1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. StatusQuo

Posts by StatusQuo

• INGR (INGRA d.d.)

• StatusQuo
    • May 17, 2020 at 11:35 AM
    Quote from Mrcash

netreba sumnjati da će se grad obnoviti ,to će sigurno ići preko međunarodnog natječaja, novac iz eu fondova. Sad jesu li u takvom projektu vrijednom milijarde kuna bitne hr tvrtke , tu će na natječaju biti stotine eu firmi?

Ovo mi budi sjecanje kao i ono posli 2008 koliko se love trebalo ulozit od eu pa je stalno neko ocekivanje bilo za gradjevinski sektor, a na kraju redom svi zavrsili u problemu

• Procjena rezultata tvrtki i rizika ulaganja na tržištu kapitala nakon Corona virusa

• StatusQuo
    • May 16, 2020 at 9:45 AM
    Quote from zlocesti

https://www.marketwatch.com/story/next-cor…5-15?mod=home-p

Ovo će sve završiti ili bezbolnije nego što se mislilo, ili vrč ide na vodu dok se ne razbije

The next package would follow last month’s $484 billion measure that has been described as a “Phase 3.5” response to the coronavirus crisis. It also comes after the $2.2 trillion CARES Act that passed in late March, a mid-March package costing an estimated $192 billion, and an $8 billion measure that was finalized in early March.

Nema sanse da republikanci glasaju za taj paket pomoci

• Brokeri za trgovanje dionicama na stranim tržištima

• StatusQuo
    • May 14, 2020 at 11:50 PM
    Quote from dionicar

Znam da je novac na revolutu (ne dionice I kripto) osigurano do 100 000 eur.

Nisam siguran da je tako mislim da je samo novac koji je na saving vaultu

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• StatusQuo
    • May 14, 2020 at 8:35 PM
    Quote from george

solari su jedna velika prevara, kolega plavi. O tome i pričam, zasto postoje reverzibilne elektrane. Solarci proizvode ali neredovito i tu je najveci problem. I dalje, kao i Status ignorirate najveci problem kod proizvodnje el energije, a to je da ju ne mozete sadistiti, kao recimo naftu.

I zato u krizi nastradaju upravo firme poput kodt. Nadam se da sam vam objasnio vasu plosnu projekciju i zasto ste u krivu.

Jedino vam mogu jos prisnaziti ovu tvrdnju sa info da kad neka drzava ima viska struje ona PLACA da joj netko preuzme to jer ju ne moze ispustiti u odvod.a gasenje hidroelektrane kosta vide od plaćanja da vam netko preuzme struju. Vjerujte mi tu sam doma kao i na brodarima

Zbog cega onda kodt nije nastradao u krizi 2008 nego upravo suprotno, veca dobit i prihod od 2008, ta teorija s obzirom na zadnju krizu nije da bas drzi vodu, svaka kriza je drugacija

• StatusQuo
    • May 14, 2020 at 4:28 PM
    Quote from george

Ok a tko ce trositi tu silnu energiju koja se proizvede?Tvornice koje rade u 2 ili 1 smjene umjesto u 3?

Kolega vidim da ste vi dugo u ovom sektoru, pa barem bi vi trebali znati da je najveci problem el energije uskladištenje (tj nemogucnost pohranjivanja struje). Zato i postoje reverzibilne elektrane koje trose vise no sto proizvode struje -ali vjerujem da nije potrebno to ovdje elaborirati?

Jel se slazemo da za izaci iz krize jedini nacin potrosnja drzave tj pocevsi od EU-koji ce pogurat stvari drugi nacin ne postoji jer oni su ti koji novac kreiraju jedino postoji raskorak dok se stvari pokrenu, a do tad steta nekima moze bit poprilicna najveca steta je pad commoditija koja utjece na finalni output tj cijenu pa moze past zarada ali to je kratkorocno dok se stvari ne pokrenu jer drugog izbora nema deflacije se svi boje, drugo eu isto diktira ekoloske standarde s kojima ce potaknit da ce morat ic u zamjenu elektrosustava samo iz razloga jer ne odgovara novom standardu drugim rijecima potaknu te da moras ulozit htio to ti ili ne jer na taj nacin se potice rast bdp-a, isto kao ovo s brodarima stave ti standard pa ti biraj nemas izbora. Kao sta kazem pad ce biti mozda je bolje stat sastrane dok se ne vide sve odluke u kojem smijeru ce krenit eu politika u ovoj krizi i koliko ce stvari stat prije nego je moguce nastavit, ali tu postoji i oni faktor nagle inflacije nakon pada tajming je tesko pogodit, znam samo da usporedba s 2008 nema smisla ovo je skroz drugacije, u ovom slucaju moguce su i vece politicke poteskoce koji ce cijene bacit nisko zbog veceg rizika, brza reakcija je na svjetskoj razini je jako bitna inace bi moglo bit veselo, korona bi bila macji kasalj.

• StatusQuo
    • May 14, 2020 at 4:17 PM
    Quote from george

Dragi moj forumaši i kolege,

ja se i slažem sa vama, ali proučite cijenu dionicei dobit kodt prilikom zadnje krize . Kodt je izvoznik ali kao takav ovisi o politikama drugih džava. Ako one odluče nema ulaganja, nema majci.

Naravno da će preživiti,tu nema zbor, ali vjerujem da će moj najdraži prijatelj B morati još na forumu vikati dokup, dokup i samo dokup.

Mislim da nisi tu u pravu jer se bas ne moze usporedjivat dobit nakon krize kodt-u je rasla ili bila stabilno, sta se tice dobiti nisu nista izgubili dok im je prihod nakon krize rastao, dok je cijena dionice bila napuhana prije krize kao i ostale dionice cijena dionice u usporedbi s danas nije usporediva, trzisna kapitalizacija je onda bila miljardu kuna s manjom dobiti i manjom EBITDA, tako da se o tom kontekstu ne moze tako usporedjivat, kratkorocni trend je sigurno down bez obzira ali usporedba s 2008 nije bas usporediva.

• ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

• StatusQuo
    • May 14, 2020 at 3:53 PM
    Quote from Barikb

Slažem se. Nema smisla pisati da je u svakom trenutku moguća izvanredna dividenda ( na svakoj dionici ). Ali meritor o ocjenjujem kada bi se to napisalo na samo jednoj dionici, to bi bila dionica ERNikola Tesla. Radi toga što svako novo izvješće generira novu dobit. Oprez je majka mudrosti, takva je odluka ove godine, ali to nije utjecalo na cijenu što je vrlo znakovito.

Zanimljivo tamo na kodt-u si nakon sta je nadzorni predlozio isplatu dividende napisao da se ne ocekuje dividenda iako je od nadzornog potvrdjena, dok ovdje je za dividendu predlozeno da je nece biti ti pises da je ocekujes, ja bih rekao da svoje stavove i pisanja radis ovisno da li imas dionice ili ih planiras kupit, a to smo vec vidjeli na primjeru rivp kako mjenjas stavove ovisno da li imas dionice.

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• StatusQuo
    • May 14, 2020 at 3:34 PM

Ako pogledamo na mjesecnom grafu onda mozemo rec da je formiran bio double bottom i da je ovo bio pad na neckline i sad formiranje simetricnog trokuta, tako da kako god pogledas mozes naci uporiste i na jednu i drugu stranu, moguce je vrlo lako ponovno testiranje necklinea s obzirom da je to veci otpor

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• StatusQuo
    • May 14, 2020 at 3:31 PM
    Quote from prdekalo

tako su na forumu piskarali da nece bit moguce preuzet TELE 2..a svi znamo da je UG ipak preuzeo TELE 2...toliko o tome..

Vecina nije pisala da nece moc preuzest Tele2

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• StatusQuo
    • May 14, 2020 at 3:01 PM
    Quote from JosefBeuys

Jel ko od vas razmišlja o ovome:

https://www.tportal.hr/vijesti/clanak…a-foto-20200514

Danas će se najvjerojatnije znati datum raspuštanja Sabora, a novi zakon koji bi omogućio UG-u kupovinu Optime nije donesen.

Razmislja se samo o pozitivi :P

• StatusQuo
    • May 14, 2020 at 2:57 PM
    Quote from george

Najveći neprijatelj špekulanta je nelikvidnost. Zaglaviti u dobroj firmi i lošoj dionici je jako bolno.Znaš da vrijedi ali ne možeš dobiti za nju koliko vrijedi -sada. Jer sutra će mozda biti kasno s obzrirom da svijet ulazi u tesku krizu. A ne mozes izaci zbog nelikvidnosti.

Turizam je pravi pokazatelj i svi investitori koji razumiju makroekonimiju ce profitirati - ako propade sezona, a cini mi se d ulgaci u kodt to zagovaraju, idemo ne u recesiju nego u depresiju. Nema turista nema povecane potraznje za energijom, nema novaca koji bi se ulagali u projekte vezane uz razvoj gospdarstva (a tu spada i sve ono s čime se kodt bavi). Cijela ova situacija direktno utječe na transformatore jer prvo se štedi na ullaganjima, tako da je situacija vrlo neizvijesna.

Cijena dionice to pokazuje.

Istina trend je down svugdje ali realno u jednom trenutku ulaganja ce drzave morat pokrenut ne gradjani to je neminovno, reakcija vlada odma na startu korone pokazuje da ce to mozda biti dosta prije nego smo navikli istina do tog trenutka moze proci i godina, a duga je godina. Sta se tice kodt on ce prezivit nema duga, novca ima i s ugovorima je siguran ovu godinu i zasticeni su sta se tice commoditija.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• StatusQuo
    • May 14, 2020 at 2:52 PM
    Quote from Moller
    Quote from george

Tako je, odmah se vidi tko je stari igrač i doživio 2008/2009.

Mali prometi, umjetno održavanja iluzije - crobex ne pada, a onda teško otrežnjenje.

Iluzije se podupiru s tankim pricama, ljudi stedite svoje pare, ja sam humanist. Zapamtite, kod nas uvijek sve ide sa zadrškom, teško shvaćamo, očito smo taki narod.

pa mi već toliko dugo stojimo na mjestu da ne možemo više ni pasti, korijenje nas drži, gotovo sve europske i svjetske burze su izbujale kao čarobni grah i trebaju malo hlađenja, a mi ako krenemo dolje, možemo se samo smrznuti, što ne znači da se stvarno i nećemo solidarizirati s velikim burzama, možemo mi samo kada hoćemo,

u ovoj corona krizi za sada dobro prolazimo i nije nemoguće da ovo bude vrijeme našeg zaokreta, pa majkumu nije ni ta Švicarka tako daleko, samo treba krenuti, možda nam je Kolinda već otišla, nema je nigdje

Bas se pitam kako kad 50% populacije prima prihode iz proracuna, dobro kazes korjenje vidjet cemo na kraj godine koliko je zilavo korjenje.

• OPTE prodaja - kladionica

• StatusQuo
    • May 14, 2020 at 2:27 PM
    Quote from Optimistcro

Izvješće korektno a drukeri na aparatima... Da je slučajno jedna obveza, uplata prolongirana za jedan dan izvan roka odmah bi razvili teoriju da se nitko nije javio na natjećaj... Ovako tastature miruju...

Uvijek je moguce naci mogucu negativnost pogotovo kod optime

• StatusQuo
    • May 14, 2020 at 2:23 PM
    Quote from zlocesti

Gledala sam i ja isti graf, mislim da sam ga i postala...... ovo je na trogodišnjem mogao biti lijepi školski shs..al' je došla korona i papiri su se bacali

Flag.... istina je... ali je flagpole takav da bode oči

Pa računam da je flag dok ne dokaže suprotno

Morning star su labavo shvaćene tri posljednje weekly svjećice..., ali na gornjem grafu nisu svjećice, nego barovi

Sve skupa, TA nije egzaktna znanost, osim što dobro pokazuje supporte i otpore

Neki autori navode da angled linije možeš baciti niz vodu / Greg Morrsi/ , samo trend linije, i horizontalne linije imaju smisla... pa to unosi dodatnu smutnju.

Sve skupa, bavimo se......... ezoterija

Maloprije mi piše frend, jedan od rijetkih koji se može svrstati u kategoriju Tape Reader, da ako u tri pokušaja down ne ide down, onda je vjerojatnije d aide up

Whatever.

Il' si vjernik, il' nisi :)

Display More

I Peter Brandt je rekao da trend linije nemaju stastisticki neku vaznost s tehnickog aspekta da su neki patterni vazniji medju prvima shs

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• StatusQuo
    • May 14, 2020 at 2:00 PM
    Quote from diokidina

Vani minus, crobex u plusu. To te ja pitam.

Cekamo da plenki objavi da smo u banani

• StatusQuo
    • May 14, 2020 at 1:48 PM

Zlocesta malo sam bacio oko na te grafove nije bas da cesto to radim ali ta slika mi bas ne lici na morning star iskreno, malo sam pogledao taj tjedni i mjesecni graf realno meni to s tehnicke strane na tjednom grafu izgleda ovako da je nastao lower low s onim padom od 8 na 4 s te strane tehnicki mozemo onda reci da je down trend jer trend se definira tim da cijena radi higher high ili lower low, ovaj desni dio mogli bi reci da izgleda kao zastavica medjutim ako s definicije trenda gledamo da je ta zastavica formirana u down trendu nisam siguran da se bas moze uzest kao bulish mozda kratkorocno, s druge strane ova linija pokazuje i moguci razvoj head and shoulder pattern-a, iako to je sve ono moguce vidjenje necega sta jos nije definirano, pattern nastaje samo kada se probije i tek tada mozemo rec da je se radi o nekom patternu s druge strane kako kazu ovo je nelikvidno trziste da bi tehnicka imala puno smisla jer nelikvidnost radi preveliku oscilaciju u cijeni, s druge strane pattern-i samo kazu da je veca vjerovatnost na nekoj strani da ce krenit cijena sta ne znaci da i suprotno nije realno.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• StatusQuo
    • May 12, 2020 at 11:56 PM

s vozarinama na 4000 lova se samo topi, cak su jedan ugovorili i ispod 4000

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• StatusQuo
    • May 12, 2020 at 10:13 PM
    Quote from harpun

oni su već dobili taj kredit

i vjerovatno ga vec pustili u bunar

• Turističke dionice i perspektive

• StatusQuo
    • May 12, 2020 at 10:12 PM

Ljeto u Velikoj Britaniji otkazano?

Ministar zdravstva Velike Britanije Matt Hancock stvorio je nedoumicu u zemlji izjavivši da Britanci neće moći ovog ljeta otići iz zemlje na godisnji odmor, piše The Sun.

Na pitanje hoće li ljudi morati otkazati svoja ljetovanja, ministar je odgovorio da će to vjerojatno biti tako:

- Nije previše vjerojatno da će veliki i raskošni odmori u inozemstvu biti mogući.

No, nije bio precizan oko toga hoće li to značiti da Britanci još uvijek mogu ostati u Velikoj Britaniji.

Komentari zdravstvenog ministra pojavili su se istog dana kada je Ryanair najavio da će ponovno pokrenuti 40% letova u srpnju.

Došlo je i dan nakon što su Boris Johnson i francuski predsjednik Emmanuel Macron radili na sporazumu kako bi Britancima omogućili odlazak u Francusku i nemaju dvotjednu karantenu, i obrnuto.

Trenutno su otkazana sva putovanja koja nisu od iznimne važnosti - bilo da se radi u Velikoj Britaniji ili u inozemstvu.

Putuju samo ljudi koji to moraju.

• DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

• StatusQuo
    • May 12, 2020 at 3:33 PM
    Quote from Kvark

Koliko života Djuro ima?!:)

Vise nego dionicari :)

1. Privacy Policy
  2. Kontakt