1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Laudator

Posts by Laudator

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Laudator
    • March 18, 2021 at 12:32 PM
    Quote from Paulie
    Quote from LodeRunner

Samo sitna korekcija - HT se vec isplatio. ZaBa nije.

HTu je krajnja cijena svejedna, vaznije mu je trziste. ZaBi neke stvari ovise o postignutoj cijeni.

Ovo je točno !

HT odugovlači s prodajom iako Optima realno zbog stalnog odljeva korisnika svaki kvartal vrijedi nekih 2-3% manje. Da HT hoće maksimizirati cijenu prodao bi Optimu što prije sa što većim brojem korisnika, tj. prodao bi je odmah nakon spajanja s H1, tada je bio najveći broj korisnika, i najveći prihodi, koliko se sjećam i EBITDA.

HT-u je mnogo važnije što kasnije dopustiti ulazak trećem operateru na tržište nego što su im bitni novci od same prodaje. Da se HT-a pita on bi malo po malo otimao korisnike dok Optima ne isčezne skroz. Zato HT i odugovlači s prodajom do krajnjeg mogućeg roka koji mu je dan. Također iako će HT s odugovlačenjem postići nešto manju cijenu, što kasnije proda to će trećem operateru prodati i nešto manji broj korisnika što HT-u odgovara.

ZABA srećom ima skroz drugačije interese, ZABA se ne želi baviti telekom biznisom, a također želi i zaraditi što više. Treći operater ukoliko kupi dionice ZABA-e i ostale manje pakete ima više od 50%, dapače uvjeren sam da bi mu prodali svi osim HT-a.

Display More

Pa šta nije HT kad je već upravljao Optimom, je mogao odavno zatuć u kanal a ne joj dozvolit da ima najbolje akcije i skuplja korisnike?

• Laudator
    • March 18, 2021 at 12:16 PM
    Quote from D_artagnan
    Quote from Sheriff

Pa što nisu X godina zarađivali zbog kamata i poslovanja. Prodaja je samo jedan aspekt gdje mogu pokušati maximizirati cijenu kapitala ali ovisi o kupcu koliko je spreman dati.

Kruške i jabuke.

Ako je jedan kupac onda je on taj koji može diktirati, ali ako ih je više onda je totalno druga priča. Budemo vidjeli za koji mjesec 8)

Dovoljan je i jedan koji to želi pod svaku cijenu i ne zna da je jedini.

• Laudator
    • March 18, 2021 at 12:08 PM
    Quote from dionicar
    Quote from Laudator

Od kamata su zarađivali dok dug nisu pretvorili u udjele. Koliko je od tada prošlo? Mislim da ZABI ne bi bilo drago prodavat ispod ili barem puno ispod 10 kn. A što se tiče HTa oni bi prepustili svoj udio budućem konkurentu jedino pod uvjetom da ga dobro oderu a to nije ni blizu 10-ki.

a po Vama je to onda? 15 ?

Ne volim gatat jer se onda brdo mudraca zakači na komentar. Gotovo sam siguran i miran da ovdje neću izaći s minusom. Ako bude 10 a Bože moj nije loše. Ipak priželjkujem više....

• Laudator
    • March 18, 2021 at 12:03 PM
    Quote from Miron
    Quote from Sheriff

Pa što nisu X godina zarađivali zbog kamata i poslovanja. Prodaja je samo jedan aspekt gdje mogu pokušati maximizirati cijenu kapitala ali ovisi o kupcu koliko je spreman dati.

Kruške i jabuke.

Možeš to gledati i ovako, banalizirati, HT i ZABA su se već isplatili, pa mogu darovati OPTE za nula kuna.

Ne ide to tako.

Ne bi vas imao kao trgovca u svojoj firmi.

• Laudator
    • March 18, 2021 at 11:52 AM
    Quote from Sheriff
    Quote from D_artagnan

Ht i zaba to stekle po 10 da bi prodali po 8,5 nakon X godina 🤣🤣🤣🤣

Kruške i jabuke.

Od kamata su zarađivali dok dug nisu pretvorili u udjele. Koliko je od tada prošlo? Mislim da ZABI ne bi bilo drago prodavat ispod ili barem puno ispod 10 kn. A što se tiče HTa oni bi prepustili svoj udio budućem konkurentu jedino pod uvjetom da ga dobro oderu a to nije ni blizu 10-ki.

• Laudator
    • March 16, 2021 at 7:16 PM

Mense čini da je A1 izdojio Optimu i sada se ljute. E sad ako su ti moji mokri snovi izgledni, paz vamo, jel bi bilo za očekivat da A1 i Rajfica počnu prosipat po bidu. A bilo bi lijepo ali ima li to smisla???

• Laudator
    • March 16, 2021 at 8:28 AM
    Quote from Jubito
    Quote from zlocesti

Ma pročitala sam ja to, al' ne razumijem.

Do sada su to kupovali od Uniteda.

Sada neće.

Od koga će ?

I zašto ?

Korisnici A1 usluga od 29. ožujka mogu uživati u još bogatijem sportskom programu na Arena Sport kanalima

Display More

Znači do sada su svoje korisnike zaj......i lošijom ponudom programa za iste novce?

• OPTE prodaja - kladionica

• Laudator
    • March 15, 2021 at 12:33 PM
    Quote from josip100
    Quote from Laudator

Ma ljudi no sikiriki. Uvjerili ste se u petak

Daj izloži. Fali mi još par hiljadarki da zaokružim.

Toliko imaš do 6.40, pa udri ^^

To sam komentirao zato što je u jednom trenutku bilo skoro 100000 na 6.70...da si pratio, mogao si uzeti...

Ja bi po 6 ak ikako more.

• Laudator
    • March 15, 2021 at 12:17 PM

Ma ljudi no sikiriki. Uvjerili ste se u petak

Quote from josip100
    Quote from Marielena

Strasilo? Ili ozbiljno prodajete?

Strašilo...nedam svoje za 6.70 :)

Daj izloži. Fali mi još par hiljadarki da zaokružim.

• Laudator
    • March 14, 2021 at 6:38 PM
    Quote from lebowski
    Quote from dionicar

Kolege, znate kaj mi palo napamet.. da nije Ana napravila taj manevar samo da cjena klizne dole da drhtave ručice ispuste da njezini prijatelji kupe .. ?

A vidiš, meni je palo na pamet kako je Ana Hanžeković u Upravi Genere stvarala novu vrijednost i donijela dobru zaradu malim dioničarima, uključujući i mene. Ista ta Ana Hanžeković je bila jako ljubazna kad sam bio na skupštini dioničara Genere i mislim da su joj bila draga moja pitanja njezinom ocu i pogotovo odgovori Generinog CFO-a jer su odgovori bili odlični i svjedočili odličnom poslovanju Genere što se kasnije pokazalo i u cijeni kod preuzimanja.

I sad će ta ista Ana, koja je odradila odličan posao u Generi i koja radi odličan posao u EPH/Hanzi, odjednom raditi manevre za svoje frendove kako bi njezini frendovi i/ili ona sama zakokošarila milijun, dva ili pet ili pola.

Ta teorija je otprilike jednaka teoriji da je predsjednik Uprave HT-a objavio da je angažirana investicijska banka ne radi transparentnosti postupka i obveze objave te informacije, nego zato da skine cijenu pa da kupi jeftino Optimu i zaradi na njoj parsto tisuća kuna.

To što smo mi na forumu većinom burekdžije, ne znači da su svugdje oko nas burekdžije.

Na kraju krajeva, zašto držite novac u dionici u kojoj član NO-a mulja, namješta frendovima zaradu tako što prodaje svoje dionice? Pa nije li to očiti signal da će nas sve pokrasti i uništiti? Doduše, sad više neće jer je prodala dionice. Frendovima.

Znamo li da je novi vlasnik dionica totalno nepovezana pravna/fizička osoba sa našom Anom?

• Laudator
    • March 14, 2021 at 4:21 PM
    Quote from dionicar

Kolege, znate kaj mi palo napamet.. da nije Ana napravila taj manevar samo da cjena klizne dole da drhtave ručice ispuste da njezini prijatelji kupe .. ?

Već sam pred 15tak dana napisao da će do srpnja biti nekoliko izuvanja drhtavih nevjernika. Evo prvo je upravo odrađeno.

• Laudator
    • March 12, 2021 at 3:14 PM
    Quote from Paulie
    Quote from Optimistcro

Ako nekom treba nacrtati, evo nacrtano je. Mislim da ovo sve govori

Nije mi jasno što su sada paničari najednom stali prodavati, jutros im je bilo dobro i ispod 6, a sada traže 6.30.

Evo čuli te. Valjda će bit još jedan proseritis pa da zaključim sa tom optimom do "konačnog rješenja".

• Laudator
    • March 12, 2021 at 2:03 PM

80% ovog šta je danas kupljeno ide na ask od 6,3 do 6,5 u idućih 2 tjedna. Bit će gadna gužva a vrata uska.

• Laudator
    • March 12, 2021 at 1:49 PM

iduća dva tjedna su ključna za industriju bureka i pita.

• Što smo danas tržili

• Laudator
    • March 12, 2021 at 11:56 AM
    Quote from LodeRunner
    RE: OPTE prodaja - kladionica

Ovdje danas teorije iskaču ko inćuni kad ih zaskoče brancini.
    Laudator
    March 12, 2021 at 11:32 AM

Uvatio jos kojeg optickog incuna!

Lletilo u mrežu nekih 7k komada. Nisam zadovoljan ali još je dug dan.

• Laudator
    • March 12, 2021 at 11:32 AM

Ovdje danas teorije iskaču ko inćuni kad ih zaskoče brancini.

• Laudator
    • March 12, 2021 at 10:20 AM

Jedini koji su ovdje nervozni su brancini i lignje koji čekaju da ih izvučem a vi sad štopali prodaju.

• Laudator
    • March 12, 2021 at 9:23 AM

Nemojte se zezat. Spremio sam 100 milja za vas pa da to riješimo čim prije. More je visoko, južina. Pohlepni brancini samo čekaju da ih se izvuče na sigurno.

• Laudator
    • March 12, 2021 at 9:18 AM

A di je strašilo danas?

• Laudator
    • March 12, 2021 at 9:17 AM

Čitam svašta nešto, neki nisu ni spavali od silnih scenarija. Samo nastavite. Nadam se da će i danas bit dovoljno dobrih drhtavih ručica pa da zaokružim na 200.000 i posvetim se ozbiljnijim stvarima u životu - pecanju, joggingu etc etc.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt