna.

Zbog negativnog drukera mozes samo propustiti ukrcat se u pravom trenutku na nekakav pozitivni vlak i moguce propustiti dobru pricu iz pocetka (samo iz pocetka). Jer te ´negativni druker´ tjera da 5 puta promislis dali radis pravu stvar a ne impulzivnu, temeljem samo jedne varijable od njih 10....

Velika velika razlika

Možeš i prodati na dnu sa 25% minusa.

A dionica ode brzo gore iza toga.

• Marielena
    • November 3, 2021 at 9:19 AM
    Quote from Junak

Ako ista drago mi je da su se drukeri razbjezali sa teme, pa ovo vise pocinje liciti necemu sto se temelji na logici i uzrok-posljedica nego bezveznom spamanju. Dok moderatori toleriraju takve galamdije i jebivjetre, ostali korisnici sa korisnim info-ima ne dolaze do izrazaja.

Zakljucak price je da Kina apsolutno kontrolira pricu, i sve je vise manje u korelaciji sa trzistem tamo. Tako da se samo osluskuju vijesti od tamo. Nekako me sokirala utilizacija same flote, jer je smjer Atlantske do sada bio dosta konzervativan, a sada naginjem misljenju da su promijenili business case, da su im ugovori kraci sa visim, spot vozarinama. Natjecu se i biduju u samom segmentu tih najkracih ugovora, sa top vozarinama. Po mom misljenju, moguce da sam totalno u krivu.

A i takoder, da bi stavio nekakvu zaradu i cijenu/vrijednost brodova u korelaciju. Ovo tromjesecje je zaradeno 45 il kuna, sto je oko 7 mil dolara. Ako uzmemo da su brodovi koje su nove ugovorili, cijene 34 mil dolara.

Ispada da im treba zarade vise od 15 mjeseci, da bi zaradili za taj brod. 5 godina za ugovor koji su nedavno potpisali. Kad se stvari postave ovako, ispada da ta zarada od 45 min kuna i nije top topova....

isprike, svega sam se dotakao bez ikakvog finijeg izracuna

Osim pozitivnih drukera koji dosadjuju kada BDI raste, dolaze negativni drukeri kada BDI pada. Prvi su signal za prodaju, drugi za kupnju. Ne treba slusati niti jedne niti druge.

Ja obicno prestanem citati topic kada nastupe bilo jedni, bilo drugi. Obicno niti od jednih nemas sto naučiti.

• Što smo danas tržili

• Marielena
    • November 2, 2021 at 11:00 PM
    Quote from tento

S obzirom da bdi konstantno pada, mislim da su lavinu pokrenuli dečki ili cure s puno dionica i dobrim prosjekom. Računajući ovo postaje nesigurno a dupla zarada nije loša i krati.

Ja sumnjam na jednog kapitalca. Pred kraj mozda i margini.

• Marielena
    • November 2, 2021 at 10:40 PM
    Quote from Moller
    Quote from Marielena

Vidjela sam vas komentar kolega Moller.

Bila je potpora, sada je otpor na 490 kuna. Prijasnja potpora, novi otpor.

zato i pišemo da drugi vide, ali nije ovo Alo, Alo, sada je pokret otpora ojačao,

još samo čekam da se kolega tin javi s večernjim vijestima i kolegica brajakica malo da naloži situaciju s ćumurom

I ja. Kolega tin je najavio rast BDIa u petak. To ce valjda biti ovaj petak.

• DRY BULK

• Marielena
    • November 2, 2021 at 9:43 PM
    Quote from mitkko
    Quote from Marielena

A vi ste kolega prodali svoj Jdpl?

Da smo svi prodali Atpl na takve vijesti sutra bismo povoljno kupovali na 250 kuna :)

Naravno mali trejderi mogu tako zaradjivati, ali ne mogu svi bas.

Rekao bih da nije to bas tako. Kod nas samo mali broj investitora prati takve vijesti i reagira na vrijeme, dok se vecina zabavlja crtajuci rakete. Tako da taj mali broj investitora ne bi imao znacajan utjecaj na cijenu.

Naravno da se slazem sa ovime.

Samo i ja sam u pravu. Da svi prate i svi prodaju sutra bi cijena bila 250 kuna ;)

A te rakete su i meni isle na zivce :)

• DRY BULK

• Marielena
    • November 2, 2021 at 8:58 PM
    Quote from mitkko
    Quote from brajakica

Zakljucak po pitanju ugljena 50 dana prije nego kalendarski pocinje zima.

Stvarno dobra, jedna od boljih u 2021.🤭🤣

Kina moze privremeno razne egzibicije a na duze dolazi racun sa kamatama.

Samo strpljivo😉

Isto ce biti na iron ore, kineski GDP u slobodnom padu sa 8 na 5% za sada,veceg rasta GDP bez punih visokih peci nece biti, nikada do sada nije bilo.

Cim prode olimpijada krece veliki rast vozarina.

Zivi bili...

Display More

Steta je sto si tako tvrdoglava. Naravno da svijet nece prestati koristiti ugljen, nije to poanta. Poanta je da mi koji investiramo u brodare bi trebali pratiti takve i slicne vijesti kako bismo pokusali predvidjeti kako ce nam to utjecati na nasu investiciju i onda se pravovremeno pozicionirali.

Pa jel ne bi bilo zgodno da si recimo tada kada smo se natezali oko ovoga mozda prodala svoje dionice i sada ih opet kupila po cca 30% manjoj cijeni? Da si sa razumijevanjem pratila te i takve vijesti, sada bi bila puno opustenija.

Display More

A vi ste kolega prodali svoj Jdpl?

Da smo svi prodali Atpl na takve vijesti sutra bismo povoljno kupovali na 250 kuna :)

Naravno mali trejderi mogu tako zaradjivati, ali ne mogu svi bas.

• DRY BULK

• Marielena
    • November 2, 2021 at 8:55 PM
    Quote from brajakica
    Quote from mitkko

Jel mozemo sada zakljuciti da je ovo ipak bila vazna vijest? ;)

https://www.cnbc.com/2021/11/02/chi…port-shows.html

Far Eastern congestion is falling, now below 200 Capes for the first time since early Oct.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Zakljucak po pitanju ugljena 50 dana prije nego kalendarski pocinje zima.

Stvarno dobra, jedna od boljih u 2021.🤭🤣

Kina moze privremeno razne egzibicije a na duze dolazi racun sa kamatama.

Samo strpljivo😉

Isto ce biti na iron ore, kineski GDP u slobodnom padu sa 8 na 5% za sada,veceg rasta GDP bez punih visokih peci nece biti, nikada do sada nije bilo.

Cim prode olimpijada krece veliki rast vozarina.

Zivi bili...

Display More

Pa Olimpijada je u veljaci😅

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• Marielena
    • November 2, 2021 at 8:51 PM
    Quote from zlocesti

BCTI 579

Koliko je bio prethodnih dana ?

Oko 560 prosli tjedan.

• CORONA virus

• Marielena
    • November 2, 2021 at 8:38 PM
    Quote from zlocesti

Ah, ja ko' dežurni katastrofičar

Cijepljenje ne štiti u cijelosti od obolijevanja, kao ni prebolijevanje. Godinu dana nakon prvog obolijevanja ljudi ponovno obolijevaju, pogotovo ako se u međuvremenu nisu i cijepili.

Ali štiti od teških oblika bolesti i otklanja potrebu bolničkog liječenja zbog težine bolesti.

Meni je to jednostavna matematika. Vjerojatnije neću oboliti nego što hoću, a ako i obolim neću završiti u bolnici. Sve petica.

Nije nista 100% sigurno pa niti to.

Quote from 5. Element
    Quote from zlocesti

https://www.index.hr/vijesti/clanak…e_i_komentari_d

Ne širim strah, prenijela sam izjavu dopredsjednika Udruge bolničkih liječnika.

Danas imam dan godišnjeg odmora, BTW

Ovo je krenulo " na osobu ", a ne argumentirano na stav

Ja sam svoj stav potkrijepila konkretnim navodom.

Očekujem dakle ispriku.

Što bi trebali... ako nakon 2 godine epidemije ne znamo što bi trebali, ajooj

Svi u kućanstvu u kojem ima djece u vrtiću i školaraca trebali su se cijepiti, djeca im to donesu kući

Treba izbjegavati boravak u zatvorenom, gdje je okupljeno više ljudi. Treba nositi masku, prati ruke, održavati distancu i nastaviti živjeti u najvećoj mogućoj mjeri. Jer ovo je pošast koja ne posustaje.

Display More

Treba se cijepiti i odbaciti sve mjere.

Imas moderno rjesenje. Ne trebaju nam srednjevjekovne mjere.

Tko se ne zeli sam zastititi nema apsolutno nikakva prava na to da ga drugi stite na nacin da trpe mjere.

Stvar je vrlo jednostavna. Osobna odgovornost na prvom mjestu. Socijalizam u ropotarnicu.

Display More

Pa u Hrvatskoj niti nemas nikakvih mjera.

Samo su djeca doma ovaj tjedan na kompjuterima. Dobro ako ce to koga spasiti.

• Marielena
    • November 2, 2021 at 7:27 PM
    Quote from Moller
    Quote from BudFox

Kolega i ja kupio ispod 400, što se nisam nadao, a dobit će im biti oko 150 miljuna kuna ove godine.

Na 390kn je malo veća podrška, kako sam bio napisao, a mislim da su to ovi što su prodali iznad 500 kn.

Ajmo vidjeti za dalje, samo strpljivo.

pa napisala vam je kolegica Marielena da je jaka potpora na 490 i da bi tu moglo biti dno, to znamo od prije

Vidjela sam vas komentar kolega Moller.

Bila je potpora, sada je otpor na 490 kuna. Prijasnja potpora, novi otpor.

• DRY BULK

• Marielena
    • November 2, 2021 at 6:15 PM
    Quote from Milo

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/…e-foto-20211102 jel ovo pomaže ili odnemaže...tko će ga više znati :/

To je dobro za dry bulk.

• Što smo danas tržili

• Marielena
    • November 2, 2021 at 5:12 PM
    Quote from tin
    Quote from BudFox

Ja ne mogu znati kada je dno, pa kupujem nekako po osjećaju. Trenutno ne znam da li će sutra još dolje ili nazad gore.

Koliko vidim ATPL je danas pala najviše od svih brodara u cijelom svijetu, a zašto je to tako stvarno ne znam.

Tu izlazi netko veći moguće ZABA skrbnički(CRO)...

Meni to izgleda kao short. Kada zelis izaci iz pozicije koju vise ne smatras perspektivnom, izlazis kada BDI raste i imas bid. Meni je ovo izgledalo kao namjerno rusenje cijene, a to radis dok BDI pada.

Iako kod nas navodno shorta nema ;)

1. Privacy Policy
  2. Kontakt