1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Marielena

Posts by Marielena

• Kako trgovati dionicama? Strategije, cake i savjeti

• Marielena
    • June 23, 2022 at 4:21 PM
    Quote from Marin83
    Quote from Marielena

Pratim nase rubrike ovdje. Puno njih koji su prodavali Atpl po 490 kuna su ga kupovali po 520 kuna. Ne moze mi nitko reci da se zaradjuje ako je kupio po 520, prodao po 490 pa kupi po 450 kuna. Zasto se uopce i kupi po 450 kuna?

Nazalost ne funkcionira uvijek. Pravu zaradu imaju oni koji ipak kupuju kada znaju zasto kupuju.

To se na mene referirate...to kada sam ja kupio po 520kn, cijena je jednom bila otišla do 550kn, te još jednom na 540kn, dakle mogao sam izaći za lijepom trejd dobiti...ali sam i ja podlegao pozitivi koje je tih dana vladala na ATPL. Normalno da ću prodati na 490kn, kad vidim da sve pada na marketu, i normalno da ću kupiti x2 na 460kn, jer i slijepcu je jasno da je cijena bila previše otišla dole neopravdano (-100kn).

Pa imam umjesto prosjek 520kn, prosjek od 484kn(uključen u to gubitak iz prodaje na 490kn).

Ne, uopce nisam mislila na vas.

Logika mi govori da su kupci na 520 kuna prodavaci na 490 kuna.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Marielena
    • June 23, 2022 at 2:26 PM
    Quote from KultLicnosti

Sudeći po kretanju cijene na Atpl, bilo bi bolje da nisu ni predložili divku.

Kraljica se dobro drzi. Vani su i do 10% padali.

Neka stoji jos u luci. Vazno da firma lijepo zaradjuje svaki dan. Cijena ce se kad tad osloboditi.

Quote from Moller
    Quote from borsa

Razmišljam o kraćenju "kraljice" idem u Lenac.

Valjda ce jedino brodogradilište imati posla

lijepa ruta za krstarenje i ljetni odmor :)

Da, moze variti preko ljeta😂

• Marielena
    • June 23, 2022 at 1:10 PM

To sam i rekla. Mozda bi uz gore spomenutu taktiku isto zaradili bez buljenja u ekran 8 sati na dan. Vecina to niti ne mozemo raditi.

Pratim americku burzu, ne trgujem jos tamo i mislim da su puno iracionalniji od nas. Zasto su prije 2 tjedna kupovali gogl po 16$, a sada ga rasprodaju ispod 12$?

Mislim da danas na burzi ima jako puno amatera koji niti ne znaju zasto nesto kupuju ili prodaju. Sve mi se cini da amateri rade te valove. Naravno da bi i baba zakljucila da proda kada raste i da kupi kada padne i da joj taj sistem funkcionira.

Pratim nase rubrike ovdje. Puno njih koji su prodavali Atpl po 490 kuna su ga kupovali po 520 kuna. Ne moze mi nitko reci da se zaradjuje ako je kupio po 520, prodao po 490 pa kupi po 450 kuna. Zasto se uopce i kupi po 450 kuna?

Nazalost ne funkcionira uvijek. Pravu zaradu imaju oni koji ipak kupuju kada znaju zasto kupuju.

• Marielena
    • June 23, 2022 at 12:52 PM
    Quote from zlocesti

Na žalost, do onda je već dobra pinka otišla.

Uviejk isto pitanje. Kupujemo li dip ili pad.

Da, pa prepoznati trend je jako tesko.

• Marielena
    • June 23, 2022 at 12:27 PM
    Quote from Marin83
    RE: Što smo danas tržili

[…]

Ja se slazem da ste vi zaradili jer ste prodali.

Samo me zanima da ste ove dionice kupili kada su bile na pravom dnu i cekali pravi vrh da li bi na kraju vise zaradili?

Vidim da ste sve te dionice na kraju ipak opet kupili. Znaci da ne vjerujete u smak svijeta.

Ako netko svaki dan zaradi 1000 kn lijepa je to godisnja dobit. Nikako se ja tome ne bih smijala. Pitanje je samo koliko je netko to spretan. I mislim da za ozbiljno se tu pogadja u oko 50-50% slucajeva.
    Marielena
    June 23, 2022 at 11:51 AM

Ja vjerujem u korekcije TK svaka 2-3 mjeseca i tu se krije zarada, prodam ono što nije palo ili je malo palo,a kupim ili dokupim onom što je puno palo+ ne ulažem u predstečajuše i pogotovo firme sa negativni vlasničkim kapitalom, VIRO je ovde iznimka i sigurica.

Također ne ulažem u precijenjene dionice( neću pisati koje su jer se onda hejta), zadnji je bio KODT/KODT2 pred divku. Napravio iznimku, jer je bio pao sa 2780 na 2500kn, uz to je bila snažna kupnja u rasponu između 2500-2540kn na sve dionice koje ponudi fond, zašto su se kupci poslije divke povukli na 2280kn,a prije toga gurali tko će kupiti od fonda mi još nije jasno. Zato ono što je precjenjeno se ne kupuje i to mi je još jedna lekcija.

A to 50/50, takav učinka bi imala i moja baba.

Prema statistikama vecina trejdera ima ucinak 50-50%.

Pitala sam zato jer sam i ja tako nekada radila i jedini ucinak mi je bio da placam brokera.

Zapravo ne. Da bi se moglo trejdati prvo treba utvrditi trend. Ako je dionica u up trendu ju se ne prodaje. Korekcije unutar up trenda se koriste za dokup, nikako prodaju. Prodaje se kada se potvrdi obrat trenda.

• Što smo danas tržili

• Marielena
    • June 23, 2022 at 11:51 AM
    Quote from Marin83

Pošto nisam bio u mogućnosti pisati, osvrnit ću se na kupnje i prodaje toko mjeseca lipnja(barem one zanimljive) i kako sam prebrodio ovaj pad zadnjih desetak dana. Također pošto sam 90% dana mjeseca lipnja i svibnja pod banom i pošto mi se prijetilo i na mail da će me se trajno banirati( očito nekome kvarim zabavu), jedno vrijeme više neću pisati, odnosno dok mi se na pp obeća da će me se prestati šikanirati, bez ikakvog povoda.

-ATGR uspješno ga se riješio po 1660kn( 3-4 puta sma ga prodvao na peci bokune)..ovde sam se pravodbnom prodajom spasio gubitka od 3.5%

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-HPB jedan manjio dio dao po 915kn, te zadnji momenat cca 40% HPB po 900kn, pravremeno prodajom spasio se cca 8% gubitka

+HPB vratio nazad nešto malo po 855kn, te zadnja dva dana dosta po 825 i 835kn

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-ADPL riješio se trećine po 93kn, te ostatak po 90,80kn, sa ovom prodajom sam se spasio cca 5% potencijalnog gubitka,iako mi se kolega D_artagnan rugao tada

+kupio ADPL nazad po 87,20 i 86,60kn i pojačao poziciju za cca 50%

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-ADRS riješio ga se u tri dana u rasponu 456-462kn i ovde se spasio od cca 7% potencijalog gubitka

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

+ARNT nakupovao se masu ARNT u rasponu 458-464kn

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

+SLRS kupljen po 590kn

-SLRS jedan dio odmah vraćen u opticaj po 625kn

-ATPL prodao skoro pola u rasponu po 489-492kn(pred propad do 456kn), ovom prodajom sam se spasio cca 6.5-7% potencijalnog gubitka

+ATPL nakupovao se u rasponu 459-464kn i poduplao poziciju+ dividenda kao šećer na kraju

-KODT/ KODT2 riješio ga se po pola po 2360kn, te sam si smanjio potencijalni gubitak prodajom od cca 3% (ovo mi je posebno draga zbog kolegice Ivane koja je očito zaljubljena u mene ,jer me stalno ima po ustima). Na ovoj dionici sam najlošije reagirao, jer jednostavno nisam vjerovao da će ovoliko pasti, prvenstveno zbog jake kupnje u rasponu od 2500-2540kn pred divku.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tko me je poslušao prije desetak dana mogao se je spasit lijepog dijela gubitaka, usprkos svemu opet sam zadnjih cca desetak dan izgubio cca 4% portfelja, da nisam radio ništa i čekao, kako me ZSE "stručnjaci" ubjeđuju da trebam radit i koji u posprdnom kontekstu spominju Vukove sa Walt Street-a, spušio bi 10%.

Toliko od mene, uživajte. ;)

Display More

Ja se slazem da ste vi zaradili jer ste prodali.

Samo me zanima da ste ove dionice kupili kada su bile na pravom dnu i cekali pravi vrh da li bi na kraju vise zaradili?

Vidim da ste sve te dionice na kraju ipak opet kupili. Znaci da ne vjerujete u smak svijeta.

Ako netko svaki dan zaradi 1000 kn lijepa je to godisnja dobit. Nikako se ja tome ne bih smijala. Pitanje je samo koliko je netko to spretan. I mislim da za ozbiljno se tu pogadja u oko 50-50% slucajeva.

• DRY BULK

• Marielena
    • June 22, 2022 at 10:57 PM

Vozarine danas padaju zbog krize gradjevinskog sektora u Kini.

Zato pada i cijena zeljeza.

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• Marielena
    • June 21, 2022 at 5:35 PM

Mislim da je to dogovorena transakcija izmedju dva fonda.

• VIRO (Tvornica Šećera d.d.)

• Marielena
    • June 21, 2022 at 3:25 PM
    Quote from tin
    Quote from SOUR

Zna li sudac da je žetva za tri mjeseca i da je jedanput godišnje. Da treba napuniti silose. Ili ga treba netko na to podsjetiti.

Kakva žetva pa VIRO više ništa ne proizvodi...zar tvornica nije zatvorena???

Mislim da kod Vira trebate gledati udjele u povezanim drustvima.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Marielena
    • June 21, 2022 at 10:23 AM

Zar je jucer bila objava da idemo u stecaj?

Kakva je to trgovina?

• Kolike prinose ostvarujemo

• Marielena
    • June 18, 2022 at 7:11 PM

Nitko nije niti u minusu niti u plusu dok nije prodao.

• DRY BULK

• Marielena
    • June 18, 2022 at 1:19 PM
    Quote from jasko

Mislim da slijedi odbijanac........ ;) Živi bili, pa vidjeli.......

Gogl na 12.5$ je prethodnih dana bio prava prilika.

• Kolike prinose ostvarujemo

• Marielena
    • June 18, 2022 at 1:17 PM

To se obracunava na kraju godine.

Ja sam nesto sitno u plusu, ali to se do kraja godine moze potpuno promijeniti.

Ove godine nisam uopce trejdala pa za sada niti nisu neki prinosi. Takodjer, nista mi niti nije jos za prodati.

• Marielena
    • June 17, 2022 at 8:10 PM
    Quote from LodeRunner

Chuck, gdje si mi?

Eto jedan za tebe..

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Obozavam ekipu koja crnjaci na dnu.

• Što smo danas tržili

• Marielena
    • June 17, 2022 at 2:01 PM

Ja priznajem da sam 2019 kupila Atpl po 400 kuna. 2020 sam ga prodala po 150 kuna. Pocetnicki trade.

Dugo mi je trebalo da ga opet kupim😂

Quote from D_artagnan
    Quote from Marielena

Zasto nitko nije objavio da je danas prodao Atpl? Gdje su prodavaci?

To i mene zanima, tko je prodao po ovim cijenama kad dobit proslje i ove godine ce biti vise od 50% sadasnje cijene, o NAVu ne moramo ni pricati… nitko da se pohvali 🤔

Da, upravo to mi nije jasno. Zar nisu pokusali izracunati fundamentalnu vrijednost dionice bar okvirno.

• DRY BULK

• Marielena
    • June 17, 2022 at 1:49 PM
    Quote from Chuck
    Quote from D_artagnan

Da su vozarine i cijene brodara na bar 50% vrijednosti od 2008. /9. ajd onda bi imalo smisla ovo što pišeš. Ovako se mogu samo nasmijati, plus što su zaduženja brodara drastično manja od tada.

Pad vozarina tek slijedi, jer usporavanje ekonomske aktivnosti i recesija, to povlaci za sobom i to bi svima trebalo biti jasno. Problemi su se godinama gurali pod tepih i neograniceno se tiskao novac, a sada je to doslo na naplatu. Brodarima vani također pada cijena, a njihove su bilance i isplate kvartalnih dividendi kudikamo bolji nego kod nasih brodara.

Jedino ovu neumitnu realnost ne razumiju danasnji kupci na cape futuresima za july koji ih cijene 32k$.

• Što smo danas tržili

• Marielena
    • June 17, 2022 at 1:48 PM
    Quote from kvart99
    Quote from Marielena

Nitko ne priznaje da prodaje s gubitkom......jer svi očito zaradjuju na "shortanju na ZSE nacin".....i to sve od 520 do sada.....

Ja pitam jer ne znam. Kupovala sam zadnji put kada je rat poceo. Nisam prodavala uooce. Short na zse ne postoji. Takodjer, nisam u nikakvom minusu.

Netko je valjda danas prodao Atpl. Valjda onda takvih nema na forumu.

• Što smo danas tržili

• Marielena
    • June 17, 2022 at 1:38 PM

• DRY BULK

• Marielena
    • June 17, 2022 at 10:35 AM
    Quote from lebowski

Uh, treba prodat, strah je velik! Pogotovo jer slijedi druga polovica godine, tradicionalno neusporedivo bolja od prve polovice.

Nije meni zao jer pada, nego sto trenutno nemam casha😓

• Marielena
    • June 15, 2022 at 10:53 AM
    Quote from Moller
    Quote from D_artagnan

🤣a ti ces sam srusitu dionice za par % 🤣🤣🤣, kao sto ce ih napucati kad budes lovio poslje 🙃

Ja čisto mirno promatram i spremam novi 💰💰💰 da pojacam na ovom malom padu 😎

pa daj barem prvu vreću otvori, najsmobolji a samo kmečimo, pa po koliko bi trebalo biti dijonice da bi ljudi kupovali, naviklo se to na 70-80% popusta u H&M, Zari, pa valjda i ovdje čekaju

https://lidermedia.hr/biznis-i-polit…benicima-143405

Ja nisam u cashu. Cekam da sjedne na brokerski. Zapravo bi mi odgovaralo ovakvo stanje jos koji mjesec.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt