1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Marielena

Posts by Marielena

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• Marielena
    • September 16, 2022 at 12:16 PM
    Quote from Moller
    Quote from zlocesti

Ovdje očekujem javnu ponudu svima

Pozdravljam TPNG

Lijepo su mirovinski isprašili naše mirovine. Kako ušli tako izašli, i nekoliko godina propuštenog prinosa drugdje

reklo bi se čuvali mjesto nekome do boljih vremena, penzići ionako imaju mantru da oni ne smiju dobivati puno novca, zato se i zove mirovina, miruj i primaj koliko ti daju

BudFox, primili su divku mislim jednom

Divku su primili 2016, 2017 i 2018 godine.

• Marielena
    • September 14, 2022 at 2:19 PM

To je kupila TP, ne Tpng.

• Birtija

• Marielena
    • September 14, 2022 at 2:17 PM

Kako se meni čini ja ću uskoro i kruh peći.

• Birtija

• Marielena
    • September 14, 2022 at 12:27 PM

U Hrvatskoj je sve preskupo. I hrana i režije i najam stanova s obzirom na plaće. Puno je razloga zašto je to tako.

• Marielena
    • September 14, 2022 at 10:18 AM

Ne vidim razlog zašto bi Tpng išla u dokap. Nema duga. Nisam čula da planiraju povećati flotu. Novaca na računu imaju.

Naravno može tp delistirati dionicu s burze i otkupiti dionice malih. Nisam čula da to planiraju. Isto tako, mali se na ZSE kod takvih priča obično ne provedu dobro.

Nije nikakva tajna da su fondovi tu nezadovoljni. Prodali su TPu dionice po cijeni iz IPOa. TP očito ne želi da te dionice prosipaju po bidu na burzi.

Ukoliko TP više neće kupovati mislim da će se cijena vratiti gdje je i bila s vremenom. Ovo je nelikvidna dionica gdje mali imaju male koristi od držanja. Usporedba sa stranim tankerima s velikim dnevnim volumenima nema smisla.

• Porez na nekretnine

• Marielena
    • September 12, 2022 at 7:46 AM
    Quote from accountant
    Quote from zlocesti

Vidjeti cemo sutra kako ce market na ovo reagirati.

Jer ovo predmnijeva i manje iznose dividendi iduce godine.

Sve skupa, kiflica.

Kako su se samo kolege gore brzo svi redom složili oko novog poreza na ekstraprofite ^^

Naravno kad nije vlastita guzica u pitanju

No nekretnine... to ne bi oporezivali, tu su bili protiv novih poreza a gle sad

Licemjerno!

Display More

Kada nemaju profita 😂

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Marielena
    • September 9, 2022 at 6:59 PM

Da, samo što će te subvencije i zamrzavanje cijena sada još povećati inflaciju. Znači dolijevanje ulja na vatru

Tightening će prije ili kasnije biti nužan. FED je tu već jasan

Kuda će burze nitko ne zna.

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• Marielena
    • September 7, 2022 at 10:47 AM
    Quote from Ledica

Grubišić ističe da je dominantno pitanje je li se ovo dogodilo unutar legitimnih ovlasti koje je imao Damir Škugor.

"Ako jest, pitanje je radi li se o nesnalaženju, neznanju, neiskustvu i lošoj poslovnoj procjeni, ovakve stvari se događaju, samo to nije uvijek u medijima, posebno ako je riječ o privatnim kompanijama. Nitko nije cijepljen protiv loših poslovnih odluka.

https://www.index.hr/vijesti/clanak…na/2391537.aspx

Slazem se s Grubisicem da je to možda samo loša poslovna odluka. Ali loša samo za INU.

I s ovim se slazem da se tu radilo o nesnalaženju, neznanju, neiskustvu jer kako bi inače 500 milijuna kuna znalac, snalažljivac i iskusan čovjek parkirao na račun umirovljenika.🤣

A nekog jadnog umirovljenika kojeg su blokirali zbog duga od 100 kuna ne spašava neznanje?

• DRY BULK

• Marielena
    • September 6, 2022 at 2:29 PM
    Quote from hugh
    Quote from looserst

Joaquin naravno smanjio bulk exposure, brzi je od svoje sjene:

https://justpaste.it/84mye

nedavno je objavio sa ima 24% u dry bulku a ovdje piše kako je odlučio da nema smisla sjediti na 40%.........ipak stara vijest ili novi članak a stara vijest ili?

gogl roni jel je prošao dan prava stjecanja dionica za isplatu kvartalne dividende?.....

Gogl roni jer imaju capeove na spotu.

• Turističke dionice i perspektive

• Marielena
    • September 5, 2022 at 2:02 PM
    Quote from Moller

nakon tako uspješne sezone, ipak će Vlada morati priskučiti u pomoć hotelijerima

https://www.poslovni.hr/hrvatska/ostoj…e-mjere-4351903

Ja od kada pamtim mi pričamo svake godine o uspješnoj turističkoj sezoni.

Već smo do sada trebali biti super bogata država.

• INGR (INGRA d.d.)

• Marielena
    • September 3, 2022 at 7:50 AM

Može li netko pobliže objasniti što to znači za dioničare? Dug su pretvorili u obveznice ako pravilno razumijem. Hvala.

• Što smo danas tržili

• Marielena
    • September 2, 2022 at 4:13 PM

- Tpng

+ 100 posto cash

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Marielena
    • September 2, 2022 at 2:49 PM

Danas vidimo koliki je promet u eurima. Sve skupa 200000 eura. Jadne li burze🙈

• Što smo danas tržili

• Marielena
    • September 1, 2022 at 1:51 PM
    Quote from Moller
    Quote from hugh

ako bdi uskoro ne pokaže neke znakove života i nastavi roniti, "svi ćemo poginit" zbog 20 kn - porez i prirez......:D

ameri su u jeku priprema kako bi u jednom trenutku testirali sqp 3500-3600.......

za dobar burek (5%) valja se malo pomučiti i izložiti i riziku,

kreće okršaj :)

Ovi trejdovi od 5 posto su burek sa sirom, a od 10 posto je već sa mesom.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Marielena
    • September 1, 2022 at 11:43 AM
    Quote from darac11
    Quote from Vergilije

Kratak izvještaj sa skupštine

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Protuprijedlog nažalost nije prošao, nedostajalo je otprilike 12.000 dionica za.

Odnos je bio cca 311.000 protiv i skoro 299.000 za dividendu od 60,00 kuna.

Bilo je ukupno oko 610.000 dionica, razlika je bila jako jako mala.

Tako smo na kraju svi zajedno izglasali dividendu od 20,00 kuna.

Sve je proteklo stvarno u korektnoj atmosferi, vodila se kvalitetna diskusija o politici dividende i strategiji upravljanja.

Trenutno je naglasak vodstva na razduživanju i planiranim ulaganjima (capex-u), čime se fundamenti kompanije poboljšavaju.

Zbog ugovornih obveza prema kreditorima skloniji su konzervativnom pristupu koji uključuje više novaca na računu.

U dugom roku navedeno ima smisla, povećava se NAV i smanjuje omjer zaduženosti.

No isto tako svi su svjesni da tržište to zasad ne prepoznaje kroz cijenu dionice.

Ipak, poruka malih dioničara da se očekuje veća briga o njihovim ulaganjima, cijeni dionici i dividendi je prošla.

G. Bilbija se pokazao kao konstruktivan sugovornik koji ima razumijevanja za očekivanja malih dioničara, po prvi puta je spomenuta izvanredna dividenda, ukoliko naravno financijske mogućnosti i perspektiva za 2023. to dozvole. Vjerujem da će se o tome voditi računa u budućnosti.

Što se mene tiče, htio sam još jednom zahvaliti svima na podršci.

Potrudio sam se da se naša očekivanja čuju koliko je god bilo moguće.

Malo mi je žao što protuprijedlog nije prošao, ali to je život.

Nadam se da nitko ništa ne zamjera, znam da se dobar dio dioničara nadao većoj dividendi.

Dok god ima dobiti biti će dividende, samo neka se zarađuje.

A i cijena će valjda kad tad popratiti fundamente :)

Display More

Pa ovo je odlično! Samo 12000dionica je falilo, pa nisam očekivano tako malu razliku! Jako sam pozitivno iznenađen👍

Display More

Da, svaka čast malima bez obzira na ishod.

• INA (INA-INDUSTRIJA NAFTE d.d.)

• Marielena
    • August 31, 2022 at 6:01 PM

Trebalo je to smisliti.

• Što smo danas tržili

• Marielena
    • August 31, 2022 at 1:24 PM
    Quote from Yieldchaser

Ta ATPL se dosta mrcvari... gledam cijenu i djeluje mi premalo. Je li strah od pada tih vozarina razlog? Slabo se razumijem u brodare.

Ništa posebno. Brodarske dionice su jako volatilne.

• VIRO (Tvornica Šećera d.d.)

• Marielena
    • August 31, 2022 at 10:59 AM

Kolega Moller ,

Pa cijena je 5 eura. Dalje ćemo vidjeti 😅

Sve tu ovisi o sucima.

• VIRO (Tvornica Šećera d.d.)

• Marielena
    • August 31, 2022 at 10:15 AM

Koju kampanju? Pritisak na suce?😅

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Marielena
    • August 30, 2022 at 11:49 PM
    Quote from enes.razman

jos mi nitko ne odgovori pa cu ponoviti pitanje tko snosi trosak ugradnje BWTS-a na Panamaxima koji su u berbotcharteru Atpl ili onaj tko ih je unajmio za durocni najam i molio bi nekog tko ima podatke o stanju scrapa najnovije eto Hvala

Dokovanje plaća unajmitelj, ugradnju BWTSa vlasnik.

Vi se previše koncentrirati na scrap. To nije tako važan podatak. Kada su vozarine jako visoke vlasnici će stare brodove ostaviti.

Quote from hugh

post index pmx and smax much lower now down 20%

ni ovo nevalja.....pitao sam nedavno na dry bulk temi pa pitam opet ocdje......đe je zapelo?........kako takve (extremno) visoke cijene ugnjena mogu zadržavati svoju cijenu dok vozarine i futuresi rone?????......jel ima il nema potražnje?.....ako ima, kako su vozarine tako niske?....ako nema, kako su cijene ugljena tako visoke?.......ili.....jel ima ćumura ili ga nema?........zna li tko?......ili je ovogodišnja skupština koja "100 godina kasni" najvažnija stvar u ovom desetljeću?......how yes, no.......

drži vodu dok majstori odu?......a i bag holdera se nakupilo u padu do ove razine......

time will tell........

Pa Kina je zatvorena već dva mjeseca. Demand iz Kine je slab. Cijena ugljena je visoka zbog rata u Ukrajini.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt