1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Marielena

Posts by Marielena

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Marielena
    • July 2, 2020 at 10:57 PM
    Quote from Sheriff
    Quote from Neo

Ameri idu na ATH...a mi se tu ciganimo na 1600..presmijesno..danas brdo naloga na kupnji na IGH...navlace se prodavaci..ne samo Ana..ocito je plan ne gurati jos..dok kolicina u kalkulaciji bude prava. Nemam sumnji da ce IGH do 170kn za pocetak. Samo prije brojka mora biti prava. Isti prate knjigu dionicara i dok ne izbiju sve trejder nece gurati. Kad ih izbiju onda me ni 400kn nece iznenaditi.

Ali recimo da ima 4-5 grdih igrača. Kupuju od Anne 'povoljno' što ona istresa. Faza 1.

Faza 2 kao što kažes je izut trejdere, dakle odigrat mučno da su trejderi sretni i sa 20-30% profita i izađu. Faza 3 napucava se cijena na 200, 300 ili više kn, nebitno. Što onda? Recimo dođe loše fi ili igh fundamentalno ne stoji najbolje? Što će ti likovi tada? Imat zamrznut kapital u preskupoj dionici? Diči lombardne kredite za parazitirati dalje? Što?

Ako su ušli igrači koji žele biti skriveni, dostici neku cijenu i što onda napraviti, koji je master plan? Doči do uprave?

Ne pišem s ironijom, doslovno pitam.

Kolega isto sto se dogodilo sa ATPL nakon sto je napucana na 400 kuna.

Mi smo neefikasno trziste, ali realnost na kraju se ipak realno prikaze.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Marielena
    • July 2, 2020 at 9:15 PM

Iako je ZSE nerazvijeno tržište, mislim da se fundamenti na kraju ipak oslobode. Samo treba strpljenja.

Na špekulacijama treba znati izaći na vrijeme.

• IGH (Institut IGH d.d.)

• Marielena
    • July 2, 2020 at 9:13 PM
    Quote from george

Odlicna logika. Ako je ona ispala iz top ten imamo novog na listi.

Mislim da bi ipak bilo vaznije da se pojavi neki novi, sto se kaze agresivni kupac koji bi pokazao da netko ozbiljno kupuje. Iako to to nije nikakava garanacija sjetite se krese (opte) i biblije (atpl). Al eto, uvijek je zgodno imati gurua u dionici :D

Pa slažem se, a znamo kako se onda kretala cijena tih dionica?

Ovdje je važno znati kada uci, pa jos važnije kada izaći.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Marielena
    • July 2, 2020 at 6:01 PM
    Quote from D'artagnan

A jbga, nemogu svi iskoristiti rast koji slijedi 😀

Naravno. Može se kupiti na 220, samo treba naci naivnog mladca kupca na 300 kuna, koji će onda "popusiti".

Ovo je trenutno najbolja dionica za sitne trejdere. Kupovati je trebalo od 150 do 160 kuna.

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• Marielena
    • July 2, 2020 at 5:46 PM

Kolega george, razlika izmedju opte i igh je da tpng posluje sa profitom. Ja imam nezgodnu sklonost da akumuliram u firme koje posluju sa dobiti.

A inace, moguce da dionica atpl poraste vise od dionice tpng, iako lupaju dugove trenutno.

• Marielena
    • July 2, 2020 at 3:34 PM
    Quote from george
    Quote from trial

Važno je i jedno i drugo jer i jedno i drugo ima utjecaja na cijenu.

U ponedjeljak je prodala samo 220 dionica.

Slazem se ali tko onda prodaje?

I zasto cijena ne poleti ako ona vise ne prodaje?

Ja sam tu ulozila neku sicu uz nadu da slijedi raketa nakon sto gospodja ode, pa brzo van😂

Eh sada, ovima koji su nadokupili par tisuca komada zelim puno srece dalje.

• Birtija

• Marielena
    • July 2, 2020 at 12:11 PM

Ovdje vaznije sto radi Anna, nego financijske knjige firme😅

• INGR (INGRA d.d.)

• Marielena
    • July 2, 2020 at 12:09 PM

Kako god to prikazali, posluju sa minusom.

• Marielena
    • July 1, 2020 at 10:14 PM

Imala sam i ja failova prošle godine, tko kaže da je koronu predvidio, ne govori istinu.

Ono što se meni čini je da se ovdje namjerno stopa cijena na malim volumenima, upravo da se mali izuju iz cipela po ovim cijenama.

Sličnost sa IGH velika.

Ali to su igre, činjenica da će se ove godine poslovati sa profitom, nisam sigurna da se time mogu pohvaliti dividendne dionice koje preporučuje kolega George.

• Marielena
    • July 1, 2020 at 9:57 PM

Kolega BudFox, i ja sam do sada očekivala više. Očekujem rast nakon 2Q od 60 do 65 kuna. Moguće da će do kraja godine i biti 70+ kao što kaže kolega Tin.

george

Pa što vas brine index kada nemate dionicu ;)

Ne ulazim u ove priče, zadarska ekipa nikome nista, samo sebi, mirovinski će prodavati po toj i toj cijeni itd.

Činjenica je da firma posluje sa profitom i da će se to uskoro vidjeti. Jedna od rijetkih u 2Q.

• Marielena
    • July 1, 2020 at 9:49 PM

Kolega BudFox, i IGH je prije ovog rasta pao na 86 kuna, a prometa nije bilo.

• Marielena
    • July 1, 2020 at 9:44 PM

Moze se ovdje slobodno pričati kako dionica ne valja ništa, ali dobit za 2Q će biti veća od 1Q i to će biti rijetka kompanija na ZSE pa kako se kome sviđa.

• INGR (INGRA d.d.)

• Marielena
    • July 1, 2020 at 11:35 AM

Ocekivano. Dionica je rasla zbog najava sudjelovanja u obnovi Zagreba. To je za sada jos mozda.

• Što smo danas tržili

• Marielena
    • June 30, 2020 at 6:17 PM
    Quote from zlocesti

Tankersku

Na Tankerskoj će biti para

Tehnički izgleda dobro, a dečki kažu da i fundamentalno izgleda dobro

I cure😂

• Marielena
    • June 30, 2020 at 6:11 PM
    Quote from Kajnak
    Quote from Neo

Kolega..sad je akumulacija pri kraju...doticna na mozda 8000 kom. Kad izadje onda krece vatromet. Nestat ce odjednom naloga na prodaji.

Ja samo upozoravam mlade ulagače da vaše navlačenje i vatrometi će za većinu završiti kobno. Što i da napucate cijenu na 200 kn. Kome će ti (najčešće mladi investitori) koji će platiti 200 kn po dionici prodati svoje dionice? Trenutno, po dostupnim informacijama, u firmi se nije ništa dramatično promijenilo. Pa nisu u stanju izbaciti FI. Apsurd je da se busate ugovorom o nadzoru u vrijednosti 16 milijuna kn. Halo, pa TPNG je ostvarila dobit u Q1/2020 višu od tog ugovora pa cijena je neznatno otišla gore!?

Kolega Neo je preporucivao kupnju na 90 i 100 kuna, a ne 200 kuna.

Mirovinski fondovi ce valjda krenuti kupovati na 200.

TPNG je, prema mojem misljenju, trenutno znacajno podcijenjen i trenutno nema nikakve likvidnosti na ovim cijenama.

• Best buy

• Marielena
    • June 29, 2020 at 10:11 PM
    Quote from Neo

Tocnije 35 sada.

Ova godina +57%...al dugo je kraja godine.

Prosla cca +82%.

Jedva se branim...lako moguce da otvorim svoj fond. Zvat ce se "KK" - Krobeks kojoti.

Zasad imam prijedlog o ulaganju cca 1.8 milja kapitala. Bit ce rizican, ali fond visokog prinosa.

To bi bila odlicna ideja. Jos da mlade ljude motiviramo da ulazu na ZSE. Da se malo uzburka ova mocvara.

• Marielena
    • June 25, 2020 at 10:24 PM

Kamo sreće kolega @Neo ako će se moći nadokupiti po tim cijenama.

Ja mislim da neće ići ispod 48-49.

• Marielena
    • June 25, 2020 at 10:15 PM

Meni ovo izgleda kao tipicno rusenje cijene na malim volumenima da se prestrasi neka drhtava rucica pa da im proda.

Cini mi se da trenutno ovdje nema likvidnosti.

• Što smo danas tržili

• Marielena
    • June 25, 2020 at 6:50 PM

Kolega @Neo da li ste kupovali i po 108 kuna?

• Birtija

• Marielena
    • June 25, 2020 at 11:59 AM
    Quote from zlocesti

Ovdje sve više nije problem izaći, nego će biti problem ući u papir

Izgleda da se građevinari vraćaju u fokus, nakon čitavog desetljeća

Bude nam kolega Neo prodavao na shortevima i smijao se kako nam je uvalio :)

1. Privacy Policy
  2. Kontakt