Moller pa imao je prilike danas kupiti
Posts by Marielena
-
-
-
Kolege, da li stvarno netko ozbiljno vjeruje da pisanje kolege Nea, ili bilo koga drugoga, moze ozbiljno srusiti ili napucati cijenu? To se sa 1000 komada necega sigurno ne moze, a pogotovo ne pisanjem na ovom malom forumu.
Kao sto sam napisala, ima puno gorih drukera od njega. On je ociti. Kada pise ide to up up prodaje, kada kupuje najavljuje katastrofe, ali zar stvarno netko misli da to utjece na cijenu.
Meni je evo puno gore ovo drukanje na ATPL gdje se stalno selektivno plasiraju iskljucivo dobre vijesti iz Kine i sl, a zaboravi se napisati da firma posluje s minusom. Naravno da cijena dionice, na valovima rasta vozarina, moze znacajno narasti iducih mjeseci.
-
Vjerujem da je kolega Neo danas bio prvi na kupnji DLKV, a da bude sutra prvi na prodaji.
DLKV je dugorocno best buy. Vjerujem da ce to kroz 2 do 3 godine biti ozbiljna tvrtka.
-
Kolega @barbosa,
Trejd vam je uvijek spekulacija pa i te "crckarije". Zato je moj stil i akumulacija u neku dionicu sa stabilnim fundamentima koja je jos uvijek podcijenjena, a na ZSE ih ima.
Ima i ja neki sitnis za ovakav kupi prodaj trejd, gdje se jos ucim, samo se ne hvalim svojim zaradama za burek.
Kao niti gubicima😂 a kojih sa iskustvom ima sve manje.
Ali tesko da bi tako "investirala" ustedjevinu.
Ali isto tako ako ste dugorocni investitor trebate znati selektirati dionice. Jer pogledajte trend nasih dionica od prije deset godina do danas. ATPL na 3000 kuna, DLKV na 1200, IGH na 16000. Tuga i plac.
a sto se tice kolege Nea, on je cesto baniran ovdje, ja mislim cesto neosnovano.
Ima ovdje daleko gorih drukera po mojem misljenju od njega. Za njega je prozirno kada druka. Ima puno podlijih. Moj dojam.
Osobno mi je drago da je ovdje i nije forum isti bez njega.
-
Lijepi promet u prvih sat vremena
-
Zar nije 1Q bio u minusu na kraju?
-
Kako objasniti poteze Erstea?
Kupovali do 100kn a sad prodali 1700 kom na 50kn. Imaju jos poprilicno za one koje zele kupovati. Nekoc sam govorio o padu na 20-25kn. Tko zna sve je moguce.
Kao i fondovi koji su kupovali DLKV na 240 pa prodavali na 3.8 kuna. Nase mirovinske fondove vise ne objasnjavam racionalno.
Ako bi cijena secera na svjetskom trzistu pocela rasti mogao bi ovdje biti opet rally, nesto kao na ATPL sa porastom vozarina.
Samo poslovanje firme to ne opravdava.
-
Bolest ce se sigurno vratiti, ali zatvaranja ekonomije vise nece biti jer nema novaca za to. Uvjerena sam da ce se onda uvidjeti da to nije tako opasna bolest, odnosno nista sto se ionako stalno ne dogadja u sezoni gripe.
Ali ja na jesen zimu ocekujem ekonomsku krizu. Turisti i autoindustrija su najveci gubitnici svake ekonomske krize jer ljudi u krizi ovdje najvise stede.
Prehrambena industrija, telekomi i farmacija su sigurna ulaganja.
Slazem se da su gradjevina i brodari trenutno up.
A sto se tice naseg ATPLa, trenutno je to kraljica za trejdere, ali ja mislim da je upitno hoce li oni i prezivjeti nadolazecu krizu. Trenutno ne znamo ni koliko imaju brodova ni koji im je stvarni dug. Prvi dio godine vozarine su bile ispod pozitivnog poslovanja, u drugom djelu bi one trebale biti 20k dolara da ATPL zavrsi godinu sa 0. Ni sa ovim povecanjem se ne posluje pozitivno. Ovdje je kljucno znati izaci.
-
Kolega Neo dugoročno DLKV ima vjerojatno najveći potencijal na ZSE.
I mislim da je ovdje cijena doslovno bila zakucana na dno.
A što se tiče IGH, cijena je mjesecima ovdje bila na cca90 kuna, ali je istodobno bilo jako teško kupiti bez obzira što je gdja stalno prodavala. Mislim da će i dalje biti sve teže kupiti.
DLKV je daleko bolji za trejd, pogotovo dok su fondovi izlazili.
-
Ja osobno postujem kolegu Nea. Ako tako zaradjuje, svaka mu cast i zelim mu puno srece. Samo sam ga malo "upiknula" jer se djetinjasto ruga ljudima kojima je prodao dionice. E sada, je li bolje kupiti po 90 pa prodati po 108 ili kupiti po 110 pa prodati po 200 i tko ce se tu smijati?
Ja osobno imam drugaciji stil ulaganja koji je ogranicen i visinom portfelja. Potrazim priliku gdje su stabilni fundamenti, a trenutno niza cijena pa akumuliram, a prodam tek kod zadanog targeta.
Trenutno imam neku sicu za cisti trejd i short, ali kako god okrenete to vam je kocka. Evo kupila DLKV na 3.8 do 3.9, prodala na 4.8. Izgleda nisam trebala
Zaradila za burek. Pa sada, mozda su se i ovi sto su prodavali IGH po 108 kuna presli?
-
Nemam pojma tko je kupovao agresivno i dizao cijenu. Ja sigurno nisam, niti imam sa čime.
Može se pustiti Marusicu da prodaje još mjesecima svaki dan 1100 komada po 90 kuna, e sada da li to nekome odgovara?
Možda i ne. Možda ju je netko htio i prisiliti da brže izađe.
Vidjeti ćemo u srijedu je li ona prodavala i koliko je prodala.
A biti ćemo i pametniji nakon FI oko 30 lipnja kuda ide firma.
-
Ako zelite akumulirati vece kolicine, treba i dici cijenu.
-
Kolega @Neo, ja ovdje ocekujem jos lagani pull back pa up.
Ne vjerujem niti da ce gdja Anna bas sve prodati po diskontnim cijenama. Ako uopce sve i zeli prodati.
-
Kolega @Neo ja do kraja ljeta planiram biti u cashu jer na jesen ocekujem ekonomsku krizu i smatram da ce lazni optimizam u SADu udariti o zid.
Moje misljenje samo.
-
I meni je promaknuo danas DLKV. Sve prodala na 4.8 prekjučer. Ali nisam niti ocekivala pad ispod 4.4, ali niti brzi rast preko 5.0 pa sam prodala. Biti će tu još prilika. Do listopada moglo bi i na 10 kuna.
Za IGH, dionica je jučer narasla 13 posto, danas očekivani pull back. Očekujem nastavak rasta idućeg tjedna. Moguce da ce gdja Anna prodavati na višim cijenama. Ja ju sigurno sa svojim portfeljem ne mogu spriječiti ni na ovu ni na onu stranu.
P.S. nema potrebe za dokazima. Vjerujem vam.
-
Ja se ne ljutim niti malo. Mislim da trejderi imaju izrazito pozitivnu ulogu na ZSE. Iako ja ulazem drugačije.
Ali nemam niti iluzije da se sa 1000 komada može značajno rušiti cijena.
I ja samo pratim trendove. Nemam sigurno tako veliki broj dionica da mogu diktirati cijenu.
-
Vidjeti ćemo je li danas prodavala ona ili trejderi.
-
E vidite kolega @Neo to mi i je čudno. Ako je istina da gdja ujutro nije prodavala, pod uvjetom da želi izaći. Bilo je za očekivati danas lagani pull back.
Osim ako ona prodaje po diskontnim cijenama točno nekome odredjenom, tj prelijeva iz supljeg u prazno po skrbnickim računima. Nešto slično kao fondovi DLKV na 3.8. Istina tu sam nešto malo akumulirala i prodala po 4.8.
I dalje vjerujem da će se ovdje stvarni volumeni okretati na razini cca 150 kuna.
-
kol. st-brajo,meni konkretno nije jasno da uopće netko kupuje, ne fundamentalne nule, nego dionice sa negativnim kapitalom i još u stečajnom postupku...i turisti i banke a pogotovo banke itekako imaju fundamentalno utemeljenu vrijednost pa i podcjenjenost u odnosu na kapital kao npr. hpb, dok jedan npr. igh ima kapital - 200M kn i meni isto tako nije jasno što tebi nije jasno što se tiće tur. i banaka
ajde, dlkv se pokazao ok, isčupali su se i potencijali su evidentni ali igh, ingr, thnk i sl stečajuše su bez obzira na trenutne trendove, ne ulaganje nego kolo sreće-obična kockarnica ali kako si sam napisao "Bože moj, Vaš novac, Vaše odluke."
Kolega, ako ste dugorocni ulagac, onda mozda najbolje da trenutno budete u cashu. Ja ne vidim valjani razlog da netko sada dugorocno ulazi u RIVP, ADPL i slicno. Banke su u svakoj ekonomskoj krizi glavni gubitnici.
I meni je jasno zasto trejderi love DLKV, ATPL i IGH, a ne RIVP. Iako se ovi ne mogu hvaliti trenutno nekim poslovanjem, uz izuzetak DLKV.
Po meni trenutno jedna od rijetkih firmi koja sada dobro posluje je TPNG, ali mi je jasno zasto nije u fokusu trejdera. Premali volumeni. I sama ovdje sporo akimuliram.
Sto se tice kolege Nea, ja osobno jako cijenim to sto on radi. Samo ne razumijem to djetinjasto hvaljenje na kraju dana da je bas on prodao po najskupljoj cijeni taj dan, a kupio po najmanjoj. Vise mi to ni ne djeluje iskreno.
Uostalom, gospodja Anna da je htjela je mogla prije podne pocistiti svu kupnju iznad 100 kuna. Ako nije, znaci da planira izaci na visim razinama.
Stvarne volumene prodaje ja ovdje ocekujem oko 150 kuna.