1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. StatusQuo

Posts by StatusQuo

• SkyWay tehnologija transporta

• StatusQuo
    • February 19, 2020 at 4:38 PM
    Quote from Bartolomeo

Zasto bi vjerovali ovom covjeku koji kaze da je prevara.Najbolje je sam prouciti i donijeti odluku...Meni se ne cini kao prevara.Mozda nikad nece izaci na burzu ali kao jedan oblik visokorizicnog ulaganja sa iznosom koji nije velik mi se cini interesantnim

Ja sam pogledao samo malo po cemu se tebi ne cini kao prevara, neki konkretan razlog ?

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• StatusQuo
    • February 19, 2020 at 3:27 PM

Maticno drustvo je izgleda najvise pridonijelo rastu EBITDA, od zadnjeg kvartala su popunjeni kapaciteti u matici, gledajuci EBITDA marzu matice unatoc visokoj EBITDA ovo nije najveca marza postotno sada je 10,93%, dok je najveca bila 12,28% u 9.2017

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• Financiranje servera

• StatusQuo
    • February 19, 2020 at 12:25 PM

Sam naziv ne utjece puno na siri kontekst, okosnica moze biti oko dionica domace i globalne ali i da ima siri kontekst ne bi se smisao izgubila bez obzira na naziv weba, samo kazem da bi forum prezivio i nasao smisao treba ici na siri kontekst jer mala smo zemlja da bi se mogli samo fokusirat na zse dionice i da ce na taj nacin imat smisao i prezivit od samo usko vezanog podrucja.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• StatusQuo
    • February 19, 2020 at 12:23 PM
    Quote from user35

Evo kolega KressoM, sa FI 2019.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Kakvi su to podaci, ebitda 164, dug 350 to ne stima, ne mozete uzest ebitda bez da iskljucite najmove, a ni racunat dug da ne uzmete u obzir dug koji ht financira preko obveza prema dobavljacima

• Financiranje servera

• StatusQuo
    • February 19, 2020 at 12:05 PM
    Quote from accountant

bilo bi fora da smo 'Dionice.net - neprofitna udruga profitnih dioničara ZSE'

Ne slazem se ne moze forum bit okosnica samo oko zse treba se gledat siru sliku ako zelimo da prezivi test vremena, a to je sirina tema oko razlicitih investicija, stavljanje naglaska samo na zse marginaliziramo sve ostale.

• Financiranje servera

• StatusQuo
    • February 19, 2020 at 11:32 AM

Mislim da su oglasi najprakticni s obzirom na jednostavnost i trenutno najbrzi kako kazes da premostimo problem, uostalom uvijek se moze promijeniti model lako kada se bude vidio konkretni smijer foruma i znali konkretniji detalji oko svega itd

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• StatusQuo
    • February 19, 2020 at 11:01 AM

Dopuna kalendara događanja 2020.

U skladu s odredbama članka 137.Pravila Zagrebačke burze, AD Plastik objavljuje dopunu kalendara događanja kako slijedi:

27. 2. 2020.-Sjednica Nadzornog odbora

12. 3. 2020. -Isplata predujma dividende (ukoliko se izglasa na Upravi uz prethodnu suglasnost Nadzornog odbora)

• StatusQuo
    • February 19, 2020 at 10:56 AM

SIgurno da onima koji su kupovali na visim cijenama nije lako gledati da cijena pada, psihologija je to nije lako to izdrzati ako nemas jasno definiran plan

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• StatusQuo
    • February 19, 2020 at 10:44 AM

Temeljem članka 133. Pravila Zagrebačke burze, AD Plastik ovim putem obavještava kako će se dana 27. 2. 2020. godine održati sjednica Nadzornog odbora na kojoj će se, između ostalog, odlučivati o davanju prethodne suglasnosti Upravi za donošenje odluke o isplati predujma dividende iz dijela neto dobiti ostvarene u 2019. godini. Nakon sjednice Nadzornog odbora održat će se i sjednica Uprave na kojoj će se, među ostalim, odlučivati o isplati predujma dividende.

• Forex - Trgovanje valutama

• StatusQuo
    • February 19, 2020 at 9:56 AM
    Quote from calypso
    Quote from harpun

Kuna je u zoni €,gledaj odnos € prema $

1,08

Sve je to OK, imam svoje razloge zasto gledam omjere USD/HRK, no ono sto me zanima je - kako to da je USD odjednom poceo tako rasti? Jel ima neki poseban razlog?

Dolar je jos od recesije 2008 u rastu tako da je to vec dugorocni trend, iako mislim da je uzrok rasta zadnjih par dana skok inflacije koji je izasao 13 tog na 2,5%

• Prijedlozi za forum

• StatusQuo
    • February 18, 2020 at 8:13 PM

Ok iako mislim da bi bilo bolje da se zove Forex jer je to internacionalni naziv ili mozda Forex - Trgovanje Valutama, bilo bi zgodnije radi trazilice u google

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• StatusQuo
    • February 18, 2020 at 6:53 PM
    Quote from buMBum

AD Plastik on Simply Wall Street

https://simplywall.st/stocks/hr/auto…astik-dd-shares

Koja je ovo hrpa gluposti

Notable Dividend: ADPL's dividend (1.53%) isn’t notable compared to the bottom 25% of dividend payers in the HR market (1.76%).
    Below Fair Value: ADPL (HRK196) is trading above our estimate of fair value (HRK139.34)

Earnings vs Savings Rate: ADPL's forecast earnings growth (0.6% per year) is below the savings rate (0.7%).

High Growth Revenue: ADPL's revenue (3.3% per year) is forecast to grow slower than 20% per year.

• Prijedlozi za forum

• StatusQuo
    • February 18, 2020 at 6:35 PM

Zasto je ona tema trgovanje valutama zavrsila u arhivi to si nesto krivo kliknuo ;(

• StatusQuo
    • February 18, 2020 at 4:57 PM
    Quote from bonito

dragi kolege, obveza objave ponude je u trenutku kada stjecatelj ( u našem slučaju UG ili netko treći) stekne 25 posto dionica optime, a ovaj termin "stekne" znači kupi na burzi ili sklopi ugovor o prijenosu van burze, nikakvi datumi iz natječaja nemaju veze s time

Njih ne muci kada obveza nastaje vec ih muci od kada se racuna tromjesecni prosjek njihova tvrdnja je da prosjek racuna predajom ponude iako mi to nema smisla jer ako je obveza definirana kada se dionice steknu tj kada je to nedvosmisleno jasno onda bi se od tog trenutka trebao racunati i tromjesecni prosjek, znaci oni bi racunali prosjek od prije ponude, a ona cijena na burzi od ponude do prihvacanja ponude od nekoliko mjeseci bi ispada bila nevazna malo glupo zar ne

• IGH (Institut IGH d.d.)

• StatusQuo
    • February 18, 2020 at 4:29 PM
    Quote from trial
    Quote from greenhorn

Sve je to u redu, ali ja kao neki konzervativni ulagač pitam se jel ima tu nešto osim know-how? Zašto bi netko ulagao u takav tip firme gdje na kraju sve ostaje nejasno, nedorečeno, a diončari nemaju nikakve koristi od toga (hint: INGR)

Ulagao bi zato jer je perspektiva svijetla. Ti kao konzervativni čekaj da ti se sve matematički posloži na nekih 400 kuna, a pa onda kreni u kupnju. Zarađuju oni koji kupuju dok drugi još kalkuliraju.

I koji je tvoj prosjek cijene te akumulacije ?

• StatusQuo
    • February 18, 2020 at 4:21 PM
    Quote from barbosa

kol.StatusQuo, uopće nije sporan zakon koji citiraš, sporan je datum nastanka obveze...

naime, u pozivu na dostavu ponuda tj. javnoj objavi su decidirano navedeni uvjeti između ostalih i da ponuđač ima obvezu objave ponude preuzimanja dakle, sama obveza nastaje javljanjem na natječaj na naćin i po uvjetima danom objave iste u javnom mediju tj danom početka postupka prodaje a to je 31.01.2020...

možda ja pogrešno govorim ali kada se nešto radi putem javnog natječaja onda vrijede uvijeti i činjenice ustanovljene na dan objave natječaja tj ne mjesec dana prije niti poslije nego danom započrtog postupka.

Razumin ja sta ti hoces reci ali sad tu krivo postavljas stvari prvo oni nisu nikakve uvjete postavili da ponudjac ima obvezu objave ponude preuzimanja vec citirat cu iz tendera

"  

Ponuđači trebaju biti svjesni da prelazak praga od 25% dionica s pravom glasa u Društvu u načelu aktivira obavezu da se objavi obvezna ponuda za preuzimanje u skladu sa Zakonom o preuzimanju dioničkih društava Republike Hrvatske. Ponuđače molimo da procijene učinke Transakcije u skladu s primjenjivim pravom.

"

Znaci oni u tenderu samo upozoravaju ponudjace da kupnjom dionica iz tendera podljezu zakonu o preuzimanju dionickih drustava koji kaze da prelaskom praga od 25% podljezu obvezi ponude i to je to nikakvu obvezu im oni natjecajem ne namecu, a obveza je prema zakonu definirana kada se stekne preko 25% dionica, s tim da tim citatom cak i oni kazu da procijene ucinke transakcije ne ponude ocita je razlika tako da tenderom se nista ne kaze vezano za datum, ako netko smatra da se gleda datum natjecaja onda to mora postojat vec u praksi negdi ili mora postojat u nekom pravilniku koji jasno kaze sve ostalo je prica bez podloge

• StatusQuo
    • February 18, 2020 at 3:04 PM

Za takve stvari bi sve trebalo bit negdi pisano u zakonima tipa kao sta pise u zakonu o preuzimanju trgovackih drustava ako tko vidi drugaciji propis neka citira i onda nece biti rekla kazala

"

OBVEZNA PONUDA ZA PREUZIMANJE

Članak 9.

(1) Fizička ili pravna osoba obvezna je objaviti ponudu za preuzimanje kad neposredno ili posredno, samostalno ili djelujući zajednički, stekne dionice s pravom glasa ciljnog društva, tako da, zajedno s dionicama koje je već stekla, prijeđe prag od 25% dionica s pravom glasa ciljnog društva (kontrolni prag).

CIJENA U PONUDI ZA PREUZIMANJE

Članak 16.

(3) Ako je prosječna cijena dionica ostvarena na uređenom tržištu viša od cijene iz stavka 2. ovoga članka, ponuditelj je obvezan ponuditi višu cijenu, s tim da se prosječna cijena izračunava kao ponderirani prosjek svih cijena ostvarenih na uređenom tržištu u zadnja tri mjeseca prije nastanka obveze objavljivanja ponude za preuzimanje, računajući od dana koji prethodi danu nastanka obveze.

"

Po zakonu koji ja citam vidim da se tromjesecni prosjek racuna tri mjeseca prije nastanka obveze za preuzimanje koji po clanku 9 kaze da obveza za objavu ponude za preuzimanje nastaje kada pravna osoba stekne dionice, a to po tome nije kada netko oglasi prodaju dionica

• StatusQuo
    • February 18, 2020 at 1:16 PM
    Quote from avax10

Sam trenutak sklapanja ugovora između HT-a i kupca nema puno veze za računanje tromjesečnog prosjeka, već bi se za izračun trebalo gledati 3 mjeseca prije dana zatvaranja natječaja i otvaranja ponuda, a to je za cca 2 tjedna.

Za dva tjedna je samo selekcijski proces koji odredjuje tko ce ici u drugi krug i kome ce omogucit dubinsko snimanje, prihvacanjem ponude iz drugog kruga bi nastala obveza za preuzimanjem

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• StatusQuo
    • February 18, 2020 at 1:02 PM
    Quote from LodeRunner

Ivana je davno lijepo objasnila da nasi narodni heroji uvijek imaju svoje partizane koji znaju iskakati iz sume kada ih najmanje ocekujes.

Tko zna, mozda im se i ona pridruzila..

Ja sam siguran da je ivana uvijek na pravoj strani kad treba :D

• StatusQuo
    • February 18, 2020 at 11:53 AM
    Quote from Orange55

Ponderi...trimjesecni prosjek je7.85 kn.

A ovi prodaju???

Stvarno nisu ljudi za burzu

Tromjesecni prosjek nije bitan jos jer do trenutka moguce prodaje ima sigurno vise od tri mjeseca pa s tim taj tromjesecni prosjek moze biti skroz drugaciji nego sta je sada da bi danasnji predstavljao neku bitnu ulogu u svemu

1. Privacy Policy
  2. Kontakt