1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. StatusQuo

Posts by StatusQuo

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• StatusQuo
    • August 4, 2020 at 3:24 PM
    Quote from LodeRunner
    Quote from LeoNT

Ja bih rekao da AZTN pojma nema što se događa u procesu prodaje.

Upravo tako. Nema pojma. Sto znaci da NIJE dobio ikakvu obavijest od HTa ili njihovih piskarala.

Ne mogu jos nekako protumaciti zasto u priopcenju dva puta se osvrcu na investicijsku banku pogotovo ovaj drugi dio tj pokusavam da mi sidne da li s time zele nesto reci ili ne, sad se postavlja pitanje da li aztn treba esplicitno reci da je ht angazirao banku ili ne treba, kao da su se ogradili o iznosenju informacije s time sta su se referirali na rijesenje pa se ti misli ?, vjerovatno je problem svatiti dopis jer da bi svatili dopis morali bi znati na koje konkretno pitanje su odgovarali s ovim dopisom.

"

Nadalje, točkom III.3. citiranog rješenja izričito je propisano da je HT, ukoliko po preteku roka od 6 mjeseci od dana utvrđenog početka prodaje ne bude iskazan interes za kupnju dionica Optime, obvezan angažirati investicijsku banku s mandatom vođenja procesa prodaje.

Dakle, AZTN je samim rješenjem propisao obvezu HT-a za angažiranjem investicijske banke s mandatom vođenja procesa prodaje.

"

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• StatusQuo
    • August 4, 2020 at 2:51 PM
    Quote from taxidriver

Oglasio se AZTN.

http://www.aztn.hr/priopcenje-vez…e-telekoma-d-d/

Nisam siguran kako bi ovo protumačio.

Sve ono sta se znalo i prije kad se islo u drugi krug da zainteresiranih ima jednog ili vise i da kad se nesto konkretno bude odlucilo s zainteresiranim stranama da li je to prodaja po dogovorenoj cijeni ili se bude radilo o odustajanju neovisno o razlogu da ce Ht u tom trenutku obavijestit javnost, a to moze biti za mjesec dana moze za pola godine, ne preostaje nista drugo nego visiti za ekranom i cekati obavijest ili zatvoriti komp pa sta bude.

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• StatusQuo
    • August 4, 2020 at 10:44 AM

Ja ne znam po cemu ste vi to zakljucili da su srbiji manje kamate pa srbiji je 10 godisnja obveznica 3% dok je nama 1% mislim da to sve govori, a i na prvu koliko vidim ako usporedjujem erste i eks stambeni je manji za 1%

• Birtija

• StatusQuo
    • July 31, 2020 at 9:22 AM
    Quote from Manu

Suglasnost Jadroplovu za kredit

Vlada je dala suglasnost za kredit uz državno jamstvo Jadroplovu kod Hrvatske poštanske banke, sukladno realizaciji Plana restrukturiranja za razdoblje 2015. - 2019. godine. Iznos kredita i jamstva je 48 milijuna kuna. Rok otplate je deset godina, uključujući jednu godinu počeka, a kamatna stopa 3-mjesečni EURIBOR uvećan za četiri posto godišnje, promjenjivo.

U obrazloženju se uz ostalo kaže da bi izostanak kredita mogao dovesti u pitanje plan restrukturiranja za koji je Vlada dobila odobrenje Europske komisije i u što je već uložila 57 milijuna kuna.

https://vlada.gov.hr/vijesti/prihva…-covid-19/30050

Display More

Slazem se moglo bi dovesti u pitanje plan spaljivanja novaca, ne mozes ih spalit ako ih nemas ^^

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• StatusQuo
    • July 30, 2020 at 11:36 PM
    Quote from MarioPotra

Režijski troškovi vezani uz troškove zaposlenika Grupe niži su 10,7milijuna kuna,a Društva 8,9milijuna kuna u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Sličan trend nižih režijskih troškova rada se očekuje i u budućem periodu.

Ovo mi se najviše sviđa u cijelom izvješću.

Izgleda da ova nova uprava napokon vuce konkretne poteze u pogledu restrukturiranja, da ne ostane kao do sada s predhodnim upravama samo na toj rijeci, a na kraju nula od resrukturiranja. Smanjuju proizvodnju koja ima je do sada samo donosila minus, cincaonu su prodali smanjili su s tom zadnjom nagodbom obveze po kreditima sta se tice vracanja glavnice i kamata, a ako gledamo ovaj dio duga koji utjece na novcani tok s 270 mil kredita firma s preko miljardu kuna prihoda koja normalno funkcionira bi trebala to bez problema vracat i jos zaradjivat dionicarima, jos da se dogovore oko ovih dospjelih kredita iako pogledom na stanje novaca vec bi to mogli nekako i otplatit ali ocito im treba za normalno funkcioniranje. steta sta im krediti banaka nisu dostupni lako pa da premoste taj sadasnji problem s manjkom likvidnosti ali stvari izgledaju puno cisce i bolje nego su bile, jos kad bi im maric isplatio onih 50 mil heh, kako stvari za sada izgledaju ovo bi im mozda mogla bit prva godina u zadnjih 5 da da zavrse s netom dobiti nakon sta se odbiju jednokratne stavke s kojima bi do sada biljezili dobit, al da se ne ugrizem da jezik pricekajmo kraj godine:).

"Nastavno na započeti proces restrukturiranja u 2019. godini i tijekom ove godine Grupa provodi niz aktivnosti usmjerenih na optimizaciju poslovanja odnosno podizanja profitabilnosti i smanjenja zaduženosti Grupe.U kontekstu financijskog restrukturiranja Društvo je tijekom srpnja potpisalo nagodbu s najvećim pojedinačnim vjerovnikom iz Predstečajne nagodbe, kako je ranije navedeno,HETA Asset Resolution d.o.o.Nagodbom je obuhvaćen financijski dug od gotovo 100 milijuna kuna, odnosno iznos od približno 1/3 ukupnog financijskog duga Dalekovoda d.d. koji ima utjecaja na novčani tok prema sklopljenoj predstečajnoj nagodbi. Ekonomska vrijednost nagodbe iznosi približno 70 milijuna kuna, a rezultira smanjenjem ukupnog duga Dalekovod Grupe od 61 milijun kuna te primitka u novcu od predvidivo oko 8 milijuna kuna. Nagodbom se značajno poboljšava financijski položaj Dalekovoda, smanjuje ukupni dug u bilanci,teznačajno poboljšava novčani tok koji je bio pod negativnim utjecajem otplate obaveza po navedenom HETA leasingu,a koji biu sljedeće dvije i pol godine predstavljao oko 2/3 svih otplata po sklopljenoj predstečajnoj nagodbi. Operativno restrukturiranje proizvodnog segmenta obilježeno je razdvajanjem društva Proizvodnja MK i OSO d.o.o. na dva društva. U društvu Proizvodnja MK d.o.o. je pokrenut postupak kolektivnog viška a koji će obuhvatiti približno 50zaposlenika odnosno 1/3 svih zaposlenika predmetnog društva. Operativnim restrukturiranjemproizvodnog segmenta cilj je postići operativnu održivost tih društava odnosno fokusiranjena manji broj projekata s većom profitabilnošću"

• Post-trgovanje

• StatusQuo
    • July 30, 2020 at 7:51 PM
    Quote from tollway

u slučaju prevelike razlike bid/ask uravnoteženje traje 15 min. tako nekako, da ne

• Birtija

• StatusQuo
    • July 30, 2020 at 7:49 PM
    Quote from kupoprodajnik

Ma naravno... Hehe

Nego, koliko puta sam polomio zube prodajuci u rastu, a ono krene i ne staje.

Taj trenutak nije daleko. Korona uskoro ide u povijest, stizu cjepiva i na samu potvrdu krece optimizam koji ce zahvatiti sve, pogotovo vlade koje ce se natjecati tko ce vise potrositi.

Vise ih je polomilo zube u padu :/, mogu se sloziti da ce se trositi ali treba pogoditi tajming do tada se jos moze svasta desiti

• Post-trgovanje

• StatusQuo
    • July 30, 2020 at 5:24 PM
    Quote from dionicar

A kako ja mogu sudjelovati u tom obliku trgovanja ?

Stavi nalog na kupnju

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• StatusQuo
    • July 29, 2020 at 8:18 PM
    Quote from kupoprodajnik
    Quote from Sokolic

Ovo je sad već lagano zrelo za predstečajnu nažalost

100 mil kn je reprogramirano u dugorocno cime je znacajno popravljen current ratio.

Tako da...

Not just yet. ^^

Likvidnost nije za pohvalit se bez obzira na neke omjere

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• StatusQuo
    • July 29, 2020 at 4:56 PM
    Quote from st-brajo

https://www.teletrader.com/kodak-surges-5…etails/52812731

ovako nešto je kod nas zadnji put viđeno samo lani na Optimi ^^

Koji je ovo vec put da trump objavom na necemu izazove stampedo, ali pazi kodak kad sam procitao nisam odma skuzio koja je poanta, a ovi zapravo cili biznis model promijenili

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• StatusQuo
    • July 28, 2020 at 3:13 PM

Za neki konkretni rast dionice potrebno je prvo vidit da se trziste prodaje automobila stabiliziralo na nekim razinama trenutno imamo distorziju u podacima u 2Q i pad prodaje u sljedecim mjesecima u odnosu na godinu prije, potrebno je prvo zakljucit koliki je pad u sljedecim mjesecima i koliki je tocno negativan trend iz mjeseca u mjesec, a za to je potrebno vrijeme, s druge strane zbog potpora i da bude dobit ove godine nema ni sljedece godine dividende, a to sigurno utjece na diskont na cijenu dionice i na zainteresiranost ulagaca, a onda opet imamo zimu koja je na zse uvjek nezgodna pogotovo sada i na kraj godine moguci no deal brexit koji ce sigurno utjecat na averziju prema riziku pogotovo u auto sektoru, moguce da ce dionica se drzat u nekom kanalu dok se ne skuze obrisi poslje lockdowna i situacije oko brexita, trenutno adplastik radi u manjem obimu nego prije, smanjili su nesto place i nesto su se rijesavali ljudi, sve ove promjene trebaju vremena da se firma prilagodi, vidjet cemo kako ce to sve utjecat sigurno trziste nije u nekom bullu da bi se tuklo po asku kao da se nekom zuri da mu ne pobjegne

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• StatusQuo
    • July 28, 2020 at 2:54 PM
    Quote from Parica
    Quote from kupoprodajnik

Kakvo bilo da bilo mislim da je u cijeni od 200 kn vec uracunato jaaaako lose izvjesce. Tako da vec na jedno solidno lose ocekujem odbijanac cijene prema gore.

Slicno razmisljamo...samo se nismo usuglasili sto je to solidno lose:)...

Ja cu prvi...

gubitak ispod 20 mil bi bio odlican, a povise 40 mil kn katastrofa...

Ako je prvi kvartal bio -40, a drugi je bio losiji sta se tice svega koliko je realno ocekivat nesto puno bolje od prvog kvartala ?, nije da pratim bas samo onako opcenito, jesu nesto prodali u drugom da bi mogli zaradit nesto vise pa da utjece na prihode ?

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• StatusQuo
    • July 27, 2020 at 11:12 PM
    Quote from Parica

Prema pdf-u potpore u RH su iznosile 28,5 mil kuna i utjecale su na EBITDA-u.

Koliko ja vidim/shvacam potpore za osoblje nisu knjizene ni kao prihod ni kao novcani priljev vec su samo troskovi osoblja manji za taj iznos...

i meni se tako cini da nije ni prihod, a ni rashod knjizen vezano za place i potpore

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• StatusQuo
    • July 27, 2020 at 3:30 PM

Cini mi se da je dlkv dosta u fokusu i da ce mozda na izvjesce najvise reagirat ako malo pozitivno iznenade

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• StatusQuo
    • July 27, 2020 at 3:21 PM
    Quote from tin
    Quote from Parica

Ni ja ne vidim uplatu, ni u RDG-u, a ni u novcanom toku...ako je ovo rezultat bez knjizenja potpora onda je ADPL Best buy...

...potpore se ne knjiže ni kroz uplatu kao ni kroz isplatu...tako je bar meni objasnio moj knjigovođa...jer sam i sam koristio mjere potpore...

Ne znam ni ja kako se knjize trebalo bi se malo oko toga malo bolje pogledat mislim vidljivo je u nekonsolidiranom da su place 60% manje nego inace sta cisto sumnjam da su toliko manje isplatili radnicima, ako gledamo da je makarska utjecala za 11 mil na dobit i da su samo u hrvatskoj dobili potpore pretpostavljam za sva 3 mjeseca to je oko 15mil onda su kao operativno u minusu ali ajmo ne racunat potpore kao potpore na taj nacin jer je ipak bila vanredna situacija, ako oduzmemo makarsku zasad su bez toga u plusu 6 mil. za prvo polugodiste gledajuci konsolidirano, medjutim iako su nekosolidirano iskazali dobit realno su to malo nastimali vidi se da su od rumunjske isplatili 10 mil dok je rumunjska zaradila u tom razdoblju dosta manje 3,7 mil, rumunjska im je bila dugo vremena zapravo krava muzara svake godine 50 mil isplate, ne znam u kojem smjeru to tamo ide s obzirom na ovu koronu i potrebu rumunjske da se prilagodi dijelom na elektricne automobile ali rumunjska im je do sada bila jako bitna, bilancno zasad dobro stoje, problem je jedino da je ovo bila dividendna dionica, a ne smiju isplatiti dividendu ni sljedece godine radi potpora pa je onda neki veci interes zasad ogranicen, ali nema razloga ni za nekakav pad osim ako je izazvan opcim trendom, treci kvartal ce mozda biti najbolje mjerilo kako se nastavilo u kojem obimu poslovanja, ali do sada su bili dosta prilagodljivi situacijama da su se brzo adaptirali.

Quote from Parica

Nego???

Pa moraju bit vidljive u NT...

Racunovodo? StatusQuo?...pomoc...

A treba procitat pdf samo sam stigao malo brzinski baciti oko

• LRHC (FTB TURIZAM d.d.)

• StatusQuo
    • July 24, 2020 at 4:36 PM
    Quote from bbkk0000

S obzirom na uvjete u kojima se odvijalo sve, odlično izvješće

Jel ovo preuzimamo americki mindset sta gore to bolje

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• StatusQuo
    • July 24, 2020 at 4:35 PM
    Quote from zm1
    Quote from StatusQuo

Ne valja ako nesto reces ne valja ako mucis nikad ne valja ko bi nam udovoljio

Valja ako pričaš o pravim stvarima, a ne populističkih blebetat

Sad koja je namjera ne mozes iskljucivo tvrdit ali evo da sam ja u takvoj situaciji i ja bi se osjecao kao da je to malo bezobrazno

• HT (Hrvatski Telekom d.d.)

• StatusQuo
    • July 24, 2020 at 3:17 PM
    Quote from Roki
    Quote from Sinner99

Presao na Tele2, najveca greska ikada. Nije bas sve u cijeni , valjda i kvaliteta nesto znaci.

Apsolutno se slažem sa vama ali i dalje ostajem pri onom što sam iskusio a potom napisao u prethodnom postu. Ja prešao na optimu i oduševio se.

I optima je jeftinija pa se nije bas primjetio nekakav rast prihoda u vrijeme covida

• StatusQuo
    • July 24, 2020 at 3:05 PM
    Quote from zm1

https://www.poslovni.hr/hrvatska/benci…00-kuna-4242913

Drugaricu Benčić je već "sram"! Nije pojma imala da će joj bit plaća 16000 a ovima 3500, žena se frapirala! Vjerojatno će vratit mandat i zaposlit se privatnom sektoru

Ne valja ako nesto reces ne valja ako mucis nikad ne valja ko bi nam udovoljio

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• StatusQuo
    • July 23, 2020 at 7:10 PM
    Quote from charlie

Solidno, zbog korone možemo reći i odlično...

Ima li neki znalac da objasni zašto je KODT nekonslolidirano uvijek bolje (osobito dobit) od konsolidiranog? Da li i kada će inozemana akvizicija početi donositi sinergijski efekt odnosno veću dobit od samog KODT?

Volio bih znati a vjerujem i ostali...

Pa potrebno je vremena da ta akvizicija dodje na razine kada ce se uhodat i postat profitabilna nije bas da su kupili nesto sta bilo dobro prakticki su kupili ulaz na trziste, a sve ostalo moraju izgradit skoro od pocetka

1. Privacy Policy
  2. Kontakt