1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Laudator

Posts by Laudator

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Laudator
    • August 24, 2022 at 12:44 PM
    Quote from Vergilije

+42.377 dionica ZA :thumbup:

Upravo bio u ATPL, gospodične su izrazito ljubazne i profesionalne, sve riješili ekspresno. Svaka čast :)

Za one koji su slali preporučeno poštom direktno u Dubrovnik, sve ovjerene punomoći koje stignu do kraja tjedna, pregledati će se i pridodati konačnom broju. Rok ističe danas u 15 sati, ako se netko dvoumi još ima vremena...

Obzirom da je organizacija trajala 10-tak dana, prezadovoljan sam podrškom <3

Kapa do poda svima koji su si dali truda i poslali punomoć. ^^

Ja ću se potruditi da prođemo na GS 8)

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Display More

Svaka čast kolega na angažmanu.

3% nije ni loše iako sam se nadao barem 5%.

No s obzirom da vjv 50% dioničara nema pojma nit prati da se dešava neka skupština, nekakve dividende, vamtetamte moramo biti zadovoljni.

• Birtija

• Laudator
    • August 24, 2022 at 10:00 AM
    Quote from Moller

https://www.poslovni.hr/hrvatska/zasto…oskupio-4350584

ođe bi uvaženi stručnjak vjetojatno preporučio promjenu vjere

Zašto su sve role iste. jesu li ove namjenjene za one sa ooooogromnim ili malim guzičicaaaama, za mehko ili trdo njesra? Stručnjaci javite se!!!

Zahtijevamo uvažavanje različitosti. ODMAH!!!

• Laudator
    • August 23, 2022 at 2:53 PM
    Quote from StatusQuo
    Quote from jasko

Atlantska handysize ‘seriously damaged’ in US collision | TradeWinds (tradewindsnews.com)

Svi samo citiraju izvor od atpl nigdje neovisne vijesti sa necim konkretnim o sudaru

Još par ponavljanja iste vijesti i nagurat će me na 2.000 kom.

• Birtija

• Laudator
    • August 23, 2022 at 11:03 AM
    Quote from tenchi0110
    Quote from D_artagnan

Je, ljeto je bilo loše za kišu. Ali onda sad jesen i zimu, mogu spustiti cijenu struje kad krenu jesenje kiše :)

Koliko od tih 50% otpada na KRŠKO, poprilično. A elektrane na plin neka smanje na minimum, sad kad je otišlo toliko gore.

Ovo love u mutnom nauštrb poskupljena plina kao da svu struju uvoze koju su napravili sa plinom negdje X/

Pa ne pada kisa direkt na turbinu, treba se ta akumulacija akumulirat ^^

OK, Udio iz Krškog smanji uvoz na nekih 30% prema trenutnim tržišnim cijana koje i dalje rastu

Sad ti i dalje ostaje uvoz 30% EE po tržišnim cijenama, 20% proizvodnje u TE gdje je cijena energenta skočila nemalih 10-15x, te opet cijena pokrivanja gubitaka prijenosa EE koji se također pokriva nabavkom na spot tržištu....

Display More

Da i? Koliko dana nakon jakih pljuskova treba akumulaciji da se napuni, max mjesec. Još uvijek nismo stigli u zimu.

Pa u Rijeci su prošli tjedan spominjali redukcije i pumpanje vode iz rezervinih rezervi izvora. Par dana sipa kišica i više nitko ništa ne spominje.

• Birtija

• Laudator
    • August 23, 2022 at 9:33 AM
    Quote from tenchi0110
    Quote from Laudator

Koliko je poskupila sirovina za hidroelektrane?

Nešto se šuška da samo Norveška u YUropi dobiva više struje iz hidrocentrala od Hrvatske.

Nisam upoznat sa cijenom "sirovine za hidroelektrane" samo znam da je hidrološki ova godina dosta loša

Ništa posebno što 10-tak kišnih jesenskih dana ne može pokrit.

• Birtija

• Laudator
    • August 23, 2022 at 9:29 AM
    Quote from tenchi0110
    Quote from D_artagnan

Bilo bi zanimljivo da vlada i HEP gospodarstvenicima predoči formule i brojke proizvodnje/potrošnje kako su došli do toga za cijena struje ode par puta gore, da vidimo koliko su poskupile sirovine za krško, hidroelektrane i termoelektrane.

Ako HEP uvozi oko 50% električne energije, a cijena struje na tržištu je otišla sa 55e (22.8.19.) na 550e (22.8.22.) kakve veze ima cijena sirovina u Krškom?

Evo ti za TE recimo; 22.08.2019. 1MW plina je bio 10e, a 22.08.2022. 275e

Koliko je poskupila sirovina za hidroelektrane?

Nešto se šuška da samo Norveška u YUropi dobiva više struje iz hidrocentrala od Hrvatske.

• Laudator
    • August 22, 2022 at 11:47 AM

izgleda da ga je udari neki od JDPL. Kako god bilo, ubacilo u košaricu malo Atpl po 416 i JDPL po 60.

Nadam se da je rupa za sada sanirana.

• Laudator
    • August 21, 2022 at 8:44 AM

Po meni vrijedi ali samo za 1533.

• Laudator
    • August 19, 2022 at 1:03 PM
    Quote from enes.razman

a ako je vise nego sam dao punomoc

Onda je ok ali za ono koliko piše na punomoći. Ostatak ste mogli dati nekom drugome.

• Birtija

• Laudator
    • August 18, 2022 at 10:04 PM

Dijana široka ramena,

kad su mu.a malena!

• Laudator
    • August 18, 2022 at 6:22 PM
    Quote from lebowski
    Quote from Laudator

Cerp i OTP nemaju kako drugačije glasat nego za dividendu.

Cerp je nezainteresiran. Hoće li glasati, hoće li se pojaviti, zna li gdje je Dubrovnik, što je to brod, čemu to služi, prevoze li se tu neki putnici, kontejner, nafta... Prekomplicirano.

Treba ih onda priupitat oko stava. Tek toliko da moraju preskočit jednu čik pauzu.

• Laudator
    • August 18, 2022 at 3:33 PM

Cerp i OTP nemaju kako drugačije glasat nego za dividendu.

• Laudator
    • August 18, 2022 at 3:22 PM

Bilo bi lijepo skupiti 5%. Više od 7,72% bi bilo TOP.

To bi već bio lakmus za ove nevoljnike koji oćunećusaću, daleko mi je, nestignem, ma drugi će poslat...da se pokrenu.

Ako sad ne uspijemo mislim da nije prošla baba sa kolačima i da se treba nastavit grupirat.

• Laudator
    • August 18, 2022 at 2:07 PM
    Quote from Vergilije

Kratki izvještaj, punomoći uredno stižu...

Glas malih dioničara čuti će se jasno, glasno i daleko.

Hvala svima na povjerenju i podršci. :)

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Imamo cca 4 radna dana do roka...

Molim sve koji žele izraziti svoj stav o dividendi, pošaljite dokumente direktno gđi. Sanji Putici iz ATPL u Dubrovnik.

Zbog brzine pošte nažalost ne mogu biti siguran da će vaša pisma stići do Rijeke na vrijeme. :rolleyes:

Gospođa je bila vrlo korektna kada smo se čuli i zamolio sam ju da sve zaprimi :thumbup:

Dakle, tko još misli glasati za 60,00 kuna dividende na skupštini, treba:

1. Ispuniti prijavu na glavnu skupštinu (obrazac)

2. Ovjeriti punomoć na moje ime kod javnog bilježnika (punomoć)

3. Poslati originale preporučenom poštom do 24.08.2022. u 15:00 sati na adresu Atlantska plovidba d.d., dr. Ante Starčevića 24, 20 000 Dubrovnik, Hrvatska, n/r Sanja Putica

4. Ako bilo što zapne, možete ju kontaktirati putem maila: sanja.putica@atlant.hr

Svaka dionica je bitna, nemojte se podcjenjivati. ;)

Display More

Po rukopisu vidim da je moja stigla.

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Laudator
    • August 12, 2022 at 11:41 AM
    Quote from havi

Za početak ja ne bih puno blebetao po forumu jer jasno je da vas iz kompanije prate sto radite.

Trebalo je valjda najprije okupiti dioničare i sakupiti glasove, najaviti se i zatim najprije neformalno pokusati razgovarati. I tamo se upoznati i vidjeti kakvi su interesi s jedne, a kakve mogućnosti s druge strane.

Pretpostavka je da u UO Atpl sjede razumni ljudi, al ima vjerojatno i onih koji manjinske “sa strane” uopće ne dozivlajavaju i ne zele s njima komunicirati. No, IB je nekoć takodjer bio manjinski i mislim ili pretpostavljam da bi on, zajedno sa izvrsnim direktorima bio raspoložen za razgovor i ispitivanje interesa s jedne i mogućnosti s druge strane.

A onda bi se ako se komunikacija uspostavi razgovaralo o dividendi, projektima, budućem poslovanju i svemu onom sto uglavnom zanima dioničare. Dioničare, ne špekulante.

Ovako, mislim da je napravljena greška u koracima. Krenulo se odmah u glavu, i odmah sa prijedlogom koji tesko da je izvediv. I sad ako opunomoćenik dobije košaricu, propustile su se neke mogućnosti. Naprosto, kad primiš gol u prvih 5 min. utakmice, puno je teze doći u situaciju da kasnije remiziras utakmicu odnosno postigneš dobre rezultate i visoku poziciju u prvenstvu. Toliko od mene.

Opaaaa sad se i komentiranje na forumu etiketira blebetanjem. :thumbup:

Očekivao sam dušebrižnike koji će ovu vrijednu i čini mi se jedinstvenu inicijativu pokušat obezvrijedit, sprdat i na svaki način, kolege koji se kolebaju odgovoriti od slanja punomoći, ali da će se baš tolika energija uložiti e to me iznenadilo. Svaka čast kolega. <X

• Laudator
    • August 11, 2022 at 5:35 PM

Pa dajte vi svoju inicijativu, okupite istomišljenike i otvorite dijalog kakvog želite.

I ne razumijem šta će se to ništa dobroga dogoditi malkima ako protuprijedlog ne prođe. Zanima me pojašnjenje.

• Laudator
    • August 11, 2022 at 3:58 PM

Pa valjda treba početi od nečega. Šta da se bilo tko od nas malih najavljujemo nekome na razgovor u ATPL? :S

Svaka čast Bojanu - Vergilije da si je dao truda i zakotrljao lopticu. Šteta da svi koji mu šaljemo ponomoć nismo poslali i sve naše kontakte pa de se objedine na jednom mjestu za lakšu buduću internu komunikaciju da ne zamaramo Forum.

Nadam se da je ovo klica neke buduće udrugice.

• Laudator
    • August 10, 2022 at 2:26 PM

A šta mislite, što će prije pogurati cijenu dionice prema 1.000 kn? Dividenda 20 ili 60 kn.

• Laudator
    • August 9, 2022 at 7:47 PM

Neka ekipa koja želi kontrolu nad upravljanjem jednostavno pokupuje sve što se nudi i navuku se na barem 60% i riješe nas malih komaraca.

• Laudator
    • August 9, 2022 at 3:16 PM

Vergilije

Poslane 2 punomoći i prijave iz Matulja žurno. Valjda će stići na vrijeme ;( .

Javite na kraju koliko se skupilo da znamo vrijedimo li išta ili smo obične bebe narikače.

Skoro 1.800 kom.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt