1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. StatusQuo

Posts by StatusQuo

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• StatusQuo
    • April 2, 2020 at 10:22 AM
    Quote from barbosa

kol. StatusQuo, najbitnija je organizacija, evo npr. na dnevniku jedne tv je bilo kako jedan veći proizvođač rajčice strahuje od krize jer mu je izvoz problematičan...zašto on sam ili u organizaciji kakve komore ne bi plasirao trenutne viškove u na preradu u npr. podravku...naravno, tu nema zarade kao na konzumnoj ali već je puno napravio samo da održi proizvodnju i pokrije troškove tj. da održi poziciju dok se tržište ne oporavi da ima brzi start...kužiš što želim reći...najjednostavnije je reći ne može se i čekati socijalnu pomoć, na žalost, uslužni sektor u datoj situaciji i nema puno drugih izbora ali proizvodnja ima, samo se treba prilagoditi uvijetima u eko sustavu

Mozes organizacijom postic nesto boljeali i da oces ne mozes jer pola svijeta je u nekoj karanteni potrosnja je smanjena na osnovno, te ta organizacija treba vremena, a opet svaka zemlja gura svoje svi sebe spasavaju, s druge strane neka roba ima svoj vijek trajanja, eno nizozemci su 90% tulipana unistiili jer nemaju gdje s njima za njih je ova godina unistena bez obzira kad zavrsilo, eno neki dan na tv bio nas proizvodjac sireva neki nisam gledao pricali mi njemu su hoteli kupovali sve to vecinom io to ima vijek trajanja, neku stetu mozes nadoknadit, a neka je izgubljena za ovu godinu.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• StatusQuo
    • April 1, 2020 at 11:02 PM

Evo malo sam bacio oko na revidirano neke stvari koje su mi zapale u oko

Na dan 30.11.2019.

godine brodovi su proeijenjeni od strane neovisnog procjenitelja Associated Shipbroking S.A.M. na trzisnu

vrijednost od 156,5 milijuna USD, sto predstavlja nizu vrijednost od izracunate vrijednosti brodova u upotrebi.

S obzirom da se prema misljenju Izvrsnih direktora ocekuju povoljne trzisne i gospodarske okolnosti za

obavljanje djelatnosti prijevoza rasutih tereta, Izvrsni direktori Grupe smatraju iskazanu vrijednost imovine

realnom i nadoknadivom. Takoder smatraju da se u razdoblju od datuma testiranja do kraja kalendarske

godine parametri koristeni u proejenama nisu znacajno promjenili, te da iskazana testiranja odrazavaju

vrijednosti koje mogu biti primijenjene i na 31.12.2019.

Ocekivali su povoljnjie uvjete a sada su jos gori suprotno od ocekivanja ako ovako potraje na cijelu godinu slicno morat ce ic umanjenje vrijednosti, a ekonomski outlook nije bas da je povoljan iz danasnje perpektive, ako gledamo dug je samo 820 mil medjutim ono sta je fascinantno je da im je kamata u zadnjoj godini narasla za 2% na 8,97% pa tko to moze izdrzat u danasnje vrijeme, jel postoji koja caka zasto im je kamata ovoliko skocila ?

Prosjecna ponderirana kamatna stopa na primljene kredite za godinu koja je zavrsila 31. prosinca 2019.

iznosila je 8,97% (2018: 6,76%)

• StatusQuo
    • April 1, 2020 at 10:53 PM
    Quote from tizian1

Ekonomija i ljudi u RH su dobrim dijelom

"stali" i čekaju da im neko drugi zaradi plaću, ukoliko se brzo ne pokrenemo posljedice po cijelo gospodarstvo će biti nesagledive. Stoga, poslati ljude da rade uz maksimalne mjere opreza inače ne bu dobro.

Ne ovisi puno toga o nama uvoz izvoz je bitan, a tamo bar mjesec nema kruva

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• StatusQuo
    • April 1, 2020 at 10:50 AM
    Quote from ico8888

Uff pa sta ce ovdje biti kad se tek objavi koliko je ponuda stiglo

Pa to su rekli da nece objavljivat nista do zavrsetka natjecaja

• StatusQuo
    • April 1, 2020 at 12:47 AM
    Quote from barbosa

ne znam gospodo, jesam malo radikalan ali ovo ne vodi nikuda, ali baš u nikuda...opet teret snosi isključivo gospodarstvo a veliki dio drž i javnog sektora, koji u ovoj specifičnoj situaciji niti na posao ne moraju ići ima "pravo" na punu plaću i još će dobiti i uskrsnice i regrese a nadobudni zaposleni u i iz privatnog poduzetništva, po ne znam koji puta, zgaženi, iskorišteni i odbačeni nek se sami snalaze ko islužena prostitutka iz javne kuće i to pod kojim izgovorom, da uhljebi i udarači pečata mogu vrtiti likvidnost unutar sebe tj. da pdvom, doprinosima i režijama natrag pune drž blagajnu...još ovo izvrdavanje sa ustavom, saborom, izvanrednim stanjem i ograničavanjem prava i sloboda...ne znam, bijesan sam, razočaran, u stvari niti sam ne znam što sam, ali znam da se ja a niti moji prijatelji i kolege za ovakvu ne ravnopravnu Hrvatsku nismo borili...

Slazem se ovo je ponizavanje svih ostalih i osjecas gorcinu da imaju pravo ti sve ogranicit, uzest primanja i onda ti dat mrvice i to samo nekima, a da ne pokazu niti malo solidarnosti svojim postupcima sa svojim primanjima jer na kraju ta primanja ce opet sve privatni sektor platit, znaci unisti privatnike i onda ih naknadno jos optereti da podnesu obveze njihovih rasipanja, prave nas budalama.

• StatusQuo
    • March 31, 2020 at 9:26 PM
    Quote from barbosa
    Quote from StatusQuo

Zanimljivo kako su nasli opravdanje da se ne smanje place uzeli su samo jednadzbu koja njima odgovara, a jesu racunali kolika je proracunska rupa i koliko je ovih 3250kn iz proracuna isto utjecanje na taj bdp ili kako bi bilo da to smanjenje podile ovima s 3250kn pa bi onda bdp jos ljepse izgledao aj dugorocni utjecaj na potrosnju bio bolji da je ravnomjerniji teret krize.

Svi državni funkcioneri u Severnoj Makedoniji će dva meseca primati minimalac

Smanjenje plate na "minimalac" se ne odnosi na administraciju i imenovana lica u zdravstvu, već su tom merom obuhvaćeni predsednici države, parlamenta i vlade, zamenici ministara, državni sekretari, direktori državnih institucija, poslanici, gradonačelnici, dok predsednici i članovi upravnih i nadzornih odbora javnih instutucija neće primati nadoknadu za vreme trajanja krize.

samo da se vidi da se može...daj u hr predloži gradonačelniku ili gradskoj upravi da ide na minimalac pa da vidiš :cursing: iako sad za vrijeme mjera ne rade ništa, pogotovo manji gradovi ...

Moze ali nasi ne, a sta je s ovih preko 100 tisuca nezaposlenih koji nikakvu pomoc nece dobit a vecina se trebala zaposlit sezonski jadni oni i da oce ne mogu ic trazit posao sada, umisto da su i njima barem nesto dali jer su i njima uskratili pravo da traze posao tj pravo na rad jer ne mogu nigdi sada, njima je samo pozitivno kako i ne bi bilo kad se nicega ne odricu.

Neće biti prijedloga rezanja plaća i ušteda u javnom sektoru ili prijedloga zakona koji bi djelomično suspendirao radna prava. Barem zasad. Vlada će se u četvrtak držati krilatice: Samo pozitivno! Na sjednici Vlade usvojit će prošireni paket mjera za pomoć, a kako saznajemo, uslišit će molbe poduzetnika o otpisu poreznih i drugih davanja u vrijeme dok su zatvoreni odlukom države. Želja je povećati i plaće onih radnika koji su ostali zaposleni i nisu završili na burzi.

https://www.24sata.hr/news/radnicima…a-tvrtke-684435

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• StatusQuo
    • March 31, 2020 at 3:52 PM

Bas me zanima oce i danas adris poklopit do 453 kao i zadnjih dana na zatvaranju

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• StatusQuo
    • March 31, 2020 at 3:50 PM
    Quote from Moller

što god bilo, corona-sezona je pred nama, kako u turizmu, tako i svemu ostalom, da je to nešto dobro sigurno ne bi nas zadesilo, ali što je tu je, možda Vili održi zemlju nezaraženu i stvori preduvjete da svi pohrle u Hrvatsku odmoriti i kupovati naše proizvode, može se tu dogoditi i jedna pozitivna priča za Hrvatsku, bumo vidli

Moze istina ali za to vec sada morate imat tim koji ce gledat kakve su slabosti na susjednim trzistima i sta mozete napravit da to iskoristite s obzirom na nas potencijal, samo zalosno ovima u vladi je taj doseg SF, dok ce drugi prvenstveno kapitalisticke zemlje to sigurno iskoristit.

• StatusQuo
    • March 31, 2020 at 3:43 PM
    Quote from trial

Konačno je i ova neizbježna tema došla na red. Bit će veselo.

https://novac.jutarnji.hr/aktualno/cak-i…romni/10153300/

Zanimljivo kako su nasli opravdanje da se ne smanje place uzeli su samo jednadzbu koja njima odgovara, a jesu racunali kolika je proracunska rupa i koliko je ovih 3250kn iz proracuna isto utjecanje na taj bdp ili kako bi bilo da to smanjenje podile ovima s 3250kn pa bi onda bdp jos ljepse izgledao aj dugorocni utjecaj na potrosnju bio bolji da je ravnomjerniji teret krize.

• StatusQuo
    • March 31, 2020 at 10:04 AM
    Quote from tollway
    Quote from Mrcash

Jeli moguce da Ameri znaju više nego ostatak svijeta? Dok svi palamude kako će tamo svi pokrepat, eno i danas sve u plusu u njih i malo po malo indexi se vraćaju gdje su bili. Mi se s druge strane ne vraćamo nimalo, pa se pitam jeli moguce da smo previše pali, nekih 20ak posto više nego smo realno trebali sudeći po Amerima? Vidit ce mo ovih dana

kolega

nemoj se mučiti sa amerima. to je definitivno svijet za sebe sa mentalnim sklopom koji mi, a niti drugi europljani, ne možemo razumijeti. dokazano nebrojeno puta. neki dan sam pročitao da je u općoj strci i zbrci oko korona virusa najprodavaniji asortiman ORUŽJE!!?? naime, posljednjih tjedana prodaja oružja raste enormnim stopama!! pa sad ti budi pametan!

Ocito se spremaju za rat izmedju sebe za respiratore :(

Predugo im je bull trajao i fed su poceli smatrat svemogucim pa ocito se tako i ponasaju kao da su bogom dani.

• VIRO (Tvornica Šećera d.d.)

• StatusQuo
    • March 30, 2020 at 11:32 PM

Ne ide puno toga na ruku potrosnja je stala nafta obara rekorde prema dnu sve to utjece na pad ostalih commoditija i to je sve jedna negativna spirala koja se nadamo je samo kratkog trajanja kao posljedica externih faktora ili je uvod u kompleksniju destabilizaciju, vrijeme je bitno da se ovo dovede u red sta prije

• StatusQuo
    • March 30, 2020 at 11:26 PM
    Quote from komot

Svima je jasno da će biti ogromnog porasta javnog duga i deficita, ali taj novac koji će dobiti zaduženjem će se preliti u potrošnju. Ljudi će njime plaćati režije, namirnice, gorivo i sve ostalo. Taj potrošeni novac je nečiji prihod kojim taj poduzetnik plaća radnike i dobavljače koji onda opet taj novac dalje prelijevaju i kotač gospodarstva se i dalje vrti nekako. Sav taj potrošeni novac je sastavnica BDP-a i zato on neće pasti 30 posto. Takav pad bi bio uistinu katastrofa epskih razmjera i bio bi apsolutno realan bez najavljenog upumpavanja 50 milijardi ili više kuna. Ako se ne varam javni dug je nekih 300 milijardi, 60 milijardi kn je 20 posto od toga, znači možemo nakon svega očekivati javni dug između 90 i 100 posto BDP-a. To je puno, ali ako će centralne banke držati kamate na ovim razinama a to je realan scenarij, mi to možemo izdržati. Bit će gadno, nadajmo se što kračem trajanju ovog virusa, o tome ovisi sve.

Sve bi tako trebalo bit ako virus i mjere povezane s njim u evropi stanu na vrijeme da ekonomije se pokrenu dok prevelika steta nije napravljena nadamo se da ce bit max 3 mjeseca j i da ovaj rat oko nafte ne potraje isto predugo jer i to ima negativne posljedice na cijeli krug potrosnje i inflacije koja je bitna da se ne ide u dodatno rezanje potrosnje

• Birtija

• StatusQuo
    • March 30, 2020 at 9:57 PM

Mislim da sam ovo procitao i da nisam vidio da pise Fed mislio bi da netko pretjeruje ali sad ti budi pametan

Coronavirus job losses could total 47 million, unemployment rate may hit 32%, Fed estimates

• The coronavirus economic freeze could cost 47 million jobs and send the unemployment rate past 32%, according to St. Louis Fed projections.
    • There are nearly 67 million Americans working in jobs that are at a high risk of layoffs, according to the analysis.
    • St. Louis Fed President James Bullard said last week that the initial estimates are grim but the plunge should be short-lived.

https://www.cnbc.com/2020/03/30/cor…t-fed-says.html

• StatusQuo
    • March 30, 2020 at 9:51 PM
    Quote from D'artagnan
    Quote from StatusQuo

Uuups napustanje broda ili pametno cuvanje kapitala nakon ovakvog okreta u svjetskoj ekonomiji

S obzirom da je 26.03. Bilo protrgovano 2.300 komada... onda je vjerovatno prebacio na drugi racun, dali za trgovanje ili je mozda zalozio za dodatni $$$ 🤔 jel se vraca u Rivp.... ili atpl 🤔

Ima smisla to ili je prodao van burze ali to bi trebao sam objavit s obzirom na poziciju da je prodao, nisam gledao promet samo instant reakcija

• StatusQuo
    • March 30, 2020 at 9:26 PM
    Quote from jasko

Bilbija - 21693 kom.

https://www.mojedionice.com/trg/IzvDionica…sifSim=ATPL-R-A

Uuups napustanje broda ili pametno cuvanje kapitala nakon ovakvog okreta u svjetskoj ekonomiji

• StatusQuo
    • March 30, 2020 at 8:47 PM
    Quote from barbosa
    Quote from goldfinger

Pa valjda će se zaduživanjem kompenzirati pad gospodarskih aktivnosti. Bez toga bi pad i bio čak 30%. Slijedi epsko zaduživanje.

ne nužno, u velikoj mjeri bi bilo dovoljno rasterečenje na fiskalnoj a pogotovo na parafiskalnoj strani, npr. komunalne i naknade za vode po koeficjentu 1 umjesto x5 i više, razne zampovine, naknade za turističke zajednice, spomeničke, korisnost šuma, komore, poreze na tvrtke, djelatnicima prireze, ...ima tih uhljebarina mislim preko 600...ćak fiskalnu stranu niti ne treba bitno dirati nego samo obračunski prag i prag za fiskalizaciju dignuti na milion-milion i pol godišnje...uglavnom, ima prostora poticati gospodarstvo i bez zaduživanja, mi nismo niti svijesni koliko je u hr teško poslovati, doslovce represija i kazna...a ako će se zaduživati, onda to zaduživanje svakako neće biti u svrhu poticanja godpodarstva nego održavanje nakaradne glomazne i neučinkovite drž i javne uhljebarne

To je poticanje ali to onda vodi u drasticno smanjenje prihoda drzave, pa je povecanje zaduzivanja i deficit neminovno netko mora to poticanje preuzest na sebe ili drasticno smanjit rashode ali onda i tu otvaras pandorinu kutiju koja opet smanjuje prihode

• StatusQuo
    • March 30, 2020 at 5:21 PM
    Quote from hugh

https://www.index.hr/mobile/clanak.…port&id=2170448

Zanimljivo će biti popratit koje će se više ili manje poznate i velike firme naći u ovakvim problemima......nije da se ovi neki poznati super klub ali ipak, biti će i toga......

Nekako sam razmišljanja da će vijesti ovakvog tipa biti plutajuče mine u sljedećem razdoblju.........

Istina tko ce financijski pratit takve stvari u ovo vrijeme i slicno, mjere pomoci mogu zahvatit dio ali ne mogu sve posljedice ce biti neupitne, prvo naglo povecanje nezaposlenosti, pa nakon sta ovo zavrsi dio ce ponovo nac mjesta u sustavu ali ocito je da ce se svi prilagodit smanjenoj potrosnji pa time i manjem zaposljavanju sta ce uz trenutnu rupu u prihodima i rashodima ostavit i dugorocniji trag na potrosnju i sad kako to sve izracunat i u kalkulirat u neku buducu vrijednost kompanija kao posljedica nove realnosti

• CORONA virus

• StatusQuo
    • March 30, 2020 at 3:48 PM

Vezano za gripu u italiji

https://www.2oceansvibe.com/2020/03/11/how…m-flu-in-italy/

In January this year, Italy reported that since flu season started in October 2019, over 2 million cases of flu were recorded, resulting in 240 deaths. Most of these fatal cases were elderly patients who suffered complications as a result of the virus.

https://www.sciencedirect.com/science/articl…201971219303285

In the winter seasons from 2013/14 to 2016/17, an estimated average of 5,290,000 ILI cases occurred in Italy, corresponding to an incidence of 9%.

More than 68,000 deaths attributable to flu epidemics were estimated in the study period.

•

Italy showed a higher influenza attributable excess mortality compared to other European countries. especially in the elderly.

We estimated excess deaths of 7,027, 20,259, 15,801 and 24,981 attributable to influenza epidemics in the 2013/14, 2014/15, 2015/16 and 2016/17, respectively, using the Goldstein index. The average annual mortality excess rate per 100,000 ranged from 11.6 to 41.2 with most of the influenza-associated deaths per year registered among the elderly. However children less than 5 years old also reported a relevant influenza attributable excess death rate in the 2014/15 and 2016/17 seasons (1.05/100,000 and 1.54/100,000 respectively).

• Birtija

• StatusQuo
    • March 30, 2020 at 3:31 PM

Zacarani krug

"Fiskalni učinci privremenog hipotetskog smanjivanja bruto plaća financiranih iz proračuna opće države 'relativno' su skromni (od 0,38 do 1,22 posto BDP-a), a posljedice zbog utjecaja na ključne ekonomske pokazatelje (BDP, proračunske prihode te posredno deficit i javni dug) mogu biti dugotrajne i velike. No, sadašnja je situacija istovremeno prijetnja gospodarstvu i javnim financijama, ali i prilika za nužno potrebne strukturne reforme, selektivne i dobro promišljene rezove te reorganizaciju i optimizaciju hrvatskog javnog sektora", smatraju analitičari IJF-a u ponedjeljak objavljenom aktualnom osvrtu.

https://www.seebiz.eu/ekonomija/ijf-…-skromni/228565

• StatusQuo
    • March 30, 2020 at 11:21 AM
    Quote from accountant
    Quote from hugh

da je ministar gosppdarstva katastrofa i da ga nigdje nema to je istina......no zato nam je ministar zdravstva na niviou, zapravo i puno iznad nivoa na koji smo navikli......

a što se mjera tiće mislim da se tu bar za sada ne slažemo......je npr. ne bi htio da dodjem u bolnicu pa moram ležati na dekici na podu jel slobodnih krevata nema.....a isto tako me bi htio ni da dodjem u bolnicu zbog neke stvari nevezane za coronu i da mi treba hitna operacija a oni kažu da me nema tko opetirati jel jednostavno nema doktora....

ma kreveta nema zato jer je proglašena epidemija, dobar dio doktora su povukli u samoizolaciju a ljudi su u strahu. punkt.

vodio sam oca na pregled u bolnicu: na porti mi tvrde jedno, na glavnom ulazu drugo, trijaža me nije htjela ni pogledati jer kao pratnja ne bih ni smio ulaziti u bolnicu, a doktor me na kraju uz ispunjeni obrazac pustio unutra jer nema dovoljno osoblja, pa sam mu došao nešto kao med. sestra

jel to vama sliči na sustav koji funkcionira?

dakle nema jednakog stava i postupanja (govorim o istoj bolnici gdje mi svi govore drugačije jer nisu informirani)

kod vađenja propusnice da vam ne govorim koja nebuloza, dva doktora se nisu mogla složiti tko meni kao pratnji izdaje propusnicu?! i onda policijski punkt prođem bez pokazivanja papira?! pa tko je tu lud?

ovo je sve jedna najobičnija opstrukcija, gripa iz koje se napravio slon

evo vam primjer Švedske i Danske, prvi labavo drugi čvrsto, omjer zaraženih i umrlih podjednak obzirom da je Švedska mnogoljudnija zemlja

švedski epidemiolog kaže da su mjere dovoljne a za druge europske zemlje koje poduzimaju oštrije protumjere kaže da su 'politička odluka'

i tu se potpuno slažem!

Display More

Da se pusti u jednom trenutku da se svi zaraze zbog brzine sirenja, pitanje je da li bi bilo kreveta dovoljno, pitanje je koji doktori bi uopce radili jer bi i sami bili zarazeni, koje medicinske sestre, gdje bi puklo u lancu dobave kada bi se ljudi zarazili u velikom broju odjedanput i kakva bi bila proizvodnja hrane, oni koji bi ostali radit zbog pritiska bi oboljevali na drugaciji nacin i pucali jer ih je manje na nekoliko puta veci pritisak (inflacija, razbojnistvo zbog hrane se povecava, poremecaju upravljanja s osnovnim dobavnim lancima), koliko bi ih radilo u sigurnosnom sustavu da iskontroliraju anarhiju zbog poremecaja na trzistu jer bi se ljudi ponasali kao predatori kad su ugrozeni jer to je u ljudima kada ih dovedes do ruba i u nekontroliranom sustavu, znaci nekontrolirano pustanje virusa je uvod u anarhiju sustava i slom sustava u kratkom roku, tu se ne radi o broju mrtvih itd vec o kontroli sustava, razlika izmedju takve procijene da moze do toga doc i nekog drugog prihvacanja rizika je ta da koliko god mali rizik ti ne smijes dopustit riskirat s tim rizikom da krdo postane nekontrolirano

1. Privacy Policy
  2. Kontakt