1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. george

Posts by george

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• george
    • April 29, 2020 at 1:54 PM
    Quote from StatusQuo

BIla je nedavno rasprava kako ce Adplastik isporucivat dijelove po stanju kako je prema ugovoru ili ce se prilagodjavat kupcima eto u clanku je potvrdjen taj dio da ce isporuke bit vezane kolika ce biti potreba kupaca.

"Pokrenuli smo i mi proizvodnju, i to dinamikom koja prati naše kupce"

Da, sjecam se toga, kolega naim je tvrdio da su ugovori sv pismo, kad sam mu ja povukao paralelu s brodarima. IPak nije bil u pravu

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• george
    • April 29, 2020 at 1:48 PM
    Quote from kupoprodajnik
    Quote from dionicar

je li ovo bitno za nešto?

https://zse.hr/userdocsimages…up2qUPf0A==.pdf

Pokusavam shvatiti ZASTO je to uopce objavljeno. To su javno dostupne informacije.

Dosta firmi stavlja takve obavijesti. ocito ih zse/hanfa tlace s takvim glupostima

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• george
    • April 28, 2020 at 8:16 PM

podatci Porezne uprave: "U razdoblju od 19. do 23. travnja ove godine u svim djelatnostima izdano je 17,3 milijuna računa, što je za 62,2 posto manje nego u istom lanjskom tjednu. Ukupna vrijednost računa u proteklom je tjednu dosegnula 1,88 milijardi kuna, što je za 51,9 posto manje u istom lanjskom razdoblju."

Nije dobro, nije nimalo dobro.

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• george
    • April 27, 2020 at 9:14 PM

Svi oni koji sada kupuju dionice moraju se zapitati jedno pitanje-što nakon izvesca za 2Q?

Ljudi još nisu svjesni što znaci pad od 10 % bdp-a, tako je bilo i 2008, veselje na sve strane dok nije lupila stvarnost. I sada slijedi jedan opimistican surf jer eto korona je pobjedjena a onda slijedi hladjenje i panika kad uhljebi shvate da vise ne mogu trositi ko prije jer su im place srezane za trecinu, kad otpusteni vide da ne mogu trositi uopce,kad rentijeri shvate da turista nema. A kako ce to pomoci drzavnom proracunu, bdpu i dionickom trzistu?

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• george
    • April 22, 2020 at 9:22 PM

Ocito, svima je tu sve jasno osim mom prijatelju. Zato i prodajujer biznis kojim se bavi kodt je medju prvim na udaru. Bit ce toga i jeftnitije, za mog frenda koji voli shortati na hrvatski nacin.

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• george
    • April 22, 2020 at 8:43 PM
    Quote from Manu

S obzirom da većinski pliva u kešu a dionica je jeftina ne bi me čudilo da sijevne i kakva ponuda za preuzimanje. Treba im kapitala svega kao za 5g star tanker.

Dajte to elaborirajte? TNPL će preuzeti TPNG? nije mi jasno pa dajte to malo raclanite i objasnite? Nakon svega sto su i Magasi i ekipa illz ZD izveli, sad i mokri snovi o preuzimanju?

Nit su stranci vesla sisali pa da kupuju neku u svjetskim mjerilima opskurnu kompanijju nit Zadrani zele ispustiti zlatnu koku. Bio bcti 1200 ili 400 oni ce isisati lovu. Naim vam je to objasnio pa ne trebam ja,

• Birtija

• george
    • April 22, 2020 at 7:19 PM

ne treba zamjeriti kolegi bariku, on radi sto i vecina ekipe. Shorta na hrvatski nacin sto znaci da kupi po 25, proda po 23 . I ocekuje kupiti po 22. Samo je problem jer to ide jos nize

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• george
    • April 22, 2020 at 6:57 PM
    Quote from Barikb

Poslušajte borisa Vujičića od sinoć na HTV. Novac nece zavrsiti u nekretninama ni u inflaciji nego u dionicama

samo da te podsjetim, zagovarao si zatvaranje zse. Vjerujem da i dalje to podrzavas, kako ljudi ne bi gubili novce.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• george
    • April 22, 2020 at 2:38 PM
    Quote from my moon

Ne bih se složio, u koroni su se volumeni iznimno povećali, odakle te pare, iz čarapa? Volio bi da jesu.

Danas se trguje oprezno. euforija pobijede nad koronom, jenjava a počelo se raspravljati o ekonomskoj krizi, novom ekonomskom poretku, sugerira se da ćemo iz stanova izaći psihički bolesni.

Danas sa 2500000 kuna tržište su digli hrabri sa viskom novaca, takvih je malo. Ostali čekaju, takvih je puno.

To mi daje puno veću sigurnost da već se para okretati i da ću imati kud i sa cim uletiti nego ono mučenje prije korone.

to je tocno ali postoji i opcija dugorocnog grebnja po dnu sto mi stariji i iskusniji vec dozivjeli nakon onog nekretninskog sloma pa i Sanadera. Mali prometi nit mozes kupiti nit mozes prodati. Veliki spredovi. Optimisti to zovu doba akumulacije:D. Situacija je ponesto drugacija ali Hrvatska je i dalje ostala di je bila sa vlascu kakvom zasluzuje imati, stoga nisam bas optimist.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• george
    • April 21, 2020 at 10:16 PM

Kolega trgovac,

mozete li rasclaniti i ostale nacije u strukturi? To mi je jako bitno.Hvala.

• Turističke dionice i perspektive

• george
    • April 21, 2020 at 10:02 PM

Suprotno ocekivanoj logici bas bi treblo pustiti turiste u Hrvatsku, U suprotnom opet cemo biti zemlja koju svi hvale.a rezultati u banani.

Ne govorim o hotelskim kompleksima , ne utvaram i da se razumijem u turizam. Ali dajte mi recite tko ce sprjeciti Slovenke i cehinje da se brcnu u Jadranu, Jest da hoteli nece imati .profit, ali hej,pare ostaju u Hrvatskoj

• INGR (INGRA d.d.)

• george
    • April 21, 2020 at 9:49 PM

Koje vijesti? Da i daje sisaju novce od grada ( a on je btw u frci) i nista drugo rade. Zapravo mi je nejasno zasto su izlistani na burzi, to bi mogli raditi i da izlistaju

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• george
    • April 21, 2020 at 9:11 PM
    Quote from naim

Kao sto ćeš i sam primjetiti iz njihovih grafova, dosta je to volatilan sektor i dugorocan oporavak na prilično krhkim nogama.

Slusajte ga. Kratko, jasno i precizno vam objasnjava situaciju. Kuzi i odnose u Zadrana, o cemu sam vam i pisao.

Trenutna situacija za tankere je odlicna, ali vam naim govori sto ce se dogoditi iza ove faze. Navalite ako zelite, ali nemojte posli nestati ko ekipa na ATPL (navlacili na kupnju na 400)

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• george
    • April 21, 2020 at 7:28 PM
    Quote from Miron

Ja osobno analizirajući dionicu mislim da to neće ispod 135kn, no to nitko ne može znati.

Neov scenarij mi je ipak pretjeran -90% pad, sumnjam. No, ponavljam, sve je moguće. Kada bi sa sigurnošću znali i predviđali, bili bi multimilijarderi.

Nemo je stara skola, misli misli da napisanom rijecju na nebitnom forumu moze srusiti dionicu. Aj da barem potkrijepi tvrdnju sa TA, ali ne moze jer ona kaze dno je 100.

• Best buy

• george
    • April 21, 2020 at 3:58 PM

tako je. Svi ulagaci bi trebali nauciti i razumjeti samo jednu stvar -timing (tajming). Sve ostalo je nebitno

• OPTE prodaja - kladionica

• george
    • April 21, 2020 at 3:44 PM

ma ne prosipajte crnjake, ajmo sve sad svi zajedno pocistiti do 8 kn. I jos 50 posto zarade.

Tko ce prvi?

• Što smo danas tržili

• george
    • April 21, 2020 at 3:33 PM
    Quote from Barikb

+ ER NT

Ti imas para ko neki fond. U biti ti i...

cekj nize bit ce tog po povoljnijim cijenama nakon izvjesca za 1Q. Roger that?

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• george
    • April 21, 2020 at 3:29 PM
    Quote from Neo

Prošli put kad je graf ovako izgledao zatukli su ATPL sa 325 na 135kn.

A sad je polazna točka cca 210kn pa da vidimo dokle će. Ako je opet val
    od 190kn dolje... onda bi to bilo cca 19kn.

Nemojte pretjerivati to oduzima vjerodostojnost. Rekao sam koliko sam stotine sati proveo proucavajuci brodare, dojadilo mi vise to ponavljati. Ali to je notorna cinjenica - nema majci atpl na 200, vise to ide prema 100 kn,. A to vam je otpor/potpora po TA. Ispod toga ne ide.

A sada dio sto se struke tice. Bulk je primarni sektor, bazira se na opskrbi rudimantalnim sirovinama. U ovom slucaju pada BDP-a i paraliziranosti sto se tice ulaganja u infrastrukturu, ali i potrosnje energije (ugljen,jelte) to ce prouzrociti posvemasnju krizu svih bulk brodara. Pribrojite tome i visak kapaciteta tj. brodova i imate ono sto cete uskoro dobiti.

• Birtija

• george
    • April 20, 2020 at 9:52 PM

opcepoznata stvar, nazalost

• Birtija

• george
    • April 20, 2020 at 4:26 PM

Riskiram zabranu ali - bolesnici. Svako drustvo ili drzava je jaka koliko je privatni sektor jak nek ti uhljebi dodju u realni sektor pa da vide sto je borba

1. Privacy Policy
  2. Kontakt