1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Marielena

Posts by Marielena

• Što smo danas tržili

• Marielena
    • March 17, 2022 at 4:33 PM
    Quote from Moller

-span

-podr

uranio na mali patak

Samo da ne bude Veliki petak😅

Vidim da kolegica Ivana i dalje dijeli dislike :)

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Marielena
    • March 16, 2022 at 4:25 PM

Cini mi se da to ipak CO izlazi. Ove stotice me na njih podsjecaju.

• Što smo danas tržili

• Marielena
    • March 16, 2022 at 1:51 PM
    Quote from Moller
    Quote from BudFox

Najbitniji je osjećaj za feeling kako se po naški kaže, a vi ga ove godine očito imate, uz kolegu Mollera koji je već iskusni moreplovac :)

ja uglavnom pregledam svijet i prema tome se postavim, težište dajem na Švabe( radi one naše, Kod0 nas u Njemačkoj) imam nekoliko pozicija koje uopće ili gotovo ne diram(neke ne svojom krivnjom)

od nekretnina, najveću koju posjedujem je Kaba, ne kreće nikuda, nit se javljaju niti razglednice šalju :)

Ja ujutro pogledam Kinu i futurese u Usa.

Naravno i zeljezo i ugljen jer sam u brodarima.

Njemacku ne gledam jos od 2. svj. rata😂

Moji nisu bili gasterbajteri :)

Citam i neke analize ujutro.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Marielena
    • March 16, 2022 at 1:38 PM
    Quote from Roki

A gdje nam je nestao st-brajo? On je čekao u cashu od početka korone, sad je valjda dočekao?

st-brajo

Valjda ceka nuklearni rat😅

• Što smo danas tržili

• Marielena
    • March 16, 2022 at 1:37 PM
    Quote from sonda
    Quote from Marin83

Tri riječi....aktivno upravljanje portfeljom... neću se hvalit, jer onda obično sutradan jako zaronimo.

Treba imati vremena i znanja za to.

Sva sreća pa postoji forum - u 9:15 pogledam što se piše, pa ovisno o tome taj dan trgujem. Ne žalim se, kao iz onog vica, bitno da se okreće.

Ajme, pa mi forumasi smo jedini trejderi na Zse onda😂

• Što smo danas tržili

• Marielena
    • March 16, 2022 at 1:17 PM
    Quote from zlocesti

Ako svi zarađujete, a čitam da zarađujete, tko je spušio lovu ?

Burza je minus zero game

Nista nisam jos spusila. Kupila Atpl prije rata i cekam.

Jos nista niti kupujem, niti prodajem.

• Marielena
    • March 16, 2022 at 12:31 PM
    Quote from NaBiduAsku

nisam advokat ali, zar vi neki stvarno mislite da kad netko nešto napiše da je prodao ili kupio ne može više nikad ući u poziciju ili izaći, svejedno je.

Ja stalno ulazim/izlazim. Iako neku glavnicu stalno i drzim ovdje.

Ali ne vidim sve crno kada izadjem, a kada udjem bik sa crvenim salom 😂

Ma ne ljutim se ja ni na koga. Meni je to zabavno citati.

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• Marielena
    • March 16, 2022 at 12:26 PM
    Quote from Marin83
    Quote from Marielena

Te bezvezne poslove je izmislila drzava i na ta birokratska mjesta uglavnom zaposlila zene. Diskriminacija ili ne.

Ne slazem se ni sa kakvim feministkinjama pa ni sa Selakicom.

Ja ne vidim da su žene oko mene diskriminirane, dapače. Ja smatram da tu priču o ravnopravnosti treba završiti, ravnopravnost je postignuta, dapače otišla je i jako u borbu za privilegije, svaka daljnja priča o tome unosi samo razdor i pravi štetu u M-Ž odnosima. NGO udruge koje se time bave su sami sebi postale svrha i njima je jedinima u interesu da se stvaraju tenzije i dalje o tome priča.

Poslovi su takvi kolegice, dosadni, realnost je obično dosadna. Ne znam zašto smatrate državne poslovne bezveznim...što je alternativa bauštela, nosit tacnu ili pravit sobe u hotelu???

Drzavnu birokraciju bi efikasno zamijenio kompjuter.

Nekada nije tako veliki postotak ljudi radio u birokraciji.

Pa da, radili su korisnije poslove. Uzgajali hranu, odgajali djecu itd.

• Marielena
    • March 16, 2022 at 12:22 PM
    Quote from Mrcash

do 6 mjeseca ko živ ko mrtav.... svi smo se nadali toj vjesti jučer

Sto nisi ti prodao po 370 kuna?

Ja se nisam nadala nikakvoj odluci o dividendi jucer jer je to bila neka lijeva sjednica na kojoj se takve stvari niti ne donose. A kada ce biti glavna skupstina puno ce toga biti jasnije pa i kakva ce ova godina biti pa i koliko ce imati slobodnog casha na raspolaganju.

Kao dionicar uopce ne zelim da se sada razbacuje s novcima i djele prevelike dividende.

• Marielena
    • March 16, 2022 at 11:39 AM
    Quote from Marin83
    Quote from Marielena

Slazem se sa time. Nemam ja problem priznati niti da je mali postotak zena u vrhu znanosti ili businessa. Vecina ih radi neki bezvezni posao u administraciji. I cak bi bile i vrednije kao majke i kucanice za drustvo.

Ja se samo protivim generalizirajucem omalovazavanju zena jer su pojedine itekako puno doprinijele upravo u razvoju puno podrucja.

A i zene omalovazavaju uglavnom muskarci koji su slabije sigurni u sebe.

A protiv sam bilo kakvog nasilja u obitelji.

Kolegice ne znam o čemu pričate??? 70% sudstva, državne uprave, školstva, zdravstva, bankarskog sektora, te fakultetskih polaznika su žene...ja vidim da se žene favorizira, a muškarce diskriminira i to direktno kroz zakonodavstvo, imate stotine zakona koji favoriziraju žene.

Čak je i gospođa Selak-Rasputić ( koja je feministička ikona sa desna) primijetila da 80% žrtava ubojstva i samoubojstava su muškarci, 80% slučajeva alkoholizma i narkomanije su muškarci, 90% nesreći na radu su žrtve muškarci, da muškarci žive 7 godina kraće, 50 % obiteljskog nasilja su žrtve muškarci, a da se samo priča o ženama kao žrtvama i muškarce totalno ignorira, kao da ne postoje. Što je to ako ne sistematsko omalovažavanje, zapravo to je odavno prešlo iz faze omalovažavanja i prešlo u fazu dehumanizacije.

Ukratko živimo u društvu u kojemu je život muškarca bezvrijedan, na malo većoj razini od kućnih ljubimaca, stoga molim vas nemojte više govorit da netko žene omalovažava!

EDIT: I da 90% muškaraca i žena radi neki bezvezni posao, to se zove realnost!

Display More

Te bezvezne poslove je izmislila drzava i na ta birokratska mjesta uglavnom zaposlila zene. Diskriminacija ili ne.

Ne slazem se ni sa kakvim feministkinjama pa ni sa Selakicom.

• Marielena
    • March 16, 2022 at 11:37 AM
    Quote from Moller
    Quote from Marielena

Slazem se sa time. Nemam ja problem priznati niti da je mali postotak zena u vrhu znanosti ili businessa. Vecina ih radi neki bezvezni posao u administraciji. I cak bi bile i vrednije kao majke i kucanice za drustvo.

Ja se samo protivim generalizirajucem omalovazavanju zena jer su pojedine itekako puno doprinijele upravo u razvoju puno podrucja.

ogroman je tu niz genetskih faktora, te jednako tako kroz odgoj i obrazovanje se pojavljuju novi, koji ponekada i pogrešno usmjeravaju osobe bez obzira na spol u kojem pravcu se kretati kroz život,

danas je sve puno više vidljivo, jer imamo nepregledni broj mogućnosti da svoje stavove izrazimo, što je prije 20-30 godina bilo tek u povojima,

naravno da treba razvijati društvo u kojem će svi biti zadovoljniji, kreativniji, svrsishodniji za društvo i zajednicu

Display More

To i znanost potvrdjuje. Zene vecinom imaju prosjecan IQ i ima ih malo medju genijalcima. Muskarci imaju cesce ili visok ili nizak IQ. To ne znaci da nema mali postotak zena genijalaca.

Recimo programiranje je izmislila zena, a danas ima malo programerki. Nije to samo zato jer su zene diskriminirane kako tvrde feministkinje, nego jer nisu dobre u tome.

Ali ima itekako mali postotak zena koje to mogu izvrsno raditi.

I na burzama nema bas zenskih trejdera.

Zene se boje preuzimati rizik. I traze sigurnost kod muskarca.

• Marielena
    • March 16, 2022 at 10:54 AM
    Quote from Moller
    Quote from Marielena

Da, zato i ovi nasi facebook ratnici radije traze rusofile po internetu :)

A zene ne treba generalizirati. Pitajte hosovce da li su zene losi ratnici.

kolegice, na osnovu nekoliko jedinki, ne donosi se generalizirani stav, pa jasno je da se poneka žena pronađe da može puno više, bolje i jače od nekih muškaraca i treba im dozvoliti da se uključe u sve aktivnosti, koje za njih ne predstavljaju opterećenje, pa tako i u ratne, ali kada gledamo većinu, naravno da je kroz prošlost muškarac taj što je izgradio određene potrebne vještine kako za lov i ratovanje, tako i za nogomet,

naravno da treba uvažiti i žene koje svako malo pretuku svoga partnera, samo se nitko s tim javno ne hvali po kvartovskim birtijama, a da ne kažem da se ne usudi ni nazvati one popularne telefone radi zlostavljanja, zaboravili broj

• Marielena
    • March 16, 2022 at 10:42 AM
    Quote from Marin83
    Quote from Marielena

Nije to bas tako. Zene uglavnom ratuju u pomalo "divljim" postrojbama. Tako ih je kod nas zapravo biĺo jedino u HOSu. Tako sada i u Ukrajini. U redovnoj vojsci ih drze za kuhanje kave i zato i idu tamo. Omalovazavanje zena nije bas pametno.

A ne znam sto je tu cudno da feministkinje ne idu u rat. Ne idu ni Lgbt aktivisti.

A ne idu ni nasi facebook ratnici koji kod kuce ratuju sa "rusofilima".

Nitko žene ne omalovažava, nego vas stvarnost demantira(ja samo tu stvarnost prenosim na papir)...ako nisi sposoban otići na front i tamo boraviti par mjeseci (bez ikakvih privilegija) ,nemaš što raditi kao djelatna vojna osoba...

Da, zato i ovi nasi facebook ratnici radije traze rusofile po internetu :)

A zene ne treba generalizirati. Pitajte hosovce da li su zene losi ratnici.

• Marielena
    • March 16, 2022 at 10:41 AM

Mislim da tu nece biti veceg rasta dok CO ne izadje. Oni svaku volatilnost koriste za slaganje stotki na ask. A vidim da su zadovoljni sa 420 kuna. Ima tu i burek trejda, ali mislim da to ne koci dionicu.

Mozda bi bolje bilo da se jedan dan iskrcaju i nize pa da ih se rijesimo. Ovako bas siluju dionicu.

• Marielena
    • March 16, 2022 at 10:28 AM
    Quote from Marin83
    Quote from havi

Gdje su sad sve one raznorazne udruge, babe i kak se vec zovu, koje su lajale da treba objerucke prihvatit muslimane izbjeglice iz raznih muslimanskih zemalja i dat im drzavljanstvo, pomoc i sto drugih cudesa.. e da to su vecinom doktori...

Nisam nigdje procitao da je i jedna ponudila pomoc Ukrajinskim izbjeglicama.

Da ne govorim da su im puna usta bili žena vojnikinja..sve snimke koje gledam iz Ukrajine o borbama 99% muškarci, a navodno je 18% žena bilo u oružanim snagama prije rata.

Dakle zapošljavaš nekoga u oružanim snagama da bi nečije deluzije zadovoljio, i onda kada dođe potreba da tim osobama, ne možeš na njih računati. One 2-3 što su se bile u samom početku naslikavale sa oružjem su vrlo brzo poginule...

Djelatne vojne osobe moraju biti 100% muškarci, jer imamo ionako male oružane snage, pa kad dođe potreba za njima da ih možeš 100% iskoristit. Civilni sektor u vojsci tu žene mogu radit normalno. Puno feminističkih gluposti je ovaj rat razbio preko noći.

Nije to bas tako. Zene uglavnom ratuju u pomalo "divljim" postrojbama. Tako ih je kod nas zapravo biĺo jedino u HOSu. Tako sada i u Ukrajini. U redovnoj vojsci ih drze za kuhanje kave i zato i idu tamo. Omalovazavanje zena nije bas pametno.

A ne znam sto je tu cudno da feministkinje ne idu u rat. Ne idu ni Lgbt aktivisti.

A ne idu ni nasi facebook ratnici koji kod kuce ratuju sa "rusofilima".

• DRY BULK

• Marielena
    • March 16, 2022 at 9:40 AM
    Quote from hugh

imam neka pitanja u vezi covida u Kini......

znamo da port congestion održava vozarine visokima i utječe na njihovo povečanje......

no s druge strane imamo lockdown i ta mi riječ ne zvuči nikako obečavajuće........koliko se taj lockdown provodi u Kini na na koji način?.....neki apsolutni lockdown opet u Kini ili?.......

razmišljanja?.....linkovi?.....

Kao sto vidite kineski indeksi su dva dana ostro padali. Oni imaju zero covid strategiju.

Generalni lockdown je los. On usporava gospodarstvo. Npr da zatvore tvornice, odmah bi pale i vozarine jer brodovi ne bi imali sto voziti. Sada su bila u lockdownu 2 grada i tvornice u njima.

Danas imaju pad broja slucajeva za 50% u odnosu na jucer i indeksi su im narasli jutros.

Moje misljenje je da ce to brzo biti gotovo jer omikron je puno blazi virus. Za sada imaju 0 umrlih, a oni imaju kratke i stroge lockdowne.

To je naravno samo moje misljenje.

BDI nije puno padao ovih dana. Pravi BDI. FFA su puno volatilniji i to su oklade zapravo.

Port congestion je nesto drugo. Recimo oni imaju pravilo da ako jedan pomorac ima covid, cijeli brod ide u karantenu 14 dana. To dovodi do manjka brodova na trzistu i rasta vozarina.

• Tankerasi strani i domaci

• Marielena
    • March 16, 2022 at 8:51 AM

Tpng uglavnom ugovara dugorocne ugovore i ove dnevne vozarine koje su jako volatilne ne znace da oni plove po tim cijenama. Puno ljudi se ovdje bez veze ljuti.

Tpng je dosadna firma. Cijena dionice se slabo mijenja.

P.S. kolegica Ivana je ovdje zaglavila zato dislike.

Da barem dobiju dividendu ovdje dionicari, bilo bi manje nervoze.

• DRY BULK

• Marielena
    • March 16, 2022 at 7:57 AM

Oporavak jutros na azijskom marketu. Kina +3% jutros. Vlada obecala veca ulaganja te da ce odrzati stabilnost marketa.

Veci rast cijene zeljeza u Kini jutros. Ffa bi mogli okrenuti.

• Marielena
    • March 15, 2022 at 11:51 PM

Mislim da se na takvim sjednicama niti ne odlucuje o divki.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Marielena
    • March 15, 2022 at 7:02 PM

Jedino ne znam kako je 97×1000 kuna milijun eura :)

1. Privacy Policy
  2. Kontakt