1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. StatusQuo

Posts by StatusQuo

• INGR (INGRA d.d.)

• StatusQuo
    • July 10, 2020 at 9:15 AM
    Quote from jasko

Opisana transakcija utječe na povećanje neto knjigovodstvene vrijednosti Izdavatelja za iznos od
    približno 21 milijun kuna, kao rezultat jednokratnog ukidanja rezerviranja.

https://zse.hr/userdocsimages…mxG2lddrw==.pdf

Informacija je u krajnu ruku bezobrazna znaci oni obavjescuju da je postignuta izvansudska nagodba s razlucnim vjerovnikom nakon vise godisnjeg spora i jedino saznanje o kakvoj nagodbi se radi je da ce doc do povecanja knjigovodstvene vrijednosti, a sta je vjerovnik dobio u toj nagodbi vjerovatno smoki s obzirom na obavijest, ali to nije bitno, bitno je samo istaknut pozitivnu stranu za ingru, ovakve obavjesti bi trebalo zabranit ili uredit da se sve bitne materijalne cinjenice onda trebaju navest, a ne samo ono sta ti odgovara

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• StatusQuo
    • July 9, 2020 at 8:38 AM
    Quote from Roki

Jel ADPL radi išta za FCA Kargujevac?? Čini mi se da nešto rade za srpsko tržište ali nisam 100% siguran...

Rade nije tvornica dole tek tako

• Turističke dionice i perspektive

• StatusQuo
    • July 6, 2020 at 1:05 PM

Prvi nekakvi obrisi dolazaka za 6 mjesec, znaci istra je u 6 mjesec 31% nocenja, vjerovatno ce 7-8 mjesec biti bar 60-70% nocenja bar za istru ako ne i vise tako da bi bar za istru godina mogla mozda oko 50% zavrsit, dok sta idemo juznije to ce sigurno biti sve gore

http://istra.hr/downloadf/tz_2020_6.pdf

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• StatusQuo
    • July 6, 2020 at 12:53 PM

NIste se toliko raspisali o indexu kad je padalo :)

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• StatusQuo
    • July 5, 2020 at 6:48 PM
    Quote from zlocesti

------------Prije nekoliko tjedana izmijenjen je Zakon o obveznim mirovinskim fondovima tako da im se dopušta zaduživanje do pet posto vrijednosti imovine kod HNB-a, a, uz suglasnost Hanfe, iznimno se mogu zadužiti za dodatnih 15 posto imovine. Znači, to je više od 20 milijardi kuna. Eto, u ime svih članova mirovinskih fondova, bez ikakva pitanja članstva, uprave mirovinskih društava zadužuju se i prosljeđuju novac državi radi financiranja proračuna. Tako su mirovinski fondovi izravno uvučeni u vrtlog helikopterskog novca, a vrhunac je izjava iz Hanfe ------------

https://novac.jutarnji.hr/aktualno/sef-h…novca/10416766/

U jednom clanku doslovno gdje se nalazimo zalosno, a jos zalosnije na dnu ni jednog komentara to sve govori koliko koga to zanima X(

• StatusQuo
    • July 3, 2020 at 3:38 PM
    Quote from D'artagnan

Sljedeća 2 mjeseca su ključna 8).

Sad će biti drž, nedaj.. sve ovo u predsezoni i posezoni, su mrvice.. bitno je da glavna sezona ne padne previše.. a to svi moramo držati fige, zbog svega ostalog, a ne biti jalni

Kljucna su jedino da odrze gace povise vode, dok za male dionicare nema tu mesa trenutno

• Birtija

• StatusQuo
    • July 3, 2020 at 3:07 PM
    Quote from naim
    Quote from Kajnak

U mjesec dana od ozbiljnijih ulagača (računam samo one iz top 10), igh je kupilo njih 2 (dva) ukupno 217 dionica MB-70 kom i PBZ 147 komada.

A sto si se ti toliko napenalio na IGH?

Pa sto te briga sto netko kupuje? U čemu je problem?

Kao rasti smiju samo fundamentalno vrijedne i najbolje dionice?! IGH ne spada u tu ili u neku drugu kategoriju?

Pusti ljude nek ulazu. Kao sto sam već danas jednom napisao.... spekulacija je legitiman način zarađivanja novca na burzi. Ja osobno u tome ne vidim problem. K tome, većina trendova započne spekulacijom. U oba smjera.

Sad si ti smjesan spocitavas njemu sta na igh ima suprotno vidjenje od onih koji drukaju na rast pa se malo raspricao kontra njih, a ti sam to radis na drugim dionicama kad ti se tvoj stav kosi s onima koji zazivaju rast na toj dionici, ako vec ti to radis jer smatras drugacije i pises s tim ciljem nemoj onda drugima to isto spocitavat jer se ne razlikujes od njih.

• StatusQuo
    • July 2, 2020 at 2:59 PM
    Quote from BudFox
    Quote from Manu

Američki podaci o zaposlenosti puno bolji od očekivanja, moglo bi biti veselo.

Baš sam to htio napisati :)

https://finance.yahoo.com/news/june-jobs…-170827884.html

Svi USA Futuresi u plusu

https://finance.yahoo.com/

S obzirom da je bitno da raste onda nitko nece spominjati da je nezaposlenost 11,1% da je pad zarade po satu veci od ocekivanog i da su zahtjevi za naknadu za nezaposlene vece od ocekivanih, dok je up trend onda se samo pozitivne stavri pisu, kad se trend okrene onda ce pocet govorit kako je velika nezaposlenost itd

• StatusQuo
    • June 30, 2020 at 6:00 PM

https://www.cnbc.com/2020/06/30/ame…ean-travel.html

Travelers from a list of 15 nations will be allowed entry to the European Union starting Wednesday, but the United States is not on the list.

Thirty countries in Europe (26 of which are members of the EU) closed their external borders in March to mitigate the spread of Covid-19. As most of them reopen their economies, they are also starting to welcome external visitors — though at a much slower rate than before the pandemic.

European Union governments decided Tuesday to open their external borders to Algeria, Tunisia, Australia, Canada, New Zealand, Georgia, Japan, Montenegro, Morocco, Rwanda, Serbia, South Korea, Thailand and Uruguay. Chinese travelers will also be allowed in the EU, but only if China announces that it will also accept European visitors.

The decision was taken based on the health situation of the countries of origin and will be reviewed every two weeks.

• StatusQuo
    • June 30, 2020 at 12:11 PM

A jeste li pogledali prije toga devalvaciju i sadasnju inflaciju

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• StatusQuo
    • June 29, 2020 at 3:23 PM

Generalno nisu puno zaduzeni i glavnica se uvijek ako je dospjece ove godine lako refinancira, adplastik s tim ne bi trebao imat problema, a kamate nisu velike pa se lako plate za sada, vise je potrebno pratiti trend pada prihoda i prodaje u eu i kako ce to utjecat na dobit ili gubitak da ne bi trebali povecavat dug da odrze poslovanje mislim da cemo tek neke crte moci dobiti u 3Q i 4Q.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• StatusQuo
    • June 29, 2020 at 2:47 PM
    Quote from Roki
    Quote from harpun

Utvrdit će se prijedlog odluke o
    upotrebi dobiti 2019. godine,

Jasno je ko dan da će sva dobit biti zadržana kako bi se bar donekle pokrpale rupe nastale od korone. Zanimljiv bi bio podatak kad bi znali koliko ove godine adpl ima kredita za vratiti i kako će se to zakrpati. Vrlo zanimljivo će biti kada izađu podaci za Q2, to će isto biti potop.

Samo bih napomenuo da je ovo moj osobni, subjektivni stav.

Vjetrovatno nece trosit novac na dividende mislim da cak i ne mogu isplacivat s obzirom da su uzeli poticaje jer koliko se sicam mislim da je to zabranjeno, treba uzest u obzir da su uzeli i poticaje pa im ja hladni pogon bio koliko toliko manji trosak, mislim da im ova godina ne bi trebalo bit upitna sta se tice likvidnosti i nekih vecih problema oko toga osim ako prodaja nakon korone bas padne na 30% iako ce to vjerovatno bit oko 60-70%, ali sve to je tesko predvidjat.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• StatusQuo
    • June 29, 2020 at 2:41 PM

Dalekovod vec godinama pokusava uci na njemacko trziste nije to od jucer, medjutim tamo negdje poslje krize mislim trebali su iznajmit mali dio radnika njemcima medjutim dalekovod se postavio da je zelio da uzmu nekoliko puta veci broj ljudi nego su ovi trazili sta su njemci uzeli dalekovodu na pik pa od tada dalekovod se teze bori da dodje na njemacko trziste, vjerovatno ce uspit probit i to trziste s obzirom na ulaganja ali je ocito da im to malo ide teze i usporeno nego bi trebalo bit

• IGH (Institut IGH d.d.)

• StatusQuo
    • June 26, 2020 at 9:52 PM
    Quote from crnispot

Mene isto zanima zašto je dobro da gđica Anna izlazi i da je to signal da će nakon njenog izlaska cijena up? Zašto onda izlazi? Ja sam učio da kada top10 izlazi da to nije dobar znak,a ovdje se tjednima svi vesele njenom iskrcavanju. Što više iskrca, to je veselje veće. Ona je nestrpljiva/ne zna ili joj nema tko reći/treba joj hitno lova a vi znate bolje od nje ili imate više vremena čekati?

Vesele se jer misle da postoji interes za njezin paket s obzirom na rast cijene iako mi se taj interes vise cini spekulantski interes s obzirom da na burzi se smanjio broj dionica koji u kratkom periodu ce bar ostat na istim prihodima jer rijetko koja firma do kraja godine nece smanjit prihode s tim i gubitke, infrastrukturne dionice imaju vise godisnje ugovore i stim su sta se tice pada prihoda sigurnije u kracem razdoblju pa je zbog nedostatka prilika spekulantska lova isla tamo gdje je sigurnija recimo da se percepcija rizika ovakvih firmi smanjila ako se uzme u obzir koliko se percepcija rizika kod ostalih dionica povecala pa je realno rizik kod ovakvih dionica usporedno kao smanjena s tim da jos i neka moguca najava povecanja ulaganja u infrastrukturu isto igra ulogu iako je to upitno kod igh s obzirom na velicinu duga i ne placanje istog, 200 mil prihoda na duplo veci dug nije nesto sta ces tek tako vratit, a niti ocekivat da ces nesto prodat sada da se rijesis toga pogotovo ako nisu u ovom bull marketu

• Što smo danas tržili

• StatusQuo
    • June 26, 2020 at 9:36 PM

Da gdje je prisa koje je razmisljanje predhodilo toj odluci ?

• StatusQuo
    • June 25, 2020 at 11:10 PM
    Quote from Neo
    Quote from harpun

bago iz končara u otvorenom da treba poticati male dioničare

U prijevodu trebamo naivce za sisanje..

Koei ne vrijedi ni 300kn po dionici po meni.

Je znas nadrobit svega pa i teskih gluposti samo da ti je na svaku brojku dionice koju nemas nabacit da vrijedi 30% manje bez obzira na ikakvu smislenu rijec o nekoj realnoj vrijednosti

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• StatusQuo
    • June 23, 2020 at 12:10 PM

https://europe.autonews.com/sales-market/a…-plunge-25-year

The European automakers association, ACEA, has radically revised downward its 2020 forecast for passenger-car sales after the coronavirus pandemic led to a collapse in demand.

Sales are forecast to fall by 25 percent to 9.6 million in the EU from 12.8 million in 2019, ACEA said in a statement on Tuesday.

That would be the lowest number of cars sold in the EU since 2013 after Europe emerged from the 2008-09 financial crisis. The decline this year will halt a six-year run of gains starting in 2014.

The drop will be the sharpest-ever single-year fall for Europe's auto sector, ACEA said.

ACEA Director General Eric-Mark Huitema said the association hopes the "dramatic scenario can be mitigated through fast and strong measures by the EU and national governments."

Before the coronavirus outbreak, ACEA had predicted that sales would decline by 2 percent in 2020, following a 1.2 percent gain in 2019.

Europe’s auto industry has been hit hard by the coronavirus pandemic, with factories and showrooms closed for all or parts of March, April and May.

ACEA represents 16 car, bus, truck and van makers with operations in Europe.

Industry analysts are predicting similar or even sharper declines.

IHS Markit expects that sales will fall by 25 percent in all of Europe to 15.5 million, while LMC Automotive forecasts that western Europe sales will fall by 26 percent to 10.6 million.

AlixPartners is forecasting that European sales will fall even further, by 32 percent, and Moody’s is predicting a 30 percent decline.

European passenger-car registrations fell 57 percent in May and are down by 41 percent for the year to date.

• CORONA virus

• StatusQuo
    • June 21, 2020 at 11:19 PM

nastavi li ovo ovako i ovo malo turizma sta se pocelo osjecat bit ce pisi propalo

The coronavirus reproduction rate based on a four-day average in Germany jumped from 1.79 to 2.88 on Sunday, according to the official data published by the Robert Koch Institute.

https://www.teletrader.com/virus-reproduc…1822?internal=1

• CORONA virus

• StatusQuo
    • June 21, 2020 at 10:57 PM
    Quote from kupoprodajnik

Krece drugi pandemijski val, zatvaranje vise nije opcija i neka ide sve dovraga. Na kraju se pokazalo da je lockdown bio potpuni promasaj. Samo je za par mjeseci odgodio neminovno. Face to face with coronavirus. Svedsko rjesenje. Imunitet krda. Kraj price.

Nisam siguran da je svedski model najbolji oni tek sada dostizu vrhunce broja zarazenih dnevno tako da je upitno tu ista pamtno reci dok ne zavrsi pa da se moze podvuc crta, po svemu sudeci izlgeda da niti jedno rijesenje nije najbolje rijesenje osim mozda juzne koreje ali to ne mozemo replicirat drugdje

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• StatusQuo
    • June 21, 2020 at 9:27 PM
    Quote from harpun
    Quote from mitkko

CROBEX

Stavit ću ovo javno, slobodno me iskritizirajte, ni ja ne bih volio da se stvari ovako odigraju. Kako god, graf ne izgleda dobro.

Danas je nezahvalno raditi projekcije bilo čega za neki duži period jer se stvari mijenjaju iz dana u dan, ogromni novci se upumpavaju na tržišta, strane burze divljaju iako već neko vrijeme očekujem veći pad a indeksi neumorno svakodnevno osvajaju ove vrhove. Na američkim indeksima smo također imali rising wedge koji nakon propadanja ponovo formira još veći wedge, i tako unedogled. SPX je ovih dana ispao iz jednog takvog wedge-a, vidit ćemo kako će dalje. Kako ZSE jako dobro prati strane burze u padu a slabo u rastu, ne bi me čudilo da nam se burza povede za padom vani koji vjerujem da dolazi uskoro.

U svakom slučaju treba biti oprezan. Graf iscrtava rising wedge, target je 1450-1470. Došli smo do 0,5 Fib, tu je i 100EMA, indeks je već ispao iz wedga, RSI je probio liniju trenda, moment cijelo vrijeme opada, MACD okreće prema dolje.

Komentari su dobro došli.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Display More

taj pad je očekivan a poklapa se i vremenski jer bi trebao uslijediti nakon objave rezultata za Q2 od kojih bi većina trebala biti negativna , neke kompanije će isplatiti dividendu pa će i to utjecati ali da to prevedemo na stvarni jezik evo sastavnica pa neka svatko po svom procjeni koliko će koja dionica pasti ,ako padne

ATPL
    KRAS
    PODR
    RIVP
    ZABA
    PBZ
    DLKV
    ERNT
    ATGR
    ADPL
    AUHR
    IGH
    ADRS2
    MAIS
    HPB
    VIRO
    OPTE
    DDJH
    SAPN
    HT
    TPNG
    Display More

Nema svaka sastavnica istu tezinu pa s tim za index je najbolje gledat samo one sta nise vecu tezinu

1. Privacy Policy
  2. Kontakt