1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. StatusQuo

Posts by StatusQuo

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• StatusQuo
    • March 19, 2020 at 4:23 PM
    Quote from NaBiduAsku
    Quote from crookie74

znamo da smo iskočili iz aviona, a sada očajnički tražimo padobran i potrajat će dok ga nađemo.

možete se educirati, a možete i špekulirati.

Radije ću špekulirati. Evo jedne špekulacije... kako će reagirati američke burze kad broj oboljelih počne opadati kao u Kini, kako će reagirati kad počnu popuštati karantene, kako će reagirati kad ne bude novozaraženih, kad krenu opet raditi kafići, tvornice...? Svaka ta vijest idu u nebo. Tako ćemo i mi... a tek poslije ćemo vidjeti koja je šteta načinjena ekonomiji pa će se sve posložiti... bit će tu valova.

Recimo da je generalno misljenje takvo medjutim sta ako u jednom trenutku u tom razdoblju se pojavi novi lechman brothers, jer ovo sve sta se dogadja cijeli sustav dovodi u ekstrem kakav nitko ne moze uklakulirat u poslovanje da li je iluzorno ocekivat da nitko nece propast i napravit dodatnu spiralu, sad pitanje je koliko vlasti sa svojim mjerama odgoda itd mogu sve to izbjec, zivimo u jako rizicnom vremenu.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• StatusQuo
    • March 19, 2020 at 9:30 AM

Ovo stavljanje vecih naloga prije otvaranja i onda povlacenje definitivno treba prijavit

• StatusQuo
    • March 19, 2020 at 12:18 AM
    Quote from discover

na najportfelju svi u minusu :D

Ove godine nisam igrao znaci da sam u najportfelju u cashu ^^

• StatusQuo
    • March 18, 2020 at 11:11 PM

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Ahhh ovo mozemo samo sanjat

• StatusQuo
    • March 18, 2020 at 1:01 PM
    Quote from zlocesti

Bacila sam pogled na trgovanje. Tko se nije skrio, magarac je bio.............

Adpl je na 40% minusa u odnosu na ATH

Ovo je tužno za gledati.

A desilo se toliko brzo da nam se kasno upalila lampica.

Netko je jučer pisao da nije prepoznao vrijeme za izlazak...... e pa rijetko je tko

Trebalo je izaći treći dan prvog tjedna velikih prometa uz pad cijene. Jednom je slučaj, drugi put koincidencija, treći put je nakana. Staro pravilo za sva ponavljanja

Gledali smo u monitore, nismo vidjeli.

Display More

Prevelika brzina pada da bi mozak sve informacije dobro procijenio i donio zakljucak brzo, a do tada je steta vec napravljena, danima treba citat o nekom virusu da bi zakljucili na kraju sta ce se desit i koje posljedice ce imat, a do tada ste morali jos i gledat u ekran koji je ludova i donit odluku, a nemate kvalitetne informacije o uzrocima tu je mozak u ocitom loopu i ne moze procesuirat rezultat

• StatusQuo
    • March 18, 2020 at 12:56 PM
    Quote from tovarish

Kolega, odmorite se. Rok još nije ni završio.

Quote from StatusQuo

Ovdje su se jedino u zadnje vrijeme pojavile dvije negativne stvari po optimu od pocetka procesa tj. rizicnosti prvo veca vjerovatnost od ponovne odgode natjecaja zbog globalnog poremecaja oko corone virusa ali valjda bi to vec ranije objavili, a ne kao i zadnji put kad je natjecaj prosao ali ocito to za njih ne bi bilo cudno ni ocekivat da isto postupe i sada tko ce ga znat i drugo naknadni utjecaj na valuaciju optime s obzirom na moguce smanjenje prihoda povezan s recesijom i nenaplativosti nekih prihoda ukoliko ddodje do defaulta nekih firmi i gradjana, sad kako izracunat taj utjecaj kad jos nitko ne zna konkretne stete jer to sve jos traje ?

Vidiš kako sam sebi skočiš u usta kad budeš jako pametan?

Upravo suprotno koliko znam ja sam jedan od rijetkih koji na pocetku prilikom ulaska racunao rizik prema cijeni ulaska i govorio da mi je bitnije procijenit rizik nego zaradu i s tim nisam nista falio, ovo sta sam napisao je jedino nova informacija koja se reflektira na cijenu i sta je tu ne pametno i kako s tim skacem sebi u usta ?

• StatusQuo
    • March 18, 2020 at 12:20 PM
    Quote from st-brajo

obzirom da smo se ionako okrenuli tome da zivimo od doznaka iz inozemstva (turizam, EU fondovi, penzije gastarbajtera) i potrosnji, jedino dobro u ovoj situaciji moze biti da € otklize prema 8 kn obzirom da su nam fiksni troskovi (place i mirovine) u kunama, a sa statistikom inflacije se uvijek moze igrati da se prikaze manja nego sto je, pa da manje kuna ode na javne troskove, a vise na potrosnju od strane realne ekonomije.

Tecaj kratkorocno moze slabit ali dugorocno u ovakvoj situaciji ce jacat jer ce se hnb pobrinit za to kontrolom tecaja prodavanjem eura i smanjenjem kuna u opticaju

• StatusQuo
    • March 18, 2020 at 12:13 PM

Ovdje su se jedino u zadnje vrijeme pojavile dvije negativne stvari po optimu od pocetka procesa tj. rizicnosti prvo veca vjerovatnost od ponovne odgode natjecaja zbog globalnog poremecaja oko corone virusa ali valjda bi to vec ranije objavili, a ne kao i zadnji put kad je natjecaj prosao ali ocito to za njih ne bi bilo cudno ni ocekivat da isto postupe i sada tko ce ga znat i drugo naknadni utjecaj na valuaciju optime s obzirom na moguce smanjenje prihoda povezan s recesijom i nenaplativosti nekih prihoda ukoliko ddodje do defaulta nekih firmi i gradjana, sad kako izracunat taj utjecaj kad jos nitko ne zna konkretne stete jer to sve jos traje ?

• PODR (Podravka d.d.)

• StatusQuo
    • March 18, 2020 at 12:02 PM
    Quote from greenhorn

Biti će zanimljivo vidjeti kako državni rukovoditelji :D gledaju na trenutnu situaciju

Predmet: Najava sjednica Uprave i Nadzornog odbora PODRAVKE d.d. – obavijest
    Temeljem odredbi Uredbe (EU) br. 596/2014 Europskog parlamenta i Vijeća od 16.
    travnja 2014. o zlouporabi tržišta (Uredba o zlouporabi tržišta), Zakona o tržištu kapitala
    i Pravila Burze, najavljujemo da će se dana 23. ožujka 2020. godine održati sjednice
    Uprave i Nadzornog odbora PODRAVKE d.d. na kojima će se razmatrati revidirani
    financijski izvještaji Grupe PODRAVKA (konsolidirano) i PODRAVKE d.d.
    (nekonsolidirano) za razdoblje 1.1.-31.12.2019. godine te Prijedlog odluke o upotrebi
    dobiti PODRAVKE d.d. za 2019. godinu.

Display More

Gledaju tako da trenutno ne osjecaju nikakve promjene !

• StatusQuo
    • March 18, 2020 at 12:00 PM
    Quote from zlocesti

Bojim se da je ovo uvod u recesiju, ako ne i u depresiju.

Tako pišu vani. Pišu da postoji poremećaj demand- supply

Ova epidemija je događaj koji ne pamtimo u novijoj povijesti, Sada gledamo paniku, poslije ćemo vidjeti posljedice

Ne znam tko uopce razmislja oce bit recesije ili nece pa to je vec svakome jasno da je recesija sigurna ove godine, a sad o depresiji ovisi kako ce drzavni aparat reagirat i koliko je voljan podnit tereta na sebe, zasad je to jako malo u odnosu na stetu

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• StatusQuo
    • March 18, 2020 at 8:59 AM
    Quote from accountant
    Quote from Zvjezdani

Odličan Grubišić

Analitičar žestoko 'popljuvao' Vladine gospodarske mjere: 'Racionalno će se ponašati jedino - banke!"

https://www.rtl.hr/vijesti-hr/kor…FbyxQgDgIBkF3MM

inače ne volim baš g. Grubišića, nekako mi je malo samodopadan

ali sve što kaže, u pravu je! gdje je smanjenje poreza i rasterećenje?

kako ću plaćati kredit, što mi vrijedi moratorij, ako sutra zbog nečinjenja poreznih vlasti dobijem otkaz?

u stvari su postupili isto kao i 2008. samo što je ovih godina kapital jeftin, dostupan (i kao članici EU) pa zašto ne iskoristiti mogućnost i preliti efekt smanjenjem porezne presije na gospodarstvo

porezi su poluga: uvodiš (povećavaš postojeći) kad je gospodarstvo ili grana u ekspanziji ili pri vrhu nje, ukidaš (smanjuješ stopu) kad su ovakve prilike

Display More

Bez konkretnog tereta drzave u ovom slucaju ovo ce bit steta samo takva, netko mora ublazit pad prihoda do neke razumne mjere samo da ublazi sok i da ne ubrza spiralu prema dole, a oni cekaju da sve potone da bi mogli onda dizat deficit i zaduzivat se, iako mjera ce jos bit samo pitanje oce li koja pametna ali sve je to sporo, doduse mozda jedino ova likvidnost ban sustava nas spasi na kraju, pa se brze oporavimo od amera tj da se rast preseli sad van amerike poslje ove recesije

• Turističke dionice i perspektive

• StatusQuo
    • March 18, 2020 at 8:22 AM
    Quote from klaster

“S druge strane, stvarni oporavak i normalizacija poslovanja nakon SARS-a bila je relativno brza. U roku od mjesec dana nakon što je Hong Kong proglašen čistom zonom od SARS-a, turističko tržište se vratilo na 70% prijašnjih brojki, a u roku od samo dva mjeseca promet je premašio 12-mjesečni prosjek prije SARS-a (South China Morning Post, 19. veljače 2020.).

Guangdong je dosegao 70% popunjenosti hotela samo nekoliko tjedana nakon što su uklonjeni sa liste lokacija na kojima se možete zaraziti (STR, 14. veljače 2020.).

U Singapuru se stopa popunjenosti hotela vratila na prethodnu razinu u samo 60 dana od proglašenja čiste zone od SARS-a (South China Morning Post, 19. veljače 2020.).

Nedavno istraživanje koje je provela kompanija Kantar China Insights govori tome u prilog. Iako je turistički sektor bio jedna od najteže pogođenih industrija u Kini zbog COVID-19, pri čemu je više od 90% ispitanika otkazalo ili srezalo planove za putovanja, očekuje se da će se industrija vrlo brzo oporaviti (Kantar China Insights, 13. veljače 2020.).

Oni koji su morali otkazati svoja putovanja nisu time ugasili i svoju želju za putovanjima, pa je istraživanje pokazalo da 45% ispitanika govori o putovanjima s velikom čežnjom. Općenito, ispitanici su na popisu aktivnosti koje će poduzeti odmah nakon što epidemija prođe, na drugo mjesto stavili odlazak na turističko putovanje.

Ista situacija se dogodila i nakon prošlih epidemija nakon kojih je turističko tržište doslovno procvjetalo.”

https://www.seebiz.eu/kolumne/korona…turizma/227194/

Display More

Znaci nakon 2 mjeseca je bilo 70%, a koja je racunica sada kada je virus u cijelom svijetu i radi 10 puta vecu stetu od sarsa, znaci po tome ako bude 30% dva mjeseca nakon bit ce dobro

• StatusQuo
    • March 18, 2020 at 8:13 AM
    Quote from Mrcash

Nisu englezi bilo tko. Povodu to su ljudi koji su kolonozirali svijet, najveća nacija u povijesti po mom mišljenju. Mora da postoji neki razlog zašto idu na ovu opciju imuniteta naroda, zapravo to i jeste jedini pravi način rješenja virusa, problem je što zdravstvenu sustavi zemalja nemogu po pratiti broj onih starih i bolesnih koji će trebati respirator. Moguce da Englezi imaju toga dovoljno, neznam, no znam da ako im bolnički sustav ne kolabrira Imat će strašnu prednost pred ostatkom svijeta.

Aha i onda kad na 20 000 tisuca oboljelih bude vec 1000-2000 mrtvih vidit ces koji pritisak ce bit na njih, nitko ne zeli da mu netko bliznji umre ako postoji drugi nacin koji manje stete radi

• Turističke dionice i perspektive

• StatusQuo
    • March 14, 2020 at 11:30 PM

Imas skroz krivu percepciju usporedjujes tezinu corone s drugim stvarima a uopce ne uzimas u obzir da je ta statistika takva radi pustih mjera sprijecavanja prenosenja i karantene, kada bi izbacio taj faktor dosao bi do zastrasujuce statistike u konacnici

• StatusQuo
    • March 14, 2020 at 6:17 PM

svasta je moguce blagi oporavak ili pad medjutim stanje okolo je previse nestabilno da bi bilo konstantnog optimizma u dionicama, ceka se neki bad news koji bi potaknio vecu rasprodaju, neko pogorsanje stanja ili neki veci default ne znam ali samo osjecaj

• Best buy

• StatusQuo
    • March 14, 2020 at 4:23 PM

Meni je dovoljno bilo vidit koja je volativnost i dubina pada na svim burzama bila da znam da su stvari ozbiljne sa ekonomske strane

• Best buy

• StatusQuo
    • March 14, 2020 at 3:52 PM
    Quote from komot

Da je dobro, nije. Ali ako uzmemo hipotetički da ovaj virus potraje 6 mj. ili dulje. Što će se desiti? Ljudi će unatoč opasnosti morati izaći iz mišje rupe i vratiti se na posao jer zalihe nisu beskonačne, ni robne ni novčane. Izrael živi pod stalnim općim opasnostima pa stvari nekako funkcioniraju. Za turizam se slažem, ali ostale grane ekonomije moraju funkcionirati pa i u najgorem slučaju da i bolesni ljudi rade. Onda će više biti svejedno, raditi se mora, tako će govoriti.

Raditi se mora samo se postavlja pitanje gdje ?

• Best buy

• StatusQuo
    • March 14, 2020 at 2:51 PM
    Quote from Iknow
    Quote from Ivana7

- nisu to dionice, to vam neće prodavati u pola cijene.

Ovisi, vjerojatno ne. Bude li problema sa defaultima sve je moguće, iako ne očekujem takav scenarij. To bi trebala biti dugotrajna i žilava kriza, a banke na koljenima. Banke su danas bolje kapitalizirane i uglavnom restrukturiranih i očišćenih bilanci u odnosu na razdoblje 2008.-2012.

Banke su danas kapitalizirane, a svi ostali u ovoj situaciji podkapitalizirani kada su prihodi na nuli, a rashodi ostanu, mjesec do dva ce vecina izdrzat ali sta ako to bude dosta vise, neki sada timeline je dva mjeseca ako svi poduzmu sve mjere da sve stane jer ovo sirenje i dalje ne staje i to je vec onda skoro 6-ti mjesec kada bi svi trebali krenit na posao po svijetu normalnije pa dok dobiju prvu placu prodje mjesec i eto vec 7 mjesec i pitanje kako su pokrili troskove zivota kada sad sve stane, koliko je bilo otkaza do tada, ako drzave ne pokriju te troskove barem osnovne kad nisu radili oporavak ce biti zeznut i pitanje po kojim cijenama ce bit prodavanje smjestaja i ostalog kokurencija ce biti opasna sta se tice toga jer sve turisticke sile su na koljenima radi ovoga,dolazak putnika avionima je isto upitan s obzirom u kojim su problemima avio kompanije, jos nista ne znamo kako ce drzave pomoc ekonomijama pa je tesko planirat ali iz ovoga ne mozes izac s mentalitetom potrosnje love, a turizam je bas to luksuz, nekretnine sigurno nece rast pitanje hoce li se uopce prodavat, ne znam meni ovo sve izgleda poprilicno zeznuto, iako jos nemamo sve parametre i pitanje sta jos moze puknit u ovom modu kada nista ne radi

• StatusQuo
    • March 13, 2020 at 4:29 PM
    Quote from crookie74

ponukan ovom volatilnošću, prekjučer navečer sam čvrsto odlučio trećinu portfelja prebaciti u keš.

ničim do pukom srećom (jučerašnja blokada) dobio sam priliku to uraditi danas.

tijekom dana prodao sam pola portfelja, mahom po bidu ili blizu njega.

zbirni mi je minus kao da sam kupovao euro po 7.5 a prodavao ga po 6 i niže, ne želim ni zbrajati.

ne znam što će biti narednih dana, tjedana ili mjeseci, jasno da sam možda potpuno pogriješio, ali ipak mi je drago (subjektivno) da sam barem napola sjeo za upravljač. vidjet ćemo, svima želim puno sreće s njihovim odlukama, ovo je bila moja.

jasno da nije nagovor ni na što.

Display More

Svatko pametan je trebao tako uraditi, za zaradit ce uvik biti prilika ako pri tom imate i novaca sada je bitno gledat da se upravlja s rizikom i novcem jer nitko ne moze procijenit situaciju, vjerovatnost da dodje negativna vijest je trenutno 99%, s vikendom jos i nezgodnije

• StatusQuo
    • March 13, 2020 at 9:50 AM
    Quote from my moon

Eto, i jel to bilo tako strašno, mislim, otvoriti burzu. Rivp se vrti oko nule, napr.....

Danas je mirno jucer da su ostavili sigurno bi bilo veselo eto iztgleda da je pomoglo da ljudi malo prespavaju

1. Privacy Policy
  2. Kontakt