1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. nimimada

Posts by nimimada

• LPLH (Lošinjska plovidba d.d.)

• nimimada
    • August 13, 2020 at 12:16 PM

Ukupan smještajni kapacitet kampa je 865 smještajna jedinica, odnosno 2595 ležajeva. Smještajne jedinice dijele se u 3 osnovna tipa:

– kamp mjesta (1 SJ/3 ležaja) – 527 SJ

– mobilna kućica (1 SJ/3 ležaja) – 310 SJ (70 luksuznih i 240 obiteljskih)

– glamping/šator (1 SJ/3 ležaja) – 28 SJ

To je isječak iz elaborata tek da se vidi što planiraju, ovako iz glave, mislim da su ove godine postavili dvadesetak novih montažnih kućica i da ih je sada cca 80 - 100, te jedan glamping šator.

• nimimada
    • August 13, 2020 at 10:10 AM

https://mzoe.gov.hr/UserDocsImages…Kamp_Lopari.pdf

Planiraju proširiti kapacitet sa cca 890 na 3100 osoba i podići kamp sa tri na četri zvjezdice.

• nimimada
    • August 11, 2020 at 11:30 AM

Evo, ipak sam se išao naviriti u godišnji izvještaj,

Dugotrajna fin. imovina:

zajmovi zaposlenicima su cca 100.000 kn a 51 milion udjeli Turizma u kampu Poljane, marina Nerezine i zračno pristanište.

Još 4,5 miliona ulaganja Brodogradilišta u Dalsiniu.

Kod nematrijalne imovine skinuto 1,5 miliona utrošeno u razvojne projekte jer je nova uprava odlučila ne ulagati u njih do daljnjeg.

U kampove ulažu, ne piše ali vjerojatno se odustalo od hotela,ne znam. Po mojem ranijem mišljenju kampovi su puno bolje ulaganje s obzirom na nekakvo iskustvo tvrtke a i eventualnih budućih investitora.

Prošle godine su kupili cca 1700 kom dionica po 143 kn.

• nimimada
    • August 10, 2020 at 10:06 AM

Meni je taj izvještaj u PDFu sasvim nečitljiv. Sram ih bilo.

Dugotrajna fin. imovina, cca. 51 milion su udjeli u kampu Poljane i udjel u zračnoj luci Lošinj.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• nimimada
    • August 7, 2020 at 3:07 PM

Nemam OPTE ali ne vidim ako HT nije zadovoljan cijenom koja je moguče ponuđena da je potrebna ovakva rasprodaja,

Jedino ako je netko želio baš u kratkom roku prodati sa zaradom.

Možda se nudilo 10 kn a HT to ne želi. S druge do daljnjeg konrolira Optimu,

• nimimada
    • August 7, 2020 at 3:02 PM

Zanimljivo da je ove godine investirano u nekretnine ( kamp Lopari) jedna četvrtina trenutne TK LPLH a pogledajte odnos duga i novca na računu.

• nimimada
    • July 31, 2020 at 7:21 AM

https://zse.hr/userdocsimages…NotREV-K-HR.pdf

Izvješće iznad svih očekivanja.

LPLH Turizam gubitak cca 3 miliona, prošle godine 5 miliona, Brodogradilište u plusu skoro 2 miliona.

Ukupni gubitak 1,2 miliona.

Puno se toga promjenilo dolaskom nove PU i ulaskom u nadzorni odbor većinskih vlasnika.

• INGR (INGRA d.d.)

• nimimada
    • July 28, 2020 at 1:26 PM
    Quote from dionicar

I meni se cini. Na maksimalnoj cijeni koja je vec bila smo u ovom trenu. Ako stvarno prodje posao obnove zg jao..

Ako ne prođe? Opet jao?

• nimimada
    • July 18, 2020 at 9:08 AM

Dionica nije popularna po forumima, nije ni nešto likvidna ali ušla je nedavno u režim redovitog trgovanja. Što je još važnije smatram da ima lijepu priliku da u kratkom roku napokon razvije sav potencijal najavljivan dugi niz godina. Sa popriličnom količinom gotovine na računu i niskom zaduženosti nebi trebali imati problema da prebrode krizni period pred nama. Imaju dva kampa, te nešto manje od 50% vlasništva u kampu Poljane. U Loparima su za svoje domašaje poprilično uložili za ovu sezonu što se ne mora pokazati loše. Kampovi su na Lošinju ove godine poprilično popunjeni u odnosu na prošlu godinu.

Najavili su daljnja ulaganja a smanjenje nominale na 190 kn miriše na dokapitalizaciju jer najavljene investicije od cca 60 miliona eura sami nisu sposobni financirati. Glavni kupci posljednjih godina su bili insajderi iz top 10 i na bitno većim cijenama od sadašnje. Nakon pretovara dionicama između nekoliko dioničara u top10 neko vrijeme nema vidljivog trgovanja na njihovim računima.

• nimimada
    • July 18, 2020 at 8:50 AM
    Tržište Redovito tržište
    Sektor: H
    Vrsta vrijednosnog papira Dionica - redovna
    Broj uvrštenih 662.416
    Nominalna vrijednost 350,00 HRK
    Prospekt vrijednosnice PDF prospekt
    Pregled prvih 10 računa s najvećom količinom Top dioničari
  • OPTE prodaja - kladionica

• nimimada
    • May 21, 2020 at 4:16 PM

Sve OK, obrisan mi je post pa mi se neda ponovo...

• OPTE prodaja - kladionica

• nimimada
    • May 21, 2020 at 1:54 PM

Ma znam da ne moram ali pitam. Nemam loših namjera a tko ne želi nije obvezan odgovoriti. Da nisam pročitao navedeno ne bih ni bio zainteresiran pa ne bih ništa ni pitao. Vama i ostalima koji su se potrudili hvala na doprinosu na ovoj temi. Tu sada s obzirom na kratak rok ionako ne igra drukanje na forumima.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• nimimada
    • May 21, 2020 at 1:12 PM

Povodom trenutne situacije oko potencijala rasta cijene, pitam poznavaoce, kako to da je taj potencijal bio tako skriven da je godinama cijena bila oko 2 kune i niže. Kada se još laički pogleda odnos duga i kapitala ne čudi me da kupci ne lome na ovim cijenama. Kada ukalkuliramo i da je to hrvatsko tržište kapitala ljudi se boje povratka na kunu ili dvije gdje bi gubici bili golemi. Strah je tu prisutan.

• INGR (INGRA d.d.)

• nimimada
    • April 9, 2020 at 2:40 PM

Jedini jamac opstojnosti Ingre pred bankrotom a cijena dionice u ovim okolnostima postojana. Može li kakvo objašnjenje upućenih.

• Best buy

• nimimada
    • March 20, 2020 at 8:56 AM

U ovom potopu na ZSE, gdje ponajviše pada cijena turističkih tvrtki, imamo Lošinjsku plovidbu koja osim turizma veći dio prihoda ostvaruje kroz remontno brodogradilište. Ipak, potencijal i vrijednost nalazi se u turizmu, vrijednosti zemljišta i najavljenim projektima.

Eto samo nekoliko podataka s portala Moje dionice:

Kapital i rezerve 146 miliona kn, od toga cca 27 miliona kuna gotovine na računu. Zaduženi su 50ak miliona.

Svakako treba navesti da u bilanci vrlo atraktivna turistička zemljišta vode po cijenama od nekoliko desetaka kuna po m2.

Postoje projekti za izgradnju hotela gotovo u samom centru Lošinja te proširenju i podizanju kvalitete postojećih kampova.

Za nevedenu investiciju traže partnera jer kako već duže navode investicija se kreće oko 60 milina eura. Trenutna Tržišna kapitalizacija je 54 milona kuna.

Vjerujem da je baš zbog vrlo moguće dokapitalizacije nedavno na izvanrednoj skupštini spuštena nominala sa 350 na 190 kuna.

Vezano uz to zanimljiv je članak iz Novog lista gdje Mario Vezzola najavljuje ulaganja u Lošinj ne spominjući direktno Lošinjsku plovidbu.

Međutim pošto znamo da je njegova tvrtka vlasnik kampa Poljana gdje LPLH ima 48% vlasništva ne treba puno mašte da shvatimo na kakva se ulaganja misli.

http://www.novilist.hr/Vijesti/Regija…ta_refresh=true

Inače trgovanje dionicom je u proteklih godinu dana minimalno, nitko iz top 10 nije prodavao a veliku većinu pokupovao je dioničar koji sa 10. dospio trenutno na 6. mjesto, Alfa Marine d.o.o.

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• nimimada
    • March 13, 2020 at 11:13 AM

https://novac.jutarnji.hr/makro-mikro/na…vniku/10087702/

Evo vijesti iz Valamara

• nimimada
    • March 11, 2020 at 9:20 PM

U ponedjeljak protrgovano 288 tisuća dionica. Fondovi iz top 10 kupili cca 110 tisuća komada.

• nimimada
    • March 11, 2020 at 2:30 PM
    Quote from Barikb

pojavilo se trolanje i lažne informacije na jednom forumu.

radi se o informaciji da RBA fond prodaje dionice.

istina je da fondovi kupuju dionice Valamara već duže prije još od 34 kn do danas.

Nemoguće je neprimjetiti da moderator toga foruma odobrava potpuno LAŽNE

informacije. Kada radite toliko prljavo kad tad se mora vratiti.

Osobno mi je drago da barem brokerske kuće izdašno zarađuju jer su prometi veliki.

Bili su strpljeni, a sada su spašeni

Display More

Zaista vrlo neprofesionalno od PD. Možda taj forumaš i nije to namjerno napisao i prenio netočnu informaciju ali administrator koji briše kojekakve banalne postove da pusti takvo što i to još u ovakvoj paničnoj rasprodaji .... Nevjerojatno.

• nimimada
    • March 11, 2020 at 7:58 AM

Panika je kao i mnogo puta do sada odradila posao. Tržišna kapitalizacija Valamara je u tjedan dana umanjena za trećinu. Većini nije ugodno. Neki rasprodaju ne pitajući za cijenu smatrajući da može biti samo gore. Optimisti vagaju kako uhvatiti što niže cijene. Koliko za sada možemo vidjeti fondovi kupuju za razliku od 2008. kada su bili predvodnici u rasprodaji. Pošto se osobno ne bavim trejdanjem, nemam ni znanja ni sreće za takvo što, kupio sam u ovom padu nakon dugo godina Rivp i mogu bez stresa podnijeti kratkoročne oscilacije. Daljnjem većem padu se ne bih radovao ali bi iskoristio za još nekakav dokup jer vjerujem u vrijednost Valamara i posao koji radi uprava tvrtke.

• nimimada
    • March 9, 2020 at 3:39 PM
    Quote from maro77

Uz izdavanje novih dionica, zanimljiv prijedlog za (napokon) povlacenje vlastitih dionica:

AD 4) O D L U K A
    o povlačenju vlastitih dionica bez smanjenja temeljnog kapitala

Mislim da odluke idu u smjeru objedinjavanja cijelog porteflja i razvodnjavanje trenutno vecinskih i kreiranje veceg free floata.

Tko zna, mozda i listanje negdje vani.

Ovako postavljeno razmišljanje ne kosi se s ničim navedenim a ni s praksom koju uprava provodi godinama. Kao malom dioničaru, čini mi se da uprava zna što radi i da ne rade na štetu dioničara.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt