Šta vrijedi Sretan Božić kada burza ne radi... Treba uvesti rubriku sretni dani u tjednu
Sretan i blagoslovljen Božić svima!
Šta vrijedi Sretan Božić kada burza ne radi... Treba uvesti rubriku sretni dani u tjednu
Sretan i blagoslovljen Božić svima!
Kolega trial, uvijek je tako. Netko
prodaje jer kupuje kucu, mirovinski fondovi prodaju kumovima itd. Nema objasnjenja zasto bi prodavali ako ce to uskoro vrijediti puno vise?
Ako meni treba lova sada, ja nemogu čekati kraj iduće godine da dobijem duplo.
Vidi se i po količinama koje su prodali, a nisu sve prodali, da im je trenutno trebao novac... Tako da je kod IGH po meni sve jasno
Uzalud trud kolega, ovo nema veze s poslovanjem i vjerujem da iduće godine u ovo vrijeme cijena ove dionice neće biti ispod 3xx...zato i nisam prodao niti jednu, a dosta ih imam...
Međutim, ovo kako su odradili s najavom prodaje dionica izlaganjem na TK u ovo vrijeme je čisti amaterizam njih i brokeraja koji im vodi prodaju, usuđujem se reći nevjerojatno glupo i nepismeno.
Dajte sačekajte još malo.... Sad će uprava i broker dogovoriti da vam prodaju po tih 100 kn....nemojte odustati još
Sjećam se jednog koji je ovako pisao
Bude prvo tamo, a onda ovdje... Negdje usput bude i svizac zamotao čokoladu
Kupnja je napeta kao puška, kada krene ask bude očišćen u satu...
Ovo kada krene, u satu će biti pojedeno sve do 10
Igi je odlučio prodati dionice jer mu očito predstavlja mrtvi kapital i sigurno je da je bolje investirati taj novac u biznis nego da mu stoje... Ne vidim problem u tome.
A razne špekulacije... kada ZABA svoju upravu nagrađuje kroz dionice, mislite li da to rade zato što nemaju novaca?
Display MoreNije prodao niti komada, a po 150 kn niti neće. Neznan koja je ideja da izlozi svu robu po 150 kn , valjda se nadaju da će netko odnijeti sve u komadu . No dragi moji to tako ne ide , znala je to Anna Marus a bogami i Akcionar. Prodati ovoliko robe neide bez popusta . Mišljenja sam da će za par dana cijena dole 10 kn pa onda opet 10 kn dole dok ne pronađe neki sweet spot, koji je opet po meni , na nekih 120kn . Ja osobno prije te razine nebi kupio niti komada, a i neću.
Ovi sto kupuju po 140+ kn danas meni nisu jasni i kad pomislim da sam vidio sve na berzanu uvijek se iznenadim.
P.s. i još nešto, prodati 15k komada trejderima a ne samo jednom kupcu u pravilu znaci da prosječno oko 45k komada moraju promijeniti vlasnike, to je neki prosjek po mom iskustvu iz drugih diona. Pa sad računajte koliko je to prometa u ova kokuzna vremena
Ovo spada u kategoriju sto se babi htilo, to se babi snilo.
Ovo ne prodaje netko tko je to dobio u razvodu ili neki managercic koji je dionice dobio na poklon, pa i mali prosipaju po bidu jer ovi nesto znaju. Uvjerena sam da ce se to prodati u nekoj blok transakciji. Ovo bi zapravo mogla biti dobra ideja za sve prezaduzene firme, a kojima tek slijedi novi investicijski ciklus.
I ja sam burek trejder pa bi i ja trljala ruke za IGH po 100 kuna, ali mislim da ovo nije niti namijenjeno buregdzijama.
Mrcash iz petnih žila danas druka na pad... Prvo mu je 100 bila granica, sad je već na 120, a idući tjedan će biti i 150...kolega, izgubili ste sav kredibilitet
Mene ni ne dirate, pišem zbog prijatelja
Uvijek krajem godine ide bar neki rast...
Treba vidjeti koliko je broker prodao danas, jer da je htjeo do 130 kn već danas je mogao sve prodati...
Očito prodaja neće ići po principu "daj šta daš" , već postoji dogovor o najvećoj mogućoj cijeni, a o čemu očito ovisi i nagrada za brokera.
ringe..ringe..raja
Na to liči naša Burza
Danas se koliko vidim prodaje Opte da se uđe u Igu, ma ludilo od burze i od investitora
Tko zadnji, magarac !!!!!!!!!!!!!!
Začarani krug, prije dva dana prodavali Igu da uđu u OPTE
Ajmo do 130 kn ima 3000 dionica... Jesu se neki ponadali.
Ovo je kratkoročna prilika uzeti povoljno nešto papirića, smatrajte to Božićnim poklonom uprave
Ekipa nemojte se zavaravati... Neće ovo ispod 130, a vrlo brzo bi moglo i po 200
Ovoliko indicija da je UG vjerojatno sve već riješio ne dopušta sumnju u ništa drugo... Da su na sudu bili bi osuđeni kao kupci Optime na najveći mogući iznos bez prava na žalbu
Kod nas je 12 sa sirom, a 13 sa mesom.
S jogurtom je to bar 15
Moram mijenjati pekarnicu... I ja bi burek za 15
Meni je naglo zamirisalo na 10+😂
a meni se čini da će uskoro mirisati na bureke
Blizu ste... Burek, barem u mojoj pekarnici je 9kn
Ask danas prorijeđen... Dali je prodavaču nestalo količina i dali smo spremni za novu stepenicu, naredni dani će pokazati.
Malo nas je, al' smo se uskokodakali.
Vjerovali ili ne, do 30 tisuća komada papira u vlasništvu ima samo cca 170 dioničara
Čitam i razum mi neda shvatit... Do 30 tis komada od dole ili gore... Da "malih" nema više od 170
Je, ali onda u SKDD uz vlasnika piše status Založena - neorenosiva. Koliko ja znam uz dionice spomenute gospođe piše Slobodne prenosive.
Ajmo još konkretnije, mada mislim da ste i prvi puta razumjeli što sam pitao.
Može li Ana prodati preko kupoprodajnog ugovora svoj paket dionica, na način da se dogovore da kupac drži u svojoj ladici taj ugovor i dostavlja ga u SKDD kad to njemu odgovara?
Uz naravno sve rizike za kupca.
Dali je pitanje utemeljeno na nekim činjenicama vama poznatim ili indicijama, ili vam je samo dosadno... S obzirom da sami odgovarate u postavljenom pitanju.