Dividenda je ionako već uračunata iz proslogodisnjih dobiti...iako nemaju keša kao arnt, mislim da će sebi (a time i nama) isplatiti divku.
Ništa nije realno ali relativno jest.☺
Dividenda je ionako već uračunata iz proslogodisnjih dobiti...iako nemaju keša kao arnt, mislim da će sebi (a time i nama) isplatiti divku.
Ništa nije realno ali relativno jest.☺
Proizvodnja zaštitnih maski i odjevnih predmeta sa dezenom ( kitty, srčeka i brodići...), zašto ne?
U Lombardiji i Venetu (a i u većini Italije) 40% populacije je starije dobi. A druga činjenica koja je jako važna da su propustili nadzor i kontrolu stranih radnika (Kina) koji su se vratili nakon naovogodišnjih praznika. 100 ljudi zarazenih u Kini multipliciralo je bolest kod domicilnog stanovnistva. Kad su shvatili sto se desava i sa čim imaju posla, već je bilo kasno. A računajte da je sjever Italije najbogatiji i posjeduje vrhunske klinike dok na jugu to baš i nije tako. Plus još nedisciplina i neodgovornost uvijek sveprisutnih znalaca i pametnjakovića.
Reći ću samo da je napokon nakon godina učmalosti, napokon zanimljivo na ZSE. I kako životne situacije mijenjaju ljude. Od povrijede ega do minusa u portfelju. Gledam sto da napisem a da me ne strpaju u smeće ili pače; stave u karantenu. Od kad sam ovdje, vise me strah admina nego krone. Imam rivp, dokupljujem rivp i gledam u budućnost. Tko neće riskirati neće ni profitirati. Ulazem samo ono sto ne trebam za život. I tako već 20 god...pozz svim kolegama sa špica Istre.😊🌞
++adpl
+++rivp (i još ću 😄)
Ceka nas dugo sparno toplo ljeto😎
kao doprinos temi iznio bih svoja razmisljanja da jedino mogu čekati stecaj jer za drugo i nije. Ili ponuda na 50lp po dionici. Skoro kao po kilogramu željeza. U dvoristu imam koju tonu za prodati. U ddjh sam proćerdao bar 50.000 kg. Sto u tenkovima što u vagonima.
U zadnjih 70 dana u RH je nastradalo 44 osobe u prometnim nesrećama. Nisam primjetio rasprodaju automobila i masovnu kupnju bicikli, ili neizlazak na nogostupe. Nekom panika i kaos, nekom prilika...oduvijek trzim po svojoj odluci a ne po medijskim i inim napisima. Dugoročni sam ulagač ( 2000..A.D.)tako da sam 100% iznad svih današnjih cijena. Osim adpl koji se vraća nekim prosjekom 160-175😊
I ja prerano dokupio, ali sve u svemu nadam se ovaj tjedan priljevu sredstava i neka bude ovako ili još niže. Razmisljam da se vratim i količinski i cjenovno na 2006. Adpl ce isto proći kao i druge kompanije nakon korona virusa. Život će ići dalje i opet ce se zeleniti😊
tko preživi potres, profitirati će
a mozda je i ovo pocetak kraja života na kakav smo navikli...idem na skupstinu pa vidim u živo. Možda neće biti zakuske zbog korone. A mozda se i skupstina odgodi jer većinci neće doći...mozda
ZSE radi i dalje
ajme ljudi švedski stol...božić je ove godine uranio...☺toliko plastiku cekam na 150 a rivp 20
"Nije ovo dobro, a nema veze sa zaradom i burzom. Ovo je lose za sve nas i buducnost nase djece."
Vau, fatalizam na vrhuncu! Baš sam se dobro nasmijao
kolega se brine da nafta ne bude toliko jeftina uskoro, pa kad nam djeca dođu prije subotnjeg izlaska i kažu: stari daj 10 kn za tank goriva, mi kažemo: ajde oladi, nemam ti ja toliko love.....😉😁
Možda sad bu konkurencija odijelima Kine i Azije...epidemija ko i druge ljudske nedaće; nekom rat a nekom brat
+adpl, nesto sitno pokupio
ugodno dokupio, prizeljkujem da još malo klizi ili da ostane na ovim razinama dok mi dode priljev sredstava slijedeci tjedan...😛
do 2006 sam bio u fondovima. Pobrao dobit, usao od pocetka u 2 mirovinska 3.stupa, ht prva dionica, reinvestirao kroz dividende, prodao i kupio veću kolicinu adpl. Kasnije pokupio divku i većinu pretočio u KORF. Koji mi je preko rivpa 80% portfelja. Imao i arnt, zaradio prodajom i sve pretocio u adpl. Poskliznuo se na ddjh. Sadasnje stanje: rivp/ adpl 80/20% dionica, 2 mir stupa, godišnja dividenda mi je 10% ulozenog novca, koju reinvestiram ili koristim eventualno za putovanje. U zlatu imam sigurnosni okidač. Svako toliko unca, zgodno za nositi u novčaniku gdje god otišao.Uciti, čitati, slusati svoju intuiciju i ne panicariti. Imati dugorocnu viziju i živjeti. Ulagati ono sto si spreman izgubiti. Inače nemam nekretnina. Bolje odputovati negdje nego imati jahtu 350 dana na vezu😊
desetinu prinosa od div reinvestiram u fizicko zlato. Fine male polugice. Stanu u novcanik i mogu se unovciti od Beča do Hong Konga☺.
pomalo se vraćam staroj ljubavi Plastici. Rivp je u končanici snajpera na 25