1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Marielena

Posts by Marielena

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Marielena
    • February 14, 2022 at 12:05 PM
    Quote from NaBiduAsku

mislim da je bolji onaj na 450... a ovaj car prodaje i po 400... caru je svejedno dok ne ostane gol. Onda možemo gore a budući je davno car ispao iz TOP 10 nema još puno.

Ako mislis na CO, oni meni se cini imaju printer dionica.

Moje iskustvo kaze da nakon rasprodaje u zadnjem valu prodaju mali.

Bez brige, kao pocetnik sam i ja znala biti u tom valu😂

• Marielena
    • February 14, 2022 at 11:07 AM
    Quote from mitkko
    Quote from BudFox

nitkko ne prodaje, a cijena roni? kako to, kako to? :)

Bade foxe, jesi opet kupio kada ne treba? Kada ti krenes "dobronamjerno upozoravati" mene odmah uhvati panika - odmah znam da je vrijeme za van.

Marielena

Mislim da tu ne treba traziti teorije zavjere, CO i ovo ili ono. Ovakve situacije na ATPL uopce ne trebaju cuditi. Ovdje fale veliki investitori, institucionalci. Spekulantski je uslo previse malih, koji po definiciji u ovakvim slucajevima panicno reagiraju i onda imamo ovo sto imamo.

Slazem se. Samo to vrijedi za sve dionice na ZSE uz izuzetak blue chipova gdje cijenu drze mo, ali tu nemas sto niti trejdati.

Mene ne cudi nista. CO managere u potpunosti razumijem. Ne mogu oni tu kolicinu prodati na vrhu. Ja svoju mogu. Oni ne. Zato i koriste svaku likvidnost za izlazak. Tako su institucionalci prosle godine izlazili na 180 kuna.

Panika malih je ionako ocekivana. Pada i DAX i DOW u premarketu.

Meni je ovo odlicna prilika za hrabre u cashu.

• Marielena
    • February 14, 2022 at 10:31 AM

To je potpis Zaba CO. Mislim da su 100 i 200 njihove. Nema tu logike kod njih. Mozda povuku i nekog malog.

• Marielena
    • February 14, 2022 at 9:52 AM

Netko misli ocito da Putin planira napasti Dubrovnik😂

• Marielena
    • February 14, 2022 at 9:39 AM

U slucaju rata Ukrajine i Rusije cijene vozarine ce znacajno pasti jer je Rusija znacajan izvoznik robe koju dry prevozi.

Ja mislim da do rata nece doci i da ce sve ostati na hladnom ratu. Preozbiljno je to kada se nuklearne sile ukljuce na suprotnim stranama.

U petak nisam vidjela nikakve teorije zavjere. To je potpis CO fonda. Ocito jos imaju neke ostatke i koriste likvudnost. Nebitno.

P.S. imam Atpl.

• Marielena
    • February 9, 2022 at 2:01 PM
    Quote from looserst
    Quote from plavi01

Aplovidba

Više ne plovi jer sada leti.

Aleti-r-a postaje best buy i zaslužila je novu TA.

TA bi sad dobro sjela ali protjerase nam tehnicara pa lutamo ko guske u magli. Mozda kolegica zlo?

zlocesti imas volje malo sarati?

Tenks!

Display More

Koliko se ja sjecam imamo stari otpor na 490 kuna. Potpora na 450 kuna bi trebala biti jaka da predje 500 kuna.

• Marielena
    • February 9, 2022 at 10:51 AM

Sve ovisi kako ce se BDI kretati iducih dana.

• Što smo danas tržili

• Marielena
    • February 8, 2022 at 4:29 PM

+Atpl, pa cemo sutra vidjeti :)

• Marielena
    • February 8, 2022 at 2:45 PM

Mislim da je kolega gigic pratio Zabu CO. Zna li netko koliko oni jos imaju dionica?

Quote from Sheki
    Quote from NaBiduAsku

Brani čovjek da ne zaradi više. osakatio kupnju ^^ a taman nije htio prodavati iznad 420. Autistično.

Vi kolega krivo izvrćete. Ja ovo kad vidim ( a nagledao sam se ovoga) uvijek se sjetim one "tko će kome ako neće svoj svome".

Da, tako tipicno za nase fondove :)

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• Marielena
    • February 8, 2022 at 2:30 PM

Ovo ce biti 2022 lijepa prica na ZSE, ali treba cekati da se cijena oslobodi.

• Marielena
    • February 8, 2022 at 2:28 PM
    Quote from Moller
    Quote from Marielena

Mi jos cekamo😅

neka, neka, treba čekati sigurnu potvrdu i ovjeriti kod javnog bilježnika,

ali da budemo realni i meni malo prosjek šepka, ali do petka mislim da je sve riješeno

Petkom prodajete ako me sjecanje ne vara😅

• Marielena
    • February 8, 2022 at 2:09 PM
    Quote from Moller

sada su na redu oni što su obećavali kupovati nakon 420, ali nekako mi se čini da su već s nama, tko će to gledati i čekati, bole oči

Mi jos cekamo😅

• Marielena
    • February 8, 2022 at 11:04 AM
    Quote from Moller
    Quote from Marielena

Svakako kolega, ali na ZSE treba strpljivosti :)

moja procjena je da je ovaj tjedan ključan( nije puka fraza kao Beroševa) nego prema svim pokazateljima nemamo više vremena tavoriti na ovim razinama, isto mislim da će se rast odviti brzo( pod uvjetom da se dogodi) jer ako ide polako, onda svi nakupuju tih dionica i samo koče na novim razinama, brzi udar sve to eliminira i nije se jednom tako i dogodilo, tako da ovaj tjedan držimo oči širom otvorene, onu drugu varijantu niti ne spominjem iako ni ona nije isključena

p.s. tako je gospon stipe_Cro, kupujmo s osmijehom

Svakako su iduca 2 tjedna kljucna.

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• Marielena
    • February 8, 2022 at 10:34 AM
    Quote from diokidina
    Quote from tin

Ne kažem da tu nema prilike...samo kažem oprezno...ako kupi TP ne bi se čudio da idu na delistiranje...

O kakvom delistiranju pricas, jos nije ni krenula dokapitalizacija. Ako i TP preuzme, nece sigurno ici odmah u delistiranje, imat ce se dovoljno vremena za izaci.

A zbog cega bi delistirali jdpl? Nisu niti tpng delistirali.

• Marielena
    • February 8, 2022 at 10:32 AM
    Quote from tin
    Quote from stipe_Cro

Svaki se dan čeka BSI, BHSI i Ameri, pa ništa ili slabo :)

Jednom sam već napisao kako se rušilo tako će i rasti u dva dana dionica je pala 24%...jasno je da se čeka preokret na capovima i nagli rast bdi iako su vani već prilično žestoko krenuli..to nije tvrdnja već samo moja prognoza pri padu smo u tri dana s 536 kn pali na 355 kn...ako je moglo dolje zašto ne bi moglo isto tako gore.....živi bili pa vidjeli!

03.11.2021.CT395,00420,00355,00413,00381,87+3,77 %30911.1894.272.769,00
    02.11.2021.CT476,00476,00387,00398,00416,41-17,77 %38912.9735.402.060,00
    29.10.2021.CT534,00536,00482,00484,00502,77-6,20 %1363.9681.994.985,00
    28.10.2021.CT499,00520,00497,00516,00511,51+2,79 %521.045534.528,00

Svakako kolega, ali na ZSE treba strpljivosti :)

• DRY BULK

• Marielena
    • February 3, 2022 at 9:25 PM

Moja ocekivanja su da ce BDI poceti rasti nakon Kineske nove godine i OIa i rasti ce sve do lipnja. Razlog?

Kraj pandemije i ulaganja u infrastrukturu radi oporavka ekonomije. Kina ce tu prednjaciti.

Sto se tice Atpla ocekujem konsolidaciju jedno vrijeme, a zatim snazan rast krajem mjeseca i priblizavanjem FIa.

346 kuna mi se cinilo kao tehnicko dno, ali tko zna u slucaju panicnog pada stranih burzi mogu se ostvariti i projekcije kolega @mitkka. Onda pada sve u panici.

Inace, dionica je trenutno fundamentalno podcijenjena i to ce FI za 2021 godinu i pokazati.

P.S. prodala sam Atpl jucer. Stalno ga kupujem/prodajem. Ali nemam potrebu to pisati na forumu. Likvidnost je nikakva pa daily trejdom zaradjujem za brokera i burek dorucak. I trenutno mi je to vjezba za americko trziste.

• Marielena
    • January 21, 2022 at 10:40 AM

Netko je jucer citao forum da ce se kupovati po 350 kuna pa valjda brzo sve rasprodaje do 350 kuna😅

• Marielena
    • January 20, 2022 at 4:47 PM

Jesu li to nasi prijatelji iz Slpf prodali svoje zadnje dionice?

• DRY BULK

• Marielena
    • January 20, 2022 at 7:32 AM
    Quote from 5. Element
    Quote from mitkko

Treba razlikovati dno vozarina i dno dionice.

Mislim da je u prvoj recenici to naglaseno.

No dobro, mozda i nije bilo najjasnije...

Da, to su razlicite stvari.

Ne znam za ZSE i Atpl, ovdje imamo smijesne dnevne promete koji ne govore nista, ali razvijene burze anticipiraju buduce vozarine.

Sezonalni pad vozarina je odavno uracunat u cijenu dionica. Sada igra ulogu ocekivanje za 2022 godinu. Naravno da je kasno za uci kada vozarine vec krenu gore.

Govorim za strane brodare.

Sto se tice Joachima, mislim da je on slican nasim forumskim guruima. Po pisanju mozes znati je li vani ili unutra. A pogadja 50-50%.

• Aktualno (vijesti)

• Marielena
    • January 18, 2022 at 2:37 PM
    Quote from renchi
    Quote from Marielena

Sve ja to razumijem, a osobno iz drzavnog mirovinskog fonda ocekujem frisku figu kao i cijela moja generacija.

Samo trenutno u hrvatskom drustvu ne postoji kriticna masa koja bi htjela reforme koje vi predlazete. Nisam vam ja tu problem.

Nikakve ja reforme ne predlažem, a posebno ne reforme sa tuđim novcem.

Ukidanje međugeneracijske solidarnosti ste predložili vi, a ne ja. Vi ste govoril podrugljivo o " umirovljenicima koji očekuju tuđu djecu da rade za njih ". I podrugljivo o " međugeneracijskoj solidarnosti. "

Ja vam rekoh da je kapitalni fond i dosadašnje uplate u mirovinske fondove TUĐI novac, realni i plaćeni. Plaćali su u jedini mirovinski fondi koji im je bio omogućen. Ali im je redovito oduzimana pozamašna svota novca za mjesečne uplate. Kada se vrati uplaćeni novac ljudima koji su cijeli život i radni vijek PLAĆALI u mirovinske fondove, dakle UMIROVLJENICIMA, tada radite reforme kakve god želite.

Reforme radite sa svojim novcem. I ulažite u fondove koje vi želite. Sve ostalo je krađa. Ali vidim da to ne razumijete. To što " međugeneracijska solidarnost " nije vaš odabir ne znači da se starijima i umirovčjenicima treba ukinuti mirovina, jer je nema tko plaćati.

To nije kapitalizam nego jednostavno - krađa. U kapitalističkim zemljama u kojoj vrijedi pravosuđe, ali i moral, ljudi zbog takvih dijela završe u zatvoru. Vidi sudbinu Berni Madoffa. Uostalom svaki je fond, pa i depoziti u banci djelomično osiguran po principu novih uplata.

Display More

Opet mi u usta stavljate sto ja nisam rekla. Nisam nigdje rekla da sadasnjim umirovljenicima treba oduzeti mirovine.

Moj komentar se odnosio na ruzne komentare o majkama odgojiteljicama i nista drugo. Gdje su se one zvale podrugljivim imenima i sl. Mirovinski fond je kod nas odavno financijski neodrziv. Sadasnje mirovine se ionako vecinom isplacuju iz drzavnog proracuna, dakle PDVa. A ja pripadam generaciji kojoj se doprinosi prisilno oduzimaju, a iz fonda medjugeneracijske solidarnosti cemo dobiti frisku figu.

I nikome ja ne bih oduzela mirovinu. Ukinula bih samo privilegirane mirovine, ali nitko me ne pita.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt