A ja se cudio sto dionice tako padaju danaske u hrvatskoj....
Skoro i ubo nesto "povoljnog" rivp.
A ja se cudio sto dionice tako padaju danaske u hrvatskoj....
Skoro i ubo nesto "povoljnog" rivp.
Gdja Marus (?) - tehnicka analiza 1:0
Ako su kinezi u igri , onda uz OPTU mogu nuditi i svoje mobitele kao plus za nove korisnike , i ostale
gadgete , tablete i sl .
Sto ako su islandjani i norvezani u igri? Nuditi ce snrznute i svjeze haringe?
uopće je glupo povoditi se i komparirati se američkim indexima jer baš i nemamo što uspoređivati ali ipak, ako se pratimo u padu, ovaj pad smo prespavali zbog praznika a kako će sutra svj. indeksi lagano +/- stagirati ne očekujem niti neke rasprodaje na zse...oni koji pak okinu u minus odmah na otvaranju će se skoro sigurno upasti u bear trap...bujemo vidjeli, brzo će sutra...
Tko zna zna. Godine iskustva
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvats…odano/10397395/
sto sam napravio kad sam vidio ovu vijest? Prvo kupio po asku RIVP a zatim vas sve obavijestio
A koga ameri kopiraju, imaju najvise zarazeni i umrlih od korone, nezaposlenih na lopate, nemire na ulici... a indexi im otisli na ATH ??!?’ ... Ono hebe lud zbunjenoga
Rimljane mozda? Rimski su carevi prvi smanjivali udio srebra u srebrnjacima kako bi mogli placati vojsku. Dosli su do 5 % udjela srebra. Ko da je to bitno koga kopiraju. Od vremena Helicopeter Bena jasno je kako se oni manjeravju boriti protiv krize - emisijom novaca. I dok je s jedne strane logicno da su te silne tisuce milijardi odlazile u dionice jer imas viska novaca koji nemas gdje potrositi s druge strane to izgleda nepojmljivo. Algoritmi racunala, shortevi ubjanje shorteva, visak novca sve to prouzrocuje ovo ludilio. Odavno je to prestalo biti fundamentalno igraliste, pa tko voli nek izvoli.
Uf, kod nas će izgleda opet biti rasprodaja od sutra, nisam siguran samo koliko dolje još možemo!
Nisam siguran da će biti velike rasprodaje. Sad je bezveze stvarati paniku da ne kažem drukati na veliki pad, s rezervnog nicka. Zasto to mislim?
Pa mali ne mogu pokrenuti veliki exodus vidjelo se to ovih dana tjedana. Nit su imali snage za gore pa tako nece ni moci rusiti prema dolje. Sve dakle ovisi o fondovskoj industriji a oni su svoje odradili na pocetku korone, Ne vjerujem da ce oni krenuti u drugi val rasprodaje pogotovo kad se prati trgovina na "njihovim" dionicama tipa atgr, podr, ht ....
Tako je sweex, upravo to sam i napisao prije tjedan dva, da se pokusava kopirati USA. Ali i njima izgleda dolazi u glavu.
trenutno - 6.22 %
Za kolegu tojeobicna gripa ide dow na 30 K
Dragi kolega mrcash
Neda mi se ulaziti u raspravu sa tobom, tim vise sto si u nekoliko postova govorio kontra dionice. Sad kad si u poziciji, govoris drugacije. Iskreno, ovo cujemo se slusam vec 4 godine na PD (tema ATPL) a bogami i 3 godine na OPTE. Ja sam iznio svoj stav a ti bljuj i rigaj vatru i dalje.
Capeovi opet ubrzali +13.5%
strahovito vazno za atpl. Ne znam cemu ovo forsiranje kad je jasno da ce i 2Q donijeti gubitke gosparima u desecima milijuna kuna. Ah da, kako mi jedan kolega prigovorio, pa to nije bitno, bitno je upravljanje firmom
Važno je znati ime kupca , jer nema svaki kupac iste namjere i količinu novca .
Kada to saznamo , onda cijena neće biti više 6 kn , već puno viša
Koja glupost. Svi zainteresirani su napravili dubinsko snimanje i nema šanse da plate nešto "puno više" zato da bi u budućnosti stvarali gubitak jer stanovništva je sve manje i manje. Da je ovo zlatna koka razgrabilo bi se u sekundi. Ova odgađanja, mijenjanje uvjeta govori samo jedno. Pobogu ljudi ja ne znam jeste li vi zlocesti ili samo ne kuzite. Ovo prvo razumijem, ali ako je drugo....jao.
valjda je to ovo
da se radi o medvedgradu bez razmisljanja bi ulozio, vako...
Puno putujem zbog posla pa rijetko stignem pisati:
- kako prepoznati drukera?
- pise u recenici ili dvije (jer zna da se nedorecene poluistine dubokoo urezuju u pamet nesigurnog spekulanta/ulagaca)
- pise kratko jer nema argumenata (bitno je izmisliti neku konstrukciju jer tema mora biti uvijek na prvom mjestu)
- pise i lazi - npr pojam blue chip se ne odnosi na stecajusu (to i moderator/administrator znaju dobro ali to pustaju a ja cu popiti ban)
- u nedostatku bilo kakvih pozitivnih informacija bitno je podgrijavati pozitivnu atmosferu ( a vrijeme do 31.7. tece neumitno)
- i love this game!
Imam pitanje.
Jel se zna kome su ta prava konacno prodana?
Jesu li ti svedjani UG - ako nisu jel to znaci da nista od slavodobitne prodaje?
Ne znam ne pratim puno ovu optimu ali ako moze pojasnjenje.
23.05.2020. komentiraj
Posljednji, četvrti poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz WiFi4EU inicijative bit će otvoren 3. lipnja 2020. u 13 sati i trajati će do 4. lipnja 2020. u 17 sati. Ovaj poziv prethodno je bio planiran za ožujak ove godine, no odgođen je zbog okolnosti nastalih širenjem bolesti COVID-19 u čitavoj Europi, pojašnjavaju iz domaćeg telekom regulatora HAKOM-a.
Sektor telekomunikacija u BiH posljednjih godina, tačnije od 2015. godine, pokazuje tendencije slabljenja, a i najveće kompanije ove industrijske grane zemalja u regionu pokazuju vrlo slične tendencije, pišu Poslovne novine.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
To se najprije može vidjeti prema padu ukupnih prihoda na nivou industrijske grane, ali i prema padu neto dobiti. Ipak, i na takvom tržištu, neke kompanije uspjele su ostvariti rast i tržišnu ekspanziju.
Kako bismo stekli bolju sliku vezano za ovaj sektor, u narednoj tabeli prikazani su neki od općih podataka, koji su bitni za pregled sektora telekomunikacija.
Dobra vam raketa. Trenutno baca na Challenger.
Bas ste prva sljedba. Jehovini svjedoci - nitko da odgovori i prisnazi tvrdnji "pitanje je koliko ce se zaraditi" , svojim kapitalom . Ja vas molim ne pisite demagoske postove, jednostavno odgovorite na tvrdnju. Ako kupim po 6 kao sto se pise (izvor gore naveden) je li to zagarantiran profit?
Ako ne mozete ili ne razumijete molim vas zaobidjite ovaj post. Ali molim vas, ne prosipajte demagogiju.
Kolega george ja sam uvijek za kemijanje. Molim vas objasnite mi sto zelite
pitao sam trgovca, pitao sam kupoprodajnika , od njih odgovora nema.Zasto mislite da bi sada vama odgovorio na xy po redu pitanje a da ni na jedno vlastito pitanje nisam dobio odgovor. Kad odgovorite, to ce biti znak da ste shvatili pitanje, moje dvojbe i onda mozemo razgovarati
Gospon trgovac, iznio si okladu u koliko eura da ce ovaj tjedan izaci ponuda?
Ovaj tvoj post nije istinit. Referira se na staru izjavu novac na burzi nikad nije izgubljen samo je promijenio vlasnika. Sto ako bolje razmislis nije tocno.
Nego, kad smo vec kod tvoje oklade, spreman sam ju prihvatiti ali uz neki zalog, tvoju nekretninu. Nije da ti ne vjerujem, ali eto ja sam malo bedast i nepovjerljiv. Ponude u inbox
Nitko vam ne garantira nista. I tko ste vi da vam uopce padne na pamet traziti garanciju?
Ili igras ili ne.
Po ne znam koji put. Ne znam stvarno jel problem u fontu ili vi sektasi ne razumijete. K ad procitam post "pitanje je koliko ce se zaraditi" onda sam ja Bog i Alah i Manitu koji propituje vase stavove. Od sljedbe trazim odgovor a ne ad hominem odgovore. I dalje cekam suvisli odgovor, forumašu "ja se javljam kad sam u poziciji i u interesu mi je da prodam s dobitkom". Dajte nam malo pricajte o tome kako je corona obicna prehlada i ide dow na 30.000.
Ono sto je zanimljivo a i indikativno - prije korona krize najvise su rasli turisti. Upravo zbog ovog sto navodis, stanje je takvo kakvo je. A stanje je demografski slom koji negativno utjece na gospodarstvo . A turizam ne ovisi o tome. Uvijek mozes zaposliti klimavog Indijca kao konobara. Bitno je da brojimo noćenja preko ljeta. Eh, bem mu i taj virus.
george:
ako želiš garanciju javi se Banki i cini mi se da daju garanciju do 100000 eura na stednju...za sve ostalo u zivotu nema garancije
Kolega,ja se apsolutno slazem sa vama. Ali ajmo malo na post od kolege HH. :
Nema ovo veze sa kladionicom, već je samo pitanje koliko visoko ovo može otići.
Kladionica je termin koji se mogao koristiti prije dolaska UG na tržište, ali od tada se zahuktala bitka i jedino je pitanje koliko i kada će se zaraditi, dok nekakvi crni scenariji kako nema interesa za firmu i da nema prodaje pada u vodu.
Zacudo, ovaj post ostaje na temi OPTE a moj se mice. Al eto ja sam sretan sto me nije baniralo. Dakle kolega Prdekalo probajmo usporediti postove i vidjeti jesam li ja vidio garanciju u navedenom postu? Zasto vi sad mene prozivate a ne kolegu koji garantira zaradu? Mozemo li mi na meritum stvari prije nego sto me se banira?