Fiju, netko je upravo pomeo ask sa 800 kom u šusu - 1,36M kn.
Vjerojatno neki mirovinski fond.
Fiju, netko je upravo pomeo ask sa 800 kom u šusu - 1,36M kn.
Vjerojatno neki mirovinski fond.
Velik promet danas, uz blagi pad cijene..... to liči na rasprodaju
Vidjeti ćemo sutra
Za rasprodaju je trebalo americku burzu pogledati danas😅
Display Moretrenutno mi je ovo uz HPB najveća pozicija.
I meni.
Nije za pohvalu, al ja imam ulaze na TPNG čak i od preko 55 kn. Kad je to bilo, jel da... Htio sam zaraditi velike novce i nisam žalio keša.
Sad mi je prosjek značajno niži i mirno spavam.
Žao mi je jedino što sam prekasno prihvatio savjet pojedinih forumaša kako se na TPNG zarađuje - kupiš na 40 i prodaš par kuna iznad. I radiš ringišpil.
A ovo indexi, fundamenti, brentovi, hladne fronte i zelene tranzicije... to je za zabavu.
Slazem se. Dionica je nelikvidna za trejd sa vecim kolicinama. Ja sam to takodjer naucila na vlastitoj kozi.
Pratim nesto na twitteru pa jedan tip kaze da je Evergrande upravo sluzbeno proglasio bankrot. Nisam jos na portalima nasao sluzbene vijesti.
Agencija Fitch je smjestila Evergrande u "restricted default" kategoriju.
Jos je sve prilično neizvjesno.
Čini mi se da se cijeli forum nakrcao u razini 39-42 i sad nema nikog da podigne cijenu
Nelikvidnost je to kolega.
https://finance.yahoo.com/quotes/NMM,NM,…NK,GOGL/view/v1
Danas se opet netko prosuo po bidu u očekivanju pada.....ali vani i danas dobro zeleni...čini se da je došlo do promjene sentimenta.
4Q je vec gotov pa mogu reci. Mislim da ce minimalni iznos biti dobit iz 3Q. Dakle, godina ce imati dobiti iznad 100 mil kuna.
Za 1Q ne znam i ne volim predvidjati.
Ali ne predvidjam veliki pad vozarina u 1Q pogotovo ne za male brodove zbog zagusenja u lukama sto ce omikron samo pogorsati, infrastrukturnog plana u USA kao i vece potraznje za ugljenom.
Mogli bi se shorteri preracunati. Vidjeti cemo.
Display Moreizv. prof. dr. rer. nat. Tomislav Domazet-Lošo o opasnostima mRNA cjepiva, tj. o tome kako mijenjaju našu DNA:
Umjetna mRNA cjepiva imaju puno veće vrijeme poluraspada od prirodnih mRNA molekula, u cjepivu ima dovoljno mRNA molekula da promjene DNA svih naših stanica, imaju ugrađene inhibitore koji našem organizmu otežavaju "borbu" protiv mutacija, a posebno su opasna za trudnice i djecu koja imaju mnogo dioba stanica.
nije to ništa nova... koje cjepivo je 100% sigurno?
ako ste preko 65-70 god. ne morate se bojati da će vam izrasti peraja na leđima
ali trudnice, djecu i mlade kojima ne prijeti izravna opasnost od kovida, ne bih cijepio - i točka!
ovo što govori Tomislav Domazet-Lošo... iskreno koliko od vas razumije o čemu priča? tko je dovoljno stručan da to ocijeni?
svaka čast, ja nisam
Upravo tako. Ja nemam pojma da li je dr Domazet Loso u pravu ili ne. Ali ljudi koji mu se smiju o mRNA lijekovima nemaju pojma, a on se time bavi cijeli zivot.
Sve mi se cini da je SlusajStruku floskula. Svatko slusa onoga koji prica sto se njemu svidja.
Meni se cini da je korona, kao i gripa i prehlade, sezonska bolest. Naravno da ce biti stalno novih mutacija i sojeva i da se potrebno stalno docjepljivati. Naravno da cijepljenje nece iskorijeniti takve bolesti.
Cijepljenje bi trebala biti osobna odluka svakog pojedinca ovisno o osobnim rizicima i dobrobitima cijepljenja.
Ovo sto danas radi politika, pa i "znanost i struka" odavno je preslo granice korupcije.
A i rekla sam odavno da ce drustvo nakon ove krize lijeciti jedino psihijatri.
stvarno su šašavi ovi amerikaneri.......dobro je da oni i u padu mogu zarađivati.......mi smo lišeni te mogučnosti........ne bi čovjek ništa ni rekao da je bdi na 2000 i pada a budući da je preko 3000 i raste dalje, a dry bulk brodari vani isplačuju 10% kvartalne dividende u odnosu na cijenu dionice stvarno je iznenađujeće da se oni tako loše trguju i danas.......više šanse imaš igrajuči ruski rulet nego trgujući brodarima vani bez shorta......naša mala barica nema ni dosta love ni dionica a ni zainteresiranih igrača da bi više mogla pratiti takvu mumbo jumbo trgovinu........oni na desetke puta naprave jače uspone i padove dok mi ni ne trepnemo.......možda bi vani trebali ponudit svakom igraču koji uloži 1 mil. $ u brodare i drži dionice više od 5 radnih dana jedno Tesla vozilo.......neka akcija tipa: "svakog tjedna Tesla jedna".......time bi i Tesli pomogli da ju precijene još bar 10 puta.......
Panika u USA zbog omicron soja pa cijela burza dolje. Treba cekati da se to smiri.
The content cannot be displayed because it is no longer available. - 834 komada
Da se nisu popovi aktivirali😅
Opa
. U minusu sam sa atpl ali ispada da će doći do korekcije.
Atpl nema kontejnerase, iako ni supramaxi i handyi ne posluju lose.
Croatia's economy expanded by 15.8 percent year-on-year in the third quarter of 2021...
Dakle, opet imamo rast od 15,8% u 3Q...e moji burzovni mešetari, ovako na ovu vjest regairate hahahaha
Pa reagirali su jutros na novi africki soj korona virusa😂
Display MoreDisplay MoreDanas preko 7 tisuća oboljelih, i tisuće ljudi u koloni sjećanja u Vukovaru.
Što je neznatan broj u odnosu na utakmicu sa 30 tisuća ljudi na utakmici, bez koje se moglo
Sa druge strane testiramo necijepljene ljude bez simptoma, i ne zna čovjek što bi o "mjerama", i presedanima mislio...
No, kakve su nam mjere još nam je i dobro.
IMHO, labavo ćemo dokle god su bolnički kapaciteti dovoljni za broj oboljelih kojima je potrebno bolničko liječenje. Do onda ćemo koketirati.
Onda više nećemo. U međuvremenu nas je prerano napustilo 10 tisuća naših susjeda i članova obitelji. Omanji grad.
Tužno je to sve skupa. Da mi je netko pred dvije godine rekao da će maska postati Must Have, da navečer neću sjediti sa frendovima negdje uz dobar jazz i Campari nego uz monitor i candles, ne da mu ne bih vjerovala, rekla bih da je Lud.
Frau Bubaš je nekidan izjavila da će se sve cov smrti morati jednom revidirati jer nam baš ne štimaju prema klasifikaciji kako to rade vani. Kaže da će trebati pregledati svaki smrtni list i ponovno raditi klasifikaciju. SAMO!!!! što to namjerava uraditi tek kad pandemija prođe.
Kako ce naknadno provesti obdukciju kremiranih?
Display MoreDisplay MoreBila je i ona teh analiza koja je sugerirala prodaju na 250 pa je umjesto na 200 otisla na 385 u par dana.
I opet ce se dogadati iste stvari.
A nekad se i pogodi.
Ali presucivanje promasaja i isticanje pogodaka nije objektivna slika.
Atpl zaraduje kako nije 13 godina.
Zarada po dionici u 2021 je takva da je ovih 350 teska brijacina, biti ce suza.
Za godinu dana provjera ove moje teze.
Pa jučer sam napisao ROE će na kraju godine biti nekih cca 20%, a market cap je trenutno jedva 0,8 BV-a, niđe veze.......Također me nerivra da su pojedinici totalno ignorirali jaki pad BDI kada je izašlo FI za 3Q, te se pričalo da cijena ide preko 600kn, a sad im je i 350kn puno, a ništa se prominilo nije, kažem petlja se ovdje i to jako.
Mi smo kolega tako malo trziste da cak i pisanja na ovom malom forumu imaju nekog utjecaja. A TA analize su samoispunjavajuce prorocanstvo😂
Po tome kako su kolege pisale ovih dana, cini mi se da su isti kupovali na 360 kuna pa prodali sve do 350 kuna ![]()
P.S. najmanje vjerujem u iskrenost ovih sto "otkrivaju" sve na forumu kada ce prodavati, targete itd. Ja to nikada ne radim.
BDI je u prosincu 2019 bio oko 1250, a cijena se kretala oko 400 kn za dionicu, godina završena sa gubitkom...danas je BDI 2600 a cijena je 355kn,a godina će biti završena sa konzervativnih 120 miljuna kuna dobiti. Malo ste se zaigrali u prosipanju, na vlastitiu štetu naravno...
Jos bolje. Sijecanj 2020 godine. BDI 300 bodova. Lockdown u Kini. Cijena Atpl od 350 do 400 kuna ![]()
P.S. i tada su se crtale TA analize da idemo up i bullish sentiment je bio na forumu.
Cijena u ozujku kratko dotakla 134 kune.
ovo je stvarno loše.
Od tog trenutnog pada još je lošija činjenica da su futuresi za 12 mj. ove godine još dosta lošiji od ovih razina, a q1 2022 futuresi izgledaju još mršavije.......ali tako to sa tim futuresima valjda mora biti.....
Futuresi su uglavnom uvijek puno losiji jer je buducnost tesko predvidjeti.
Naravno da je tesko znati tocno stvarne vozarine u 1Q 2022.
Ovo je ružno za gledati.
A sentiment se prelio na ostatak burze.
Što vas je spopalo osim pada BDI ?
Pa još uvijek plove sa zaradom.
Na 180 kn se tržilo uz minus u poslovanju, popriličan
Strah. A na ZSE morate cijenu spustiti za 20% ako zelite prodati par tisuca komada.
Display MoreDisplay More"Samo" jos 15k$ day iznad BE.
Spasavaj se tko moze od tih 5 mil$ profita godisnje po brodu🙃🤭😂
Uskoro cemo znati koliko je div yield na bulkerima i na gogl.
Biti ce 20-30%
To ne opravdava p/e 7
Ali tsla opravdava sa svojih <0,5% p/e> 300
Govoromo o cash kvartalmoj isplati a ne o papirnatoj dobiti
Svijet je totalno skrenuo😱
Market je "forward looking mechanism". Nema smisla gledati u retrovizor i cuditi se.
Jel znas sta se dogodilo sa cijenom ATPL 2008. godine kada su imali rekordnu dobit? Koliko su te iste godine pale vozarine?
Ne tvrdim da sada opet idemo u tom smjeru, samo me cudi sto se ovdje cudimo zasto trenutno cijena pada.
Kada vozarine rastu svi odmah pretpostavljamo da ce se trend rasta nastaviti unedogled, odmah racunamo kolika ce biti dobit ove godine i sljedecih nekoliko, anualiziramo si profite
, mastamo kako cemo ovim tempom za koju godinu u mirovinu... A kada se trend okrene se ljutimo zasto trziste opet gleda unaprijed.
Mozemo se mi tu raspravljati o tome sta ce biti sutra, ali to je tako, nekome se buducnost cini crnom a nekome ruzicastom - zato netko kupuje a netko prodaje.
Sa svime se slazem. Jedino na ovom nasem malom marketu ne znam koliko trziste gleda unaprijed. Mislim da dan/dva😂
Sezonska korekcija vozarina je ocekivanq, ali na jos uvijek visokim razinama. Kada ce krenuti sezonski rast, krenuti ce sa puno visih razina nego je u veljaci ove i dosegnuti nove vrhove.
Po svemu sudeći prosjek za q1 2021 za ATPL bi mogao biti oko15 000 usd ako uzmemo 6 + 6 opciju....računam 6 brodova po 11 000 usd i 6 po 19 000 usd...to bi trebalo dati oko 30 do 35 mil.kn dobiti za q1 2021...što bi bilo znatno bolje od q1 2020....mislim da ne bi trebalo biti lošije...prema prognozama za 2022 g....kakvo je razmišljanje ekipe u vezi revalorizacije imovine hoće li ju raditi ili ne.?
Valjda ste mislili na 1Q 2022 ![]()
1Q 2021 je bio 11 mil kuna.
Ja mislim da to dosta ovisi o zimi u Kini.