Pricam neki dan sa jednim distributerom jedne poznate marke automobila kojeg osobno poznam, kaze mi da uopce nemaju posla, nitko ne razmislja o kupnji automobila, cak ni na servis nitko ne dolazi.
Past će nebo
Pricam neki dan sa jednim distributerom jedne poznate marke automobila kojeg osobno poznam, kaze mi da uopce nemaju posla, nitko ne razmislja o kupnji automobila, cak ni na servis nitko ne dolazi.
Past će nebo
čovik imao svoj novac i svoju viziju. Za razliku od stranackih poltronaša i sakupljača stanova&vila na moru. Imao je cohonas svoju lovu spaliti. Pa ke ljudima čudnovato. Tako isto i drzava i mirovinci, ali oni spaljuju našu, ali ljudima je svejedno.
Osobno mu zelim puno sreće u životu i radu. Bar se pise nesto o njemu. Vasu i Marića već je pokrio snijeg i šaš...
G. Bakić je jučer djelovao suvislo, ali njegove prognoze uglavnom su bile nepouzdane. Nešto pogodi, nešto ne. Ne bih ga uzimao kao referencu.
Bakić, Plenković, Papa Trump ili Murdok. Isti kaco. Najbolje se držati nicije reference. Naše ideje naše gorivo.
koliko to casha bi bilo kingovski? U kunama ili €£$?
https://www.glasistre.hr/turizam/uz-naj…a-lipnja-635746
Kako vidi prognozu ove sezone veteran hoteljerstva u HR
😂😂😂
osim nešto sitno na 24-25, rivp mi na ovim razinama nije zanimljiv za dokup. Ukupno sam jos ispod 15kn/dionici, tako da me jedino neki teski pad moze nagovoriti na shopping. Istovremeno ne vjerujem da ce se dopustiti toliki pad...ali nikad se ne zna. U sijecnju mi je i 25 bilo SF.
Posao mi je vezan za turizam. Prihodi od dividendi su mi vezani za turizam i proizvodnju. Nemam nekretnine u vlasništvu. Nemam rezervi ni casha u velikim kolicinama. Svjestan sam da će ceh platiti svi, jer smo svi na istom brodu. Normalno da ima ekipe kojima je svejedno i koji su se nafutrali. Tako je bilo 91 pa ce biti i 2021. Prosipanjem žuči ovdje neces nista ni pokrenuti ni ublažiti. Vjerojatno si imao snove i planove pa ti je ova zaraza sve pokvarila. A nama drugima nije? Zato smanji doživljaj i stavi sebe na ignore jer stalno mantraš isto. Biti ce kako bude, tko preživi i uspije se transformirati, ići će dalje. Možda presliti na drugi kontinent, mozda potražiti sreću u manje koruptivnim drustvima. Tko zna. Nađi mir u sebi i uživaj u obitelji, ostalo je prolazno i nebitno. Nasi pra su bili u poderanim hlačama da bi mi imali ovo. Možda je vrijeme da se vratimo malo na pocetak i naučimo da smo kao ljudi prebahata vrsta na Zemlji.
Display MoreNe znam koliko imaš godina, ali dobro zapamti ove svoje ovdje iznesene bešćutne misli pretočene u rečenice.
Nadam da ćeš biti principijelan pa ćeš kad dođeš do uvijeta za mirovinu već prvi dan mirovine prebaciti konop s omčom oko neke grane i nesebično pomoći mlađim genercijama provlačeći glavu kroz štrik, da ne plaćaju ostatak tvojeg bezvrijednog staračkog parazitskog života.
A za početak svojim primjerom pokaži koliko si nesebičan, iskren i uvjeren u svoje ovdje prezentirane misli i stavove, pa nagovori svoje roditelje da napuste ovaj svijet čim dođu do uvjeta za mirovinu, ili da brže-bolje riješe stvar ako su paraziti već sada u sebičnoj mirovini.
Ako pokažu sebični otpor i ne žele riješiti svijet svoje sebične želje za cicanjem naših para, ti ih riješi, da nam ih više ne cicaju, prokleti paraziti.
A zamisli da se nedaj Bože tvoji roditelji zaraze pa da pocicaju 10 miliona EUR po glavi, hebate kakva sebičnost, treba ih se hitno riješiti prije toga.
Pa da, radi se o cca. 10 mil EUR po glavi, za dodatnih nekoliko mjeseci ili godinu dvije necijeg zivotarenja s izrazito niskom kvalitetom zivota. Ovo zadnje sto pisem je potvrdjena cinjenica, znam par ljudi na prvoj crti i tako kazu. Na onima koji vode drustvo je da ocijene da li je isplativo toliko unazaditi prospekte milijuna ljudi za desetke godina unaprijed da bi se postiglo to o cemu govorimo. Spaliti 100 stanova u ZG za nekoliko mjeseci zivota s Alzheimerom ili karcinomom.
I jos nesto, dragi kolega, a ovo cu vam reci kao svjedok dogadjaja: bio sam u zivotu na nekoliko sprovoda vrlo starih ljudi. S duznim postovanjem svima, ali ja nikakve zalosti tamo vidio nisam. Dapace, vidio sam olaksanje kod onih koji su ih morali bedinati i gotovo neskriveno zadovoljstvo svih u nasljednom redu, necije vece, a necije manje. I to je ljudski. Pitajte te ljude da li bi dali 10 mil EUR za svog pokojnika. Pitajte ih...
prijatelju dragi, već sam ti replicirao. Ali, ovoliku bešćutnost koju opravdavaš cistom matematikom te svrstava u ekipu koja je gradila konc logore. Radi rješavanja problema. Ne znam imaš li roditelje ili ste svi besmrtni, imaš li djecu, i želim ti da doživiš godinice kad će oni raspravljati o tebi kao i ti o drugima, ovdje. Kad biš tako ljubio život kao što ljubiš novac i lagodniji život, bio bi klasa. Ne znam gdje si i kako živio, koja je tvoja životna priča. Jesi li se rodio sa svime, ili si krvavo zaradio svime čime se dičiš. Kako odgoj polazi iz doma, možda te je majka ispustila slucajno na beton, više puta pa sad mrziš cijeli svijet. Želim ti da ti korona bude blagoslov u daljnjem životu i karijeri. Ionako ces svoju karmu morati odraditi. Kad ti bude jako čupavo, sjeti se svega što si ovdje izjavio. Puno sreće i zdravlja ne samo za Uskrs, nego i u običnim danima.
Znači to da je Nadzorni odbor na danas
održanoj sjednici usvojio nerevidirani financijski izvještaj AD Plastik Grupe za 2019. godinu.
Zlato mi nije strano. Jedan veliki zlatnik Franjo Josip godišnje. Čisto da nešto ostane u nasljedstvo.😎
Na burzi sam od kad postoji burza. Nisam trejder i u vecini sam ili dugorocno ili sam neke pozicije zamijenio. Uvijek se vraćam na ono investiraj ono što mozes podnijeti da izgubiš. Kroz dividende sam vecinu isplatio ili sam egal. I na ovim crvenilima sam sa svima dosta nisko ušao osim ddjh koji mi je jedini pain in the ass. Tako da mi je zanimljivo čitati sve postove...cesto i zabavno. Prakticna psihologija i razbibriga. Svima želim uspjeha i dobiti, makar je sigurno da će neki i izgubiti. Da je tako Las Vegas ne bi ni postojao. Budite doma ako baš nemate što pametno raditi vani.☺
Nego nitko ne govori kako se zahebao šta je izašao jučer, petak..... i koliko je izgubio šta je izašao vani, a ono cijene otišle 5-10-20% gore i sad je u čudu gleda dali ući skuplje ili propustiti zaradu i ove ubijene cijene?
Malo će bit offtopic, al u pravilu se nikad ne govore gubitci ili propuštene zarade. Uvijek se pišu samo pobjede i masne zarade da se pokaže drugima kako se zapravo uspješno trguje.
mislio sam da će ovdje biti drukcije nego na poslovnom...isto ego tripovi do bola. Sve vučići sa wall streeta😑...iskreno koga briga ako si sto si tržio, prodao, izgubio, dobio...slicno kao ideš hebati a ako cijelo selo ne zna nisi ni hebao
vjerojatno što se virus lijepi na živu stanicu (ljudsku) a u lužnatom okruženju ta se veza neutralizira. Virusi za razliku od bakterija nisu živa bića. Vežu se na protein u stanici. Bar koliko se sjećam biologije iz osnovne škole.
pitam se hoće li biti možda isplata ostatka, mozda tamo u 10.mj?😮
+HT malo
neka se nađe u špajizi.
što ti je to : špajiza?
Kako je bahati seronja Trump ovu krizu podcjenio. To je nešto preužasno.
Danas gradonačelnik New yorka poziva da se prisilno novači slobodno medicinsko osoblje i šalje upomoć.
Ovo postaje jako mučno za pratiti.
birali su ga sad neka si ga drže...radio sa amerima i poznajem mentalni sklop. Money money money. Ima i ovdje malih trumpića. Jedino što znam (na vlastitoj koži), sve se vrati sve se plati. Prije ili kasnije.
Američki vojni vrh povukao se u bunker izgrađen duboko u zemlji ispod granitmih stijena tkz " nuklearno sklonište " dok ne prođe ova pandemija.
I sad još neka netko kaže da je korona obična gripa 😂
možda ostanu bez struje i pomoćni sustavi hakira s.koreja pa ostanu dolje par godina...😄
nadam se da ćeš doživjeti da budeš dio kašljucave gerijatrije dečko
Ma ne brini se, to je Odo, ako si gledao Deep Space Nine. Kad dodje u te godine vikat ce kako nitko nema postovanja prema starijima i da se u njegovo vrijeme pustalo starije kod doktora preko reda. To je takav pomak u glavi.
imam osjećaj kao da ga nisu rodili nego je nastao u nekom labu. Genetski modificiran. Ego ko kuća a ide mu na živce sve samo ne on. Ili je jako mlad pa ima mlade roditelje. I svi su mu hvalabogu zdravi...pa neka ode malo pomagati na prvu crtu i nonsalantno se poigrati sa koronom. I tako je to sve iskarikirano i macji kašalj. Ako mu smeta sustav djelovanja, neka se angažira osobno a ne pametovati iza ekrana. Profit i novac je samo jedan segment života. Mladac mora još puno papati i proživjeti da bi shvatio. Empatija je za njega nula. Možda je mama za to kriva. Vrijeme će pokazati. Kao i u svemu. Tik tak, tik tak...
Kiflu dobijes. Sve sto moram ici doktoru idem privatno jer mi se ne ceka s kasljucavom gerijatrijom koja dodje s popisom nalaza kao da ide na remont Mount Whitney i jos ima prednost.
nadam se da ćeš doživjeti da budeš dio kašljucave gerijatrije dečko
Bit ce lakse, kaze? Kad ce ljudi krenuti razmisljati izvan kratkorocnog horizonta? Sto ce se to rijesiti smirivanjem epidemije kad ce svi rizici i dalje biti tu? Virus je tu. Samo je pitanje da li trenutno bukti ili ne. Dok si u karanteni smiruje se, a kad popustis bukne opet. Odlicno nam je lakse.
Ako vam se jako svidja taj mamlaz od ministra nosite si ga doma. Nema nacina da me itko uvjeri da je trebalo zrtvovati ekonomiju i buducnost radnih ljudi i njihovih obitelji, de facto milion dva ljudi, da bi se omogucilo da nekoliko tisuca penzionera pozivi jos godinu dve tri. I bolje da niti ne pokusava. To su krivo poslozeni prioriti. I kraj price. A to je zato jer je glas starkelja u RH jaci od glasa mladih koji rade. Nema drugog razloga.
Sjeti se svojih riječi jednog dana kad budeš starkelja i umirovljenik. Znam da se osjećaš sada moćno i jako u svojem ego tripu, ali vrijeme brzo leti. Humanost ti nije jača strana vidim.