Posts by StatusQuo
-
-
tražim po webu ali ne nalazim ništa, zna li netko zašto dlkv prebacuje operativu u sloveniju i zašto, da li su to možda ugovori za Trafostanice RTP Pekre i TS Brestanica ili ima nešto novo
Na sta konkretno mislis prebacuje operativu
-
Da uopce ne znate kakav ce utjecaj imati na bilancu, na poslovanje i koliko ce se kvalitetno prilagodit uprava adpl izazovima niti itko moze reci kakva ce biti prodaja automobila post korone niti kakve ce politicke odluke se donosit da se potakne autoindustrija da bi govorili da ce im sigurno trebat dokapitalizacija ne pretjerujte, da ce bit tesko bit ce ali u tom kontekstu sa bilo kakvom sigurnoscu rec da ce im trebat dokapitalizacija je pretjerivanje u ovom pocetnom momentu gdje nitko ne zna siroki utjecaj na ekonomiju, osim da ce bit borba svakog.
-
Ocito oni koji cekaju kraj su na ovim cijenama vec dobro unutra da bi se zaletali kupovat skuplje i bili ti koji ce dizat cijenu, dok spekulanti cekaju neku konkretnu cinjenicu, vijest koja bi podrzala rast cijena da bi se isplatilo udarat po asku pogotovo kad je nelikvidnost pala pa je i rizik veci ako krivo procijenite situaciju s tim da to utjece i na velicinu ulaska pa i to smanjuje volativnost jer manje love se riskira zbog manje nelikvidnosti i realnog negativnog trenda na trzistima
-
Praćka se nateže kolega, a kad se pusti bit će jauk, plać i škrgutanje zubi na malo duži rok. Pitanje je samo kad će je pustiti, prije Am. izbora ili poslije? Ja glasam za prije jer God Emperror ima jako puno neprijatelja među onima što upravljaju novcem...
kako god oni barem natežu praćku za neka lošija vremena, neki će u međuvremenu izaći, a što mi natežemo na zse da ne kažem ja
Mi se uzasno trudimo da nategnemo, samo cini mi se da se nikome ne stoji dugorocno u necemu svi gledaju kako bi kratkorocno nesto zaradili ali volativnosti nema puno za hvatanje i igranje niti puno volumena za neku vecu lovu okretati
-
2 mjeseca prošlo od predaje ponuda sto je sasvim dovoljno za odabir najbolje.
Pratimo brižno hoće li izaci bijeli dim😉
Samo da ne bude bijela zastavica
-
Nije optimisticno vise da ce kina vise biti ta koja ce vuci brodarski sektor pitanje je u kojem trenutku ce odlucit krenit u tom smjeru i koliko brzo ce prebacivanje trajati u svakom slucaju brodarski sektor u ovoj krizi mi se cini jako rizican kratkorocno s obzirom na velicinu duga s kojom se nose i upitnost tko ce vuci taj sektor izgleda da kina se okrece unutarnjoj potrosnji, a da ce se svijet okrenit industrijalizaciji samo taj period dok se promjena ne desi nije brz
-
Bit ce kruha i igara dok je ljeta kakvog takvog a onda zimska realnost
-
Gledanje ovog trgovanja postaje depresivno, jos malo kad zavruci mogli bi imat 200 000 kn prometa taman postena meditacija
Gledam malo ove hr obveznice vidim da je u ovoj krizi skocio yield za skoro 1% na 1,45%, nek jos malo skoci za 1% bar povise 2% tesko ce se veca lova privuci u dionice.
-
Mislim da se ni kupcima ne zuri ali uvik postoji ali s kupceve strane imamo izbore vrlo brzo, a to je jako bitan faktor u pogledu investicija pa s te strane uputnije je pricekat ako se moze duze da se vidi s kakvom politikom cete imat posla poslje i kakav im je program pogotovo s reformama i porezima, drugo sama korona je nepoznanica sa strane ekonomije i kakve ce biti posljedice pogotovo kod nas s turizmom pa realno sta duze odgadjate necete izgubit nista jer par mjeseci ne znaci puno da steknete tu imovinu, a opet sa strane kupca znaci jer ce bolje moci procijeniti negativne efekte na potrosnju i potencijalnu buducu vrijednost optime pa s time i koliko zeli platit, ali kao sta sam rekao postoji ali jer u slucaju vise kupaca postoji vise i taktika ovisno o zelji za mladom iako se i svi oni mogu dogovorit da se ne zure s ponudama jer realno to bi im svima bilo u interesu gledajuci ovaj aspekt, kao i uvijek kod optime puno pitanja i puno nepoznanica
-
I ako dodju gdje ce s tim jedrilicama nije da bas imamo mjesta u marinama na pretek
-
Pa kolegica je sve lijepo rekla. No pain no gain. Sto hoce reci da se za neki jaci dobitak ipak treba odvaziti na ulazak dok je jos ovako, sto ja velim "potpuno jasno" , iz svega dosad vidjenog i navedenog, a opet bez sluzbene potvrde crno na bijelo. Svatko vaze rizik i moguci dobitak u skladu s vlastitim afinitetima i to je jedino ispravno.
Kad je cijena bila 1.7 kn pa do 3 kn zavrtio sam 6 znamenki komada i izasao ujesen prosle godine. Sad kad je 5-6 kn i situacija se cini blizu kraju ogranicio sam se na 5 znamenki komada. Eto, npr....
Reakcija je bila oko tvrdje da je potpuno jasno da su tri ponudjaca, da je potpuno jasno da su tri ponudjaca ne bi se sada ogranicili na 5 znamenaka, eto sad je i meni potpuno jasno da je ipak manje toga jasnije i sigurno oko broja ponudjaca 🤐
-
Kad bude javno povrdjeno moci cete ulaziti po 12 kn.
Ako je nesto potpuno jasno onda mozes to jasno i napisati na koji nacin je potpuno jasno jer bi ocito trebalo bit jasno bez ikakvih nedoumica kad nesto napises na takav nacin te bi sam odgovor trebao bit jednostavan i provjerljiv da bi mogli reci da je nesto potpuno jasno jer ovakav nacin odgovora na pitanje je nista drugo nego kreiranje sentimenta koji nije utemeljen na nacin kako ga prezentiras s tim da je ne bitno gdje ce cijena prije ili poslje bitno je opravdat pisanje na temelju cega kazes da je nesto potpuno jasno jer nigdje ne postoji pisana cinjenica koja ukazuje na to osim forumskog pisanja i povezivanja doslovno sitnih indicija da vi se moglo rec da je potpuno jasno
-
Znaci sad je gotovo potpuno jasno da imamo tri ponudjaca, a to znaci zestoko pripetavanje. UG treba Optimu da bude jaki treci, A1 da zastiti duopol, a Adrisu bi dobro doslo za diverzifikaciju biznisa jer nema puno kvalitetnih prilika u opustosenoj ekonomiji. A njima su ovakve rezijske firme kao kruh. Maknes troskove financiranja i tolika je cista zarada spremna za divku, s investicijama placenim iz tekuceg poslocanja. Pa cak i vise kad se optimiziraju procesi. Ganjat ce oni i HPB, ali i Podravku, nema dileme.
Ma po cemu je to potpuno jasno da ima tri ponudjaca osim po ovim forumskim slagalicana
-
Ako ADRIS , koji ima 6 milijardi u džepu , a vidi potenciju u ulaganje u OPTIMU , onda
će ADRIS kupiti OPTIMU .
Odakle ti da adris ima 6 miljardi u djepu, a to da je adris zainteresiran za optimu mi je iskreno prica za sf s moje tocke gledista
-
pa ARNT, naravno:
- snažna keš pozicija (lovu od zadnjeg dokapa nisu potrošili),
- ulažu konzervativno u nove objekte (opremanje starih), neke stvari su ionako mislili obaviti u per. 2020.-2022.,
- onaj beogradski hotel je navodno 'na čekanju' jer se nisu sve stvari iz predugovora o prodaji poklopile,
- od države RH su ovih dana sklopili nagodbu vezano uz pulski hotel nagodba Pula koji će biti uređen kao art'otel,
- dovoljno su disperzirani na more, Mađarsku i Njemačku a uskoro i Zagreb, hotel cca 2022. godine imati će 115 soba, u Amruševoj ugovor o dugoročnom zakupu
- imaju podosta smještajnih kapaciteta u kampovima
Slozio bi se s tim lovu nisu potrosili samo mali dio, dok su iskoristavali male kamate pa su se nesto vise zaduzili u tom periodu i tako investirali pa ako se gleda samo dug i prihode ne izgleda bas bajno 1,3 mil duga na 800 mil prihoda ali dobra kes pozicija daje sigurnost za uredno funkcioniranje duze razdobje 600 mil, ne mogu se otet dojmu da ovo s turizmom izgleda kao ono s brodarima 2008 visoka zarada puno ulaganja vecini kes pozicija zavidna, a palo je nevjerovatno unatoc tomu ispalo je s razlogom jer se sve to iscijedilo u narednom periodu sta se tice love, a dugovi su ostali i jos se nisu oporavili, da li ce gledajuci analogiju s brodarima i u turizmu cijene past zbog poremecene potraznje, a ponuda ce ostat ogromna i godinama se to sve raspetljavat.
-
i nije dobro,stanje trenutno izgleda kritičnije nego sam očekivao
Moze malo konkretnijeg objasnjenja da i mi malo bolji dojam dobijemo
-
To je bilo u prvi mjesec i taman ce se sad s novim gubitcima vratit opet nazad
-
Prvi su stigli!!!:):):):) Juhuuu!:)
U večerašnjem dnevniku Češke televizije objavljen je prilog o prvim češkim turistima koji su nakon otvaranja granica stigli u Hrvatsku, točnije u Dalmaciju.
https://www.dalmacijadanas.hr/prvi-ceski-tur…nje-u-hrvatsku/
Postat cemo sami sebi smijesni kako ih budemo brojali ove godine na prste
-
budemo videli za koji dan
Ono sta vidite za koji dan bit ce bolje od onoga sta cete vidjeti za koji mjesec 😊