1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Marielena

Posts by Marielena

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Marielena
    • February 22, 2022 at 12:31 PM
    Quote from juraj

Može li se naslutiti kad ide dividenda?

Sudeci po trgovini danas, prije ide stecaj😂

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• Marielena
    • February 22, 2022 at 12:30 PM
    Quote from renchi

A sto ćemo sa " sprskim svetom " ?

Sto cemo sa raspadnutom ekonomijom i nefunkcionalnom drzavom iz koje ljudi bjeze ako jednog dana dodje netko iz neke zemlje i kaze da mi nismo zasluzili postojati kada su dijelovi Hrvatske bili njihova zemlja u kontinuitetu od 9. stoljeca do 18. stoljeca ? 900 godina.

Rusija je orvorila Pandorinu kutiju.

Nema to veze sa tim.

Ovo je slicnije sa Kosovom.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Marielena
    • February 22, 2022 at 12:19 PM
    Quote from BudFox

Evo DAX na nuli i blagom plusu, toliko o panici i blitzkriegu.

Oni koji su kupili na otvaranju su, čini se bili najpametniji.

Ovo je ZSE. Tu budemo sada danima na forumu citali kakva nas katastrofa sada ceka ili o jadnim Ukrajincima.

A jednostavno je, na nasoj burzi nema prometa.

• Marielena
    • February 22, 2022 at 10:57 AM
    Quote from Parica
    Quote from NaBiduAsku

meni je najjače što je u jednom trenutku netko prodavao po 361 ali ga je blokada spasila od sumanute ideje... p.s. vani GOGL +2% ^^

iako realno ovo je jedna tako belsava situacija jer u svakom trenutki može doći ili do rata ili do dogovora i zato ne izlazim ful... dok recimo kad je krenula korona sve sam odmah rasprodao jer je to dugoročni problem a ovo sad je debilana.

A mene upropastila...prošao 50 koma na 380kn i imao 50 kom na 363kn...

Napokon znam što mi je raditi, glava se razbistrila i radim "ko singerica"...kupujem bez straha CORBEX10 ekipu...još da hoće ovaj RIVP (i HPB) malo zaronit to bi bilo fantastično...

Ajde da si se i ti vratio u sedlo😎🙂

• Što smo danas tržili

• Marielena
    • February 22, 2022 at 10:46 AM
    Quote from Moller
    Quote from Marielena

Upravo tako. Srusili su dionicu sa 200 komada 6%. Nadali su se da ce sada lavina malih prosipati.

a treba još, ali izgleda nema više

Pazljivim citanjem ovdje i na Poslovnom vidim da su svi glavni forumasi prodali Atpl ili se nadaju kupiti ali ispod 350 kuna ako bude. Samo je pitanje tko ce prodavati🤔

• Što smo danas tržili

• Marielena
    • February 22, 2022 at 10:24 AM
    Quote from Moller
    Quote from D_artagnan

Šteta da su ATPL blokirali ujutro, mogli su nam još prodati po 360-370, sad će se na kraju dana još u plusu završiti :/

ja se čudim čemu se vi čudite, pa od tolikih "pomoraca", uvijek se nađe neki što je izgubio kompas,

a druga je varijanta da baci parsto komada i lagano skuplja ispod 400, bolje nego 450,

Upravo tako. Srusili su dionicu sa 200 komada 6%. Nadali su se da ce sada lavina malih prosipati.

• Marielena
    • February 22, 2022 at 10:18 AM

Oni su u gradjanskom ratu od 2014, samo to do sada nikoga nije zanimalo.

Mislim da tamo nikoga ne zanima da li je meni njih zao ili nije. Sto oni imaju od toga? Zanimljivo da Ukrajina do jucer nije nikoga zanimala, a sada kao idu u 3 sv rat zbog nje. Naravno da ne bude nista od toga. Putin je na isti nacin vec prisvojio Krim i Osetiju. Za par dana ne budemo vise o ovome pricali.

A burze u Americi padaju jer moraju padati jer su pregrijani. Onda ce opet rasti.

• Što smo danas tržili

• Marielena
    • February 22, 2022 at 10:07 AM
    Quote from Moller

+podr, oni izvoze dosta za Rusiju, a kada krene rat nema se vremena kuhati juhe

+zb malo, rekao sam ja da već udaraju po zgradi

Ovo je pametno. Kada pocne rat, treba kupovati konzerve.

• Marielena
    • February 22, 2022 at 9:52 AM

Netko je citao na forumu da je stop loss na Atpl 390 kuna pa prodao par stotina komada😂

Da je barem promet neki. Sve su rasprodali na mizernom prometu.

Quote from NaBiduAsku

kakav pretjer. smiješni smo.

Ma gledaju ove vani, pa i oni reagirali. Ali barem ima prodavaca vani.

• Marielena
    • February 22, 2022 at 9:46 AM
    Quote from barbosa 2.0

*dionicar, nemoj se bojati, nije kataklizma, a kupnja se iz poznatih razloga spustila nešto niže i to što roni je malo panike...ne brini se, proći će...evo i dax sa -2 na otvaranju sada na -1,1 a oni su tek paničari...

Naravno, zasto bi kupovali skuplje kada ima onih koji ce dati jeftinije. Sto puta sam ovo vec gledala na burzi.

• Marielena
    • February 21, 2022 at 3:44 PM
    Quote from NaBiduAsku

mislim da nam je ukralo izvješća..a tu se uvijek moglo dobro zaraditi. ;(

Cekajte kolega. Daleko je 28. A do onda blitzkrieg mozda i zavrsi😂

• Marielena
    • February 21, 2022 at 2:59 PM
    Quote from Moller
    Quote from Etranger

Da li je ovo zatišje pred buru ili zatišje pred bonacu

ovo je rijetko prijeko potrebno zatišje, jer ako krene bilo što drugo, odosmo na stijene

Dobra je i bura i bonaca. Samo da ne ode na Jugo.

• DRY BULK

• Marielena
    • February 21, 2022 at 2:57 PM

Ja mislim da ce prvi 1H 2022 godine biti dobar za dry bulk. Nasi brodari kasne, ali ne mogu zauvijek kasniti.

Globalna ekonomija mislim da ce rasti u 2022 godini jer je pandemija gotova.

Sto se tice "najgoreg rata od 1945" mislim da od toga nece biti puno. Napetosti ce se u Ukrajini nastaviti, ali to na burze nece utjecati uskoro. Tamo su sukobi stalni od 2014 godine. Isto ne mislim da ce Europa ostati bez plina.

Trzista ocito vani zele padati i trazi se neki razlog za korekciju. Nesto kao Evergrande koji je trebao uzrokovati svjetsku gospodarsku krizu. E. bude propao, svjetska ekonomija ne bude, ali takvih sokova ocito bude i trziste to zeli.

• DRY BULK

• Marielena
    • February 21, 2022 at 1:05 PM
    Quote from lebowski

Mislim da su rezultati za q3 objavljeni. :)

Može atpl neko vrijeme biti otkačena od američkih burzi (pozitivno i negativno) i do određene razine, ali ne može biti otkačena ni previše ni predugo.

Valjda mislite 4Q? 3Q je odavno objavljen.

• DRY BULK

• Marielena
    • February 21, 2022 at 12:33 PM
    Quote from tin
    Quote from Milijarder

Ekipa, navalite na ask, nitko vam ne brani, čak ni Putin! ;)

Čemu pa svaka kupnja po asku odmah se poklapa udaranjem po bidu.

Nes ti stopanja sa 100 komada. Ove stotice su mozda jos ostaci od CO. Ovdje fali kupnja.

Budite strpljivi. Neka se smiri ovo sa Ukrajinom.

Moje iskustvo je da kada ovdje krene ne stignete niti kupiti. Odmah vas preskoce na bidu. Skupljajte u tisini.

• Marielena
    • February 20, 2022 at 9:39 PM
    Quote from barbosa 2.0

ko tu koga sada ?(

PRIJE 3 SATA

NA POMOLU OBRAT? ELIZEJSKA PALAČA TVRDI DA JE DOGOVOREN PLAN ZA RASPLET KRIZE

Francuski predsjednik Emmanuel Macron i ruski predsjednik Vladimir Putin složili su se u nedjelju da će intenzivno raditi kako bi omogućili održavanje trilateralnog sastanka u sljedećih nekoliko sati, objavila je Elizejska palača. U priopćenju se navodi da će cilj sastanka biti "dogovor svih umiješanih strana o prekidu vatre". Na sastanku će sudjelovati predstavnici Ukrajine, Rusije i Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS).

RIJE 3 SATA

CBS NEWS: RUSKI ZAPOVJEDNICI DOBILI SU NAREDBU ZA INVAZIJU

"SAD ima obavještajne podatke da su ruske trupe dobile naredbu za invaziju na Ukrajinu", izvještava CBS News te dodaje da zapovjednici slažu "planove".

PRIJE 2 SATA

RUSKI VELEPOSLANIK: NE POSTOJE PLANOVI ZA INVAZIJU NA UKRAJINU

Ruski veleposlanik u Washingtonu odbacio je tvrdnje Zapada da Moskva planira invaziju na Ukrajinu.

PRIJE SAT VREMENA

SASTAJE SE AMERIČKO VIJEĆE ZA NACIONALNU SIGURNOST

Američki državni tajnik Antony Blinken rekao je da će se američko Vijeće za nacionalnu sigurnost sastati kako bi pregledalo najnovije obavještajne podatke o Ukrajini. Ponovio je da je SAD uvjeren da je Putin donio odluku o napadu.

PRIJE 5 MINUTA

DANAS BI TREBALI RAZGOVARATI BIDEN I MACRON

Očekuje se da će američki predsjednik Joe Biden danas razgovarati s francuskim kolegom Emmanuelom Macronom. Podsjetimo, Macron je danas razgovarao s Putinom i Zelenskim.

...ili to nas sve skupa index u zdrav mozak jer niti jedan drugi portal tako agresivno ne forsira ukrajinu kao index, upravo suprotno... <X

Display More

Danas sam se prisilila citati Index. Vidim da se tamo clanci o napadu Rusije na Ukrajinu izmjenjuju sa clancima o uhicenju ministra Horvata i vjencanju Petra Grase.

Vise ga necu citati.

U analizi politickih dogadjaja voditi se racionalnim razmisljanjem.

• DRY BULK

• Marielena
    • February 20, 2022 at 6:00 PM

Ne vjerujem u totalnu zabranu trgovine Europe sa Rusijom. Ona je Europi ipak glavni izvoznik plina.

• DRY BULK

• Marielena
    • February 20, 2022 at 4:48 PM

Ja mislim da do nikakvog rata izmedju Rusije i Europe nece doci.

Medjutim, nekakav hladni rat je izvjestan.

Zanimala bi me analiza kako ce to utjecati na dry bulk?

Citala sam da bi pozitivno utjecalo na tankere.

• Marielena
    • February 18, 2022 at 11:00 PM

Moguce da americko trziste trazi razlog da pada jer su pregrijani. Moguce da oni padaju 10 posto e da bi mogli dalje rasti. Ne znam.

Samo mi se ovo sa Rusijom i Ukrajinom cini prenapregnutim. Tko se jos sjeca Evergrandea ili omikrona zbog kojih su se burze crvenile. Sve je to pretjerivanje.

Naravno da ce se napetosti izmedju Rusije i Ukrajine nastaviti. Biti ce medjusobnih optuzbi, vojnih vjezbi i lokalnih sukoba kao ovo sa bombom danas. To je manje vise tamo stanje. Samo burze na to vise nece reagirati. A nuklearni rat, rat Rusije i Nato-a, 3. svjetski rat? To valjda nitko razuman ne ocekuje.

• Marielena
    • February 18, 2022 at 1:09 PM

Bas je morao prodati 1 dionicu po 400 kuna :)

1. Privacy Policy
  2. Kontakt