1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Marielena

Posts by Marielena

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Marielena
    • November 16, 2020 at 3:40 PM
    Quote from Moller
    Quote from Marielena

Pa nista. Nisam ja ljubomorna. Ostanu meni moje stecajuse😛

Ja mislim da ce do proljeca korekcija jos biti na svim dionicama.

1. krenula je cijela kompozicija na zse, a vi čekate vlakiće na stečajušama, mogli ste iskočiti odlučno kao i ja, malo sam se polomio, ali evo upravo sam danas dograbio prvu "štaku!", sada samo da je još do kraja mjeseca doći do druge

2. lijepo je znati da ima ljudi s velikim financijskim rezervama za preživjeti do proljeća, parite na vjevericu :)

To je bila malo sala😅

Osim ako Dlkv i Atpl ne smatrate stecajusama😅 Onda nije sala.

Ma nisam mislila nista posebno ni dobro niti lose. Naravno da fondovi imaju lovu i da oni kupuju. To je cinjenica da oni diktiraju trendove kod nas.

Kolega Budfox, bilo koja dionica kada naraste 10 posto poslije slijedi manja korekcija.

• Marielena
    • November 16, 2020 at 3:20 PM
    Quote from Moller
    Quote from Marielena

Da, rastu fondovske dionice.

da i ?

nama to ima veze s rastom, uzročno posljedično gledajte

Pa nista. Nisam ja ljubomorna. Ostanu meni moje stecajuse😛

Quote from BudFox

RIVP 5 mil.kn prometa +10%

ADRIS 4.2 mil.kn prometa + 2.5%

I jedan i drugi se bave turizmom na dobrim lokacijama na

obali, a ADRIS još ima CO i Cromaris, te bolju financijsku poziciju!

Ili će se Valamar iskorigirati ili će ga ADRIS dostići, šta mislite?

Ja mislim da ce do proljeca korekcija jos biti na svim dionicama.

• Marielena
    • November 16, 2020 at 2:43 PM

Da, rastu fondovske dionice.

• Marielena
    • November 16, 2020 at 1:57 PM

https://www.telegram.hr/zivot/americka…ovito-95-posto/

Objava americke kompanije.

• Best buy

• Marielena
    • November 15, 2020 at 10:26 AM
    Quote from BudFox
    Quote from Marielena

Koji Splico? Nemam porijeklo iz Splita.

Jel imate bar daljnje rodbine u Splitu?

Vrijedi i ako ste ljetovali u blizini ;).

Svatko ima svoj stil ulaganja, a moj je dosta slican Ivaninom, malo u nekretnine, malo zlato i puno u dionice. Povremeno baciti pokoji trejd i bilo bi stvarno lijepo pobrati masline u medjuvremenu, jer nije dobro da je maslina neobrana, kako kaze pjesma 8).

Ono sto zelim reci je da pratim Ivanu od svojeg ulagackog djetinjstva i Ivana zna sto radi, vjerujte mi. Ona je zena, majka (ovo dvoje nisam siguran), ulagacka kraljica (ovo sam siguran) :thumbup:

Medika je ok firma, mozda malo socijalisticka, jer znam tamo neke ljude i dividenda je ok, ali dionica je nelikvidna do bola. Nalozi na kupnji se povuku i nastane propuh izmedju aska i bida, pa lako postanes dugorocni. Vlen dosta slicna stvar kao Medika, samo bez dividende, a Ivana poznaje i Sandru i ima njen broj, pa mozda kapne i dividenda kad dodje novi brod Americke flote na regeneraciju. Talijani su poznati kao posteni ljudi koji ne bi mrava zgazili i vole dijeliti novac, pa mozda bude nesto i od toga.

P.S. Koleginice Ivana, mozda jesam Cigo koji hvalji svoga konja, alji sam ljep ko sljika i imam mnogo deca, a tek mi je 14 godina - uljagackih, jos sam dete, ne moj bratko da se ljutis, pisem uz srca, mi Romi imamo veliko srce :*:/:saint::thumbup:.

P.P.S. Drago mi je da u Optimi imate veliki visak love, jer to kad poleti i trziste ce da poleti.

Ili da padne, tko to vise sve razumije i prati:thumbup:

P.P.P.S. Takodjer mi je drago da niste u klubu pusionicara ATPL, jer klub je velik, ali nema bas puno vise mjesta u njemu i lijepo da su vas upozorili na taj klub, jer klubovi su sada u modi.

Display More

Nemam rodbine u Splitu i do sada nisam bila u Splitu.

Ljetujem obicno u Primorju.

Kako sam clan kluba pusionicara Atpl, ako se ikada obogatim na dionicama Atpl, kupujem jednosobni apartman na Batali u Dubrovniku :D

• Best buy

• Marielena
    • November 14, 2020 at 7:25 PM
    Quote from Ivana7
    Quote from Marielena

Ja ulazem kratkorocno u rizicnije dionice pa trejdam sa Dlkv i Igh. Atpl ocekujem porast vozarina do NG.

Imala sam i krivih procjena kao Viro, ali tko nema.

- je li vama što u rodu moj prijatelj Splićo ???

Koji Splico? Nemam porijeklo iz Splita.

• Best buy

• Marielena
    • November 14, 2020 at 4:44 PM
    Quote from Ivana7

PBZ.

- prodala sam ovu dionicu.

- ne volim biti u delistiranim dionicama.

- stvarno šteta, dobra dionica.

- sada se razmišljam što s novcima od prodaje PBZ.

- možda vi imate koju dobru ideju ???

Display More

To ovisi o tome kakav ste investitor.

Ako trazite jake firme koje isplacuju dividendu tu su Atgr, Kodt, Ht...

Ja ulazem kratkorocno u rizicnije dionice pa trejdam sa Dlkv i Igh. Atpl ocekujem porast vozarina do NG.

Imala sam i krivih procjena kao Viro, ali tko nema.

Svakome je nesto drugo best buy.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Marielena
    • November 14, 2020 at 4:37 PM

Ja smatram da je Dlkv dugorocno najperspektivnija dionica na ZSE, ali za to ce trebati vrijeme. Nama burek trejderima sve je vazno i svaki ugovor i svaka (ne) sluzbena inside info.

Ali dok ovo postane firma u kojoj ce se stvarno pozitivno poslovati, a ne da ce optimisti morati tumaciti da je minus zapravo plus proci ce vremena.

Zato strpljivosti treba.

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• Marielena
    • November 14, 2020 at 4:33 PM

Imate kolega Tin link gdje se moze pratiti Index? Hvala.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Marielena
    • November 13, 2020 at 3:24 PM

The Baltic Dry index falls a new 0.8 percent to 1,115 points on Friday. The index has not been lower since mid-June. Since the end of October, the Baltic Dry has fallen steadily.

Capesize is down 2.8 percent to $ 12,498, while Panamax is up 2 percent to $ 9,444. Handysize and Supramax are up 0.2 percent to $ 8,575 and 0.1 percent to $ 9,728.

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• Marielena
    • November 13, 2020 at 11:52 AM

Ovo je do sada bila niskolikvidna dionica. Zadnjih dana rastu prometi. Nesto se dogadja ili netko nesto zna?

Pa nije bila do sada zanimljiva trejderima upravo zbog niske likvidnosti.

• Marielena
    • November 12, 2020 at 6:21 PM

Kolega Mittko je jednom objasnjavao da u jednom trenutku bude isplativije unajmiti 2 Panamaxa, nego 1 Cape.

Zna li netko vise o tome?

• Marielena
    • November 12, 2020 at 5:16 PM
    Quote from Moller
    Quote from Kivi

evo na ATGR se moglo fino zatrejdati od 1200 do 1300 u svega par dana.. reklo bi se easy money..

zloćka signalizirala još prije 20 dana, čak je i grafom potkrijepila :thumbup:

A da, sama sam kriva kada kupujem uvijek ove sa jednoznamenkastim brojevima😅

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• Marielena
    • November 12, 2020 at 2:27 PM
    Quote from deny_09

Nikako da probijemo 9, 00 kuna...🤔

Probili jos jucer :)

• CORONA virus

• Marielena
    • November 12, 2020 at 12:16 PM

Koliko sam shvatila cjepivo ce biti na trzistu na proljece.

Ja sam "trumpist" i uglavnom demokrate, kao i nas SDP, gledam kao povecatelje poreza. Ali mislim da je jasno tko je pobijedio na izborima. Price da su izbori ukradeni je standardan folklor u USA. To su pricali i pristase Hillary Clinton i Gorea itd.

Jedino zbog cega ja ovu dionicu, ali i turiste, smatram jos rizicnom jer u ekonomskoj krizi ljudi stede prvo na putovanjima i novim automobilima, a puno ljudi je u ovoj krizi dobilo otkaz, rade skraceno, za manje place itd.

• Marielena
    • November 12, 2020 at 11:23 AM

USA futuresi su ujutro bili u minusu, a sada su i DAX futuresi pa je mozda i dobro da nema prometa😅

Istina da su oni i rasli, a mi ne🙃

Na ZSE su prometi takvi kakvi jesu. To je zato jer nas investitora em ima malo em nemamo veliki kapital. Ali neke zakonitosti koje postoje vani mogu se i tu primijeniti.

Recimo jedan mladi decko na Wall Streetu kaze zelis biti stalno u dionicama jer ne zelis propustiti 3 ili 4 dana u godini kakav je bio u ponedjeljak. Naravno trebas znati u kojim dionicama biti. Ako kupis smece ne kriviti sve druge jer ti je dionica delistirana, u PSNu, stecaju itd.

• Marielena
    • November 11, 2020 at 6:24 PM

Pa vani cijeli tjedan rally, nas se to jos ne tice😂

A i vjerojatno je i to malo investitora na ZSE bilo zadnjih mjeseci u cashu cekajuci neku veliku korekciju.

• Što smo danas tržili

• Marielena
    • November 11, 2020 at 6:17 PM

+ Atpl,

+IGH,

+VLEN;

Vjerujem da dolaze bolji dani pa sam u dionicama.

• Marielena
    • November 11, 2020 at 4:58 PM
    Quote from alias
    Quote from hugh

er indeksen onsdag ned 4,9 prosent til 1.141 poeng, melder TDN Direkt og viser til The Baltic Exchange.

- Bdi - 4,9%.....ak ja to dobro razmem....

Uglavnom, veliki pad je zbog capova, panamaxi ipak opet pali 0,5%.....

Desnom tipkom na misu dok si preko stranice pretisnes i dole pred dnom je translate to english

Ili ako je na mobu samo klikne na pop up prozor Translate to English. Meni odmah iskoci.

• Marielena
    • November 11, 2020 at 4:55 PM

Wow, koji prometi na Zse. Takve ne pamtim od kada sam ja na burzi. Samo ne znam je li to dobro ili lose kada je Zse u pitanju😂

1. Privacy Policy
  2. Kontakt