Dragi Bog nek nam svima pomogne.
On je jedina instanca kojoj se možemo obratiti
Dragi Bog nek nam svima pomogne.
On je jedina instanca kojoj se možemo obratiti
Mislim da će se preliti inflacija, a ne optimizam
Bolje je imati čak i papir, nego novac ![]()
-------Looking at our oil tanker business, although the near-term outlook is uncertain due to COVID-19, we believe many of the leading indicators for a tanker market recovery continue to improve, including planned increases in OPEC+ production, declining global oil inventories, which are below five-year average levels, and positive tanker fleet supply fundamentals as reflected in a low orderbook, heightened scrapping and a very limited amount of new tanker orders. In anticipation of a tanker market recovery, Teekay Tankers counter-cyclically in-chartered three vessels for periods of 18 to 24 months with extension options.”
Market po Flightu
- Ženama je mjesto u kuhinji, uz kuhaču ![]()
Kada vidim vani da je Scorpio potegnuo, umjesto da se strmoglavi 10% u jednom danu, onda će valjda postoji opće prihvaćen razlog
I tjedni izvještaj o tankerima, hellenicshipping, kaže da nema promjena na tankerima.
Pa sad. ![]()
U nedostatku boljeg mjerila i šireg horizonta, ja to tako. Mada više volim biti sretna, nego u pravu.
Imam Tankersku. Imam u velika očekivanja, u neko vrijeme
Je.
Zloćo se voli žafrkavati, al' kad je novac u pitanju smrtno je ozbiljan.
Pa i dobronamjernu kritiku shvaća kao žafrkanciju.
I u svaštaru sa time, moli se Admin
Bude ![]()
Moramo čekati da se nakupi solidan bid.
Žafrkavam se. ![]()
Mislim da još nema fundamentalnog razloga za strelovit rast cijene
Nema posustajanja !
Ako nemaju kruha, neka jedu kolače , tako je to bilo i biva
Nakon rasta cijene u fazi " konsolidacije " je u pravilu vrlo teško procijeniti da li se radi o akumulaciji ili distribuciji papira.
Ipak, reklo bi se da nas ovdje netko žafrkava. Cijedi nam papire ![]()
Po trgovanju bi se reklo da se očekuje isplata dividende.
Koliku je dividendu razumno očekivati ?
Zna li se kada će biti IPO ?
Ovo nije pitanje da li će, nego kada će.
Eksplodirati.
A jadni smo.
Još mi je veći misterij zašto je ljudi sa večim prihodima plaćaju veći iznos za zdravstveno osiguranje, a za isti opseg prava i tako podmiruju i troškove liječenja onih sa manjim prihodima ? Ne bi li to trebala država iz proračuna kojeg punimo porezima ?
I pritom nisam socijalno neosjetljiva, da ne bi bilo zabune
Igu su, bojim se, upropastili odnosi Uprave prema malim dioničarima.
Netransparentnost
Pogledati ću ovih dana posljednje izvješće, cnb
Za sada je smjer down. Iga ima ružnu naviku kretati se polukružno.
Ukoliko netko od velikih ulagača ne iskaže spremnost podržati cijenu, nije neizgledno dočekati je na 90 kn
Neka se nitko ne ljuti.
A ja stvarno moram pročitati Izvješće, valjda nešto konkretnijeg i piše. O dugovima, otkupu istih, zatvaranju dugovanja, nekretninama .
Da stvar bude bolja, dugoročno vjerujem u Igu
A i nije.
Kome je dovoljno 7% prinosa u očekivanom roku šest-sedam mjeseci, uz uvjet relativne sigurnosti, isto nice
Da sam bogato kako nisam ne bih tu mogućnost odbacila
---------The Baltic Exchange’s main sea freight index, which tracks rates for ships ferrying dry bulk commodities, scaled its highest in more than a month on Wednesday, supported by gains across all vessel segments.---------
Nisam nikada mislila da ću čitati hellenicshipping ![]()
Ne se ljutiti, al' tko je vidio zmiju boji se i smotanog konopca.
Nisam ja, Verdi tako kaže
Sjećam se Ingre na 100 kn, giganta u branši.
Ovo sada, ovo je rentijerstvo. I kjnigovodstvena gimnastika
Ne znači da je to loše uložen novac, al' valja biti svjestan naravi stvari
Ingra mi je promašaj, BTW. Propustila.
Ogledalce, ogledalce moje, najbolje na Burzi što je ![]()
![]()
Ajmo svi prijedloge.
Čakovečki mlinovi, očekujem rast cijene dionice nakon splita. Konzervativno ulaganje
Predstojeći IPO ? SPAN
Tankerska, jer je cijena na dnu, a očekuje se rast vozarina ?
Medika, zbog vrednovanja po niskoj multipli, malog free floata, stabilne strukture dioničara i dividende od 5-6- 7%
Ajmo svi, što i zašto
Obilje novaca !
Strah me doduše i pomisliti što će se činiti sa tim novcem.
Koliko se sjecam, svaka je dionica nosila pravo na dividendu.
Kolika god ona bila. Ne sjecam se vise detalja, al bilo je dobro za dionicare, taj split.
Svi moraju imati iste šanse
Suprotno proširenom mišljenju da se neću puno pomoći sapunima i lijekovima, ja se jutros obogatila ![]()
Yes ! ![]()
HT
Još ga uvijek vidim oko 200 kn, al' se siromah mora zlopatiti. Cijela menažerija na grafu. Mislim da je izgledno da će prije tih 200 kn navratiti do 186 kn, 184 kn
ERNT, gorka pilula. Ne bi me unatoč izvrsnim rezultatima, ili baš zbog njih iznenadio povratak na 1600 kn, pa tko je zakasnio imati će drugu priliku.
Verdict je da bih trebala prodati HT, ukrcati se u Tankersku, uzeti dio profita i hop nazad u HT, al' frankly, previše je to posla ![]()
Na Atlantskoj nas netko vuče za nos. ![]()
Tehničari.............. gdje ste ???
Ali je na svaku išla dividenda u iznosu koji je prije isplaćivan za jednu
A i cijena dionice je vrlo brzo porasla
Ne znam na koji bih topic postavila link
Ovo mi je lektira za popodne, na prvi se pogled doimlje da ćovjek zna o čemu priča