1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. StatusQuo

Posts by StatusQuo

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• StatusQuo
    • April 23, 2020 at 11:32 PM
    Quote from Jubito
    Quote from laka_igra

Hvala Jubito. 😁

I šta mislite kakvi će biti rezultati za prvi kvartal

Obzirom da su svi doma i surfaju i telefoniraju nemilo - solidni.

Jedino me brine situacija sa poslovnim korisnicima.

U 1q vjerovatno nitko nije otkazivao, a opet internet je nesto kao i hrana danas bez toga ne mozes kao poslovni korisnik i nesto je sta ces zadnje ugasit sad jedino je pitanje smanjenje usluge i racionaliziranja troskova za prvu ruku, a poslje ovisno o stecajevima i ukidanje.

Sta se tice gradjana optima ima tu jednu manu da je vjerovatno dobar dio ugovora bez ugovorne obveze barem su to nudili u zadnju godinu dana po povoljnoj cijeni mozda i jos prije ne znam kad je ta praksa bas uhvatila trend pa s te strane ima veci rizik nagle promjene korisnika jer nema ugovora koji te veze pa jednostavno se mozes prilagodit situaciji, drugo pitanje je i koliko optima ima korisnika apartmana koji u ovoj krizi mozda odluce otkazat uslugu ovisno o ocekivanju sezone, medjutim to nista se nece vidit do 2q, osim ako netko nema inside info, to bi sve bili realni rizici da kupujes dionicu radi poslovanja, medjutim kupujes je radi prodaje pa onda i drugacije gledas na to, jedino mozes postavit pitanje kako bi potencijalni kupac to mogao gledati kroz neki buduci ocekivani cash flow i koliko to zeli platit sigurno ce bazu podataka korisnika dobro procesljat da vidi sve rizike, a mi to ne mozemo znat

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• StatusQuo
    • April 23, 2020 at 11:17 PM

Valard u hrvatskoj je trenutno isto u problemima jer imaju slabo ugovorene poslove i osipa im se kvalitetna radna snaga jer menadment funkcionira kao i u dalekovoda mozes promjenit firmu ali sve ostaje isto iako sama matica je jaka ali sad je tu pitanje politike da bi se to realiziralo.

Za PPD se ne bi iznenadio s obzirom da vec imaju povijest preuzimanja po hr, a dalekovod im moze bit zanimljiv kao dobar biznis u kojem je potreban cvrsti vlasnik i financijska injekcija da se stvari okrenu na bolje, na zalost ta povijest nije bas isla na ruku dionicarima kad se trebalo dokapitalizirat npr. kao s pevecom, pa je upitna i cijena koja bi taj rizik opravdala, s druge strane barem u tom scenariju bi znali da preokret postoji na bolje nego ovo konstantno upropastavanje, a tu opet dolazimo do onog pitanja da li su stvari namjerno dovedene do toga da se pripreme za jeftino preuzimanje od podobnih igraca, jer sve oko PPD je sve samo ne normalno i transparentno tko iza svega stoji

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• StatusQuo
    • April 23, 2020 at 12:45 AM
    Quote from D'artagnan
    Quote from StatusQuo

A do tada s vozarinama od par tisuca dolara treba prezivjeti

Ako si prezivjeli zadnjih 10-12..i onda ce i ovih pola godine, godinu 😎

A koliko je dionicara prezivjelo u tih 10-12 godina i zaradilo

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• StatusQuo
    • April 22, 2020 at 8:24 PM
    Quote from komot

Nisam baš neki stručnjak za brodare, ali kolko kužim, tpng ima sve dugoročne ugovore, nema ništa na spotu. Prema tome nema neke koristi ako će ovo trajati 6 mjeseci ili kraće. Ako ima stručnijih, molim komentare. Hvala.

Ima nesto i na spotu malo tako da ce malo popravit sliku, kao sta i nafta obara rekorde negativno tako i vozarine obaraju rekorde i jedno i drugo ce u jednom momentu krenit u drugom pravcu jace nafta gore, vozarine nisko sve sta ima takvu volativnost obicno u drugom smjeru napravi dovoljno stete nakon toga.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• StatusQuo
    • April 22, 2020 at 8:20 PM
    Quote from zlocesti

Burze su žilave

Čitam neki dan na Marketwatchu, upravitelj veeelikog fonda kaže- Burza je pala 15%, a meni se čini da je svijet više screwed up više od 15%

Novaca ko' pljeve, stalo ga ubacuju

Dionice rastu, nafta pada, nafta je simptom poremećaja, .... sve je stalo... cijena zlata raste

Na svim papirima koja sam pogledala na ZSE, sastavnice Crobexa, dno je odrađeno, vidi se blatant.... nisam gledala kada je trebalo, naumila sam ne trgovati dulje vremena.......... nije čovjek pametan.

No , da je na Burzi lako, bogat bi bio svatko!

Stvarno nije čovjek pametan, a ovo još nije viđeno.... sve stoji, a novaca u opticaju je sve više. Prvo bude besplatan, samo da ne bude i bezvrijedan

Display More

Sva logika govori s informacijama da tek sljedi pad i problemi, medjutim stalno mirise na nekakav drugaciji scenarij mislim na ovi inflatorni koji bi stvari okrenuo u drugu stranu, mislim da nece odjednom nista pobic ali da je sve nekako skewed itekako je.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• StatusQuo
    • April 22, 2020 at 5:47 PM

A do tada s vozarinama od par tisuca dolara treba prezivjeti

• CORONA virus

• StatusQuo
    • April 22, 2020 at 3:42 PM

It ain't over till it's over

https://www.cnbc.com/2020/04/22/bei…virus-wave.html

"

• Over the weekend, gyms in Beijing were forced to close again, adding pressure to an industry that’s already seen the collapse of thousands of fitness businesses nationwide amid the outbreak.
    • China’s ballooning fitness industry got hit so hard by the coronavirus that more businesses in the field closed in the first three months of the year than in all of 2015, according to Qichacha, which runs a Chinese business information database.
    • As the coronavirus kept gyms closed and people inside, online fitness app Keep has climbed to the top of its category in the Apple app store in China

"

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• StatusQuo
    • April 22, 2020 at 2:45 PM
    Quote from naim

Ne kuzim... zašto Jutarnji na čelu sa šuft-analitičarima Gojkom (Tan)Drljačom i Vikotorom Vresnikom crnjaci i konstantno podmeće jedne te iste argumente u rangu Baba Vange.... sto ako?

Pa sto ako? Očito se ljudska civilizacija i gospodarski sustavi susreću s nečim sto im je nepoznato. Strah od nepoznatog je prirodan i oprez je očekivan i normalan. Ali konstantno zazivanje najcrnjeg scenarija nije normalno i očito je da jutarnji i njegovi novinari imaju nekakve prikrivene ambicije da protezu i reklamiraju “gloom&doom”. Kao da bogatstvo razvijenijih hrvatskih regija, u koje se ubrajaju i ove obalne, počiva isključivo na prodaji sunca i mora, izradi suvenira i sakupljanju plodova. Građani Hrvatske sto indirektno, a sto direktno, raspolažu ipak s nekim rezervama koje iznose gotovo 580 milijardi kuna imovine u nefinancijskim društvima. Pa valjda će se najprije koristiti nekakve rezerve, a ne prepustiti propasti i defetizmu. Kako god, bez sire i sveobuhvatnije analize, iz dana u dan se licitira s jednim te istim rizicima i stvara ozračje bezizlazja.

https://www.hnb.hr/documents/2018…d2-6d114495a10b

Sigurno je da nas čeka još dosta neizvjesnih dana, al ako ništa drugo, dvojac bi se mogao malo vise potruditi i bolje informirati (u ovom slucaju glede ADPL)... jel Viktore?!

https://www.jutarnji.hr/globus/Globus-…-slom/10231636/

Mislim da si ovdje krivo vidio 578 mil je financijskih obveza nefinancijskih drustava , neto imovina nefinancijskih drustava je -439 mil, dok je imovina 138 mil

• CORONA virus

• StatusQuo
    • April 22, 2020 at 1:35 PM
    Quote from Lurker458

Možda je već bilo navedeno prije, al uvijek je zgodno koristiti Google Mobility report za praćenje pada "zainteresiranosti" za dućane i ostale retail related activities.

Zadnji update ovisi o zemlji koliko sam shvatio:
    https://www.google.com/covid19/mobility/

Iz svakakve statistike se moze neki zaljucak napraviti, zanimljivo je da je najvece povecanje u svedskoj zabiljezeno u parkovima 84%, a svi ostali zatvoreni prostori su isto pali dobar postotak 20-40% dok smo mi na 50-60% tako da su imali nekakav oblik karantene kao i drugi samo ne zatvaranjem u kuce nego provodjenjem na otvorenom, a poznato je da se nakon kucne izolacije na otvorenom virus manje siri najopasnije je u zatvorenim prostorima, tako da se po tome bas ne moze rec da im je bilo bussines as usual, samo malo drugaciji pristup, da se primjetit da je i njemacka imala trend slican kao i svedska doduse malo losiji ali slican.

• Birtija

• StatusQuo
    • April 22, 2020 at 1:27 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from zm1

Ali zanimljiva je ta socijalističkua nepoštena praksa subvencija, koje svi mi plaćamo, a radi se o tome da ako imaš 46 g, ne može, a koja je razlika 45 i 46

ma cijeli koncept je promašen.

npr., znam ljude koji su s ovim kreditima platili i majstore i materijal, a od toga je plaćen samo PDV, a ostatak na ruke (čitaj: na crno)

bilo bi pametnije da su ta sredstva uložili u program POS za najam, naravno s ograničenjima da se takvi stanovi ne smiju koristiti u komercijalne svrhe.

ubili bi 2 muhe jednim udarcem (pale bi cijene najma i cijene nekretnina).

Da ali na taj nacin ne bi digli potrosnju i rast bdp-a, HDZ otkad postoji rast umjerava na nacin da potice potrosnju, zato i jesu rasipanja na sve strane jer to dize potrosnju, samo na dugi rok upropastavamo puno toga

• Nafta

• StatusQuo
    • April 21, 2020 at 7:33 PM

Retail investors who believed they were investing in oil get a rude awakening

https://www.cnbc.com/2020/04/21/ret…t.activity.Mail

• OPTE prodaja - kladionica

• StatusQuo
    • April 21, 2020 at 6:28 PM
    Quote from gregsy
    Quote from StatusQuo

Ne bi da oni kupuju pa se njih pita kolika ce cijena bit, samo kupac odredjuje koliko misli dat jos da je samo znat tko je sve potencijalni kupac bilo bi lakse.

Pa 2 potencijalna se sigurno znaju.

Di je to potvrdjeno, to je samo neka logicka pretpostavka kako se ocekuje da bude ali potvrde nema

• OPTE prodaja - kladionica

• StatusQuo
    • April 21, 2020 at 5:51 PM
    Quote from dionicar

14 - 16 kn. ne misli valjda ZABA izgubit novce?8):/

Ne bi da oni kupuju pa se njih pita kolika ce cijena bit, samo kupac odredjuje koliko misli dat jos da je samo znat tko je sve potencijalni kupac bilo bi lakse.

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• StatusQuo
    • April 21, 2020 at 12:52 PM
    Quote from Lulu1
    Quote from StatusQuo

Sta ti je crude tocno imas brent crude i wti crude s kojima se najvise trguje i najcesce se citiraju

da, mislila na wti crude oil.

evo da ne pisem

https://www.thebalance.com/crude-oil-brent-versus-wti-808872

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• StatusQuo
    • April 21, 2020 at 12:19 PM
    Quote from Lulu1

Ima li netko pametniji da pojasni zasto crude skočila a ova pada?!

Sta ti je crude tocno imas brent crude i wti crude s kojima se najvise trguje i najcesce se citiraju

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• StatusQuo
    • April 21, 2020 at 12:03 PM
    Quote from Lucijan

Ali zato će doći Njemci, Austrijanci, Slovenci, Mađari, Poljaci, Česi

I zato ce na kraju godine EBITDA biti 800 vjerovatno, turista ce bit ali pitanje je zarade i valuacije na kraju godine

• KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

• StatusQuo
    • April 21, 2020 at 11:59 AM
    Quote from my moon

Meni je nekako , sada u krizi Končar privlačan.

Sjećam se dana kada je bio hoh dionica, taman su razvijli tramvaje, dionica je na svaku vijest skakutala, pa i napr "ZET će povisiti cijenu tramvajske karte".

Onda je došao KODT-PA i KOEI je polako pao u zaborav. Čim se potegao razgovor o dijonicama prvo su te pitali jel imaš KODT, PA aaa?

Tak da sam ga ja onomad prodo , mslim oko 1200 kuna, i po dobrogu ga se sjećam

Sada i dalje dolaze pozitivne vijesti, ali ih nitko ne komentira

https://www.koncar.hr/pustanje-u-pog...-koronavirusa/

Dionica se klatari na mirnome fondovskom moru.

No, vratimoi se nazad, zašto mislim da bi mogla biti dobra, nije rizična ko turisti, nije atraktivna ko IT sektor tj teleoperateri pa nema šokova šnjom, i čak ta dividenda oko 3,5 posto godišnje veseli.

U zadnje vrijeme sam srednjeročni trejder ali ovo mi izgleda vesela kombinacija sigurnosti i blue chipa. I klasična je hrvatska firma ( kupujmo domače); ima povoljan omjer uhljebitosti i poduzetnih geekova sa ETF a, pardon, FER a :) :)

Display More

Dovoljno je pogledat bilancu, kratkorocnu imovinu kada sve oduzmes, dug i vrijednost imovine pa nakon trzisnu kapitalizaciju i onda usporedit sa turistima i onda jeftino dobiva novu dimenziju, jedino ti drzavni prstici kvare sliku.

• Nafta

• StatusQuo
    • April 21, 2020 at 11:54 AM
    Quote from amerikanec

Treba uzeti u obzir da ide smanjenje proizvodnje nafte za maj i lipanj od cc.10milja barela dnevno sto ce utjecat na vecu potraznju u ocekivanju sve vecih labavljenja mjera i pokretanja ekonomija te uspostavu određene ravnoteze u cijeni nafte.

Kakvu vecu potraznju kad imas skladista puna i smanjenu potraznju za naftom yoy nakon pokretanja ekonomija, to je nedovoljno da se cijena bitno oporavi vise da se neka stabilizacija postigne

• StatusQuo
    • April 21, 2020 at 1:01 AM
    Quote from st-brajo
    Quote from goldfinger

Sto se tu sve da isčitati... Ugovor ističe, ako se ne riješe papira zbilja će i dobiti naftu. Ovaj drastičan pad je tehničke prirode!

inače, ne pada sva nafta ovako brutalno već samo WTI, a to su vjerojatno sad u igri i neke špekultivne stvati.

Brent je stabilno oko 20-ak$, na diskontu, ali stabilno, čak s blagom tendencijom rasta prema 40$

https://www.marketwatch.com/investing/futu…?countrycode=uk

Da ali ovo sad je presedan zamisli kad sljedeci futures za mjesec dana bude istjecao bit ce pritisak na prodaju danima prije jer niti jedna spekulant nece sad zelit preuzest taj rizik s ovakvom nesigurnoscu da ne bude kupaca par dana prije da kupi, cijena ce ovisit onda samo o pravim trgovcima koji zele reobu i preuzest

• StatusQuo
    • April 21, 2020 at 12:49 AM

Po ovome ameri nisu ni blizu ka ostali iako se nama cinilo da je to puno vise

"

Germany is spending much more than countries like the United States, on a relative basis, to mitigate the economic impact from the coronavirus, a data study has shown.

"

https://www.cnbc.com/2020/04/20/cor…n-stimulus.html

1. Privacy Policy
  2. Kontakt