https://www.igh.hr/reference/istarski-ipsilon/
Danas je vlada odlučila graditi drugu cijev tunela Učka, dionica ukupno duga 8km i vrijedna 1,5 mlrd kuna, a u linku se vidi tko je već uključen u radove na Ipsilonu
https://www.igh.hr/reference/istarski-ipsilon/
Danas je vlada odlučila graditi drugu cijev tunela Učka, dionica ukupno duga 8km i vrijedna 1,5 mlrd kuna, a u linku se vidi tko je već uključen u radove na Ipsilonu
... s obzirom na sve, trenutno najpersperktivnija dionica na domaćem TK s potencijalom velikog uzleta u kratkom vremenu...
Krokodil...
Ne znam koliko vam je vrijedila dionica do sada, ali znam da vam sada vrijedi puno, puno više kada znate da je pored ostalog i projektiranje njen biznis
Evo ministar Horvat kaže kako je osigurano 500 mil eur za projekte, izradu troškovnika... Svaka druga riječ mu je projektiranje... I kaže da kreće unutar 45 dana... Vrijeme je da se krene
Profesorica Marijana Ivanov smatra da velikoj većini malih ulagača koji se ne bave profesionalno financijama i ulaganjima nije mjesto na burzama jer ulaganje na burzi cjelodnevni je posao u kojem se treba baviti stanjem i analizom svojih ulaganja. Ako već ulažu u dionice, za njih je bolje da ulažu indirektno, preko investicijskih fondova, mirovinskih fondova, koji imaju profesionalne menadžere koji često trguju
E moja profesorice, jesu tvoji fond manageri, mirovinci imali petice kod tebe?
Cjelodnevni posao kaže? Pa što su institucionalni igrači napravili od zse je komatozno, što sad ona hoće reći da neki fond manager ima posla 8 sata???
Sa HR tržištem je gotov za 5 min.
Još jedna u nizu od nebitnih kojima je dan medijski prostor... Sutra ćemo čitati opservaciju Ave Karabatić o ulaganju na TK
Kako god okrenuli kod Optime je win-win situacija bili u njoj ili ne, jer zaraditi ćemo na prodaji ali od prodaje će se preliti veliki novac u druge dionice te će se i tamo moći zaraditi.
pa da, al gore od druganja na dolje je drukanje na gore. Evo u redu je iznjeti svoje misljenje. Rekao si nagodinu u ovo vrijeme crobex uduplan. Argumenata nema.
I sad zamisli jos 9 takvih postova da je crobex uduplan nagodinu. I onda dođe deseti i kaže: a ne uduplan, utrostučen!!
Samo pozitiva
Argumenata je puno ali ih neću nabrajati kako nebi drukao na bolje
... i nisam napisao da sam protiv iznošenja mišljenja, samo ne kužim pronos negative...
Sve loše prognoze su se pokazale u velikom dijelu promašenima, ali ipak ostavljaju traga na ljude i sigurno utječu na ekonomska kretanja i potencijal...
Ja sam uvijek optimist i tako funkcioniram, te kada vidim sebe i druge oko sebe zaključujem da je optimizam ono što pokreće i u principu stvara bolji život!
S obzirom na prethodno navedeno, očekujem Crobi uduplan iduće godine u ovo vrijeme, te shodno tome tako i ulažem.
Ne kužim drukere na loše... Nitko neće zaraditi na padu, već na rastu...
Šansa za Đuru ?
prije za končar...
Evo u Vijestima... Posao za Končar
Display MoreStrašno koje su ovo udbaške metode, vjerojatno je Plenki cijelo vrijeme znao što Dragan Kovačević radi u JANAF-u, ali sad kad mu je zasmetao uklonio ga je.
QuoteKRAJEM kolovoza ove godine, ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić tražio je od uprava državnih tvrtki, direktora te članova nadzornih odbora u tim tvrtkama da stave mandat na raspolaganje. To se događalo nakon izbora, kad je formirana nova vlada Andreja Plenkovića.
Na taj je način HDZ htio odriješene ruke kako bi imenovao svoje članoe u državne tvrtke, odnosno kako bi se riješio kadrova koji pripadaju HNS-u, glavnom koalicijskom partneru iz prošlog mandata Plenkovićeve vlade.
Upravo je danas uhićeni predsjednik Uprave Janafa Dragan Kovačević, inače kadar HNS-a, to odbio tvrdeći kako Janaf dobro posluje te da nije potrebno da odlazi iz te tvrtke. Izvukao je i argument prema kojem Janaf kotira na burzi. U HDZ-u su odbijenicu Kovačevića ovog ljeta tumačili kao "ne baš mudar potez" jer tako provocira šefa HDZ-a Plenkovića.
O tome je prije tri tjedna detaljno pisao Nacional, podsjetivši pri tome da je Kovačević potvrdio svoj treći mandat u veljači ove godine. Mandat mu je trebao trajati četiri godine.
Ključna informacija iz tog članka, koji nije službeno opovrgnuta, kaže da je Plenković nakon pobjede na parlamentarnim izborima odlučio na čelo Janafa postaviti Vladislava Veselicu, svog najboljeg prijatelja iz vremena kada je išao u Osnovnu školu Jordanovac. Upravo je Veselica u veljači ove godine izabran u Upravni odbor Janafa, a Plenković se na sjednici vlade nije izuzeo od glasanja iako je bio u potencijalnom sukobu interesa.
Kod nas se i korupcijom bore protiv korupcije... Mislim da ni u Bangladešu toga nema i da bi se trebali ponositi trenutnim stanjem na listi korupcije jer smo očito još puno, puno niže, samo ovi što provode test ne kuže na koju smo mi to razinu digli
Nije se ništa promijenilo i ne znam tko ovo plaća ove cijene
Ovdje se čeka neka pozitivna vijest...neki ozbiljniji posao, kako bi cijena mogla na novu razinu akumulacije od 200 kunića... Što prema najavama bude brzo
Display MoreDisplay MorePa šta bi kupovao Podravku kad za nju možeš dobiti 40 Varteksa?
Top obleku rade!
Zna se da je obleka biznis budućnosti!
Ako je NB unutra tu je lova, pogledaj BLJE VUPIK ...
Bakić se predstavio kao optimist pa je tako u jednom trenutku rekao da "ljudi umiru zdraviji nego prije". Izrazio je i nezadovoljstvo jer nije dovoljno govorio o "divnom tržištu dionica" u Hrvatskoj gdje je lako ulagati prateći poslovne akcije Ivice Todorića.
Samo napomena da je čovjek bio savjetnik predsjednice.
Svako ulaže svoje novce u burzu i sam je za to odgovoran!
Mislim da je u RH najmanji problem burza kao burza, problem je država koja regulira zakone i uzima kadrove kako joj to u trenutku politički paše.
Da se razumijemo nije ovo ništa protiv NB nego kako prosječni građanin koji jako malo zna da ulaže u dionice kad jedan NB koji ipak zna dosta zaglavi.
Nema pravne sigurnosti i to je prva osnova zbog koje će ZSE i dalje tapkati i svoditi se na to da doleti kriza i ja uletim pri dnu uzmem 10% i zbrišem ne osvrćući se jer sam shvatio kako stvari funkcioniraju.
Kakva je to burza u kojoj je bolje biti vani nego unutra?
Slažem se kolega s vašim razmišljanjima o burzi ,za početak promijenite nick , nije zaslužila da nosite njeno ime , i to dvostruko .
Sigurno ne pomaže ni porez na kd...
Nekada mogu pretpostaviti kako su se osjećale one jadnice spaljene pod osudom da su vještice u srednjem vijeku..
Često je lov na vještice ovaj naš sustav, samo nehumaniji, jer te prije spale i riješe muke a ovdje te spale svaki put i ostave da živiš do idućeg paljenja...
Đ. Đaković ugovorio proizvodnju u vrijednosti 127 milijuna kuna
opa, i jutros su ugovorili toliko
Poznavajući Đuku to im je već gubitak narednog perioda od 30 miliona
Može li invest banka do unedogled razvlačiti prodaju Optime...ima li tu kakav rok?
Gledam kada je angažirana Invest banka, ali vi mislite na investicijsku banku...
Ne znam čemu dnevno preispitivanje donesenih odluka...
Ja imam poveću količinu dionica Opte i nije me briga za trenutnu cijenu na burzi, nije mi bila bitna ni kada je 9 bila... Jednostavno čekam ponudu za koju vjerujem da će biti odlična a ako ne bude smatram da ista vrijedi trenutnu cijenu na burzi i bez potencijala prodaje, možda i više ali optimi je trenutno postupak prodaje samo teret.
Da OPTE nije u procesu prodaje trgovala bi se na makdimalno 50% sadasnje cijene...
A ja tvrdim da bi se trgovalo na 50% većoj cijeni
Ne znam čemu dnevno preispitivanje donesenih odluka...
Ja imam poveću količinu dionica Opte i nije me briga za trenutnu cijenu na burzi, nije mi bila bitna ni kada je 9 bila... Jednostavno čekam ponudu za koju vjerujem da će biti odlična a ako ne bude smatram da ista vrijedi trenutnu cijenu na burzi i bez potencijala prodaje, možda i više ali optimi je trenutno postupak prodaje samo teret.
Evo koja vrsta ulagača ovdje ulaže...
Da su cijene na tim razinama, čekao bi na 3, 16 i 100, a ni sam ne zna zašto
ja znam zašto. Da, zaista se svatko bavi kupoprodajom na zse
Volim učiti i molim prosvjetljenje zašto Opte vrijedi 4, a ne 4,81 ili 9, adpl 130, s ne 100 ili 200 rivp 22, a ne 10, 0 ili 40
Druga vrsta ulagača realno valuira firmu uđe u dionicu, a kada padne cijena, grizu se što nisu kupili niže.😂😂😂😂😂
Tako se kolega ulaže i nisu oni krivi što burek majstori diktiraju tržište
čekam opte na 4 i niže
rivp bar 22 i niže
adpl na 130
možda koji zlatnik
kune se ionako još štancaju do 2022...
Evo koja vrsta ulagača ovdje ulaže...
Da su cijene na tim razinama, čekao bi na 3, 16 i 100, a ni sam ne zna zašto