Dočekao ERNT na 205
Posts by Laudator
-
-
Baš me nešto žulja jedna prijavica Hanfici ako se ovaj slon na 50 makne kada voda dođe do grla.
-
Sad se negdje netko tamo tamo daleko češe i misli kakvi su ovo ovdje mrtvaci kad ni ovakav slon u staklarni ne može izazvat paniku na asku.
-
Kaj ovaj radi sa 4.280 kom na 50,40?
Dokapitalizira se.
-
Na poslovnom pišu da iza Interkapitala stoji SPC...jel to moguće?
A gdje ne stoji?
-
U ZG studentskim domovima je u svakom trenutku 20-30°kapaciteta neiskorišteno. Zašto je to tako i kome to odgovara?
To naravno nije istina, nije bilo tako ni "u moje vrijeme" prije 15ak godina, a nije ni danas:
https://www.poslovni.hr/hrvatska/trazi…jesenje-4403835
Da ima onih koji dobiju dom pa ga preprodaju ili jednostavno ne koriste, sigurno da ima, ali svake godine nekoliko tisuća studenata se prijavi za dom i ostane ispod crte.
I nije samo problem što su oni onda primorani ići u najam pa dižu cijenu i ostalim sugrađanima, nego su u 95% slučajeva financirani od strane roditelja. Oni pak zbog toga u svojim mjestima prebivališta imaju smanjen raspoloživi dohodak pa se i nemali broj njih odlučuje na selidbu u Zagreb ili još gore van RH kako bi to sve financirali.
Očito niste upoznati. Sistem natječaja je takav da će barem 3 mj 500tinjak kreveta biti prazno do dopunskog natječaja.
-
Problem najma stanova, ali i nekretnina općenito, se u većim gradovima treba rješavati na način da se ruši potražnja, a ne glupim pokušajima ublažavanja troškova koji uvijek završe kontraefektivno.
Konkretno, ogroman dio publike za najam stanova u Zagrebu, a vjerujem da je slična situacija i u drugim većim gradovima, čine studenti. Idu u najam stanova jer nisu dobili mjesto u odavno premalim studentskim domovima.
Kad budemo imali situaciju da se ta populacija povuče s tržišta najma, onda će doći i do korekcije cijena. Neka svaki student ima mjesto u domu dok uredno rješava svoje obveze i neće biti potrebe za ovako budalastim pokušajima pišanja na požar. U Zagrebu desetljećima nije otvoren novi dom, dapače, jedan je i zatvoren, a studenata je puno više nego prije 30 ili 50 godina.
U ZG studentskim domovima je u svakom trenutku 20-30°kapaciteta neiskorišteno. Zašto je to tako i kome to odgovara?
-
Ovi se pomalo pretvaraju u seosku zadrugu.
-
I RBA. OTP ne.
-
Ništa im nije sveto!!!
-
A čemu je služilo stjecanje dionica Igora Bilbije na Zagrebackoj burzi od 27. lipnja ove godine? Je li on to nama htio pokazati njegovo insajdersko trgovanje, obzirom da je sljedeći dan ujutro, u cet. 28. lipnja objavljena obavijest o povecanju temeljnog kapitala? A vlasnicka promjena u SKDD je bila vidljiva tek 29. lipnja.
Koga to Igor Bilbija sa svojom ekipom iz EU pokusava povući za nos? I kako to da nakon tog očito nepromišljenog poteza više nije stjecao dionice Atlantske plovidbe?
Te dione su mu na silu ugurali na račun. Opiro se koliko je mogao sam ali nije išlo.
-
+ ATPL
+ ATPL
-
Zar nije danas zadnji dan za divku?
-
Ja vidim samo rupu?
pravi investitor može zamisliti 3D(ugoročno) do 2025
Ja vidim istu rupu i u 2030.
-
https://juginfo.hr/aktualno/2023/…-u-novi-biznis/
Evo malo o Batali
lijepa zgrada, šteta da još ne prodaju stanove
Ja vidim samo rupu?
-
I ja sam uzeo ATPl.
Ali samo jednu dionicu. Da vidim kod SKDD tko kupuje ovo gov*o.
Napokon lokot.
-
Da treba to malo sjesti nemoguce je i ocekivat neku premiju na burzovnu cijenu jer da ima interesa i ona bi bila puno veca na burzi pa treba pricekati da se vide razlozi za konacno razmisljanje ali sigurno je dio razloga i vezan za vlasnicko sredjivanje sta je potpuno legitimno nastojanje iako nije po volji vecine, s jedne strane dionicari nisu izostavljeni niti se dokap radi pa nizoj cijeni od burzovne cak je i veci od trenutne cijene ako uracunamo dividendu pa s te strane nema razvodnjavanja jer po ovoj cijeni drustvo dobiva i toliko kapitala, pa je s te strane korektno za razliku od vecine dokapitalizacija u kojima su dionicari bili izostavljeni i posteno razvodnjeni pogotovo bez prava poduzimanja neceg u vezi toga, a bilo ih je, ali postoji vlasnicko razvodnjavanje za onoga koji ne sudjeluje u dokapitalizaciji, s druge strane ako se ne sudjeluje u dokapitalizaciji vlasnistvo se razvodnjava ali drustvo kapitalno jaca pogotovo u trenutcima losih vozarina pa se time dobiva stabilnost, ali ovisno za sta se koristi dokapitalizacija se smanjuje moguci buduci rast ali mozda i poveca ako se pametno iskoristi, trece pitanje je koliko toga je dogovoreno i sigurno kapitala koji se spreman uci, a to necemo znati do kraja, al vjerujem da je ovaj minimum vjerovatno vec isplaniran.
Kod vas kolega uvijek sve ružičasto šta god Uprava izkemijala.
-
Ima li snage i volje za sazivanje Izvanredne i pedaliranje Uprave?
-
Slučajno odabran trenutak tjedan dana prije dividende.😆
Kome još nije jasno o kakvoj se ekipi radi?
-