Mislim da su prvi problemi počeli za ADPL na granici sa Slovenijom čeka se 15 sati, plus šofer mora imati nalaz da je negativan za virus, dnevno revoz jankomir se napravi dvi tri ture jedan šleper, a koliko ih sad moze napraviti, ako potraje mogli bi biti zeznuto posao sa revozom je najvazniji i najprofitabilnij za adpl
Posts by zigass
-
-
Očitovanje na upit ZSE...
"operativno poslovanje na svim lokacijama AD
Plastik Grupe za sada odvija u skladu s poslovnim planovima i nemamo najave kupaca o promjenama."
"Novija informacija je priopćenje za javnost FCA Grupe koja se, zbog situacije u Italiji i mjera koje poduzima
talijanska Vlada, odlučila na privremeno zatvaranje (od dva do tri dana) svojih tvornica u Italiji što nema
materijalan utjecaj na naše poslovanje."
al fondovi su je odlučili potopit stalno pada više od trzišta
-
veliki problem je Italija i njena velika smrtnost u početku je to objašnjeno što se širilo po bolnicama, međutim uvedeno su stroge mjere a smrtnost je i dalje velika, ako je virus tu mutirao to je ogroman problem, sa karantenom i izolacijom možemo samo kupiti vrijeme nemozes ljude drzati vječno u karanteni, mislim da su Britanci to shvatili i oni če dopusti da se svi zaraze, međutim brine ova velika smrtnost u Italiji ako budu takve stope smrtnosti onda će stvarno biti gadno, uskoro nam dolazi i zahlađenje, ulaganje u burzu je sada dosta riskantno, jer neznam u kojem će sve smjeru ići toliko je nepoznanica.
-
Dionica je dosta pala zbog ovog virusa, što nema punu logike jer postoji šansa mislim oko 60% da prođe neokrznuto, za sada je sve u redu, a dionice koje će sigurno nastradat tipa Adris, pa i Podravka, Atlantic radi slabije sezone imat će sigurno manju dobit pale su manje. Recesije se pretjerano ne bojim ovo je ipak mala firma u toj industriji koja ima svoju nišu, nije to veliki proizvođać guma koji će potrest pad autoindustrije.
Sva predviđanja je da će recesija na zapadu biti blaga i kratko trajat, kod nas bi recesija ako naši političari opet sve svale na privatni sektor a oni ne znaju bolje mogla trajat dugo što opet paše ADPL jer što je kod nas situacija lošija to je bolje za ADPL, oni sve izvoze pa im domaća potražnja nije bitna, jer jednog dana ako slučajno se razvijemo na 90% BDP eu, ova firma nema više smisla kod nas morala bi dignuti plaće u proizvodnji i ne bi bila konkurenta, ima zemalja sa manjom plaćom, ali je bitan položaj radi transportnih troškova, slična stvar je sa Eriksonom tamo nije bitan položaj, a tu posluje jer može dobiti kvalitetnog inženjera za male novce u Njemačkoj Švedskoj bi ga platio 2-3 puta više.
-
baš si sad razmišljam o izjavi Merkelice koji su prenjeli mediji i sve nemogu vjerovat da je jedan državnik njenog kalibra to izrekao.....ili sam iz naslova ja nešto krivo shvatio.....jer....ako ce 70% populacije biti zaraženo virusom, koja je onda logika svih karantena i obustava?....po toj logici od 70% zaraženih, sutra komotno svi mogu nastavit kao da virusa nema pa ko padne, padne.......
Ocito je to rekla iz razloga da izazove vecu zabrinutost medju njemcima, a samim time i vecu odgovornost ljudi ako svate da trebaju vise pazit.
tu nekaj ne štima talijani imaju više od 600 mrtvih na oko 10.000 zarazenih a njemci 2 na 1200, jako čudno ipak Italija nije zemlja trećeg svijeta i da su napravili neke propuste na početku ne bi smjela biti takva razlika
-
da li je isplata dividende upitna
Ažurirani kalendar 2020.
17. 2. 2020. - Nerevidirani godišnji izvještaj za 2019. godinu 27. 2. 2020. - Sjednica Nadzornog odbora 12. 3. 2020. - Isplata predujma dividende (ukoliko se izglasa na Upravi uz prethodnu suglasnost
Nadzornog odbora)Zašto bi bila upitna, jel imaš info da se nešto loše desilo sa poslovanjem već su par puta revidirali ovaj kalendar tokom godine
-
Čuvajte novce dečki!
Kanal je takav da cijena može itekako još dolje.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. sta znači ovi tvoj graf jel moš malo pojasnit, šta znači ova točka C kako si do nje doša
-
https://www.index.hr/vijesti/clanak…na/2163616.aspx
"Neslužbeno se doznaje da bi Zagrebačka banka zbog ovih propusta mogla dobiti kaznu u iznosu i do 10 milijuna eura"
više će imat izvarednih prihoda od prodaje optime
-
ovo što je uvedena karantena u Italiji je sjajna vjest značajno smanjuje vrjerojatnost da će se epidemija proširiti na nas umjesto da imamo snazan skok na burzi imamo veliki pad ali to je velika prilika za zaradu
-
Počeli su dokumenti curiti u javnost...
Po meni dobra vijest, zna se već neko vrijeme da ima problema sa pranjem novca, sada je procurilo da banka nije sudjelova u tome samo je propustila prijavit što znači bitno manje kazna, već su imali problema sa tim a nesjećam se nek kazne velike
-
Dođe li do recesije (korona je samo povod), moguće je i neizglasavanje dividende u očekivanom iznosu. A cijena svih dionica, pa tako i ADPL će značajno pasti.
Neznam što si sa ovim htio reći sve je moguće samo pitanje je koliko je vjerojatno, mislim da je izgledan veliki pad turista sada je već veliki pad bookinga i to će teško biti nadokanditi čak i da sutra nestane virusa opet će bit loše moguće je i veliki pad, za sada kod adpl je situacija dobra revoz radi, čak bi mogao dobiti dodatne naružbe zbog situacije u Turskoj. Ovo što se dešava u Italiji je nalažost dešava kada na vrijeme ne otkriješ bolest uveli su karantenu zbog toga jer se boje da iscrpe bolničke reusurse i to je najveći problem ako imaš puno zarazenih ovi sta su kritično trebaju dosta dugo respiratore pa ubrzo ostaneš bez respiratora i onda ljudi umiru jer nemaju adekatnu skrb to se desilo u Wuhanu tamo na vrijeme nisu shvatili ozbilnost situacije pa je smrtnost 6% zbog nemogučnosti lječenja onih teških slučajeva u ostalim djelovima Kine je smrtnost oko 0,5% kako i Koreji koja je odlično reagirala. Mislim da se mi za sada dobro ponašamo kao i ostatak Europe najvaznije je na posljetku poduzet mjere, sa proljećem bi trebao nestati virus i sve bit ok u dijelovima svijeta di je sad ljeto nema većih zarišta.
-
Uglavnom, ne brinite se, to još može roknut dolje pa se onda brinite.
U slucaju da ljeto ne unisti koronu, i padne prodaja automobila 50 % (u Wuhanu je bila pala 92 %), moze cijena jos značajnije dolje. Srećom su prodali nekretninu u pravi trenutak da drže likvidnost u sušno doba.
čak i u najcrnjem scenariju ako se do desi to će trajat par mjeseci najviše auti se če nastavit prodavat jer tko je mislio kupit auto kupit će ga kasnije nije to sladoled ako ga nisam kupio tu večer neću ga kupit sutra.
-
ovo za sada ide na ruku AD plastik jer kako sam čuo nisu imali kapaciteta odnosno veće su bile naruzbe od mogućnosti, ako ostane na ova tri dana bit će pozitivna vijest