1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Marielena

Posts by Marielena

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Marielena
    • October 28, 2020 at 9:41 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from Marielena

Kolega Brajo pa u tome i jest stvar, kada oni rastu mi ih ne pratimo.

P.S. kako ste u cashu? Ja mislila vi ove mjesece skupljate Sapn ;)

A ne znam niti ja iskreno gdje to vodi i hoce li se propad iz ozujka ponoviti.

A sto se tice naseg dragog kolege Nea, on je svaki dan pricao nesto drugo. Tko bi vise pratio sve sto je pisao :D

davno sam ja prestao sa skupljanjem bilo čega, jer sam primijetio da sentiment jednostavno više ne prati.

nakon što sam se ofurio na ožujku što sam javno i priznao, držim se one Fool Me Once.

Display More

Pa eto o tome pricam. Male dionicare su rastjerali sa ZSE. Tko ce onda trgovati i na temelju cega ce rasti onda?

P.S. pa onda mozda onaj Neov target za Sapn od 170 kuna postane stvarnost pa cemo skupa kupovati Sapn po 170 kuna

;)

• Marielena
    • October 28, 2020 at 9:05 PM

Kolega Brajo pa u tome i jest stvar, kada oni rastu mi ih ne pratimo.

P.S. kako ste u cashu? Ja mislila vi ove mjesece skupljate Sapn ;)

A ne znam niti ja iskreno gdje to vodi i hoce li se propad iz ozujka ponoviti.

A sto se tice naseg dragog kolege Nea, on je svaki dan pricao nesto drugo. Tko bi vise pratio sve sto je pisao :D

• Marielena
    • October 28, 2020 at 8:54 PM
    Quote from abc1

Molim da mi netko pojasni, odmah hvala.

Kakve veze imaju ti DAXovi ili slični, kakve veze imaju ti neki futersi sa stanjem na našoj ekonomiji ili sa stanjem na našoj ZSE, ili sa stanjem u našem pravosuđu?

Ima veze. Kada oni rastu mi se kilavimo na dnevnim prometima od 12k kuna po dionici a kada oni padaju mi padnemo jos vise.

• Marielena
    • October 28, 2020 at 8:42 PM

Kolega Kupoprodajnik sve smo to i mogli predvidjeti. Svijet vode psihopati. Oduvijek je tako bilo.

Samo kod nas na ZSE gdje inace niti nema likvidnosti niti je bilo sto raslo se sada sa veseljem zaziva pad jer se misli da ce se kupiti jeftino pa brzo zaraditi. Pa kod nas nesto padne pa nista ne naraste. Pa mi se jos od ozujka nismo oporavili.

Kakve usporedbe sa Dax ili USA burzama pa koliko su oni narasli uopce od prvog vala?

Jedino sto se ovdje dogodilo kroz godine, a dotuceno Todexom i Borgovcima, je da su mali dionicari potjerani sa burze.

• Marielena
    • October 28, 2020 at 8:31 PM

Korekcija je prirodan ciklus u trzisnoj ekonomiji.

Samo kod nas nije bilo nikakvog rasta pa se to niti ne moze nazivati korekcijom.

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• Marielena
    • October 28, 2020 at 7:31 PM

Negativna nafta je imala kratkoročan pozitivan utjecaj na sektor, ali dugoročno to sigurno ne bi bilo dobro za sektor.

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• Marielena
    • October 28, 2020 at 6:55 PM

Ne znam. Treba biti oprezan. Nisam sigurna da budemo opet gledali negativne cijene nafte. Kineska ekonomija se razvija, puno uvoze, mislim da tamo nece biti lockdowna.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Marielena
    • October 28, 2020 at 6:47 PM

Kolega BudFox,

Na to sam prvo pomislila da je IB. On i ima i neke alternativne skrbnicke racune, neke su dionice pod zalogom. Tko zna. Dno je u ozujku ako se ne varam bilo 132.50 kuna. Kasnije kada nadjem vremena pogledam detaljnije. Mislim da je IB tada i branio cijenu. Tu su mu negdje i margini.

Ili je ovo samo bila panika malih?

Ako netko mozda kupi knjigu dionicara molila bih da podijeli sa nama.

A mislim da, kako je i rekla draga kolegica Zlocesti na Optimi, ovo business as usual.

Bogati ce postati jos bogatiji, siromasni siromasniji. To ce biti sukus ove krize.

Onaj tko ima casha kupovati ce sada na dnu. Mali ce prosipati po bidu.

A analiticari na forumu, najvise ih ima na Poslovnom, ce uvijek pisati(na svim cijenama) da ova dionica ne vrijedi nista. Pa da je i Atpl na 30 kuna oni bi pisali da je preskupa. Ali uvijek sam govorila da smatram da pisanje na forumu ne utjece na cijene. Kod toga stojim.

Da, sada mi se cini da je situacija drugacija nego na proljece. Vidim da po EU zatvaraju kafice, restorane i teretane. Mozda ce skole i fakulteti online.

U panici nekriticki pada sve i ono sto ne bi trebalo. Sada vidimo da su neki sektori poslovali odlicno unatoc koroni recimo Sapn.

Da, u Aziji cini mi se nema vise ni karantene ni lockdowna. Mislim da Kina grabi naprijed. Mozda nas vozarine i iznenade.

Objektivno, nema ovaj sektor veze sa kaficima i teretanama u Njemackoj.

• Marielena
    • October 28, 2020 at 4:26 PM
    Quote from BudFox

Da li je IB opet prodavao? Margini?

Kolega BudFox ne znam gdje je dno ali ne vidim rast dok BDI ne pocne rasti.

• Marielena
    • October 28, 2020 at 3:46 PM

Istina da Angela zatvara kafice i restorane i da Dax pada. Iako je taj Dax od travnja narastao koliko? A mi se jos nismo oporavili od pada u ozujku. Ma mi se jos nismo oporavili od pada 2008. Koliko je Dax narastao od 2008? Ali ok, nismo rasli a valjda i sa dna se moze pasti.

• Marielena
    • October 28, 2020 at 1:16 PM

Mislim da je kod nas nelikvidnost glavni razlog da su cijene tu gdje jesu. Nitko niti kupuje, niti prodaje.

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• Marielena
    • October 28, 2020 at 12:42 PM

Kakve su vase procjene za Atpl kolega @Mittko?

• Marielena
    • October 28, 2020 at 12:10 PM
    Quote from Moller
    Quote from verdi

igh mi je isto adut strašni. preživio sam krizu 2008 i smatram da su firme danas puno zdravije a cijene hohoho niže. problem je u likvidnosti ,a zna se tko ju na našem tržištu kapitala generira. ono malih što su imali dobre volje su sasjekli u todexu i sad čekamo naše milenijalce da se uključe. :)

ja ima dva svoja milenijca i moram ih samo nagovoriti da im prodam ^^ i izvučem se na vrijeme, jedino što ću im izgleda morati posuditi lovu^^

I to ako im prije kupite stan😂

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Marielena
    • October 28, 2020 at 11:07 AM
    Quote from Moller
    Quote from Marielena

Koliko sam cula oni i dalje ne moraju konsolidirati prihode HISa :(

Znaci ostavljen im je prostor i dalje za muljanje.

kako to, u prečistač su uložili 100mil. a i dalje ima mulja

nije mi se baš svidjelo što mali Zadro plače na TV, nije to baš tako ružičasto ni s HIŠem

Ma on place jer glumi "narodnog poduzetnika". Matanova posla kolega.

• VIRO (Tvornica Šećera d.d.)

• Marielena
    • October 28, 2020 at 10:48 AM

Koliko sam cula oni i dalje ne moraju konsolidirati prihode HISa :(

Znaci ostavljen im je prostor i dalje za muljanje.

• Marielena
    • October 28, 2020 at 10:45 AM

Kolega BudFox Atpl je u zelenom. Sto cete bolje.

Kako vrijeme ide cu ja i Viro na 10 staviti😂😂

• VIRO (Tvornica Šećera d.d.)

• Marielena
    • October 28, 2020 at 10:43 AM
    Quote from Moller

ako je firma u blokadi, ima li ona obvezu objaviti izvješće ili je oslobođena, mislim s čim će platiti kaznu ako nema novca na računu, to bi burza mogla malo relaksirati

Lova im je u HISu. Matanova posla su to kolega😅

P.S. Zanimljivo da Viro donira drzavnim bolnicama dezinficijense😅

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• Marielena
    • October 27, 2020 at 11:09 PM

Moguce da je ova situacija sa koronom pokazala da je Trump ustvari bio u pravu. Za potpuno slobodnu trgovinu sa kineskim totalitarnim rezimom mozda nije bilo vrijeme. Uostalom, on je samo trazio fair trade. Kina je ta koja je ucjenjivala SAD.

• Marielena
    • October 27, 2020 at 10:34 PM

A pa kako bi se desio porast vozarina kada je svijet u ekonomskoj krizi zbog covida. Promet roba i usluga je krvotok ekonomije.

A sto se tice USA izbora mislim da Trump pobjedjuje glatko. Ne znam kako ce burze na to reagirati jer one su iracionalne. Ja mislim da je to dobro i da Trump jedini moze prekinuti histeriju oko korone.

P.S. vidim da opet puno kolega banano :(

• Marielena
    • October 27, 2020 at 6:45 PM
    Quote from Parica

Taman kad sam pomislio da je stara kraljica otplesala zadnji ples ona iznenada dosla na bal u stiklama...

Izvjesce, za mene, iznad svih ocekivanja...malo bodu oci "ostali prihod"; valjda je od S&L Stona preko kojeg su refinancirali KO pa i bilanca izgleda zdravije...jos da vozarine potegnu kako svi ocekuju i eto vam prilike svima za izac na prihvatljivoj cijeni....

Meni ostalo jako malo, ali me veseli ovo izvjesce jako puno jer ju mnogo kolega i kokegica ima, a i volim ATPL, jedinu istinsku kraljicu burze...zivila i opstala

Je, I ja sam emocionalno vezana uz kraljicu. Jedno od prvih ulaganja. Pa se tu vracam koliko god se puta opekla.

Jos samo da jednom i posteno zaradim tu.😂

A da, rekla sam da ce prodaja biti prikazana kao dobit 😂

Cekamo kolegu Aliasa😂

1. Privacy Policy
  2. Kontakt