1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. StatusQuo

Posts by StatusQuo

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• StatusQuo
    • August 26, 2020 at 11:00 PM
    Quote from hugh
    Quote from denobeno

Ništa od navedenog. Samo se činio kao pravi trenutak. Nemam nikakav insajderski info, niti poznajem ikoga od spomenutih, ali da se ne špekulira o konspiracijama prilažem dokaz.

haha.....svaka čast......vjerujte, i meni je palo na pamet slično napravit još dopodne jel sam smatrao da je pravi trenutak da i drugi potegnu i svi purani na zse polete......isto tako, o tome vam ja i pričam....kakav info, kakvi bakarači.....likvidnost je pala i trguje se sa po 1000-2000 kom po nalogu pa kad neko opali 20 000 po asku svi odmah pomisle da je Ug prosuo milijarde po stolu.......isto vrijedi i za obrnuto.......sretno kolega......

Ma da vecina investitora je povecala cash poziciju u krizi i sad postoji ogromni visak likvidnosti i svi bi se omastili, a burza nelikvidna idealna za vlakice.

• Best buy

• StatusQuo
    • August 26, 2020 at 4:08 PM
    Quote from Sinner99

VIRO ima li netko kakvo mišljenje, meni se na ovim razinama 48kn čini kao bestbuy.

Zbog cega ti se cini kao BB

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• StatusQuo
    • August 26, 2020 at 12:00 PM
    Quote from mitkko
    Quote from LodeRunner

Tocno to. Dok se se potvrdi kupac kao i ide li i po kojoj cijeni daljnji pretovar necemo se puno pomaknuti od trenutnih cijena bez obzira na vozarine. Najvazniji upitnik ostaje - sto kupac planira sa kupljenom kolicinom?

Bez tog odgovora mutna je voda atlanska.

Kako misliš šta kupac planira? Ja bih rekao da planira zaraditi :)

Jesi siguran sta ako je kupac mirovinac :/

• Birtija

• StatusQuo
    • August 26, 2020 at 10:59 AM
    Quote from fond300

Ovdje je zrelo za još jedno čišćenje aska kao pred neki dan:P

Kreni :P

• OPTE prodaja - kladionica

• StatusQuo
    • August 25, 2020 at 9:55 PM
    Quote from Vule

Pa i za đuru se zainteresirali i to vise njih tako da je nemoguce da nitko nece optimu..

Samo svi hoce za sicu

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• StatusQuo
    • August 25, 2020 at 3:29 PM
    Quote from barbosa

i ja baš gledam današnje "odlikaše":

ddjh 2,48 kn +45%

ingr 8,40kn +13,51%

dlkv 7,62kn +7,62%

igh 131kn +6,50%

svi odreda tvrtke u insolvencijskim postupcima sa velikim dugovima i lošim bilancama a dobiti na razini osrednjeg restorana ili pak minusi...

ok, svak za sebe ali očita je degradacija ekonomskih sustava vrijednosti koji su svedeni na niske razine kladioničarske psihologije krda?(

Display More

Jedino dlkv nema veliki dug, a ni bilanca nije toliko losa, a nesto se i radi po pitanju restrukturiranja.

• Birtija

• StatusQuo
    • August 25, 2020 at 3:25 PM
    Quote from fajrvol

Kažu nije dobro trčati za papirom, a šta je ovo onda na Đuri!?!

Skok s motkom

• DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

• StatusQuo
    • August 25, 2020 at 2:45 PM
    Quote from st-brajo

ima još jedan scenarij koji nitko ne spominje, a to je da Đuro ode u predstečaj.

(1) Predstečajni postupak može se otvoriti ako sud utvrdi postojanje prijeteće nesposobnosti za plaćanje. Prijeteća nesposobnost za plaćanje postoji ako predlagatelj učini vjerojatnim da dužnik svoje postojeće obveze neće moći ispuniti po dospijeću.

(2) Smatrat će se da postoji prijeteća nesposobnost za plaćanje ako u trenutku podnošenja prijedloga nisu nastale okolnosti zbog kojih se smatra da je dužnik postao trajnije nesposoban za plaćanje i ako:

− dužnik u Očevidniku redoslijeda osnova za plaćanje koji vodi Financijska agencija ima jednu ili više evidentiranih neizvršenih osnova za plaćanje koje je trebalo, na temelju valjanih osnova za plaćanje, bez daljnjeg pristanka dužnika naplatiti s bilo kojeg od njegovih računa ili

− duže od 30 dana kasni s isplatom plaće koja radniku pripada prema ugovoru o radu, pravilniku o radu, kolektivnom ugovoru ili posebnom propisu odnosno prema drugom aktu kojim se uređuju obveze poslodavca prema radniku ili

− u roku od 30 dana ne uplati doprinose i poreze prema plaći iz podstavka 2. ovoga stavka, računajući od dana kada je radniku bio dužan isplatiti plaću.

(3) Postojanje okolnosti iz stavka 2. podstavka 1. ovoga članka dokazuje se potvrdom Financijske agencije. Financijska agencija dužna je na zahtjev dužnika ili vjerovnika bez odgode izdati takvu potvrdu. U protivnom Financijska agencija odgovara za štetu koju bi podnositelj zahtjeva zbog toga mogao pretrpjeti.

(4) Postojanje okolnosti iz stavka 2. podstavaka 2. i 3. ovoga članka dokazuje se obračunom neisplaćene plaće koji je sastavljen u skladu s propisima. Uz obračun podnositelj prijedloga dužan je dostaviti potvrdu Ministarstva financija – Porezne uprave kojom se potvrđuje da je dostavljeni obračun o neisplati plaće sastavljen u skladu s propisima.

kako je država ovdje glavni vjerovnik, ona na ovaj način drži sve karte u svojim rukama, samo treba pričekati da Đuro padne u blokadu.

onda se fino popišu sve moguće i nemoguće tražbine, dug se unosi u kapital, značajno se mijenja postotak glasačkih prava u korist države, jer onda ona ima više od 75% dionica i donosi se odluka o nulovanju, kako bi novi vlasnik mogao preuzeti firmu za iznos koji se navodio u medijima.

prema tome, sve što se sada događa oko Đure je isključivo trejderska špekulacija, a tko ovdje misli biti dugoročno, taj treba pričekati planove novog vlasnika, i nakon što isti preuzme firmu ili skupa s njim sudjelovati u dokapitalizaciji koja će slijediti nakon nulovanja, ako procijeni da mu se ta investicija dugoročno isplati.

inače, nemam ništa protiv trejdanja, al vidim da se na ovoj temi često miješaju kruške i jabuke, jer nitko ne navodi koliko Đuro točno vrijedi, koje su multiple preuzimanja i slično, da investicijska zajednica nečim mjerljivim procjeni isplati li im se kupovati dionice Đure po ovim cijenama kao dugoročnu investiciju ili se ovdje samo trejda.

Display More

Samo trebali su prvo pustit je u predstecajnu pa onda davat lovu i jamstva ovako su se zeznili u postupku, ali ocito su izbori vjerovatno odigrali kljucnu ulogu

• StatusQuo
    • August 24, 2020 at 3:19 PM
    Quote from BudFox

Vi to mene zezate, a znam da pratite? :)

Ovo je BDI za danas +0.7% to 1,491

Ovo su futuresi, koji najavljuju još veći rast indeksa sutra :)

Freight futures am update

Capesize up ~7%
    Panamax up ~3%

Ako meni govoris ne nisam pogledao nigdje danas samo procitao vas i njegov pa i vidim razliku u brojevima pa mi nije jasno tko je u krivu, a tko u pravu.

• StatusQuo
    • August 24, 2020 at 3:00 PM
    Quote from Manu

Freight futures am update

Capesize up ~7%
    Panamax up ~3%

Quote from BudFox

Baltic Dry index +0.7% to 1,491 points

Capesize +2.2% to $ 18,305

Handysize +1.9% to $ 8,015

Supramax +0.3% to $ 10,617

Panamax -1.4% to $ 13,353

I koji je tocan ?

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• StatusQuo
    • August 24, 2020 at 2:49 PM
    Quote from baggio89
    Quote from maratonac

Nitko ne komentira rast dionice. Kaj ste svi prodali? Kolega mittko će nam dat TA osvrt na dosadašnja zbivanja, da znamo što nas dalje čeka... 😁

U tišini pratimo rast :)

ja sam očekivao već 2 3 puta korekciju al neka čudna sila gura samo naprijed.

I ja sam ocekivao da ce barem malo se zaustaviti oko 6 tu oko 5.5-6 je bilo dosta otpora medjutim ovaj rast bez neke korekcije je zapravo samo potvrda da je trend poprilicno jak, mislim da je vecina ostala kratkih rukava jer su ocekivali korekciju pa su se igrali prodaj kupi jeftinije sta nije proslo za rukom.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• StatusQuo
    • August 21, 2020 at 10:53 AM
    Quote from Marielena
    Quote from zlocesti

Bilo je i na Opte 28 tisuća komada na asku, na 4,60

Koliko vidim ima danas na puno dionica "letecih" naloga.

Netko zeli potaknut nekoga na kupnju priodaju, a netko ispipava koliko ima zainteresiranih za vece naloge

• StatusQuo
    • August 20, 2020 at 7:50 PM

Sta je bilo s ovih 10 000 komada na prodaju poslje 15:55 jel se taj obrazac ponavljao ili

• StatusQuo
    • August 20, 2020 at 6:01 PM
    Quote from amerikanec

Treba uzeti u obzir i predstojece izbore u Americi te ukoliko Trump izgubi smirit ce se tenzije s Kinezima

Ja bi prije uzeo u obzir da Trump malo ne zakrvi s kinezima prije izbora s obzirom da mu trebaju bodovi

• OPTE prodaja - kladionica

• StatusQuo
    • August 20, 2020 at 1:25 PM
    Quote from BudFox
    Quote from Kivi

pozitivnih ishoda je nekoliko.. negativnih isto tako.. ova dionica je nudila lijepi risk/reward ratio ali tamo negdje od 1.6, koliko cemo dugo cekati da vidimo rasplet ove price ostaje da vidimo.. da sam All in unutra nebi mi bilo svejedno, ni ovako mi nije

Optima će se prodati, to je sigurno kao da će sutra ujutro svanuti sunce.

Drugo je pitanje po kojoj cijeni će se prodati, o tome bi se već mogla napisati

knjiga od postaova na ovom i poslovnom forumu. Svi se nadaju da će se prodati

po što višoj cijeni kako bi omastili brkove i priveli ovu trakavicu svome kraju.

Nista na ovom svijetu nije sigurno, tko se tako postavi u investiranju sigurno ce na dugi rok izgubit samo pitanje kad ce naletit na minu.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• StatusQuo
    • August 20, 2020 at 10:33 AM
    Quote from harpun

brzo će ovo

AZ PROFIT OTVORENI DOBROVOLJNI MIROVINSKI FOND -19,226 -0.08% 317,168

bome 17 tog su prodali 46000 komada

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• StatusQuo
    • August 19, 2020 at 1:31 PM
    Quote from nascar
    Quote from naim

A sto imaš kompariarti iznose ako je Forthenwt bankrotirao? Dakle, postao je insolventan i plaćeno je za negativan equity 124 milijuna eura. Ebitda za Opte u 2019 je iznosila 133 milijuna kuna ili 17,8 milijuna eura (Ebitda na moje dionice ttm koja uključuje prvi kvartal ove godine iznosi Btw 165,78 milijuna kuna). Ebitda marta Optime je daleko viša od one od Fortheneta jer je Forthenet bio otišao “kvragu”. Ta firma očito ima potencijal al nije imala adekvatnog vlasnika i upravljača da napravi rezultat.

Forthenet ima 3,5x vise korisnika usluge od Optime, a EBITDA mu je samo 2x veća

To samo znaci da je logicnije da ce Forthnet ako gledamo samo to platiti po vecoj valuaciji ev/ebitda jer je Ebitda manja od prosjeka trzista te je za ocekivat da se profitabilnost moze znacajnije podignit te samu vrijednost ce gledat vise u ostalim stavkama zbog cega je ta ev/ebitda veca zato nije dobro gledat vrijednost necega samo na temelju jednog parametra, dok kod optime je marza jako dobra te s te strane je teze ocekivat vecu ev/ebitda jer nema prostora puno podignit profitabilnost od postojecih operacija uz uvjet i opadajucih prihoda pa ce i sama valucija ev/ebitda bit realisticnija tj niza, osim ako se vrijednost da se ide uporedjivat ne nalazi dobrim dijelom u imovini ali to je tesko u tim svim transakcijama ic usporedjivat da bi se moglo iz toga nesto izvuc zbog cega je nesto placeno vise ili manje, a i bitna je velicina same kompanije na samom trzistu.

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• StatusQuo
    • August 19, 2020 at 10:58 AM
    Quote from fond300

Proboj 370 na velikom prometu, to se tražilo:thumbup:

Na adrisu redovito prolaze ovakvi veci nalozi vec duze vrijeme, na male naloge se ne obaziru .

• Prognoza cijena

• StatusQuo
    • August 18, 2020 at 3:46 PM
    Quote from tin
    Quote from StatusQuo

Jedini dalekovod ima vidljiv nekakav rast zadnjih par dana, inace bi tema imala svaki dan par postova s obzirom kako se ponasa dionica, medjutim ovdje svi sute sad ili ovdje nema trejdera spekulanata sta cisto sumnjam ili ne zele dizat prasinu jer bi jos kupili s obzirom da je vecina prodala u nadi da ce kupit jeftinije sta se nije dogodilo pa im je sad malo pobjeglo, a nikako da postane jeftinije ?

Kolega pogledajte malo na TPNG ...novi target 60+...jasno vidljiv rast na solidnim količinama zadnja tri dana...sve se skida sa aska.

Pa nije da se nesto zbiva sa cijenom posebno vec tri mjeseca je oko 50kn

• PVCM (Pevex)

• StatusQuo
    • August 18, 2020 at 3:37 PM
    Quote from kupoprodajnik

Nemaju potpore veze, nisu bike uvjetovane nicim. Bar ne one za prva dva mjeseca. Ali je pitanje kako ce GS glasati.

Na Hup stranici kazu

https://www.hup.hr/odgovori-hzz-a…j-i-lipanj.aspx

5. U Izmjenama kriterija za poslodavce koji koriste mjeru za razdoblje ožujak-svibanj za 50 ili više zaposlenika propisano je da poslodavac koji je tražio potporu za 50+ radnika će morati vratiti potporu, ako u razdoblju od 29.5.2020. do 31.12.2021.g. isplati dividendu ili udjel u dobiti ili druge istovjetne primitke koji se smatraju raspodjelom dobiti bilo kojega poreznog razdoblja; ako vlastite dionice odnosno vlastite poslovne udjele dodijeli članovima uprave i/ili izvršnim direktorima i/ili prokuristima i/ili drugim osobama koje su ovlaštene da vode cijelo ili dio njegovog poduzeća; dodijeli pravo osobama iz točke 2. na opcijsku kupnju dionica ili bilo koje drugo pravo koje se temelji na vrijednosti vlastitih dionica; isplati osobama iz točke 2. bilo koji iznos kao što su: bonus za postignute rezultate, nagrada za radne rezultate iznad neoporezivog iznosa propisanog propisima kojima se uređuje oporezivanje dohotka i ostale slične primitke koji se oporezuju kao dohodak od nesamostalnog rada ili drugi dohodak, sukladno propisima kojima se uređuje oporezivanje dohotka; stekne vlastite dionice odnosno vlastite poslovne udjele.

Da li će poslodavac koji postupi na jedan od gore navedenih načina u razdoblju od 29.5.2020. do 31.12.2021.g. morati vratiti samo potporu za svibanj 2020. ili će morati vratiti i potporu dobivenu za mjesec ožujak i travanj 2020?

Ukoliko poslodavac postupi na jedan od gore navedenih načina u razdoblju od 29.5.2020. do 31.12.2021.g., morati će vratiti potporu samo za svibanj.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt