Americki brodari rastu/padaju dnevno 10%. Mozda je to sve i namjesteno trejderima.
Uglavnom, rizici oko inflacije postoje. Onda su sve dionice ugrozene. Dry bulk jos najmanje.
Americki brodari rastu/padaju dnevno 10%. Mozda je to sve i namjesteno trejderima.
Uglavnom, rizici oko inflacije postoje. Onda su sve dionice ugrozene. Dry bulk jos najmanje.
Otkrijte nam kolega u što ste vi uložili....pa da i mi malo omastimo brk.
U piksi tankere
Vani su danas i tankeri u padu.
Čujemo se kolega nakon 02.05.....i poziva na GS....kad već uspoređujemo....što se tiće sličnosti pogledajte što se desilo nakon izvješća za Q1 prošle godine...a Q3 je još jako daleko do tada tko zna gdje će se kolo okrenuti...za sada ATPL uživa u iznimno povoljnim vozarinam za svoja plovila a usto im u Q2 izlazi jedan nepovoljan dugoročni ugovor...što se tiće pada vani danas rado bih prihvatio da je ATPL na razini na kojoj je EGLE i nakon današnjeg pada i isplačene dividende
.
10.05.2021. CT 347,00 392,00 347,00 385,00 370,39 +13,91 % 253 11.635 4.309.525,00 07.05.2021. CT 324,00 355,00 324,00 338,00 343,70 +6,62 % 221 12.684 4.359.517,00 06.05.2021. CT 320,00 329,00 301,00 317,00 318,68 +6,73 % 177 5.632 1.794.833,00 05.05.2021. CT 283,00 298,00 281,00 297,00 292,27 +6,07 % 107 4.233 1.237.193,00 04.05.2021. CT 258,00 286,00 258,00 280,00 269,85 +12,00 % 166 8.715 2.351.762,00 nevidim nikakvu sličnost........bdi je tada bio u punom naletu rasta i gotovo iz dana u dan je rastao a sad več zadnjih mjesec dana, iz dana u dan pada.........također, tada je dionica imala poveči zaostatak u rastu u odnosu na rast brodara vani zbog desetaka tisuča dionica koje je szif iz top 10, plus cros prodavao..........ali dobro.......svako ima svoj pogled na stvari i po učinku smo plačeni.......
![]()
![]()
Ima razlike.
Nakon 3Q je vjerojatno troje malih velikih odlucilo izaci i kapitalizirati dobit jer su ocekivali sezonalni pad brodara.
Sada krecu najbolji kvartali za dry bulk.
Rizici postoje. Rat u Ukrajini, rast kamata i inflacije. Zbog toga su mozda prodavaci u pravu, a mozda i nisu.
Vani brodari padaju zbog straha od inflacije. Cijela burza u minusu. Ne samo brodari.
Cudilo me da je ZSE danas bila zelena na visokom prometu.
P S. Imam Atpl. Ne prodajem za sada.
Opet fight ovdje
Display MoreSamo pitam da nisam propustila slucajno neku javno objavljenu info.
Inace moze biti svasta. Netko dobio neku lovu pa odlucio kupiti Tpng. Netko je malo prvo kupio pa ce onda prodati. Netko ima inside info. Tko zna.
Samo mi je jutros bid bio jak za Tpng prosjek.
P.S. vidim lijepi fight dok me nije bilo
To je skoro placa majke odgajateljice
Vozarine su podivljale... pogledaj temu Tankeraši...
Hvala. Jesam. Sada kuzim ovo o urocima i magiji
Nisam ja bogat kao ti...10k kuna za dokup dosta.
Nije moj komentar išao u smjeru količine koju si kupio. Malo su ti ti hvalisavi postovi o k/p obmanjujući.
Nesto sam propustila u zadnje vrijeme?
Osim veceg bida jutros.
Crna magija i uroci popuštaju.
Samo pitam da nisam propustila slucajno neku javno objavljenu info.
Inace moze biti svasta. Netko dobio neku lovu pa odlucio kupiti Tpng. Netko je malo prvo kupio pa ce onda prodati. Netko ima inside info. Tko zna.
Samo mi je jutros bid bio jak za Tpng prosjek.
P.S. vidim lijepi fight dok me nije bilo
Pokaži ti meni tu današnju kupnju TPNG po 42,80 i povući ću sve što sam rekao o tebi, duboko ti se nakloniti i ispričati. Pokaži mi da ovo što sam danas rekao o tebi nije točno. U suprotnome, ja očekujem od tebe ispriku.
Ufff ufff hm hm ne bi htio ispasti bahat ali prosječno 4.400 kn dobiti/mjesečno za svakodnevno ćoravljenje uz gledalicu
![]()
![]()
.
To je skoro placa majke odgajateljice
Nasi ljudi jedva prezivljavaju, a ne da mogu kupovati precijenjene nekretnine.
Sto se tice stranaca, mogu jedino gradjani EU kupovati nase nekretnine na moru. Nece niti oni kupovati ako ih zadesi recesija jer nece imati sa cime.
Nije meni nista nazalost. Neka cijene nekretnina rastu na mjesec sto se mene tice. Pokusavam logicno razmisljati.
Pa ne rastu cijene nekretnina radi naših ljudi, a ponajmanje zbog tih što jedva krpaju kraj sa krajem...nas je 4 milijuna , EU građana 400 milijuna, tako da činjenica što je nama skupo( mislim na Jadran i ZG) ne utječe na cijene nekretnina niti najmanje.
Vidim da svi niste razumjeli poantu.
Uopce ne mislim da nekretnine kupuje nasa sirotinja koja krpa kraj s krajem.
Kupci nasih nekretnina na moru su srednja klasa iz Njemacke i Austrije.
Ako te drzave pogodi recesija, nece kupovati second home.
Mogao si kupiti samo eventualno cijelih 83 kom po 42,60.
Nisam ja bogat kao ti...
Nesto sam propustila u zadnje vrijeme?
Osim veceg bida jutros.
Bas gledam trgovanje. Bid je jak. Ali ocito da netko to koristi za izlazak. Ali stalno dolaze nove dionice na bid. Izuvanje onih koji se boje. Tako to meni izgleda.
Dobro je da mozes izaci ako zelis.
Display MoreKuda vam fali robe. Svaki dan su stotice na asku😂
Da, BDI pada zbog lockdowna u Kini.
...I Kinezi i njihovi lockdown-i nek se više nose..već toliko puta prožvakana priča...a tamo u Ukrajini genocid
nad stanovništvom gori nego u Srebrenici i Vukovaru zajedno, ali burze to ne zanima, već samo f....n lockdown...
...pale mi vani dionice skoro 15% u par dana zbog lockdown-a u Shanghai-u.......a već sam knjižio tu dobit...
..tako mi i treba kad se hvalim na forumu...a ništa kreće novo kolo, pa tko je brži nek brže bolje uhvati stolicu...
...ili kvaku, pa nek bježi van plesne dvorane dok još može i ima s čim...
Danas su americki brodari padali zbog rasta kamatnih stopa i straha od recesije.
Trzisni zakoni su neumitni. Kada cijene narastu na razinu kada kupci nece kupovati, poceti ce padati.
Do kada ce rasti cijene nekretnina? Do kada cete ih kupovati po ovim razinama.
Kratko i jasno.
To možete zaboraviti da će cijene na Jadranu ili ZG-u padati, još i inflacija jaše...Europa ima stotine milijuna ljudi kojima su ove naše nekretnine džabe. Tako da cijene mogu samo rasti, padat sigurno neće.
Nasi ljudi jedva prezivljavaju, a ne da mogu kupovati precijenjene nekretnine.
Sto se tice stranaca, mogu jedino gradjani EU kupovati nase nekretnine na moru. Nece niti oni kupovati ako ih zadesi recesija jer nece imati sa cime.
Nije meni nista nazalost. Neka cijene nekretnina rastu na mjesec sto se mene tice. Pokusavam logicno razmisljati.
Pa zato i postam, sutra vjerojatno malo dokupa
i meni se čini da sutra neće faliti robe
![]()
Kuda vam fali robe. Svaki dan su stotice na asku😂
Da, BDI pada zbog lockdowna u Kini.
Necu spekulirati koja je dobit za 1Q. Jako visoka za 1Q svakako.
Divim se ovome sa stoticama na asku. Ista mu je taktika od 390 kuna. Svaka cast.
Ja to zovem akumulacija.
neznam što reči ali ova inflacija nezaustavljivo raste i pojest će nas.......tko če to sve više moči i htjeti plačati i kako a i do kada?......
Trzisni zakoni su neumitni. Kada cijene narastu na razinu kada kupci nece kupovati, poceti ce padati.
Do kada ce rasti cijene nekretnina? Do kada cete ih kupovati po ovim razinama.
Kratko i jasno.
Na ZSE ne mozes nikuda zakasniti.
Meni je ovo dobra burza. Pogotovo jer imam tek 2 godine iskustva na burzi.
Mogu oni jos godinama zatvarati ljude po kucama ako zele.
Za dry bulk je relevantno da ne zatvore tvornice i luke.
S obzirom da im je burza danas u lijepom plusu kao i zeljezo, ocito da investitori ne brinu puno. Za sada su proizveli samo zagusenje u lukama.
BDI pada zbog neizvjesnosti da ne zatvore i gospodarstvo.
Display MoreDisplay Moreponavljaš: "nista od značanijeg porasta ATPL ove godine"
sve je to je prilično subjektivno,stvar formulacije,stvar naviknutosti na određene razine ostvarenih prinosa u prošlosti,očekivanja,potreba i drugih parametara.
atpl 31.12. 372kn a ovih dana 480 kn što daje
30% na 3mj. = anualizirani prinos od 120%
za mene puno više od tvojih "ništa značajno".
neki su i u 2021.od atpl opetovano očekivali "ništa posebno" a završilo je na +140%
za mene osobno to su prinosi iz snova kojima bi večina razumnih investitora trebala i morala biti barem zadovoljna,očito da nismo svi jednaki i da iste činjenice vidimo značajno različito ili da neki od nas ostvaruju i bitno veće prinose?
uvijek može bolje ali na ćemu si ili misliš da ćeš zaraditi više?
ako nije tajna i smije se pitati i znati?
da se spasimo ili prebacimo dok je još vrijeme?
Moje mišljenje je, ali uz opasku samo moje mišljenje da je ovdje u Hrvatskoj i na ZSE prevelika psihoza oko ovoga
što se događa u Ukrajini, dok je na NYSE i Nasdaq-u rat tamo negdje daleko, a stalno se negdje ratuje u svijetu,
pa je tamo trenutno lakše nešto zaraditi, nego ovdje, a o likvidnosti da ne pričamo.
Ovo o anualiziranom prinosu bi se dalo raspravljati, evo primjera: koliki anualizirani prinos ima netko tko je kupio
dionicu ATPL prošle godine na 560 - 570 kn? A znamo što se poslije sve izdogađalo i koliko je bilo padajućih noževa.
Svi izrezali ruke na padajućim noževima, a cijena nikako da se stablizira, ali to je tako na ZSE, već smo navikli.
Inače migra, želim vam sve najbolje, pokazali ste se kao vizionarski general budućnosti prošle godine
Za dry bulk je relevantnije sto se dogadja u Kini, nego u Ukrajini. Ne znam naravno koliko to investitori na ZSE razumiju.
Display MoreJa kažem da ovo trenutno vrijedi preko 500kn, i svaki danom više...vrlo moguća dividenda ito jako dobra...batala kroz koju godinu, zamjena starih brodova, novim u njabolje vrijeme, ogrman porast imovine, unazad godinu dana koji će sigurno potrajati...vozarine super...kome se ne žuri, mislim da će bit nagađen...
Nagađen
![]()
![]()
![]()
Znam da je 1. April, ali ipak
![]()
Jako tesko nakon rezultata 1Q.
A i vozarine su trenutno ovakve jer je danas lockdown u Kini.
Sljedeca 2 tjedna su kljucna
Ovo s tim lockdownom mi je jako sumnjivo, jel ima tko kakakv link koliko je to ozbiljno.
Vozarine padaju otkad je Kina proglasila lockdown, ima već tjedan dana.
Rekla sam da su iduca 2 tjedna kljucna. Nije sala. Ako obuzdaju zarazu ide novi bull run na dry bulku.
Ako odu u totalni lockdown, potop BDIa.
Ne bih se slozila uopce. Osobno mislim da ce krajem mjeseca dionica biti na novim razinama. Necu naravno pisati svoj target.
Vidjeti cemo tko ce biti u pravu.
Ja ću vam reći, cijena će uskoro potonuti ispod 450kn, jer je takvo raspoloženje, a onda će se napraviti novo dno između 420 i 440, pa
sve ovisi kako će se dalje kretati vozarine. Ova dionica je rob vozarina i najčešće raste kada rastu vozarine, bez obzira na rezultate firme.
Ovo sada je netko napucao cijenu samo kao bi se iskrcao, ponavljam ovo je samo moje mišljenje, može biti i krivo, tko zna.
Jako tesko nakon rezultata 1Q.
A i vozarine su trenutno ovakve jer je danas lockdown u Kini.
Sljedeca 2 tjedna su kljucna
Ovom manekenu na asku sa stoticama treba to sve jednom pobrati i dobro ga izuti. Kako prozirno.
Display MoreKao što sam prije bio rekao, ipak ništa od značajnijeg porasta ATPL ove godine.
Prošla godina je ipak bila jedinstvena i neponovljiva, takva se neće tako skoro desiti.
Ne treba gledati brodare vani, oni imaju neki svoj život, a ovo je ipak ZSE, sa svim svojim
problemima, od likvidnosti do transparentnosti.
Bolje je bilo kupiti nekretninu na moru, tome stabilnije raste cijena iz godine u godinu.
Možda se još može kupiti stan na Batali po cijenama iz 2019. zna li tko?
![]()
Ne bih se slozila uopce. Osobno mislim da ce krajem mjeseca dionica biti na novim razinama. Necu naravno pisati svoj target.
Vidjeti cemo tko ce biti u pravu.