1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Marielena

Posts by Marielena

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Marielena
    • February 18, 2022 at 1:00 PM
    Quote from jasko
    Quote from BudFox

Vozarine rastu, brodari vani rastu, a dijonica pada. Jel Rusi još napadaju ili je to so last week? ;)

Ipak je bilo bolje kupiti stan u Zg ili na obali, nego dijonice, jer nekretnine rastu 10% godišnje, a

Hrvati vole nekretnine, puno nekretnina, pogotovo u Zg i na moru :thumbup:.

Evo i ATPL gradi neke stanove, pa baš me zanima pošto kvadrat uz more, sigurno nije jeftino :/

P.S. Tehničari koji su savjetovali da se proda na 350kn zbog ruske zime, sada na 400kn savjetuju

da je novo više dno na 390kn, nakon što su savjetovali kupnju na 420kn. 8o

Display More

Ovako je to bilo početkom 2020...........

From: board

Sent:

To:

Subject: Batala

Poštovani gdin,

sukladno razgovoru u privitku dostavljamo katalog stanova.

Definirane su cijene u iznosima: 4.250 eur/m2 za stanove, 4.375 eur/m2 za apartmane (uključujući i stanove pod oznakama B205,B305,B405,B505,B605) i 4.500 eur/m2 za studio apartmane. Uz stan je obavezna kupnja parkirnog mjesta čija cijena iznosi 22.500,00 eur-a.

Ukoliko se odlučite unaprijed za plaćanje cjelokupnog iznosa popust je 3%.

Ostali uvjeti plaćanja su kako slijedi:

1. 20 % na potpisu Predugovora / Ugovora;

2. 20% na početku kopanja građevne jame;

3. 25% na dovršetku armirano betonskih radova;

4. 25% nakon postavljanja vanjskih zatvora / fasade;

5. 10% prilikom izdavanja Uporabne dozvole / etažiranja.

U slučaju da ste odustali od kupnje, molimo vas povratnu informaciju do sredine idućeg tjedna kako bi stan mogli ponuditi idućem kupcu.

Molimo da vodite računa da je katalog upućen svim do sada zainteresiranim kupcima te da je vrlo lako moguće da je za neke od stanova već dana kapara (ne postoji mogućnost rezervacije bez plaćanja kapare).

Stoga, ukoliko budete zainteresirani, prilikom odabira uzmite u razmatranje više opcija.

S poštovanjem,

Daria Prebisalić

Ured predsjednika Uprave

ATLANTSKA PLOVIDBA d.d.

Dr. Ante Starčevića 24 / 2 kat

20000 Dubrovnik

Telefon: +385 (0) 20 356 141

Mobitel: +385 (0) 91 396 6322

E-mail: daria.prebisalic@atlant.hr

http://www.atlant.hr

OIB: 61063868086

Display More

S obzirom sto i po kojoj cijeni prodaju po Zagrebu, ovo je fer cijena.

• Marielena
    • February 18, 2022 at 12:49 PM
    Quote from BudFox
    Quote from NaBiduAsku

vani su brodari safe heaven ili čak i hedge protiv marketa, ovdje samo mort i lopata radi,tko je još čuo za dijonice... dijonicu nemoš zamiješat, poprskat, nazidat... imamo Hrvatsku... obalu... zbetoniranu... svi se drže kraja.

Vozarine rastu, brodari vani rastu, a dijonica pada. Jel Rusi još napadaju ili je to so last week? ;)

Ipak je bilo bolje kupiti stan u Zg ili na obali, nego dijonice, jer nekretnine rastu 10% godišnje, a

Hrvati vole nekretnine, puno nekretnina, pogotovo u Zg i na moru :thumbup:.

Evo i ATPL gradi neke stanove, pa baš me zanima pošto kvadrat uz more, sigurno nije jeftino :/

P.S. Tehničari koji su savjetovali da se proda na 350kn zbog ruske zime, sada na 400kn savjetuju

da je novo više dno na 390kn, nakon što su savjetovali kupnju na 420kn. 8o

Display More

Ako mene pitas pametna kupnja je bila i na 350 kuna i na 420 i na 400.

Samo sam ja ostala bez penez jer sam vec sve kupila😅 pa vise ne kupujem😭

Quote from stipe_Cro
    Miho Pracat 14,1
    Zagreb 14,1
    Argosy 19,8
    Jadran 19,4
    Libertas 13,9
    Držić 17,8
    Sveti Vlaho 18,8
    Astarea 21,9
    Slano 22,1
    Ston 22,5
    Dubrava 17,8
    Revelin 18,7

Quote from Etranger

1.395520 dionica x 66$=92 M$

Brodovi vrijede 220 M $

???????????

Zaboravljaš obveze...

Valjda je racunao ukupnu vrijednost brodova. Za NAV naravno treba oduzeti dug.

• Marielena
    • February 18, 2022 at 9:43 AM

Sa ovom dionicom se ocito manipulira. To samo znaci da je dobra roba.

• DRY BULK

• Marielena
    • February 17, 2022 at 6:10 PM
    Quote from tin

Ima li netko današnji BCTI i ako može neki link gdje se može pratiti?

Baltic clean tanker index(BCTI) je 676 bodova.

• Marielena
    • February 17, 2022 at 4:48 PM
    Quote from mitkko
    Quote from Marin83

Kažete nije bitan BVPS, nije bitak ni ROE(očito), nije bitan ni BDI, ja vas pitam što j onda bitno???

Kolega je htio reci da umjesto BVPS trebas gledati NAV.

Da, kod brodara se gleda NAV, ne BV.

Samo je i on dosta volatilan kod brodara. Mislim da je u 2020 u jednom trenutku kapital kod Atpla bio i negativan.

Oni mogu cijeli NAV zaraditi u jednoj godini. Jako volatilan posao.

Inace sam 3 godine u ovoj dionici i svaki put pred FI ju netko shorta. Nista neobicno niti me strasi.

• Marielena
    • February 17, 2022 at 3:49 PM
    Quote from Moller

ja moram priznati da sam kupio na 420 i ni mi baš pravo, koštat će me ovaj hibridni rat opet prilično

samo da opet ne naiđe onaj, sit sam i njega i bureka

Ja sam zadnje na 417 kupila. Za daily trade lose. Ali spavam mirno. Vrijedi dionica vise.

• Marielena
    • February 17, 2022 at 2:57 PM

Meni ovo izgleda kao akumulacija. Svaki dan ista prica. Javi se sa stoticama na asku na 420 kuna pa po bidu. Vjerujem da je to CO. Ocito imaju jos municije.

Dotle neko skuplja. Samo dok ide ide.

Ne vidim nikakav fundamentalni razlog ne za pad nego niti za ostanak na ovim razinama.

Po ovoj cijeni smo kupovali ljetos i sada nakon 60 milijuna kuna dobiti ne racunajuci nove kvartale, netko ceka pad?

• Marielena
    • February 17, 2022 at 12:20 PM

Ovaj s pokretnom buregdzinicom i branom na 420 kuna se javio prije kraja radnog vremena. Kuda mu se zuri?🤔

To je inace znalac koji za razliku od nas naivaca zna da Putin napada Ukrajinu iducu srijedu pa mu se zuri.

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• Marielena
    • February 16, 2022 at 8:28 PM

Tko zna tko stoji iza tog skrbnickog racuna.

Mozda vidi bolju priliku negdje drugdje. Moje je misljenje da mu se ne treba gurati visoko na bidu.

• Marielena
    • February 16, 2022 at 2:24 PM

Slazem se. Samo je Atpl iz nekog razloga likvidna dionica. Tpng to nije.

• Marielena
    • February 16, 2022 at 1:31 PM
    Quote from mitkko
    Quote from hugh

gledam malo onaj vaš bdry graf i ovaj atpl......bdry je izašao iz donjeg dijela kanala ali se vrlo brzo vratio u taj donji range a današnji futuresi nagovještavaju i potvrdu ponovnog ulaska u taj donji dio kanala........atpl je slično reagirala izlaskom iz kanala i vrlo se brzo vratila u njega i trenutno se bez prometa bori da opet ne "zapadne" u njega?.......

Je, i BDRY se bori sa tom zonom otpora, bilo je za očekivati ovdje zastoj, ta zona otpora je dosta značajna, pogledaj samo koliko je puta cijena u prošloj godini reagirala na tu zonu. Tu liniju ne treba gledati skroz egzaktno, već više kao zonu - cijena može malo vrludati u toj zoni, važno je samo da se dugo ne zadržava na "krivoj" strani.

Zanimljiva mi je trenutna situacija na ATPL. Tehnički gledano je ATPL na ovoj razini dobra kupnja, cijena testira dosta solidnu liniju podrške, stop loss zona je jasna i dosta blizu (dakle, reward/risk obećavajući), uz cijenu napokon opet iznad 200MA. Svi se kunu kako je dionica odlična, svima je bila super zanimljiva na 450 kn i kota 500 kn se već smatrala riješenom (do petka), hvatali smo korak za GOGL, pa DSX pa EGLE... pa opet malo pratiili futurese, pa BDI, pa Capeove, pa Supre... kako je kome u tom trenutku što odgovaralo i taj dan raslo, mene su sprdali da sam zakasnio za vlakom :D, ali sada na 400-420 kn je nitko neće :D. Evo danas jadnih 17.000 kn prometa.

Eto šta je psihologija, stvarno zanimljivo, uvijek ista priča - dionice i vremena se mijenjaju, ali ljudsko ponašanje je uvijek isto.

ATPL

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

BDRY

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Display More

Danas nece nitko niti kupiti niti prodati.

Ujutro je netko sicu kupio i to je to.

• Marielena
    • February 16, 2022 at 1:27 PM

Napisala sam to jos prije godinu dana. Veliki problem ovdje su fondovi koji su nezadovoljni jer nema dividende, a imaju puno dionica. K tome je dionica i nelikvidna.

Firma je inace odlicna i dionica je podcijenjena.

• Marielena
    • February 16, 2022 at 1:22 PM
    Quote from NaBiduAsku

tako, tako fino pišite, onda kad promašite za milijun kuna tobogan. Dobit će biti 3 milijuna kuna po meni.

Nece dionica pasti zbog pisanja na forumu, nego ovisno o tome hoce li rast odraditi prije ili poslije FI. Gogl je vec prosli tjedan dosao blizu vrhunca od proslog ljeta.

• Marielena
    • February 15, 2022 at 4:18 PM

Ovaj manevar u zadnjoj minuti je igra meni potpuno nerazumljiva.

• Marielena
    • February 15, 2022 at 2:22 PM
    Quote from Infinity
    Quote from Marielena

Pogledajte trosak goriva.

Dugorocni najam djela flote imaju sve brodarske kompanije.

Trošak goriva utječe na break-even ne na prosječne vozarine.

Naravno da dugoročni najam nema samo ATPL ali pošto je 50% flote na 12500 za dobiti dobar prosjek ostali bi tribali imati puno veće zarade….

Atpl je uvijek imao 50% flote na spotu, 50% u DN. Sumnjam da ce to mijenjati. Tesko je reci kakve ce vozarine biti 2023. Oni su konzervativna firma.

Da me se krivo ne shvati, ne mislim da trebaju ugraditi scrubbere u stare brodove, ali imaju dodatan trosak za gorivo.

• Marielena
    • February 15, 2022 at 1:30 PM
    Quote from StatusQuo
    Quote from Marielena

To vam mogu i ja reci. Niska prosjecna vozarina je zbog visokih kamata na dug i jer nemaju scrubbere pa placaju skuplje gorivo od stranih brodara.

Zanimljivo je da je svaki kvartal ta vozarina veca pa se nadam nastavku tog trenda i u 2022.

P.S. imam Atpl.

Niti kamate utjecu na postignutu vozarinu niti scrubberi utjecu na postignutu vozarinu, niti su manje klase brodova znacajno zastupljene s scrubberima da bi odnos s vanjskim bio razlicit radi toga i da jesu

Pogledajte trosak goriva.

Dugorocni najam djela flote imaju sve brodarske kompanije.

• Marielena
    • February 15, 2022 at 12:45 PM
    Quote from hugh
    Quote from tin

Kaže čovjek da je 2021 bila izuzetno dobra za ATPL ;) !

to svi znamo......jel rekao zašto su imali tak loše prosječne vozarine za q3 i slabu utilizaciju i da li su tim ispodprosječnim putem nastavili i u q4?.........da li je rekao što o rasporedu dokovanja za 9 brodova ove godine?.......ima li neka konkretna info u tom razgovoru?

eto ovako nabrzaka pitam jel trenutno ne mogu slušati.......

To vam mogu i ja reci. Niska prosjecna vozarina je zbog visokih kamata na dug i jer nemaju scrubbere pa placaju skuplje gorivo od stranih brodara.

Zanimljivo je da je svaki kvartal ta vozarina veca pa se nadam nastavku tog trenda i u 2022.

P.S. imam Atpl.

• Marielena
    • February 14, 2022 at 2:38 PM

Sve vec vidjeno na ovoj dionici. Krenuo institucionalac po bidu. Onda su malima izbili dionice iz ruku pa se moze gore.

Opet repriza i opet ce.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Marielena
    • February 14, 2022 at 12:29 PM
    Quote from hugh
    Quote from NaBiduAsku

nemam pojma nit me zanima... ovo je samo još jedan spin u nizu. kakav rat dajte najte. tko to puši.

bilo rata na kraju ili ne, problem za nas koji trgujemo i/ili imamo dionice, postaje činjenica da ukoliko se ova panika nastavi, svakodnevno se ruši vrijednost kapitala kojim raspolažeš pa postotak inflacije može izgledati kao mala beba na kraju te priče.........za sad ne izgleda previše dramatično ali problem je što osim te "ratne panike" postoje i mnogi drugi problemi koji izgledaju prilično izazovno a rasplet svega je prilično neizvjestan za dugoročno pozicioniranje......zapravo, kak sad stvari stoje, nemoš' se pozicionirati ni do sljedećeg ponedjeljka a kamo li za sljedeća 3 mjeseca ili više.......

Slazem se. Ova godina je idealna za trejdere. Najbolje je da to sve znamo. Ako netko misli rasprodavati na svaki mjesecni izvjestaj Feda o inflaciji ili jer Evergrande nije ovaj mjesec platio ratu kredita, neka se mani burze ove godine.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Marielena
    • February 14, 2022 at 12:20 PM

Deda u Bijeloj kuci kaze da Putin namjerava napasti Ukrajinu i potopi svjetske burze. I onda se ekipa tu smije Dedi u Jdpl. On valjda sanja igrati se rata pod stare dane. I onda su govorili da je Trump sarlatan. Ja mislim da Putin uopce ne namjerava napasti Ukrajinu. To bi mu bio katastrofalan potez. On je valjda zbog necega vec 20 godina na vlasti. Prije mislim da Nato provocira slanjem vojske u Ukrajinu.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt