Teško će ovo više ispod 59. Ovaj se baš podbočio i podmeće li ga podmeće.
Posts by Laudator
-
-
Meni nije jasno od svih silnih postova koje sam pročitao kako je moguće da bilo tko ko se aktivno uključio u aktivnije trgovanje na ZSE nema barem dio portfelja u brodarima, bilo ATPL, JDPL ili UP. Svi koji trguju s tim vrijednosnicama znaju kakva je osnovna cikličnost kretanja ovih dionica i da imam diverzifikaciju ne znam kakvu, na kraju kineske nove godine imao bi barem neku od ovih dionica..... Ne želim nikog uvrijedit ali ako danas nemate dionica brodara onda se stvarno na ovom našem malom bazenu ulaganja nemojte smatrate relevantnim da drugim pametujete......
Slažem se.
Trenutno, atpl 30 % Jdpl 10% Ulpl 10 %
A vidi ovog kronera
ATPL 60°%, JDPL 18%, ULPL 8%
-
Moram komentirati ovaj ogroman promet na jednoj i jedinoj kraljici burze, ATPL
Ljudi moji zar je to moguće 429 000 ojra (3,2m kuna) do sada, a tek je 14h, respect
i čestitam imateljima! Lijepo sam vam prije tjedan dva preporučio kupnju na 48-50
ojra, pa vidite tko želi najbolje svima na forumu, jer dobro se dobrim vraća
Zar vi niste onaj koji je do prošli tjedan zazivao propad i bdi i kraljice i oporavka u kini samo da bi dokupio sto jeftinije?
Mislim da se čak najavljivalo 45€ kao uvjet za možebitni ulazak. Inače ni goxnjvim štapom se nije htjelo dirat.
-
I na ovu cijenu to je još uvijek 8.5% prinosa. Može to još gore. Barem do 6-7% prinosa.
A što je s propadom od jučer.
Da je fi barem pola sata uranio pa de se riješimo drhtavih ručica.
-
Ajmo cerpoci samo hrabro prema 56.
Nemojte mi se tu nećkat i centarit.
-
Meni jedino žao da FI nisu izbacili negdje oko 14h pa da me počaste kao i na Jadroplovu.
No šta je tu je.
-
A i ovi što prodaju cerpove dionice igraju podmuklo. Sad nema velikih naloga na asku.
Ne igraju podmuklo nego uhljebi spavaju ili su još na kavi.
Izgleda da je gotova prva kavica.
-
pamet im je bila na mjestu, jer niti jedan ozbiljan investitor nema samo dionice u portfelju.
nedavno sam se registrirao tek ovdje na forum, ali ovaj statement je skoro svugdje, gdje se samo gleda "ili ili".
pa ne ulazes u obveznicu umjesto dionica, niti obrnuto.
ulazes u sve, jer je cilj imat balansiran portfelj koji se sastoji i od dionica i obveznica i nekretnina i kripta i zlata, itd
malo mi je cudno da na forumu prevladava takvo misljenje, ako si kupio narodne znaci da nisi kupio dionice?
Bome ako ti to sve uspiješ popratit što si nabrojao skidam kapu.
Ja nisam tip za svaštarenje i sprčkavanje portfelja na taj način.
-
I šta kažu kad bi bila isplata? Oko Božića ili možda koji dan kasnije.
prošle godine glavna skupština je bila u šestom mjesecu ako se nevaram.
treba pogledati u kalendar događaja za ovu godinu ako su ažurirali
nema žurbe,neće pobjeći ako se izglasa.
Ma šta nema žurbe. Predujam za Uskrs a ostatak odmah nakon Skupštine. Lani su nas toliko izlevatili da su dividendu iz tečajnih razlika isplatili.
-
I šta kažu kad bi bila isplata? Oko Božića ili možda koji dan kasnije.
-
Zbog čega baš sad dividenda ?
U portfelju od prije godinu dana ili malo više, ATPL mi je činio daleko najveći udio. VLEN sam imao cca 40% vrijednosti ATPLa. U nazad mjesec dana sam si zadao target za VLEN da ću ga prodat kad mi tržišna kapitalizacija pređe vrijednost ATPL. Jučer mi je razlika bila samo 600 EUR i danas sam očekivao postizanje targeta za VLEN kad je došla ova glupa odluka o dividendi
. Sad ću još morat pričekat postizanje targeta za VLEN
i oslobađanja love (nemam slobodne kešovine).
Možda samo žele primirit duhove.
-
Jedino sto na prvu lose vidim je da novogradnje dolaze tek u Q4. Nece odraditi najbolje mjesece, doci ce u Q4 2023. Postigli su odlicne vozarine, listopad najbolje godisnje vozarine.
Bit ce sigurno na otvaranju bacanja, pa vidite sto pojedinci pisu svaki dan, ima forumasa sto kuze svaku pojedinost, a ima ih sto ulete bez ikakvog znanja.
Došli smo i do toga da se prosipaju papiri Kraljice jer nam se ne sviđa FI Jadroplova.
-
Sad Uprava vraća papiriće i bonuse il šta?
-
Ufff dobro ste se uspjeli tolike količine riješit.
Nema potrebe da mi virite u novčanik, meni je tih 4 k eura puno novaca za tek jednu poziciju u portfelju.
Ne virim nego sam se smrzo na riječ "prosipao".
-
Ja sam svoje dionice prosipao po bidu na razini 53,60-53,80 nakon objave FI za JDPL nekom analogijom, ali ovo je ispod mojih najgorih očekivanja.
Ufff dobro ste se uspjeli tolike količine riješit.
-
Kakvi manipulatorski opsjenari
-
+JDPL 10,5
+HPB 114
-KTJV 6,50
-
20 kuna iliti 2,65 eurića bi bilo ko kuća
Da ali kao predujam.
-
+++JDPL netko mi se dobro istovario
-
Vrijeme je da se napravi neka rang lista podlosti forumaša.
Da se i na taj način iskaže dobrodošlica novim generacijama forumaša.