Turizam u mirovanju ali brodogradilište čini mi se radi odlično. Koliko pratim unutar brodogradilišta konstantno nekoliko brodova.
Posljednj na plutajući dok pristigao prije par dana teretnjak pod Litavskom zastavom,
Turizam u mirovanju ali brodogradilište čini mi se radi odlično. Koliko pratim unutar brodogradilišta konstantno nekoliko brodova.
Posljednj na plutajući dok pristigao prije par dana teretnjak pod Litavskom zastavom,
Ode Bakić nakon dugo, dugo vremena...
Kuda ode?
To tek treba da vidimo
Ode Bakić nakon dugo, dugo vremena...
Na Lplh pobjegla prodaja!?
I kada raste ne valja ! Nažalost...sve uglavnom znam...za ZSE je ovo odlična PREMIJA na donedavnu cijenu. Većinski je preko 95% i time je sve rečeno. Gospodska isplata, a sva jadikovanja su potpuno opravdana sa stajališta malih, ali nemaju smisla nigdje a pogotovo u Hrvatskoj. U odnosu na dioničare npr. kompanije "kupujte sa osmijehom" gdje je otvoreni reket bio i prisila i delistiranje ili najvećeg konditora gdje je korpulentna gospođa i ekipa odradila ispod stola ono što ne bi mogla niti u Mongoliji, a kamoli EU. Treba biti svjestan kakva je HANFA i ZSE. Dioničari mali Lure će popuniti džepove i idu dalje i trebaju se nakloniti većinskom na isplati. To je realno i objektivno. Radi se o tržištu ZSE. Da je netko osuđen na dugotrajne kazne zatvora u slučajevima koje sam naveo onda bi Francuzi razmišljali, ovako su se ponijeli džentelmenski.
Mogli ste kupovati po 400 i 500 kn još ranije ili donedavno, a ne sadi jadnikovati, jer to smisla nema.
Jedno s drugim nema veze. Nije stvar u tome koliko se zaradilo, nego koliko vrijedi.
Moja podrška u nastojanju da se izbori za vlastito gledište vrijednosti dionice.
Često se piše kako je kriva HANFA, ZSE, država a kao mali dioničari rijetko se kada aktiviramo.
Ovaj forum vjerojatno zamišljen mjesto gdje bi se takvi okupljali i razmjenjivali mišljenja ima premalo članova kao KressoM.
Svaki eventualni uspjeh malih dioničara u bilo kojoj tvrtki je uspjeh svih nas tako da KressoM
Što se to događa kod nas!?
Tako je to, preskupa im i dionica pa se ljudi kolebaju Biti će bolje!
Bravo Lenac, bravo Kvark
Kupnja na Lplh, mislim da vrijedi zabilježiti
1
109,00
5
91,00
1
88,50
26
88,00
15
83,50
47
83,00
20
80,50
Nikada bolja turistička sezona za LPLH je iza nas a prema najavama Uprave sljede pripreme za iduću već ove godine.
U međuvremenu , koliko pratim, remontno brodogradilište konstantno popunjeno s nekoiko brodova.
Biti će opet zanimljivo vidjeti rezultate za ovaj kvartal.
https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/826
Jedini turist sa rastom prihoda, ostvarena dobit u prvih 9. mjeseci oko 5. mil.kn. Kada prođe COVID ovo će biti zlatna koka. Dobit može bez problema biti 20-30 mil. kuna godišnje, uz najavljena dodatna ulaganja i više...kampovi su jači od hotela...tržišna kapitalizacija smiješno niska uzimajući u obzir imovinu i rezultate.
TK je ovdje uvijek bila nerealna zbog imovine i potencijala. Sada s ovim rezultatom u vrijeme pošasti Uprava i vlasnici napokon pokazuju da taj potencijal žele i znaju iskoristiti.
Nadao sam se da će biti ugodno iznenađenje ali ovo je iznad očekivanja. Bravo za upravu i zaposlenike. Tu rezultat sve govori.
U kolovozu popriličan pad noćenja u kampovima na Lošinju, biti će zaista zanimljivo vidjeti kako su izgurali sezonu 2020.
Također ćemo vidjeti što se dešava u brodogradilištu koje ostvaruje 60% prihoda. Smatram da su se posložile kockice u poslovanju na svim frontovima tako da sam poprilično optimističan. Vidjeti ćemo u izvještaju za mjesec dana.
Tu i tamo i dalje pogledam malo po zemljišnim knjigama i mada sam dugogodišnji dioničar ugodno me iznenadi koliko su kroz godine prikupili nekretnina po Lošinju. Od brodara su se pretvorili u nekretninski fond.
Kada to malo pogledate, znači samo što tu ima u čistom vlasništvu, ne u posjedu, kada usporedite kako se to vodi u bilanci, pa još kako se to kotira na burzi kroz tržišnu kapitalizaciju .... A sve lako dostupni podaci za apsolutno svakoga u nekoliko klikova mišem.
I onda na forumu i forumima ljudi se žale kako je tržište neefikasno, krivi fondovi, država i ne znam što sve ne.
Koliko realno forumaša je ikada bilo na bilo kojoj skupštini, prodrljalo malo ozbiljnije po financijskim izvještajima, prospektima ...?
A kada se u gomili krene u juriš po kupnji na nekoj stečajuši i izgine, opet kriva država, pravosuđe, sve i svi samo ne mi sami
Lošinj na 60% noćenja u odnosu na prošlu godinu, prednjače kampovi ...
https://www.novilist.hr/rijeka-regija/…njskih-nocenja/
S obzirom da LPLH ima dobar dio kamp kapaciteta na Lošinju i da su ih za ovu sezonu značajno unaprijedili rezultati bi mogli ugodno iznenaditi s obzirom na situaciju.
Unatoč tim zaista dobrim vjestima, važno je naglasiti da gledajući širu sliku, nesklad između stvarne vrijednosti tvrtke i trenutne tržišne kapitalizacije je toliki da ni uz značajno lošiju sezonu trenutna cijena ne bi ni približno realno prikazala intrizičnu vrijednost Lošinjske plovidbe.
Što se tiče nekretnina LPLH, osim Vile u centru Lošinja, tu su i apartmani u Dolcu ( 18 apartmana) a pogledao sam i apartmansko naselje u kampu Lopari , tu je nekih cca 20ak apartmana gdje su vlasnici privatne osobe, tvrtke a u većini LPLH ima neki udio vlasništva.
Također je zanimljivo vidjeti vlasničke listove na kojima se upisala banka kao zalog za izdane kredite. Što na apartmanima ( mislim ovi u Dolcu) što na zemljište (mislim tamo gdje se planirao hotel). Tu se već može vidjeti realnija vrijednost nekretnina.
Vrijednost zemljišta vode po 28 miliona kuna a mislim da otprilike ( tu ne ide zemljište aerodroma i Kampa Poljane jer o konslidiraju) to vrednuju po cca 10 eura m2.
Smatram da je za nekakav cjenovni pomak potrebna veća likvidnost. U godinu dana protrguje se jedva malo više od 1% dionica.
Od toga je veliki broj kupio dioničar iz top 10%. Danas se koliko vidim pojavio za LPLH velik nalog od 2310 komada po 120 kn.
Nekome je dosadilo čekanje ili pokušava isprovocirati prodaju po nalozima na kupnji.
Zainteresirala me malo vila Catania
https://www.booking.com/hotel/hr/house-catania.hr.html
Interesantno za dioničare:
k.č. 1175 Mali lošinj, V. Gortana 33
Suteren, 1. i 2. kat te potkrovlje, cca 600 m2
Sve obnovljeno, ove godine zaveli u zemljišne knjige i proširenje zgrade na uštrb dvorišta.
Sve u vlasništvu LPLH Brodogradilišta, nema nikakvog tereta.
Radi se o samom centru Malog lošinja, tu m2 ne bi trebao biti ispod 3.000 eura ( možda griješim ali ne puno )
Brodogradilište u posjedu ima preko 45.000 m2 zemljišta sa zgradama i svim potrebnim strojevima i alatima. To je sve u gradu.
Navedena vila zauzima cca 280m2 sag zemljišta.
Pošto Brodogradilište dugotrajnu imovinu vodi po nabavnim cijenama i amortizira, po zadnjem dostupnom izvješću za 2018. sva ta dugotrajna imovina njima se vodi po 17 miliona kuna. Malo nedostaje da kada odbijemo vilu Cataniu sve ovo ostalo da se vrednuje s 0 kuna.
A to je samo Brodogradilište, s drugim tvrtkama unutar LPLH dolazimo do 500. 000 m2.
A tržišna kapitalizacija 65 milina kn, na računu 25 miliona
Na GO sam pa čačkam to s mobitelom, ima toliko toga toga za pretražiti pa ako se nekome da, bilo bi lijepo da podjeli s nama.
Inače Lošinjska plovidba je suvlasnik s 48% u kampu Poljana. Iako se u članku ne spominje s obzirom na ranije najave investicija LPLH, planovi se preklapaju.
Za razliku od predhodne uprave, od kada je nastupila nova, početkom 2019 u LPLH su ostali prilično samozatajni u najavama a konkretniji u investicijama.
https://www.novilist.hr/regija/vlasnic…-milijuna-eura/
Članak je iz Veljače 2020, u međuvremenu je navedeni zakon koji je kočio investicije donesen. Čini mi se u Sviibnju.