1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. nimimada

Posts by nimimada

• LPLH (Lošinjska plovidba d.d.)

• nimimada
    • December 7, 2020 at 1:02 PM

Turizam u mirovanju ali brodogradilište čini mi se radi odlično. Koliko pratim unutar brodogradilišta konstantno nekoliko brodova.

Posljednj na plutajući dok pristigao prije par dana teretnjak pod Litavskom zastavom,

• DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

• nimimada
    • November 19, 2020 at 12:22 PM
    Quote from BudFox
    Quote from nimimada

Ode Bakić nakon dugo, dugo vremena...

Kuda ode?

To tek treba da vidimo :)

• DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

• nimimada
    • November 19, 2020 at 12:04 PM

Ode Bakić nakon dugo, dugo vremena...

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• nimimada
    • November 17, 2020 at 1:39 PM

Na Lplh pobjegla prodaja!?

• LURA (DUKAT mliječna industrija d.d.)

• nimimada
    • November 13, 2020 at 11:22 AM
    Quote from KressoM
    Quote from Barikb

I kada raste ne valja ! Nažalost...sve uglavnom znam...za ZSE je ovo odlična PREMIJA na donedavnu cijenu. Većinski je preko 95% i time je sve rečeno. Gospodska isplata, a sva jadikovanja su potpuno opravdana sa stajališta malih, ali nemaju smisla nigdje a pogotovo u Hrvatskoj. U odnosu na dioničare npr. kompanije "kupujte sa osmijehom" gdje je otvoreni reket bio i prisila i delistiranje ili najvećeg konditora gdje je korpulentna gospođa i ekipa odradila ispod stola ono što ne bi mogla niti u Mongoliji, a kamoli EU. Treba biti svjestan kakva je HANFA i ZSE. Dioničari mali Lure će popuniti džepove i idu dalje i trebaju se nakloniti većinskom na isplati. To je realno i objektivno. Radi se o tržištu ZSE. Da je netko osuđen na dugotrajne kazne zatvora u slučajevima koje sam naveo onda bi Francuzi razmišljali, ovako su se ponijeli džentelmenski.

Mogli ste kupovati po 400 i 500 kn još ranije ili donedavno, a ne sadi jadnikovati, jer to smisla nema.

Jedno s drugim nema veze. Nije stvar u tome koliko se zaradilo, nego koliko vrijedi.

Moja podrška u nastojanju da se izbori za vlastito gledište vrijednosti dionice.

Često se piše kako je kriva HANFA, ZSE, država a kao mali dioničari rijetko se kada aktiviramo.

Ovaj forum vjerojatno zamišljen mjesto gdje bi se takvi okupljali i razmjenjivali mišljenja ima premalo članova kao KressoM.

Svaki eventualni uspjeh malih dioničara u bilo kojoj tvrtki je uspjeh svih nas tako da KressoM :):thumbup:

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• nimimada
    • November 9, 2020 at 1:16 PM

Što se to događa kod nas!? :)

• nimimada
    • November 6, 2020 at 12:00 PM

Tako je to, preskupa im i dionica pa se ljudi kolebaju :) Biti će bolje!

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• nimimada
    • November 3, 2020 at 6:36 AM

Bravo Lenac, bravo Kvark :)

• nimimada
    • November 2, 2020 at 3:21 PM

Kupnja na Lplh, mislim da vrijedi zabilježiti :)

1
    109,00

5
    91,00

1
    88,50

26
    88,00

15
    83,50

47
    83,00

20
    80,50

• nimimada
    • November 1, 2020 at 9:24 AM

Nikada bolja turistička sezona za LPLH je iza nas a prema najavama Uprave sljede pripreme za iduću već ove godine.

U međuvremenu , koliko pratim, remontno brodogradilište konstantno popunjeno s nekoiko brodova.

Biti će opet zanimljivo vidjeti rezultate za ovaj kvartal.

• nimimada
    • October 30, 2020 at 8:36 PM
    Quote from Mark85

https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/826

Jedini turist sa rastom prihoda, ostvarena dobit u prvih 9. mjeseci oko 5. mil.kn. Kada prođe COVID ovo će biti zlatna koka. Dobit može bez problema biti 20-30 mil. kuna godišnje, uz najavljena dodatna ulaganja i više...kampovi su jači od hotela...tržišna kapitalizacija smiješno niska uzimajući u obzir imovinu i rezultate.

TK je ovdje uvijek bila nerealna zbog imovine i potencijala. Sada s ovim rezultatom u vrijeme pošasti Uprava i vlasnici napokon pokazuju da taj potencijal žele i znaju iskoristiti.

• nimimada
    • October 30, 2020 at 7:10 PM

Nadao sam se da će biti ugodno iznenađenje ali ovo je iznad očekivanja. Bravo za upravu i zaposlenike. Tu rezultat sve govori.

• nimimada
    • September 30, 2020 at 8:33 AM

U kolovozu popriličan pad noćenja u kampovima na Lošinju, biti će zaista zanimljivo vidjeti kako su izgurali sezonu 2020.

Također ćemo vidjeti što se dešava u brodogradilištu koje ostvaruje 60% prihoda. Smatram da su se posložile kockice u poslovanju na svim frontovima tako da sam poprilično optimističan. Vidjeti ćemo u izvještaju za mjesec dana.

• nimimada
    • September 8, 2020 at 12:07 PM

Tu i tamo i dalje pogledam malo po zemljišnim knjigama i mada sam dugogodišnji dioničar ugodno me iznenadi koliko su kroz godine prikupili nekretnina po Lošinju. Od brodara su se pretvorili u nekretninski fond.

Kada to malo pogledate, znači samo što tu ima u čistom vlasništvu, ne u posjedu, kada usporedite kako se to vodi u bilanci, pa još kako se to kotira na burzi kroz tržišnu kapitalizaciju .... A sve lako dostupni podaci za apsolutno svakoga u nekoliko klikova mišem.

I onda na forumu i forumima ljudi se žale kako je tržište neefikasno, krivi fondovi, država i ne znam što sve ne.

Koliko realno forumaša je ikada bilo na bilo kojoj skupštini, prodrljalo malo ozbiljnije po financijskim izvještajima, prospektima ...?

A kada se u gomili krene u juriš po kupnji na nekoj stečajuši i izgine, opet kriva država, pravosuđe, sve i svi samo ne mi sami :)

• nimimada
    • September 2, 2020 at 7:56 AM

Lošinj na 60% noćenja u odnosu na prošlu godinu, prednjače kampovi ...

https://www.novilist.hr/rijeka-regija/…njskih-nocenja/

S obzirom da LPLH ima dobar dio kamp kapaciteta na Lošinju i da su ih za ovu sezonu značajno unaprijedili rezultati bi mogli ugodno iznenaditi s obzirom na situaciju.

Unatoč tim zaista dobrim vjestima, važno je naglasiti da gledajući širu sliku, nesklad između stvarne vrijednosti tvrtke i trenutne tržišne kapitalizacije je toliki da ni uz značajno lošiju sezonu trenutna cijena ne bi ni približno realno prikazala intrizičnu vrijednost Lošinjske plovidbe.

• nimimada
    • August 25, 2020 at 2:16 PM

Što se tiče nekretnina LPLH, osim Vile u centru Lošinja, tu su i apartmani u Dolcu ( 18 apartmana) a pogledao sam i apartmansko naselje u kampu Lopari , tu je nekih cca 20ak apartmana gdje su vlasnici privatne osobe, tvrtke a u većini LPLH ima neki udio vlasništva.

Također je zanimljivo vidjeti vlasničke listove na kojima se upisala banka kao zalog za izdane kredite. Što na apartmanima ( mislim ovi u Dolcu) što na zemljište (mislim tamo gdje se planirao hotel). Tu se već može vidjeti realnija vrijednost nekretnina.

Vrijednost zemljišta vode po 28 miliona kuna a mislim da otprilike ( tu ne ide zemljište aerodroma i Kampa Poljane jer o konslidiraju) to vrednuju po cca 10 eura m2.

• nimimada
    • August 25, 2020 at 2:01 PM

Smatram da je za nekakav cjenovni pomak potrebna veća likvidnost. U godinu dana protrguje se jedva malo više od 1% dionica.

Od toga je veliki broj kupio dioničar iz top 10%. Danas se koliko vidim pojavio za LPLH velik nalog od 2310 komada po 120 kn.

Nekome je dosadilo čekanje ili pokušava isprovocirati prodaju po nalozima na kupnji.

• nimimada
    • August 20, 2020 at 10:11 AM

Zainteresirala me malo vila Catania

https://www.booking.com/hotel/hr/house-catania.hr.html

Interesantno za dioničare:

k.č. 1175 Mali lošinj, V. Gortana 33

Suteren, 1. i 2. kat te potkrovlje, cca 600 m2

Sve obnovljeno, ove godine zaveli u zemljišne knjige i proširenje zgrade na uštrb dvorišta.

Sve u vlasništvu LPLH Brodogradilišta, nema nikakvog tereta.

Radi se o samom centru Malog lošinja, tu m2 ne bi trebao biti ispod 3.000 eura ( možda griješim ali ne puno )

Brodogradilište u posjedu ima preko 45.000 m2 zemljišta sa zgradama i svim potrebnim strojevima i alatima. To je sve u gradu.

Navedena vila zauzima cca 280m2 sag zemljišta.

Pošto Brodogradilište dugotrajnu imovinu vodi po nabavnim cijenama i amortizira, po zadnjem dostupnom izvješću za 2018. sva ta dugotrajna imovina njima se vodi po 17 miliona kuna. Malo nedostaje da kada odbijemo vilu Cataniu sve ovo ostalo da se vrednuje s 0 kuna.

A to je samo Brodogradilište, s drugim tvrtkama unutar LPLH dolazimo do 500. 000 m2.

A tržišna kapitalizacija 65 milina kn, na računu 25 miliona

Na GO sam pa čačkam to s mobitelom, ima toliko toga toga za pretražiti pa ako se nekome da, bilo bi lijepo da podjeli s nama.

• nimimada
    • August 19, 2020 at 10:05 AM

Inače Lošinjska plovidba je suvlasnik s 48% u kampu Poljana. Iako se u članku ne spominje s obzirom na ranije najave investicija LPLH, planovi se preklapaju.

Za razliku od predhodne uprave, od kada je nastupila nova, početkom 2019 u LPLH su ostali prilično samozatajni u najavama a konkretniji u investicijama.

• nimimada
    • August 19, 2020 at 9:26 AM

https://www.novilist.hr/regija/vlasnic…-milijuna-eura/

Članak je iz Veljače 2020, u međuvremenu je navedeni zakon koji je kočio investicije donesen. Čini mi se u Sviibnju.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt