Trebali smo promociju dobit cemo antipromociju
Šok u Zadru! Dimitrov zaražen!
Trebali smo promociju dobit cemo antipromociju
Šok u Zadru! Dimitrov zaražen!
Mislim da se moze prijavit koga zanima nisam provjeravao
Mislio sam da govoris to i za desktop verziju, ne znam na mobitelu ne gledam
Sta ti to znaci klasicni prikaz meni radi normalno
Ja na toj stranici ne pronalazim vrijednosti indexa.....zna li netko koliko je sad BDCI ili ima link?
Link je taj nema pronalazenja kad je direktan link ili nisi registriran ili ti nesto ne valja s citanjem stranice
BDCI 12.6 - 418
Horvat je zamislio da za 100 mil dokapitalizacije ce netko dobit 63% samo onaj tko ima 100mil ce postavljat uvjete koliko mu se sta isplati za tih 100mil ako ima interesa jer dati 100mil za firmu koja je tehnoloski zaostala i ima kredita vise nego li su prihodi
Display MoreDisplay Morehttps://www.poslovni.hr/trzista/prosla…fondove-4236163
"Iako je u 2020. nastupila najbrža i najintenzivnija kriza na tržištima kapitala povezana s pandemijom covida 19, ističe Krstulović, 95 posto fizičkih osoba zadržalo je svoje investicije u fondovima, a padovi koji su se dogodili uglavnom se odnose na institucionalne ulagače koji prate svoje pozicije na dnevnoj bazi."
šta bi ovo sad trebalo značiti?
prvo su nas uvjeravali da su fizičke osobe panično povlačili novac iz dobrovoljnih fondova, a sad ispada da su rasprodaju burze ipak izazvali institucionalni ulagači.
evo di vam je problem sa prometima na burzi i zašto je CROBEX tu di je u usporedbi s ostalim burzama.
čini se da ovo nema veze sa porezom na kapitalnu dobit, već sa manevrima da male ulagače na burzi obeshrabre da sami trguju, nego da sve ide preko fondaša koji sada kontroliraju cijenu.
nadam se da su sad svi svjesni koliko je važno da mi sami istražimo i provjerimo vrijednost neke firme koja nas zanima, te da cijena na burzi nema veze s ničim, osim s voljom da fondovi neku dionicu zatuku ili napumpaju.
Postoje izvjestaji na hanfinim stranicama. Imovina otvorenih fondova je u 2 mjesecu bila 23 milijarde kuna i u trecem mjesecu pala na 15.5 milijardi kuna. Taj pad je veci nego je crobex pao. Naravno, ne ulazu svi fondovi u index ali je očito bila bežanija!
Msilim da je vecina tog smanjenja od obveznickih fonda, zato je hnb morao i intervenirati s otkupom obveznica na trzistu
Stranica i dalje radi samo je drugi link
ali više nema objave indexa ili ja ne mogu pronači?.....
Hvala
ima indexa
zna li tko što ja sa onom stranicom marine transportatipn - capitallinkshipping.......nakon što su objevljivali da je index nula više je nema.....ima li tko link stranicu/e na bcti na kojima ima objeva?
Stranica i dalje radi samo je drugi link
pisalo je da njemačka banka izlazi iz brodarskog sektora
Tocno.Njemacka banka izlazi iz financiranja brodskog sektora, te je dug od 50mil. posusila upola. Jadroplov se zaduzio po povoljnim uvjetima za taj iznos amercikom fondu.
Odakle ti informacija da se zaduzio po povoljnim uvjetima, da netko ovakvoj firmi koja je na rubu propasti da povoljne uvjete bio bi lud osim ako nema interes uci u kapital pa je ponudio nesto nizu kamatu nego drugi.
Zanima me tu jedna stvar znači 2009 kad je bila kriza kako je moguće da je Euro u odnosu na kn bio tako jeftin?(slično i dolar)
Primjer 7,1 kn srednji tečaj??
Sad se priča također o krizi, a tečaj skače gore?
Tj. pitanje je da li biti u kunama ili u EUR?
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
Prosla kriza je bio manjak kuna u sustavu jer je na taj nacin hnb branio tecaj koliko se sjecan povlacenjem kuna iz opticaja
Najnovija kretanja
PARIS -- A collapse in new-car sales in France slowed in May after dealerships began to reopen early in the month.
Registrations fell by 50 percent to 96,310 last month, according to industry group CCFA. In April sales were down 89 percent when showrooms were shut under the government's coronavirus lockdown.
Dealerships were allowed to restart sales activities on May 11.
Some brands fared better than others in May.
BMW Group's Mini recorded an increase of 9.8 percent, the only brand in positive figures.
Among automakers whose registrations declined less than the overall market were Volvo, down 28 percent; Hyundai, down 30 percent; Kia, down 35 percent; and Toyota, down 31 percent.
Volkswagen Group brands also declined less than the market, with VW brand down 46 percent; Audi down 44 percent: Skoda down 37 percent; and Seat falling 43 percent.
Ford sales fell by 48 percent. Nissan sales were down 47 percent.
PSA Group brands fared worse than the market, with Opel down 62 percent; Peugeot down 56 percent; Citroen down 55 percent; and DS down 47 percent.
Renault was down 50 percent and Dacia fell 51 percent.
Volume brands that lost the most sales were Suzuki, down 71 percent; Fiat, down 71 percent; and Jeep, down 69 percent.
Display MorePitanje je kako Viro vodi ulaganje, metdom udjela ili konsolidacije. Odnosno po početnoj (nabavnoj) vrijednosti ili usklađuje tu vrijednost.
Al sve je to nebitno. Nije to problem. Problem je da firma gubi novac, tržište i da se raspada. Nikakve ovdje knjigovodstvene metode ne mogu pomoći jer se proizvodnja osipa i postala je nerentabilna.
Vjerujem da poslovanje HIŠ-a u prvom kvartalu nije donijelo gubitke.
Naprotiv, nakon preuzimanja zaliha od VIRA po jako diskontiranim cijenama mogli su šećer prodavati na domaćem tržištu po normalnim cijenama jer je blokada transporta zbog korone prorijedila sniženja cijene šećera u centrima. Tako smo dobili čak pozitivan efekt od korone ( privremeno ) bez obzira na raspad tržišta šećera u svijetu.
Zalihe gotovog šećera u HIŠ-u su relativno male i domaće tržište će ih potrošiti pa ne treba računati sa stvaranjem gubitaka ove godine.
Treba računati i sa nekakvim pozitivnim efektom od proizvodnje alkohola.
Zaključno, firma vjerojatno ne gubi novac ni tržište i nema razloga za očekivanje raspada.
Problem velike razlike između kratkotrajne imovine i kratkoročnih obveza smatram prvenstveno knjigovodstvenim.
Izvješćem za 4. kvartal prikazana je velika ukupna dobit, ali to je postignuto neočekivano velikom vrijednosti udjela VIRA u HIŠ-u i istovremeno neočekivano velikim diskontom na cijeni zaliha šećera koji je unesen u HIŠ.
Organizatori udruživanja vjerojatno imaju razrađenu strategiju i na kraju godine očekujem knjigovodstveno rješenje koje stavlja VIRO u stanje usklađenosti kratkotrajne imovine i kratkoročnih obveza.
Za sada nema nikakvog razloga za paniku i veliku rasprodaju dionica.
Samo ti vjeruj bilo bolje da znas, od vjerovanja nema hleba iako sta se tice vjerovanja cini mi se da ljepo pise gubitak od sudjelujucih interesa 11 566 mil mislim da se to odnosi na His da ne trazim imaju li sta drugo jos u vlasnistvu na taj nacin mislim da nemaju.
Šta sad ne valja? JDPL je u plusu
to je knjigovodstveni plus radi otpisa koji ce se smanjit u drugom kvartalu jer ce radit smanjenje vrijednosti brodova, ali nevezano za to operativno je gubitak i problem je likvidnosti vec dva kvartala imaju 1mil na racunu i neminovno je novo zaduzenje da bi prezivili, a oporavak bdi se ne vidi tako brzo
"
5.Bilančni podaci koji se odnose na kraj prethodnog razdoblja su preliminarnog karaktera. U finalnim izvješćima, koja supredmet revizije i bit će objavljena nakasnije do 30. lipnja 2020. godine,Društvo namjerava napraviti vrijednosno usklađenje brodova obzirom da je zbog krize na tržištu došlo do značajnog pada vozarina i vrijednosti brodova.
"
"
Ostali prihodi iznose 196.761.057kuna,od čega se iznos od 182.832.541 kuna odnosi na otpis obveza prema bankama
"
Ako se odbije prihod od otpisa gubitak iz poslovanja u prvom kvartalu je 23 mil, znaci da im je ebitda u minusu, bez novog zaduzivanja ne mogu prezivit s 1 mil na racunu, a tu su i godine neodrzavanja brodova i samo prezivljavanje, ako su u prvom spalili 23 mil, koliko ce biti na kraju godine i ako se vozarine nesto oporave.
kol. StatusQuo,zavisi od koga načuješ
ali ispalo je da sam imao sasvim pogrešnu percepciju o dlkv...
kol.harpun, ukratko, radi se o tome da će dlkv svakako u prodaju u roku godinu-godinu i pol kada istiće produljenje fgsu i da su stoga bile i nedavne promijene u upravi da se tvrtka što brže i bolje operativno i fin. restrukturira te da fgs očekuje najmanje povrat uloga a da dokapitalizacija ili neko pretvaranje duga u kapital ili neka treća kombinacija ne dolazi u obzir, da imaju podosta novih naruđbi, sudjeluju na dosta tendera koje uglavnom dobijaju jer su zadnjih god stekli dobru referencu i da zbog povečanog obima poslova već angažiraju strane podizvođače mislim latvijce, koji sada odrađuju švedsku dok inžinjeri dlkv rade organizaciju i nadzor...
To su uvijek bile prvoklasne informacije, medjutim zanimljivo je da su te informacije obicno dosle kad je bio down trend, te je iskustvo pokazalo da je trend bitniji, jer do trenutka realizacije informacije down trend je vec napravio dovoljno stete da bi sama informacija isto do trenutka realizacije podlegla promjenama nego kako je trebalo bit u pocetku, naravno ne kazem da ne moze biti iznimka ali zasad je takvo iskustvo bilo
nešto načuo prošli tjedan u šibeniku...jučer i danas + dlkv
A što to
Iskustvo me naucilo kad nesto nacujem obicno cijena ode u drugom smjeru od onoga sta bi ocekivao od toga sta sam nacuo
Otvorio sam i ja svoje apartmane na splitskoj rivi , al osim par muha i dva žohara nema novosti , a booking pulse zvoni samo da me obavijesti o novom otkazu za 7 mjesec ....
Sta to znaci otvorio si apartmane i ti, sta otvorio si vrata pa ako tko uleti ne znam kako se to otvaraju apartmani 😂
I ja danas razgovarao s rodicom koji imaju agenciju u splitu preko koje iznajmljuju svoje i tudje apartmane poprilican broj apartmana sve skupa kaze isto da jos se nista ne mrda te da su smanjili cijene oni i jos neki koje zna dok drugi jos nisu spustali u svakom slucaju nema jos mrdanja oko bookinga vjerovatno ce bit dosta toga last minute
Japanski proizvođač automobila Nissan i američki proizvođač alumunija Alcoa najavili su u četvrtak zatvaranje tvornica u Španjolskoj nakon što su im prihodi pali zbog krize uzrokovane koronavirusom.
Zse je uvijek u doba recesije bilo mjesto gdje je vjerovatno vecinu toga trebalo izbjegavat dok se stvari ne iskristaliziraju, kad gledas malo bolje i u doba kad je sve cvjetalo bilo je puno mina od vecinskih vlasnika prema manjinskim i ostalim stvarima da je bilo jako tesko manovrirat da te koja mina ne pogodi, zastita drzave tj pravna drzava nikakva, drzava kao drzava usisa svu likvidnost da namiri sustav u recesiji s tim pati burza, poticanje burze i ista slicno vezano je bilo lose u zadnje vrijeme da bi s te strane u kratkom roku nesto se promijenilo, a onda kad pogledas nadolazecu nesigurnost oko novoizabrane politike u kojem smjeru ce stvari ici to su bitne stvari za bilo kojeg ulagaca, pa onda efekti turizma kad se podvuce crta i kada sve ove mjere odgadjanja naplata stanu i pocme se malo bolje gledat di smo i kad malo vise likvidnost zaskripi pa se pocme glodjat koga se bude moglo pogotovo od banaka, pa rebalans proracuna poslje ljeta, pa brexit na kraju godine, pitanje koliko ce drzava imat kapaciteta za neke investicije i poticanje gospodarstva bar do nove godine, ne znam previse je nesigurnosti da bi neka veca lova bila investirana na duze bez odgovarajuce premije i kristalnije slike