1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. StatusQuo

Posts by StatusQuo

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• StatusQuo
    • May 22, 2021 at 11:23 AM

Ne treba zaboraviti ni ulogu Marica u ovoj prici bivseg clana skupine koji je blokirao isplatu 50mil kn prema dalekovodu

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• StatusQuo
    • May 22, 2021 at 11:11 AM
    Quote from looserst
    Quote from StatusQuo

Jeli netko gledao ovaj SHIP (Seanergy Maritime Holdings), cini mi se jako zanimljiv imaju samo capove 11 komada jos 4 im dolaze u 2Q i svi su na indexu, a capovi sezonski su najaci u 3Q mogao bi mozda biti dobar pick s ovakvim trzistem jos je 1$ cijena, mozda je bolji googl za sigurnost, a ovaj bi mozda mogao spadat u riskantnije ali s dobrim povratom ako trziste ostane ovakvo

Gledao ja i odustao. Stalno neki dokapi, igrice, prevare. Moguce da ce rasti ali ni mrdnuo nije do sad za razliku od ostalih? kako sam kazes gogl je puno sigurnija prica a capeova imaju koliko god zelis 8)

https://seekingalpha.com/article/440788…less-than-worth

Iman nesto gogl ali on je bluechip medju brodarima treba dio malo i u rizicne, PANL mi je isto sigurni tip investicije nece puno gore kao neki drugi ali nece ni dole ako se okrene, ostalom kod brodara je jedno jasno svi oni plesu kako index plese, SHIP je rizicniji prvo radi se i grcima nase gore list kad je rijec o kemijama, mislim da je SHIP tip investicije akumulacija pump and dump u ovoj fazi jednom se vec desilo prije koji mjesec mislim da sad bi mogao ici jos jednom, rijetko koji brodar ima sve na TC indexu brodove to im daje jako dobru zaradu ako ovo potraje i umanjuje rizike, npr zadnji dokap koji je radjen prije koji mjesec je bio na cijeni od 1,7 mislim, a sad je cijena 1, drugo u 3Q ce imat 15 capova na market cijenama, to je s ovakvim vozarinama da zaradjuju 20 000$ dnevno po brodu zarada tromjesecno 27 mil $, a 3Q je za capove najbolji kvartal, a kapitalizacija sad im je 164 mil, znaci ukoliko se misli da ce ove vozarine bit ovako dobre i bolje oni bi mogli zaradit dobar dio u odnosu na kapitalizaciju

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• StatusQuo
    • May 22, 2021 at 10:52 AM

Zanimljivo kako je prije par mjeseci uzet dio od agrokora u konsolidatoru za zamjenu u energiju gradec, da bi sad taj dio koji su uzeli ovako umanjivali i onda jos kao pecat doveli webericu, znaci svjesno gube novac svojim ulagacima, a drugima omogucuju profit.

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• StatusQuo
    • May 21, 2021 at 8:59 PM
    Quote from Flight
    Quote from KicanCRO

Taj dio je jasan, ali posto to nije dobit iz poslovanja da li ce ici u zadrzanu dobit, da ne bi kad je minus uzimali od nje a kad je plus ne ostavljali u nju. Zamisao ove dionice je da bude dividendna.

Ne vidim razlog zašto bi revalorizirali imovinu i na taj način ostvarili dobit? Sto bi time dobili? Dobit eventualno mogu ostvariti ako prodaju imovinu ili dio imovine (brod) iznad njegove vrijednosti u knjigama.

Revalorizacija “na gore” im se u pravilu ne isplati (uz neizmijenjenu amortizaciju) jer bi time ostvarili oporezivu dobit bez pripadajućeg novčanog toka iz kojeg bi je platili.

Brodari placaju porez prema tonazi, ne prema oporezivom dobitku, mislim na ove koji posluju na vanjskom trzistu.

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• StatusQuo
    • May 21, 2021 at 8:56 PM

Jeli netko gledao ovaj SHIP (Seanergy Maritime Holdings), cini mi se jako zanimljiv imaju samo capove 11 komada jos 4 im dolaze u 2Q i svi su na indexu, a capovi sezonski su najaci u 3Q mogao bi mozda biti dobar pick s ovakvim trzistem jos je 1$ cijena, mozda je bolji googl za sigurnost, a ovaj bi mozda mogao spadat u riskantnije ali s dobrim povratom ako trziste ostane ovakvo

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• StatusQuo
    • May 21, 2021 at 4:28 PM
    Quote from tin

https://finance.yahoo.com/quotes/gogl%2C…r=1&bypass=true

Danas su nadoknadili i sve gubitke od jučer i debelo prebacili u plus.

Ono sta je meni najzanimljvije je da su se zadnja dva dana nesto crvenili dok je ostatak burze ove glavne tech sastavnice zelenile danas je obrnuto, s obzirom da se nekako ocekuje sve vise korekcija tih glavnih tech sastavnica, lipo je vidit naznake da brodari ne prate taj trend s njima.

• DRY BULK

• StatusQuo
    • May 20, 2021 at 4:41 PM
    Quote from migra
    Quote from looserst

GOGL Q1 highlights ako nekoga zanima:

https://marketwirenews.com/news-releases/…2158102053.html

Capitalised on the spot market strength and converted from a floating to a fixed rate until second quarter of 2022 in the time charters relating to three Capesize vessels: Golden Fulham at $28,500, Golden Incus at $32,250 and Golden Bexley at $31,000.

da imamo a nemamo uvid u ugovore ATPL tada bi znali sa sigurnošću ALI ne vidim razlog zašto ići pod pretpostavkom da ovakva ili slična klauzula ne postoji i u ugovorima za PNMX-e koji su na TC.

držim da je bitno izglednije da postoji.

može biti više podvarijanti pa....

može biti i usklađivanje sa indexima,periodičko usklađivanje...

Display More

Mislim za nekakv orijentir za 2Q zabiljezit cemo i ovo

Estimated TCE rates for the second quarter of 2021, inclusive of charter coverage and calculated on a load-to-discharge basis, are:

• approximately $29,000 per day contracted for 64% of the available days for Capesize vessels;
    • approximately $18,800 per day contracted for 84% of the available days for Panamax vessels.
  • DRY BULK

• StatusQuo
    • May 19, 2021 at 11:54 PM
    Quote from KicanCRO

https://www.seebiz.eu/nekretnine/slo…dovoljno/258197

Sto ce nam Kina, vazna je potraznja Slovenije. Salu na stranu cini se da je problem oko nabave u cijelom svijetu, a puno zemalja je jos zatvoreno.

I dalje pozitivno za shipping znaci i sa ovim demandom za prijevoz sirovina koji je trenutno ne zadovoljava potrebe trzista za robom

• DRY BULK

• StatusQuo
    • May 19, 2021 at 11:49 PM
    Quote from baggio89

Evo par informacija s terena.

Jedna naša jako velika i dobra firma, ima problema s nabavkom materijala (čelika) za proizvodnju.

Isto tako jedna malo manja je nedavno naručila par stotina tona čelika iz tvornice iz Azije i dobili su samo malu količinu uz objašnjenje da materijala jednostavno više nemaju.

Teško se dolazi do sirovina.

Bit ce kao i uvjek najbogatijem, a mi i dalje mozemo o suncu, a jos potres tko ce to platit bit ce jos svega.

• Forex - Trgovanje valutama

• StatusQuo
    • May 19, 2021 at 11:15 PM
    Quote from StatusQuo

Onaj USDJPY mjesecni trokut se probio i sad radi retest dobra indikacija za jacanje dolara jos samo da izdrzi retest i put je otvoren za 127

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Proslo je mjesec dana ovo gore jos drzi vodu, a ovaj drugi graf pokazuje da je JPY naslabiji od svih parova i ako se uzmu drugi krosevi osim ovoga s Eurom

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• StatusQuo
    • May 19, 2021 at 4:21 PM

Twitala malo China

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• StatusQuo
    • May 19, 2021 at 4:05 PM
    Quote from Flight
    Quote from StatusQuo

Novac mi je vezan drugdje tako da i ako padne ne mogu kupiti, zato ne misli da ja tu iman neke skrivene namjere i da radi toga komentiram niti zbog tebe, ali da slucaj optima i njezina prodaja nije zanimljiva je i sigurno je svi prate kao i ja.

ja uopće ne mislim o tebi i ti me uopće ne zanimaš.... al gle, ako imaš neki problem imaš prajvat pa se javi.... ne kuzim ovo konstantno trolanje po temi i bavljenje sa mnom. Ja sam upozorio i indirektno opisao u čemu je problem sa OPTE. Javno ga ne mogu i neću raspravljati. Tko je shvatio, shvatio je. Tko nije nek piše o prihodima, strategiji i svemirskim brodovima.

Oprosti ali ja tebe nisam ni dotakao na temi ti si se mene dotakao pa je onda zakljucak da si se ti bavio menom, a ja onda odgovorio na to jednostavno, spocitavas puno drugima nesto sta i ti radis kao i svi uostalom da komentiramo nesto u momentu malo objektivnosti ne bi skodilo.

• Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

• StatusQuo
    • May 19, 2021 at 3:55 PM
    Quote from barbosa 2.0

hehe, mktimle koje je ovo ludilo, evo btc natrag na 37k, skoro nadoknadio današnje gubitke a doge sa 0,4 na 0,2 i eto ga sad na 0,37 8| :D

update...dok sam pisao, u minutu btc sa 37 na 35k

Bounce mislim da ce ipak na kraju dana zavrsit na donjoj polovici pada vidjet cemo

• StatusQuo
    • May 19, 2021 at 3:52 PM
    Quote from Flight

Ja se nadam da ćeš ti kupiti po toj cijeni.

Novac mi je vezan drugdje tako da i ako padne ne mogu kupiti, zato ne misli da ja tu iman neke skrivene namjere i da radi toga komentiram niti zbog tebe, ali da slucaj optima i njezina prodaja nije zanimljiva je i sigurno je svi prate kao i ja.

• StatusQuo
    • May 19, 2021 at 3:44 PM
    Quote from Flight
    Quote from StatusQuo

Da, da treba prijaviti sta netko ima prodavati ispod cijene koja tebi ne odgovara za vidjeti sigurno je manipulacija jednostavno je ponuda i potraznja da je jeftino i sigurno bilo bi vise kupaca, inside info sigurno neman ti si taj blize pool-u pa ocito da bolje infomacije imas samo je problem komuniciranja tih informacija na nacin koji ti radis, da se drzis vrlo jednostavnog nacina prezentiranja informacija to bi imalo vise tezine, ovako to radis na nacin da tu informaciju plasiras s nekim cinjenicama o kompaniji koje su krive, a tu je cili problem jedno tocno, drugo netocno gubi se na vjerodostojnosti drugi put se drzi onoga sta sigurno znas, a ne lova u mutnom pogotovo radi inata drugome, dobronamjeran savjet, koji naravno neces svatiti tako jer to ne bi bilo to jel da.

Ne razumiješ. Al od tebe to nisam ni očekivao. Sve sto si napisao napisao si o sebi. Crtao sam ti na DLKV, ovdje ti neću crtati. Al vjeruj mi, sve skupa to vise nije bitno.... lipa gore dolje.... kraj se bliži. Lova stiže. Tko je jamio, jamioeda je

Cemu se onda nerviras sta netko pise iako ja nisam nista napisao konkrento za optimi vise na neke komentare pa sam se opet nasao na tapetu, ako si siguran u ishod i vrijeme onda da padne 50% ne bi trebao iskazivati nervozu padom vec biti sretan sta opet mozes kupiti po toj cijeni, jer ako se ti nerviras radi pada to samo onda na kraju ukazuje da mozda nisi skroz siguran.

• StatusQuo
    • May 19, 2021 at 3:27 PM
    Quote from istriano

Coinbase pao... Panic in the USA.

Heh da

Don't worry, we've been notified about the issue and are taking a look. Please try again in a few minutes, or if the problem persists feel free to add a Bug Report. Sorry for the trouble!

Sad kad se pocmu otkrivat rupe u sustavu sjeca se netko ht izlista morao si imati dobru srecu da ti nalog dodnje na burzu od loseg sustava

• StatusQuo
    • May 19, 2021 at 3:17 PM
    Quote from Flight
    Quote from StatusQuo

Prevladavajuce raspolozenje je jednako kretanju cijene dionice cista psihologija, da vam danas skoci na 7 prevladavajuce raspolozenje bi bilo ohohoo pozitivno u roku odma.

Da, opet si dobro informiran vidim.... kao i na DLKV. Cijena se namješta i to treba prijaviti i pokusati natjerati odgovorne na reakciju.

Da, da treba prijaviti sta netko ima prodavati ispod cijene koja tebi ne odgovara za vidjeti sigurno je manipulacija jednostavno je ponuda i potraznja da je jeftino i sigurno bilo bi vise kupaca s obzirom da postoji dosta neizvjesnosti i vanjskih rizika to se odrazava na prodaju, inside info sigurno neman ti si taj blize pool-u pa ocito da bolje infomacije imas samo je problem komuniciranja tih informacija na nacin koji ti radis, da se drzis vrlo jednostavnog nacina prezentiranja informacija to bi imalo vise tezine, ovako to radis na nacin da tu informaciju plasiras s nekim cinjenicama o kompaniji koje su krive, a tu je cili problem jedno tocno, drugo netocno gubi se na vjerodostojnosti drugi put se drzi onoga sta sigurno znas, a ne lova u mutnom pogotovo radi inata drugome, dobronamjeran savjet, koji naravno neces svatiti tako jer to ne bi bilo to jel da.

• StatusQuo
    • May 19, 2021 at 3:01 PM

Posteno zakucavanje 35-50% pad svega, mislim da se s ovim moze sigurno reci da su usli u downtrend sad je samo pitanje odakle ce odbijanac i tko ce se usudit hvatat padajuce nozeve s obzirom da ovi padajuci nozevi mogu tezit par biljuna dolarcica 8)

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• StatusQuo
    • May 19, 2021 at 12:00 PM
    Quote from slovojed12

Uh, ova rasprava je duboko zastranila od osnovne teme :|

Prevladavajuće raspoloženje je dosta nisko, no to je posljedica isključivo odsustva informacija, a ne nekog konkretnog razloga.

Strpljen - spašen.

Ako ne prije, 10.07. se bude više znalo.

Prevladavajuce raspolozenje je jednako kretanju cijene dionice cista psihologija, da vam danas skoci na 7 prevladavajuce raspolozenje bi bilo ohohoo pozitivno u roku odma.

• StatusQuo
    • May 19, 2021 at 10:26 AM
    Quote from amerikanec

Kolega mittko,nije li ovaj obrazac na btc rising wedge,mislim na weekly?

Meni je na dnevnom vise nego ocit H&S

1. Privacy Policy
  2. Kontakt