izgleda dosta rizično njih čekati da ti otkupe dionice po nekoj skupljoj cijeni.. sigurno imaju interes da imaju 100% udjela.. ali ako skupe recimo 80% zašto bi onda išli preplaćivati ostatak malih koji su ostali unutra.. i ne žele prodati recimo ispod 10kn po dionici.. cijena iza ponude će sigurno dole
Posts by Kivi
-
-
a jel se zna sa sigurnošću da će oni ići u otkup 100 % udjela? šta su to radili u prethodnim akvizicijama?
hvala
-
na premiju se ne bi bunili..
-
Evo.. 5.36 po ovome...
da i meni se čini da tu nema puno mudrolije da će biti više.. tim više što je objavljeno da je cijena za većinski paket ispod te cijene.. a da će mali ići minimalno po tromjesečnom prosjeku.. jbg očekivali smo više.. fino su nas nasanjkali.. dogovorili beneficije ispod stola.. pojeo vuk magare i ošo operater u HR po cijeni koja je najniža od svih transakcija operatera u regiji..
-
Idemo dalje s evidencijom.
Pozdrav 'trećoj osobi' i djelatnicima HANFE.
Možda se znate i zajedno pijete kavu? Naravno, nije zabranjeno.
Zašto ne biste pili kavu u ovakvoj (pre)slobodnoj državi...!?
Evidencija gubitka 'treće osobe':
29.11.2021. - prodano 50.000 kom po prosjeku 5,08 - gubitak (6,70 kn - 5,08 kn) x 50.000 kom = 81.000,00 kn
06.12.2021. - prodano 50.000 kom po prosjeku 5,12 - gubitak (6,70 kn - 5,12 kn) x 50.000 kom = 79.000,00 kn
07.12.2021. - prodano 22.749 kom po prosjeku 5,09 - gubitak (6,70 kn - 5,09 kn) x 22.749 kom = 36.625,89 kn
10.12.2021. - prodano 11.710 kom po prosjeku 5,06 - gubitak (6,70 kn - 5,06 kn) x 11.710 kom = 19.204,40 kn
13.12.2021. - prodano 13.290 kom po prosjeku 5,06 - gubitak (6,70 kn - 5,06 kn) x 13.290 kom = 21.795,60 kn
15.12.2021. - prodano 50.000 kom po prosjeku 5,03 - gubitak (6,70 kn - 5,03 kn) x 50.000 kom = 83.500,00 kn
tbc.
Kumulativno, do sada je 'treća osoba' prodala 197.749 dionica OPTE i realizirala gubitak 321.125,89 kn.
Početno stanje dionica 'treće osobe', 26.02.2021.: 2.200.790 komada (3,17% vlasništva)
Stanje dionica 'treće osobe', 15.12.2021.: 2.003.041 komada, (2,88% vlasništva)
Analiziranje je dobra stvar ali postavljanje teza može biti problem. Zašto pretpostaviti ciljano rušenje cijene ako je prosjek otkupa predefiniran? Zar nije bolje imati informaciju i znati što se uistinu dogodilo/događalo u pozadini.
definitivno je bolje imati info iz prve ruke.. pa evo najbolje da nam ga vi predočite pa da svi malo više znamo.. hvala
-
evo dopustili koncentraciju.. dobro je kolegica napisala
-
Na koliko bi po tome dionica trebala iznositi 0,20lipa????
50:1, pa još dva u jedan, to bi bilo 4lp s tendencijom rasta nakon svih pretvaranja na 10lp, na žalost neki su i jučer kupovali, vidi; Što smo jučer tržili
stigli ste izaći nadam se.. jel su spavajući nalozi ostali.. pa makar i sa gubitkom.. ionako je ovo bio čisti poker.. crvena / crna
-
sada znamo ko je radio ove miljunske promete ovih dana.. bit će i za novi rolls ne samo puricu
-
izgkeda nista bez us army 🙂
pa vojska je uvijek pionir razvoja u svemu.. pogledajte samo da je u onoj vojnoj bolnici Tramp ozdravio od covida za 4 dana..
-
Za sada je teško biti pametan, možda i nije ništa strašno, a možda je armagedon...
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. efekt manje smrtnosti uslijed cijepljenja? ili
-
https://www.jutarnji.hr/video/news/tro…g-vala-15134765
https://www.index.hr/vijesti/clanak…sti_najnovije_d
Ti Francuzi su chickens !
Mi smo pak rasprodali Poljud, i tko nam što može
Split ima danas tradicionalno mali broj testiranja, i preko 40% pozitivnih nalaza
Primorsko Goranska pak ima dvostruko veći broj testiranih na znatno manji broj stanovnika, i samo 10% pozitivnih. / to je ishod mjere cijepljenja /
Zbroji peti val korone i mjere FED-a, nema burze koja im može odoljeti
Sve skupa, ja to ništa ne razumijem. To najavljeno masovno okupljanje u Splitu. Možda sam pogrešno pročitala . Možda je to 2024. godine ?
kolegice, svi u ST bi obolili od svih mogućih sojeva ako će Hajduk bit prvak 😅
Samo da ne obole od svih sojeva a Hajduk ne bude prvak 😂
-
ma ne znam tragedija je ova naša slučajna država.. i slučajno zdravstvo.. bio je članak o tome da je stopa smrtnosti na resp među najvišima u razvijenim zemljama (skoro 70 posto) a u USA oko 22-23%.. znam dva primjera di su ljudi umirali zbog bolničkih bakterija, nakon što ih je korona dobrano načela.. tragična je situacija u našem zdravstvu.. nedaj bože da ti zatreba ići tamo.. čude se zašto se ljudi ne cijepe - a sami bacaju kontradiktorne izjave.. pa normalno da dio ljudi ne kuže stvarne opasnosti.. ja osobno sam prebolio to sranje i mogu reći da nije za ebanacija.. tako da svatko treba razmišljati da zaštiti sebe.. a na koji način to odlučite sami
-
Zamrlo trgovanje, zamrla i tema
Kupila Mediku jutros.
To mi je zamjena za prihod od rentanja nekretnine.
Reći ćete mi da sam mogla čekati i kupiti jeftinije
Možda jesam, možda nisam
Zloćka, nisi čitala profesora ekonomije?
nekretnine treba kupiti... makar stajale
jedino moraju biti dobra lokacija i 'utržive', što god to značilo
eh da, i zasaditi svoj vrt, dakle svi na selo
tu je čak i u pravu jer je deindustrijalizacija već dugo na djelu
tako da smjer je jasan - idemo ruralno!
kolega za potrebe diverzifikacije, zaboravili ste napomenut da treba kupiti i škrinju, i u njih nakrcati svinjske polovice kako bi čovjek sa sela hedgirao rastuću inflaciju.. a nebi bilo loše da isto napravi i onaj iz grada
znači diverzifikacija, dio u ciglu, dio u škrinju, i dio u svinjske polovice
-
kolega machor12, hvala na trudu u prikazu ovih podataka, a kako bi vi dokazali da postoji veza izmedju AH, Telemacha i ove trece osobe sto sad prodaje sa gubitkom? Po meni je to gotovo nemoguce dokazat, oni su napravili vjerojatno deal ispod stola.. kompenzacije ce se napraviti na određen način i pojeo vuk magare.. sta netko sa velikim novcima ne moze teoretski napraviti losu investiciju.. da se razumijemo ja bi isto sto vecu cijenu.. ali mi se hvatanje na tog kupca cini prica na dugom stapu.. a ocito je da telemach nije kupio taj paket, jel bi iskesirali puno vise para za firmu..
-
okrsaj na OK Corallu.. ko prezivi pricat ce 😆
-
kolega Moller, ne može se reći da kupnje nije bilo.. ali bilo je više agresivne prodaje.. i plus svi trejderi i drukeri koji su imali malo veće količine su fino rasprodavali ovih dana.. vidjet ćemo za koji dan dali je bilo promjena u top 10, a za više bi trebalo pogledati knjigu dioničara..
-
zanimljivo je da ATPL vozi po brodarinama u rujnu koje su malo više od 20k dolara.. i sa ovim jakim korekcijama firma će ovaj kvartal voziti po cijenama koje su više od tih 20k.. outlook za dry bulk je promijenjen u short termu.. ali cijeli market je i dalje strong.. živi bili pa vidjeli.. jeli ovo prilika ili neprilika
-
dokupio Atpl na 39x vidit cemo kuda ce cijena dalje ici
-
show program.. da se to IB nije pokačio tamo sa njima.. pa je odlučio skucat cijenu skroz..
-
dosta mlitava reakcija burze na odlično izvješće.. ali dobra stara likvidnost je mala i tu nema pomoći