Posts by zlocesti
-
-
Moramo na žalost prestati viđati jedni druge.
Osamiti se.
Nositi maske. Nastava on line... promijeniti način na koji provodimo slobodno vrijeme, na koji na koji radimo.
Nema više šetnje sa prijateljima, ručka kod roditelja. Mi nismo krivi za pošast, al' dogodila se
OSTANIMO U KUĆAMA
-
U trenucima nacionalnog jedinstva i užasa potresa u Zagrebu, i potrebe da promijenimo način života ne bi li manje umirali od pošasti.... neukusno je uopće razgovarati o ishodima ovoga što nas je zadesilo
Ali se bojim da su pred nama teški dani. Ovo što nam se dešava je katastrofa i za jače ekonomije
-
Nemojmo se zavaravati.
Sa ovime nema sreće do izuma i primjene cjepiva. Ovo je mač koji će nam visiti nad glavom, a ubojit je.
OSTANIMO U KUĆAMA.
NEMOJMO PONOVITI TRAGIČNU SUDBINU ITALIJE
NAŠA SUDBINA OVISI O TOME U KOLIKOM ĆEMO BROJU OSTATI U KUĆAMA
-
Na vanjskim forumima postoji i mogućnost memebershipa. Plaćennog članstva.
Mada u načelu oglase vidim i ne vdim. Ne smetaju.
Kažu i tako da ih zapažamo na podsjvesnoj razini
-
I zrno utjehe
After all that, some investors might feel a strong temptation once the market finally shows some stability to declare that the lows are in. But some Wall Street veterans have a word of advice: Don’t!
Of course, stocks will stop falling at some point. Even if the bear market is still far from over, history offers some reassurance for long-term investors, Levitt said.
“In fact, over the six major bear markets we observed, investors would have lost, on average, 38% between the midpoint and the bottom. Ten years later, an investor would have returned, on average 110% cumulatively from the midpoint of the drawdown,” he said--------- preneseno iz današnjeg izdanja Marketwatcha
That's all folks, Laku noć. Sretnio svima
-
Ovdje se vidi kako je bilo, činjenično stanje, pogled u retrovizor.
I za nekoga tko nije čitao novine i živio je u neznanju, ovo bi bio signal da mora izletiti. Oko 1860 bodova
Najbrži prsti su izletili još puno ranije, čim je probilo liniju na oko 1970 bodova
Isprika nam je da je ovo Bear market koji je nastupio u 20 trgovinskih dana, posljednji put se to desilo pred 89 godina.
Što nas čeka, i dokle će market pasti, to ne znamo. 2008. je pao 40%.
IMHO, ovoga će puta i više. Ograđujem se dakle, to je samo moje skromno mišljenje, a na to me potaklo što čitam da vani pišu o očekivanjima, mada ni oni ne znaju. Svijet je stao. Sve je svugdje stalo
Ovo nas je baš zateklo.
-
Bull Trap je stanje, nije druk
-
A hoćemo, nećemo, stanje na vanjskim burzama se u padu uredno prelijeva na našu.
U rastu na žalost zaostajemo
Pogledajmo ujutro futurese, imamo već predodžbe kakav nas dan očekuje
Mada mislim da je na ovom forumu više dugoročnih ulagača nego trejdera.
I da je sada sve stvar trenda, pojedinačni su dani iznimka
-
F.O.M.O- Fear of Missing Out
-
Hall of Fame
Bila sam banirana
Zbog posta da smo u petak na burzi imali Bull Trap. A nisam obrazložila tvrdnju.
Mislila sam da je iz aviona jasno zašto
https://net.hr/danas/hrvatska…nego-depresija/
A evo kako su Ameri trgovali to isto popodne,
Rano je još za papire, iz iskustva 2008. mogu reći da nigdje neće pobjeći. Što nas dovodi do FOMO. / Fear of Missing Out/. A o tome je uputnije u Kavani nego na ovom topicu.
-
Preneseno iz medija
Ministar zdravstva Vili Beroš podijelio je objavu koja se širi po društvenim mrežama, a koja možda i najjasnije govori o važnosti da se sva upozorenja i upute Nacionalnog stožera civilne zaštite o ponašanju u vrijeme epidemije koronavirusa shvate krajnje ozbiljno.
U nastavku prenosimo objavu u njezinom integralnom obliku.
- Ljudi ne shvaćaju eksponencijalni rast. Od jučer do danas u 16h broj oboljelih je narastao za 22%. Sa 105 na 128. Za tjedan dana,
27.03. ako nastavimo ovako imat cemo 515. I dalje ne zvuči loše?
Tjedan dana iza, 03.04. imamo 2070. I dalje nije loše?
08.04. dolazimo do broja od 5600. Od 5600 85% će biti blago bolesno. 15% ce možda trebati respiratore. Imamo ih 800. Što bi značilo da od 840 ljudi koji budu trebali ventilaciju, njih 40 ju NEĆE DOBIT............
OSTANIMO U KUĆI. DANAS SE ZAJEDNIČKI BORIMO DA SE OVO NE DOGODI.
-
KARANTENA HRVATSKA: SVI. U. KUĆE. SAD. ODMAH.
Nakon jučerašnje objave, ako nekome slučajno još nije jasno - ovaj virus ubija najviše zbog toga što se sumanuto brzo širi među ljudima.
Radi toga, nevjerojatno brzo stvara ogroman broj bolesnih, među kojima je 5% vrlo teških slučajeva. Kad bi se svakome od njih moglo pružiti optimalnu njegu, skoro sve bismo spasili.
Ali ako svi obole u isto vrijeme, ne možemo im pružiti skrb i skoro svi teški slučajevi će umrijeti. To je način kojim ovaj virus ubija tolike ljude:
DAN 0 = 1 ZARAŽENI =. 0 BOLESNIH
DAN 7 = 10 ZARAŽENIH =. 1 BOLESNI
DAN 14 = 100 ZARAŽENIH =. 10 BOLESNIH
DAN 21 = 1,000 ZARAŽENIH =. 100 BOLESNIH
DAN 28 =. 10,000 ZARAŽENIH. =. 1,000 BOLESNIH
DAN 35 =. 100,000 ZARAŽENIH. = 10,000 BOLESNIH
DAN 42 = 1,000,000 ZARAŽENIH. =. 100,000 BOLESNIH
DAN 49 = 10,000,000 ZARAŽENIH =. 1,000,000 BOLESNIH
Hrvatska je već prošla DAN 21.
EU zemlje su prošle DAN 35.
Italija je vrlo blizu DANA 42.
znanstvenik Igor Rudan
Danas je 21. dan.... nemamo 100 oboljelih, nego 206. Nešto ne radimo dobro, previše smo cirkulirali, olako shvatili. I poneki prispjeli iz inozemstva su to olako shvaili. Jučer valjda 50 slučajeva zabilježeno samo u ljekarnama,malo su prošetali, a ljekarne ih imaju evidentirane na monitorima.
Krajnje je vrijeme da Hrvatska sjedne u svoje kuće i zatvori vrata. Danas se borimo da za 15 dana epidemija počne jenjavati, a ne eksplodirati
-
Ima nade za ljudsku vrstu
Nalov u Slobodnoj Dalmaciji
- Divna priča o poslovnom prijateljstvu: splitska tvrtka u vrijeme najgore krize Kinezima je poslala 40.000 maski, a sada i njima stiže velika pošiljka
-
-------
Broj mrtvih od koronavirusa u Italiji danas je prešao ukupan broj mrtvih u Kini. Ukupan broj mrtvih u Kini danas iznosi 3245, dok je ukupan broj mrtvih u Italiji s današnjim danom 3405.
Samo danas je u Italiji preminulo 427 ljudi, dok je zaraženo još 5322.
Ukupan broj slučajeva u Italiji sada je premašio 41.000. Ozdravilo je 4440 ljudi, dok je u kritičnom stanju 2498 ljudi.
Ovo je pomor, a kraja se ne nazire.
Ovo je čudo neviđeno od 1918.,
Ovo je kao noćna mora, a nikako se probuditi
-
Nismo rasli kao Ameri, al' u padu ih slijedimo.
Ovako sam to nacrtkala, odokativno
Na 20 tisuća se bitka bije.
-
Ovo sam zatekla danas u inboxu, sa jednog američkog site na koji sam se predbilježila
Mauldin Economics, mislim da se zove. Nadam se da autor nema ništa protiv da se njegova pisana riječ proširi
Potiče Amerikance na ostajanje u kući i socijalnu distancu. Stvari se zaoštravaju i kod njih
Bluntly,
this is going to cost more than a few trillion dollars. It will have unpleasant
financial consequences for a very long time. So did World War II. But acting
quickly will cut that cost in terms of life and spending. The consequence of
not dealing with it financially, let alone medically, will be a depression and
an unacceptable loss of life and economic support for millions of people -
-
Desant na bid.
Otvorite padobrane
Nije dobro, a zbog čega......... ne znam
-
Admin će nas svih obrisati... svi u kut
Komentar trgovanja- ovo sam proživjela već jednom, uoči čekanja objave AZTN o pripajnju mreže H1
Isti trgovinski obrazac
Što je , tu je.......... izaći se i tako ne može.
A sa druge strane, pomisliti da nije pristigla niti jedna ponuda je kao pomisliti da je Zemlja ravna ploča
Tako da ne zna čovjek što bi mislio